Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kalocsai Kristóf

80 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kultúrpart Mit rejt a rapper agya? 2012.11.23 07:32:00
Az egyes zenei irányzatok biológiai hatásait illetően már számos elmélet látott napvilágot, azonban a freestylerek fMRI vizsgálata valóban meglepő eredményeket hozott.Jobban nőnek-e a növények klasszikus zenére? Befolyásolják-e a gyerek személyiségét a méhben hallgatott…..
Egyes kutatók szerint akár pár évtizeden belül elérhető lehet a halhatatlanság, jó esélyünk lesz arra, hogy elhalasszuk az eddig kötelezőnek hitt túlvilági látogatást.A halhatatlanság gondolata öntudatra ébredése óta foglalkoztatja az embert, hisz isteni kiváltságról van…..
A Photoshop 1.0 1990-ben jelent meg, de a fotómanipuláció gyökerei sokkal régebbre nyúlnak vissza. Most megmutatjuk a tíz legeredetibb hamis fotót.Az 1830-as években sokan kísérleteztek a fényképezés módszerének tökéletesítésével. A győztes végül Louis Daguerre lett, s ezzel…..
Kultúrpart Tiltás és irodalom 2012.10.06 13:25:00
Elhagyatott pincék mélyén bujkálva lehet csak elolvasni a legnagyobb tabunak számító kötetet, melyet nagy nehezen sikerült csak megszerezni a kétes erkölcsű betűdílertől.Ilyen is lehetne a Betiltott Könyvek Hete, de szerencsére a nyugati kultúra eljutott már arra a szintre, hogy…..
Kultúrpart Nagyvárosi játékosok 2012.09.22 09:31:00
Felnőttként egyeseknek nehezükre esik bevallani, hogy szeretnek játszani, pedig ezt senki sem növi ki teljesen. A PLACCC fesztivál például ehhez is kiváló alkalmat kínál.A játékokhoz való viszonyunk folyamatosan változik, hiszen kevés négyévest látunk felelsz vagy merszet…..
Közel-Keletet ismételten háborús zónává változtató film, az Innocence of Muslims nem is film, hanem amatőr statisztákkal forgatott, utószinkronizált gagyi.Sokan kitűzték már maguk elé a célt, hogy megtalálják a világ legrosszabb filmjét. A legjobb helyen azok keresgéltek, akik…..
Életképes megoldás látott napvilágot a netes kalózkodás visszaszorítására. A kalóz is jóllakott, és a zeneszerző is megmaradt.Évek óta nagyon hangosan kiabál a zene és a filmipar az internet térhódításával felerősödött kalózkodás apokaliptikusnak titulált…..
Kocsmázó kísértetektől rettent meg több munkás Walesben annyira, hogy szerszámaikat eldobálva menekültek ki a helyiségből.A britektől nem idegen a kísértetek gondolata, emlékezzünk csak Charles Dickens Karácsonyi énekére, melyben végig ott lebeg a szellem. Hogy a mostani…..
Hogyan lesz valakiből világhírű művész? Nem tudjuk, de ha Ön még nem az, ne búsuljon, még semmi sincs veszve. A legnagyobbak sem úgy születtek.Vannak olyan csodagyerekek, akik már a kiságyban is szinkópára rázzák a csörgőt. Ha szerencséjük van, olyan helyen és környezetben…..
Ugyan nagyon sokan voltak csütörtökön a Szigeten, de csak keveseknek adatott meg az este egyik meghatározó élménye. Az indok egyszerű: kicsi volt a sátor.Fogj meg húsz üres üveget, vidd oda a Coca-Cola gyűjtőpontjához és kapsz egy fesztiválpárnát, mely talán az idei Sziget…..
Ákos koncertje a Szigeten mindenféleképpen érdekes, bár kissé szomorú volt. A régi klasszikusokat agyonizélte az áram. Az első dolog, ami a koncertre érkezéskor feltűnik, hogy milliók kedvenc Ákos-számait odakötözték egy szintetizátorhoz, és a modern világ kedvelt…..
Évszázados hagyomány, hogy az Anna-bál királynőit és udvarhölgyeit lovas huszárok kísérik körbe a reneszánsz belváros utcáin. Ezt a feladatot immár nyolc éve látja el a Sándor Huszár Lovas Klub.Mit keresnek a huszárok egy ilyen mulatságon? 187 évvel ezelőtt, 1825-ben…..
A Kossuth-díjas színésznő igazán különleges önálló esttel áll a szentendrei közönség elé. A számos újdonságot és titkot tartalmazó előadásról apró részleteket azért megtudhattunk. Egy színvonalas önálló est mindig nagy élményt nyújt a közönségnek, azonban itt nem…..
Kultúrpart Üzenet az űrből 2012.07.07 09:31:00
Ugyan nem lettünk Jetson család, de az űrkutatás olcsó változata egyre nagyobb teret hódít. A Southamptoni Egyetemen dolgozó honfitársunk egy mobillal fotózott az űrből. A tizenkilencedik század végétől kultúránk szerves részévé vált az űrkutatás, és annak irodalmi…..
Az első romantikusként emlegetett Étienne Méhul operáját a francia forradalom alatt tiltották be, most a MÜPÁban éled újra. Interjú a címszereplő Philippe Do operaénekessel.Igazi különlegességgel kedveskedik a Művészetek Palotája az operakedvelő közönségnek: egy nemzetközi…..
Amilyen ámulattal gondol a laikus a festők szinte mikroszkopikus pontosságú kézmozdulataira, olyan messze esik az autógumi-szobrászat a vászon előtti szöszmötöléstől.Suhajda A. Zoltán immáron húsz éve Németországban él és alkot. Munkáját legjobban talán a különleges szó…..
A Kortárs Építészeti Központ immár negyedik alkalommal rendezi meg a Budapesti Építészeti Filmnapokat.Mit is várhatunk egy építészeti filmtől? Mit lehet forgatni egy épülettel kapcsolatban mely érdekessé teheti azt a szakmán kívüli szemlélő számára is? E kérdések…..
Hangszerek a leghihetetlenebb dologból is előállíthatók. Íme öt olyan, melyre eddig valószínűleg nagyon kevesen gondoltak.Az első a Nagy Cseppkőorgona. 1954-ben Leland Sprinkle kisfiával együtt túrázott a virginiai Luray barlangban, amikor a fiú elesett és beverte fejét az egyik…..
Kultúrpart Így szív a magyar 2012.03.02 08:01:00
Talán sokan emlékeznek arra a pár évvel ezelőtt terjedő trükkös kérdésre, hogy kit választanánk az ország vezetőjének, ha csak annyit tudunk, hogy egyikük nem iszik, nem dohányzik és vegetáriánus, míg másikuk részeges, állandóan füstölög és válogatás nélkül élvezi a…..
Drágaság van, infláció, szegénység, mindenki keresi, hogy hol lehet spórolni, de ha valami jó és olcsó, azt nagyon hamar tönkre kell tenni.Ismerjük azt a mondást, hogy az életben a legjobb dolgok ingyen vannak. Nem kell sokat gondolkodni azon, hogy árcédulát tegyünk egy kellemes…..
William Gibsont nem kell bemutatni a sci-fi kedvelőknek, hiszen immáron közel 30 éve ír könyveket. Művészete olyannyira összefonódott a műfajjal, hogy ő alkotta meg a témában alapfrázisnak tekinthető kibertér (cyberspace) kifejezést is.Műveivel nemcsak szórakoztatott, de…..
Megnéztük, hogy mennyi is az annyi a készülő államadósság-csökkentő koncert esetében. Győrött és Budapesten Összefogás címmel koncerteket szerveznek a magyar államadósság csökkentése érdekében február 19-én. A szervezők öt és tízmillió forint közötti bevételre…..
A legtermészetesebb dolog, hogy mindenki meztelenül jön erre a világra. Eleinte még talán mutogatják is, aztán még egy darabig nem ciki, de egy idő után már egyenesen a sátántól való, ha ruha nélkül látni valakit. Hol van a határ a ízléses, művészi akt és a pornó között?…..
Az anti-valentinizmus egyre népesebb követőtábora azokat az embereket gyűjti magába, akik valamilyen indoknál fogva rühellik a szerelmesek napját. Az anti-valentinista mozgalmon belül két frakció is működik, ám itt senki nem néz rossz szemmel arra, aki mindkettőben helyet foglal. A…..
A férfi és felesége összesen 52 évig szolgált, levélben kérik volt urukat, hogy fizessen.1865 nyarán a volt rabszolga, Jourdan Anderson levelet írt régi urának. Az iromány 147 évvel keletkezése után is nagyon olvasmányos. A szöveg ma már alig létező eleganciával küldi el a…..