Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balladonia

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elképesztő fejlődésen ment keresztül a főváros a XIX. század második felében. A kiegyezés után, majd a Pest, Buda és Óbuda egyesítését követően Európa egyik leggyorsabban növekvő városa lett. És a század végén valóságos demográfiai robbanás történt: lakóinak száma egy évtized alatt ötven százalékkal…..
balladonia 2017.08.26 17:26:07
Egesz eletemben ilyenekben eltem es elek most is. Mindegyik szilardan all a laban es nem kell elhanyagolni, lepusztulni oket, es egy masik hazat sem, akkor nincs is baj veluk. Sem csotany, sem penesz, sem hideg, sem mas hulyeseg. A nagy belmagassag szukseges: sajnos volt szerencsem (inkabb szerencsetlensegem) itt-ott ujepitesu, vagy egyenesen panelszornyben elni: nem lehet levegot kapni bennuk, nincs ter, nincs oxigen. Nem lehet elviselni a masik kozelseget, az apro lukakat, amiket szobanak, vagy helyisegnek csufolnak.... milyen mas mar elkesziteni a csaladi ebedet es a nagy asztalnal mind egyszerre leulni es vegigenni, beszelgetni, egyutt lenni. Egeszen mas, mint a barszeken kenyelmetlenkedve max 2 fo behabzsol valamit es rohan tovabb. Az ilyen "polgari" epuletekre hatalmas osszegeket kellene rakolteni, de nem megoldhatatlan, volt meg valamikor EUs projekt is ilyesmire valamikor, hogy teljes 21.szazadiva (nem passziv haz, de abba az iranyba mutato) lehessen oket atepiteni. Megoldhato, csak elkellene hatarozni, ne hagyni oket bulinegyedes slum-ma valni, aztan ledozerolni es szar paneles/csusztatott zs.-t epiteni a helyere 1 honap alatt. Ezek a hazak meg 150 evet kibirnak es megfelelnek a mai, modern elvarasoknak, ha odafigyelnek rajuk. Volt a Belvaros kozepen olyan megoldassal kozos udvar, hogy jatszoterre sem kellettmenni es olyan gyonyoru lett, partizezres befektetessel, hogy mindenki ovja azota is. 1-2 fal athelyezesevel pedig kialakithatoak altalaban mindenhol a "kis lukak", elszeparalodni. De egeszseges, a "leleknek jo" helyek, csoda ilyenben elni. Es jo a gang is, foleg gyerekkent! Szinhazi eloadast szervezni, mire a haz lakoi eljonnek, hoznak samlit, limonadet es pokrocot,az idosek varrnak "ruhat", a viragok miatt folytonos a beszelgetes, az elet... esnem 100 evvel ezelottrol beszelek, hanem 1, max 2 evtizeddel ezelottrol!!ezek a hazak, a maguk szubkulturajaval, a "szomszedolassal" (ami nem egymas utani leskelodes, pletyizes, hanem az idosebbekre a fiatalok raneznek, bekopognak es figyelnek, aki ugyes, azt athivjak, ha szerelni kell valamit, es cserebe kap egy kodar friss fankot stb - 1 honapos sztori) ezek a hazak kincsek, csak fenyesiteni keneoket, vigyazni rajuk, nehogy letunjenek, nyomtalanul!csoda bennuk elni!
Angliában új autizmus gyógymód terjeng a szülők körében: fehérítővel az autizmus ellen. A használati javallat szerint beöntéssel hatásosabb. Lehet-e ilyen próbálkozásért hibáztatni a szülőt?..
A Szolgálólány meséje (The Handmaid’sTale) egy olyan sorozat, amit minden kereszténynek látnia kellene. Fájdalmas, de nagyon fontos kérdéseket feszeget és létező szólamokat erősít fel. Laborczi Dóra sorozatajánlója. Az index.hu Comment:com médiablogján jelent meg nemrég egy értékelés a…..
balladonia 2017.06.27 18:19:25
@endike: "It is also worthy of note that the regime’s enemies are generally seen as opposing them for religious , rather than political reasons: opponents include Baptists, Quakers and Roman Catholics. Perhaps one reason Atwood took this line was to avoid making her novel look like an anti-Christian tract. The Blue Hills are located in Massachusetts, south of Boston." forras: Tower Notes
Azonban ha végigolvasod - és ha benne élsz, vagy éltél ebben, akkor igen, nehéz is lehet akár - akkor látni fogod, hogy mégis helye van itt ennek a témának is. Miért írok erről? Mert a környezetemben van olyan, akin látom, hogy min megy keresztül, amidőn kiszabadult egy ilyen kapcsolatból. Látom a…..