Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kávai Zsuzsanna

30 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány érv arra, hogy miért kell jövő héten mindenkinek kinézni a természetbe: 1. tavasz2. tavaszi szünet3. feltöltődés4. elvonulás - Szóval lassan, de biztosan itt lesz a tavaszi időjárás is. Igazi feltöltődést adhat egy kis séta a szabadban.- A jövő hét a szüneté, tehát kell egy kis idő magunkra…..
Lassan, de biztosan haladunk a bikifenék(szezon) felé. Most még nem késő ledolgozni a hőszigetelő téli fókazsírt és jegesmedveprémet. Kezdjetek bele egy 30 napos plank-kihívásba, és tapasztaljátok meg, hogy mennyire lehet hosszú 3,5 perc! Elő a súlyzót és a kisgatyát, induljon az eheti MMM, nosza…..
Hamarosan vége a vizsgaidőszaknak! Ébred a természet, egyre többet világít a napocska. Aki már végzett a vizsgákkal annak nagy pacsi, aki pedig még gyűri, annak nagy hajrá, és kitartást! Adjatok magatoknak, magatokra, magatokkal egy kis időt. Sétáljatok kint a friss levegőn. Töltődjetek! (:..
"Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni."/Márai Sándor/ Kedves Eötvösösök!Kívánok áldott ünnepet mindannyiótoknak, minőségi, együtt töltött időt a…..
Egy ifjúsági cserén vettünk részt, amikor elvittek minket egy Eger közelében lévő önfenntartó tanyára. A gazda otthagyta a nagyvárosi életet, vett egy telket, és mára szinte mindent magának termel. Oly sok szeretettel mutatta be nekünk hű ebtársát, hogy emiatt kapcsolom az alábbi idézetet a…..
A Halloween az ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, melyet október 31-én éjszaka tartanak, elsősorban az angolszász országokban, de mára már az egész világon elterjedt. „Az angolszász ünnep őse a pogány kelta boszorkányok, kísértetek és egyéb démonok ünnepe, a samhain volt október 31-én, amely…..
A vénasszonyok nyara egy kis késedelemmel, de beköszöntött. Napsugarai beragyogják az emberek arcát, és ott az a friss őszi szellő is. Sok a feladat, nagy a nyomás, kezd sok lenni a teendőkből? Egyszerű és nagyszerű megoldás, ha kihasználod az időt, s kisétálsz a Tisza-partra. Ülj le a…..
Az ember sokszor találkozik útközben valami furcsasággal. Ilyen volt ez a kerékpár is. Már messziről kiszúrja az ember, s csak nézi, mi lehet az. Amikor közelebb ér, hát meglátja, hogy "Képzerdő"-re keresztelték, és még intelligens is. Különös... Aztán bazsalyog egy jót rajta, és…..
Ismét itt a nyár! Ha nyár, akkor Tehetség-HÍD Tábor. Ha tábor, akkor pedig senkinek sem kell arról mesélni, hogy ez miért is jó... No, de egy kis összefoglalót, élményszeleteket kaphattok most abból, hogy mi minden történt velünk két hete, akkor. A tudomány fellegvárába…..
Nyár. Meleg. Vízpart. Természet. Túrázás. Szabadság. Fesztivál. Alvás. Élmények. Nevetés. Színek. Pillanatok. Zöld. Hegyek. Erdők. Illatok. Balaton. Tenger. Kerékpár. Lángos. Limonádé. Könyvek. Színes ceruza. Sör. Fagyi. Koktélok. Napozás. Hegymászás. Fotózás. Semmittevés. Koktél. Éneklés.…..
A válasz a 42. Na jó, most 100, azaz százszor szép és még annál is többször. "Az őzre gondolt, amelyik ott lakik a nagy hasával a sűrűben, és a többi állatokra, a juhokra, kecskékre, nyulakra, vaddisznókra, akik mind ilyen nagy hassal járják a tavaszt. A mókusokra. Aztán a madarakra, akik lázasan…..
Szeszélyes április. Fúj a szél, aztán simogat a meleg napsütés, majd esik az eső, de ez így van rendjén.Ragadd meg a tavasz pillanatait, és tégy egy sétát a szabadban, a természetben! Nyugodtan, kitisztult elmével. Engedd át magad az évszak színeinek és virágzó fái illatának, hogy elvarázsoljanak!…..
A nemzet ünnepe! "Talpra magyar, hí a haza!Itt az idő, most vagy soha!Rabok legyünk vagy szabadok?Ez a kérdés, válasszatok!" https://www.youtube.com/watch?v=pGstQJiaVMY&index=27&list=RDQMchcxDY8fYdU S a tizenkét pont: "Mit kíván a magyar nemzet. Legyen béke, szabadság és egyetértés. 1.…..
Szombathelyen a tó felszíne teljesen befagyott (gondoltuk mi). A part melletti néhány méteres rész viszont üresen maradt, így az itt élő madársereg szabadon úszkálhatott. Hattyúk, vadkacsák és galambok hada kápráztatta el az arra látogatókat. A természet tele van szépséggel, vegyük észre, álljunk…..
"Jéghegyek vagyunk önmagunk óceánjában, egytized rész, ami látszik belőlünk, kilenctized lenn van a mélyben." /Ernest Hemingway/ Merjünk távolabb látni, s vegyük észre, ami az orrunk előtt van.A téli Tisza morajló nyugodtsága. Morajlik, hisz mozgásban van a felszín alatt, s amit látunk, az csak a…..
"Álljunk meg, és emlékezzünk a mögöttünk álló évre! Emlékezzünk a sikereinkre és a kudarcainkra, a megszegett és betartott ígéreteinkre. Arra, amikor a legjobb kalandokban volt részünk, és amikor bezárkóztunk, hogy elkerüljük a csalódásokat. Valójában erről szól a szilveszter. Kapunk még egy esélyt,…..
Egy templom udvarára érve ki (is) fogadja a zarándokokat? Egy hű társ, egy barát, aki éberen figyeli az új jövevényeket, s őrzi a rendet. "És mindenemet lábadhoz terítemS követlek az egész világon át."  /William Shakespeare/..
1956. október 23. - A nap, mely minden magyar szívében él. Hősiesség, haza, nemzet! A szabadság napja! "1956. október 23-án, a Magyar Egyetemisták és Főiskolások Szövetsége (MEFESZ) által szervezett budapesti tömegtüntetéssel – és számos vidéki megmozdulással – kezdődött az országot hamarosan…..
Itt van az ősz, itt van újra... s hozott magával influenzát (is). De senkinek kedvét ne szegje, mert a gyógyír nincs oly messze. Akár adod, akár kapod, feltölti a napod!A kép a Vadasparkban készült, legyen szimbóluma az üzenetnek. "Van egy gyógyszer... nagyon különleges. (...) Minden benne van.…..
Nagymamám hatalmas kertje már kiskorom óta elvarázsol. Minthogy a természet megannyi titokkal s csodával várja az őt figyelőt, lencsevégre kaphattam egy ilyen pillanatot. Egy anya(pók) szőtte hálóban, ott szülte otthonában, több száz parányi pók várja, hogy a fényt meglássa, s a világot…..
A Tisza-tó partján sétálva az ember megfeledkezik a mindennapok nyüzsgéséről. Nyugalomban átadja magát a természetnek. Annak a harmóniának, ami körülveszi őt.De ez az érzés nem helyhez kötött. Légy bárhol, csukd be a szemed, és szellemülj át. Tekeregj térben és időben, időtlen. "A jelennek nincs…..
Vizsgaidőszak ide és tova, lassan, de biztosan mindenki megvívta a maga csatáit. A könyvespolc tetején, a fiók mélyén ott lapul az a régen várt regény, melynek lapjai égnek, hogy végre olvasásra kerüljenek. Az idő adott, irány a természet! "A könyv élő, lélegző dokumentum, ami minden olvasással…..
Valahol távolabb, hol táncot járnak a felhők az égen, A messzeségben, hol kacaj, sírás mind a nap része. Székelyhídon, egy napsütötte séta közben. "Az élet fontos dolgai nem azok, amiket általában fontosaknak tartunk. Pénz, pálya, haladás, siker, munka: ha arról van szó, hogy megtaláljuk magunkat…..
Az év utolsó csapatEötvözője zajlott le szerda este. A résztvevők már az előkészületekben is kivehették részüket. A kollégium konyháiban a palacsintasütésé volt a FŐszerep. Lett így terülj, terülj asztalkám, hogy a játék végére ne csak a szellem, hanem a test is jóllakjon. De lássuk csak az…..
Egy kellemes séta az erdőben. Egy rég nem hallott barát hangja a telefonban. Sok az emlék, vele együtt az érzés.  “Soha ne mondd, hogy viszlát, mert ha azt mondod: viszlát, az azt jelenti, hogy elmész, ha pedig elmész, az azt jelenti hogy elfelejtesz.”  (J.M. Barrie: Pán…..