Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mivanmárezzel

24 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
mi van már ezzel?! Törés, cső! 2020.10.22 19:24:23
Második felvonás. Az élet ezúttal is melepő dramaturgiai fordulatokkal élt, de a Pulitzer-díjról már sajnos lecsúszott. Az éjszakai mámor után, amit javarészt a fürdőszobában és az előszobakanapén voltam kénytelen eltölteni, olyan hajnali fél hat tájban az ágyamba zuhantam. Reggel kilenckor, négy…..
mi van már ezzel?! Cső, törés! 2020.10.22 10:59:28
Talán darabot kellene írnom belőle. Ez lenne a címe, a műfaja. Még írnék bele hosszú, értelmetlen díszlet- és térinstrukciókat, hogy ha egy rendező egyszer elővenné, legyen mit átugorjon a szemével. Meg néhol filozofikussá és elmerengővé tenném, hogy picikét rontsak rajta. Így lenne,…..
Egyszer régen – mikor még nem voltak autók, sem mobiltelefonok; nem volt tévé, rádió, de nem voltak nagyvárosok sem buszokkal, villamossal, metróval – szóval egyszer régen, mikor talán még a földrészek sem a mai helyükön álltak a bolygón, a végtelen mennybolt valamelyik apró szegletében élt egy kis…..
Talán néhányatoknak tetszik ez a Stefano Benni vers, de megértem azt is, ha nem lesz kedvenc. Vicces: pont olyan nevű a téren lakom, amiről itt szó van. Ennek ellenére feltételezem, hogy Milánó Piazza Indipendenzájáról van szó. Mégsem hagyom ki az alkalmat, hogy a házam előtt elterülő szép kis…..
Április végére végre újra használható, irodalmi szövegekkel foglalkozunk a fordításórán, ennek örömére itt a legújabb feladat egy részlete, ez alkalommal Stefano Benni tollából. AZ EMTÉEF avagy mobiltelefon-függő A közelmúltban feltűnt lény, sajnálatos módon mára igencsak…..
mi van már ezzel?! Javaslatok 2015.10.15 19:10:42
Ezt az oldalt azért nyiottam, hogy bármilyen kérdésetek, kérésetek van (az oldal tartalmát illetőn – bundáskenyeret nem csinálok), itt megoszthassátok velem. Akinek ez nem tetszik, továbbra is írhat e-mailt, facebook-üzenetet, küldhet táviratot vagy kiabálhat nagyon hangosan,…..
mivanmárezzel 2016.04.23 21:35:09
@bence.93: megfogadom, de egy gagyi telóval kell együttélnem
Lehet, hogy ez normális, de mostanában Micivel ránktört a hazai ételek utáni vágy, így néhány többé-kevésbé sikeres palacsintakör után nekiálltunk császármorzsát csinálni (igen, TEE? FŐZTÉL? Vicces.). És komolyan mondom, formára és ízre is közel állt az otthonihoz, szóval nagyon büszkék vagyunk! Mi…..
mi van már ezzel?! Színház 2016.04.18 01:34:36
Ma végre, hosszú szünet után rászántam magam, hogy írjak nektek. Valójában végig úgy érzetem, hogy nem sok minden történt azóta, hogy utoljára jelentkeztem. Persze ez nem igaz. Elkezdtem ugyanis szakmai gyakorlatnak álcázva a Teatro di Rifrediben dolgozni. Végigasszisztáltam egy előadás…..
mi van már ezzel?! Szemkiszúrás 2016.03.03 17:50:05
Igencsak zsúfoltak a napjaim manapság. Míg egy értelmes valamivel előállhatnék, kiszúrom a szemetek ezzel. Ismét Gianni Rodari. A kék jelzőlámpa (Mesék telefonon, Einaudi, Torino, 1962.) Egyszer a milánói Dóm téren álló jelzőlámpa különös dolgot művelt.  Hirtelen mindhárom fénykorongja kékre…..
mi van már ezzel?! Gizinek 2016.01.30 13:06:18
Eddig is többen mondtátok már, hogy folytassam a blogot. Én pedig mindenkinek csak azt mondtam: „Nem írhatok a semmiről. Majd írok, ha történik valami!” Most történt, és azt kívánom, bár ne történt volna. Úgy szeretném, ha az őszinte részvétem nem csupán „valamit kell mondani” értékű közhely volna.…..
mi van már ezzel?! Versetfordít 2015.12.10 02:26:24
Szoktam ám gondolkodni is, és most arra jutottam, talán érdekelne titeket egy két fordításom, amit órákra vagy kedvtelésből csinálok. Az első, amit elétek tárok, egy Gianni Rodari vers. Elméletileg gyerekeknek szól, én inkább úgy fogalmaznék, gyerekeknek is mond valamit.…..
Ej-ej, hova be? – kérdezné gimnáziumi magyartanárom, Frank tanárnő, de itt, úgy érzem, jogos az igekötő. Mert hát valljuk be, kifejezi azt a lappangó „muszájt”. Ha lesz türelmem, írok nektek hosszabban, most elégedjetek meg ezzel a pár nem túl jól sikerült fotóval. Ennyit…..
Valahogy itt mindig olyan történik velem, amire nem számítok. Mondhatni egy abszurd kalandfilmben élem a mindennapjaimat. Jó és rossz események, egymás után, össze-vissza. Nem számítottam rá, hogy kilépünk Mici nénivel az egyetem kapuján, és kettő perccel később megtudjuk,…..
Döbbenetes, egyben jellegzetes firenzei biciklitároló a 6-os busz vonaláról. ..
mi van már ezzel?! Kakukktojás 2015.10.28 14:46:14
Ez az oldal eredetileg arra hivatott, hogy a Firenzében történő, hihetetlenül izgalmas eseményekről számoljak be, mégsem mehetek el szó nélkül a három nap mellett, amit Budapesten töltöttem. Folyton a napokat számoltam, vártam nagyon a hazautat, és mindig azt éreztem, hogy még…..
Korszakalkotó ötletem, hogy néha mesélek egy kicsit magáról a városról is. Nem az útikönyvet tépem ki és ragasztom be, azt írom meg, amit itt élőktől hallok. Hát ez most akkor egy ilyen. Piazza della Santissima Annunziata Ezen a téren elég sokat járok. Négy látnivalót…..
Különös véletlen, de néhány nappal ezelőtt szörnyű unalmunkban egy ingyenes újság horoszkópját olvasgattuk, és a... húha. Az ikrek... ikrekekre?! Ajjaj. Tehát az ikrek csillagjegyben születettekre vonatkozó bekezdésben a következő állt: Ebben a hónapban kissé szétszórt…..
Olyan híreket kapok otthonról, hogy mindenki türelmetlenül várja a következő bejegyzést. Jelentem nekik: két kezemen (pont) meg tudom számolni, hogy hány napja írtam utoljára ide. Ha éppen nem láttok semmi újat, annak rendszerint az az oka, hogy az égegyadta világon semmi olyan…..
mivanmárezzel 2015.10.15 18:52:46
@bence.93: vettem, és köszönöm a tanácsot! :D annyi hely nincs a telefonomon :P de mindenképp rakok ki képeket is, hamarosan jönnek
Tuti, hogy ezt a mondatot nem fogom használni, ha kimegyek oda – gondoltam magamban még Magyarországon. Sztereotípiákkal szinte minden népet ellátnak: ahogy a franciák csigát esznek (meg mindent, ami szembejön), a kínaiak kutyát, a magyarok gulyást, az ukránok gyárban élnek, a…..
Zavaró tud lenni, ha az embert felébresztik. Ha ezt a telefonom teszi, legalább az lehiggaszt kissé, hogy én állítottam be az ébresztőt előző este. Egy kollégiumban viszont fel kell rá készülni, hogy ellenőriznek, és a portás dörömbölése zavar fel legszebb álmomból. Amiben...…..
Otthon ugyanazt tanultam, amit most itt. Ebből kifolyólag nem is nagyon számítottam másra az egyetemen, mint amit otthon tapasztaltam. Nem is történt másként; hasonló teremben hasonló számú diákkal ülünk hasonló lehajthatós székeken, hasonló padokban, egy hasonló tanárt…..
Nyugodtan hagyjátok is félbe, ha unalmas. Eleinte nem éreztem úgy, hogy a tegnap történt dolgokról érdemes lenne beszámolni, ami valószínűleg annak köszönhető, hogy gyakorlatilag semmit nem csináltam. Ilyenkor az szokott történni, hogy az ember unja magát, és rettenetesen…..
mi van már ezzel?! Otthonosabb 2015.09.18 11:51:57
Átverős banda, akik a bulimat szervezték! Ezzel a képpel még adós voltam nektek, miattatok lett otthonosabb. Néhány ajándék még az éjjeliszekrényemen volt, mikor készült a kép – magyarán ha nem látod a fotón, amit adtál, az nem jelenti azt, hogy kivágtam az első…..
Melyben Micimackó beköltözik az új odújába, és rájön, hogy nincs többé ott egy darab Malacka, Tigris, Nyuszi, Bagoly, Füles meg mittudoménki sem, aki ellássa. Következésképpen rádöbben, hogy csak akkor kerül mézescsupor a kamrába, ha elmegy vásárolni az Esselunga…..
mi van már ezzel?! Mostezmegmi 2015.09.17 14:37:23
Hát azt jó lenne tudni, kedves rokonaim és ismerőseim. Nem tudom, mi fog kisülni ebből, azért indítottam a blogot, hogy néha írjak egy kisebb összefoglalót a velem történt friss eseményekről. Úgy képzeltem, hetente írok bejegyzéseket, de ez magamat ismerve eléggé esélytelen.…..