Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marosi Viktor

46 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bartók, jazz, és kortárs tánc, egyéni felelősség és közösség, művészi határok és reflexiók. Feledi Jánossal beszélgettünk...
Miért választja valaki Debrecent Amerika helyett? Milyen érzés a legnagyobbakkal dolgozni? Miért viseli Madách nevét egy zenés színház?  Titkokról és dilemmákról beszélgettünk Lengyel Györggyel...
Tizenhat évvel ezelőtt, indult hódító útjára a Zalai Imréné és David Bowie találkozását megörökítő falvédő, most pedig kifestőkönyv készült a pop-legenda leghíresebb színpadi öltözékeiről. Szabó Eszter Ágnessel beszélgettünk...
Miért alapít zenekart és családot egy amerikai jazzdobos Magyarországon? Miért élhetőbb az élet Budapesten, mint máshol? Miért érdemes magyarul tanulni? Danny Bain interjú...
Bár a menekült fiú és a siket lány csak egy videójáték chatszobájában ismerkedtek meg, nem kerülhették el az igazi találkozást sem. De mire képes a wifi-ember? Vidovszky György interjú...
A cimbalomról mindenkinek más jut eszébe. Van, akinek a filcmellényes muzsikusok a csárdából, van akinek a jazz, és van, akinek Sztravinszkij. Vajon Lukács Miklós mit gondol? A világhírű cimbalmossal beszélgettünk...
Klarinétművész, zeneszerző, aki a klónozásról írt operát. A mai napig tele van kétségekkel, pedig mindenütt sztárként bánnak vele. Január 24-én a Budapesti Fesztiválzenekarral lép fel Jörg Widmann.  ..
Csináld magad a zeneiparban, avagy miért nem elég, ha egy zenész csak a zenéléshez ért? Clay Ross-szal, a Matuto zenekar alapítójával Budapesten beszélgettünk. Milyen apropóból vagy itt? Egy konferenciára hívtak meg, hogy képviseljem a DIY-művészeket (Do It Yourself –…..
Egyre nő az izgalom, a zsűrinek is egyre több a dolga. Tímár Böske mégis időt szakított ránk, mi pedig a kezdetekről, és a zsűriben betöltött szerepéről kérdeztük őt...
Mindenkinek van egy Hamlet-története. Ebből indult ki Alexis Latham, amikor négy színészt arra kért, mesélje el a sajátját. Interjú Elek Ferenccel. Hogyan ítéltétek meg: elkészült az előadás a bemutatóra?  Az alternatív színházaknak az a sajátossága, hogy soha nincs…..
Már javában zajlanak az élő adások, a versenyzőkön egyre nagyobb a teher. De mi a helyzet a zsűrivel? Mennyire nehéz döntéseket hozni? Kocsis Enikővel beszélgettünk...
November 6-tól élő adásokkal jelentkezik a Gyerekpáva, mi pedig kihasználjuk az időt, és addig is bemutatjuk nektek a zsűri tagjait. Interjú Eredics Gáborral.Gyakran kérik fel zsűrizésre? Talán én vagyok az egyik legaktívabb zsűritag a táncház-népzenei mozgalomban. Húsz évig…..
Sebő Ferenc munkássága nemzedékekre nyúlik vissza, a legfiatalabbak azonban csak a Páva zsűrijéből ismerik. Most újra ő lett a grémium elnöke, a színpadon viszont gyerekek vannak.Hogyhogy végül Ön lett a Gyerekpáva zsűrielnöke is? Kicsit meglepett, hogy végül én lettem, de…..
Milyen a Macbeth eltáncolva? Lehet-e mellőzni az aktualizálást egy királydráma esetében? A Tellabor megmutatja. Kulcsár Noémival beszélgettünk.Miért a Macbeth-et rendezted meg? Azért, mert misztikus. Átlengi a titokzatosság az egész darabot. Ez a királydráma számomra mind közül…..
Hogyan lehet a múlt hibáiból tanulva elkerülni azok megismétlődését? Ifj. Bertényi Iván történésszel beszélgettünk a Tisza István, két korszak határán című konferenciáról.Miért fontos ma egy ilyen konferencia megszervezése? A tudománynak és a közéletnek vannak olyan…..
A Fölszállott a Páva című népzenei tehetségkutató első évadjának szólótánc-győztese lesz a műsor gyerekverziójának egyik zsűritagja. Interjú Berecz Istvánnal...
Tényleg annyit mosolygunk, mint amit a posztolt szelfik bizonygatnak? Jobban értjük saját korosztályunkat, mint az előttünk élőket vagy az utánunk jövőket? (R)Evolúció X, Y, ZA Magyar Táncműhely előadása a generációs problémákra keresi a választ. Gera Anitával…..
„...képtelen vagyok azt csinálni, amit kell...” – Wahorn Andrással az A38-on látható kiállításáról, és arról beszélgettünk, hogy a festőművészet már nem fontos. Október 13-án nyílt meg a Messzemenő következtetések című kiállítása az A38 hajón. Mi az esemény…..
Kultúrpart A kultúra átmentése 2015.07.02 09:02:00
Használható-e az IT-technológia a képzőművészetben, és van-e befolyása a művészetre? Kapunk-e valódi vizuális élményt, ha egy festményt síkképernyőn látunk?A Bécsben megrendezett Digitalizmus - művészet és innováció című kiállítás minden kérdést megválaszol.Az…..
Tökéletes program a hideg hétvégére a Skandináv Nap és a Filmfesztivál. Tom Nørring dán nagykövettől pedig azt is megtudhatjuk, miért tudnak összefogni az északi nemzetek.Nehezen elképzelhető, hogy mi magyarok a szlovákokkal, ukránokkal és románokkal karöltve szervezzünk…..
Hogyan inspirál a félelem? Milyen szerepet szánunk a zenének? Hol kezdődik az alkotói agresszió és hogyan jutunk el A-ból B-be, miközben a K6is12-t hallgatjuk? Interjú.Kalotás Csabával legutóbb Accretion című, a Naprendszerről szóló filmje kapcsán beszélgettünk. Bár a film…..
Kultúrpart Pók, nagy hálóval 2014.11.04 09:02:00
Az idén tízéves Eötvös Péter Alapítvány új fejezetet nyitott: olyan kortárs művészeket mutatnak be, akik a magyar közönség számára még ismeretlenek.Azon túl, hogy új perspektívákat nyitnak a komolyzenén belül, az a közös bennük, hogy mindannyian dolgoztak már Eötvös…..
Drog, börtön, kilátástalanság. Svájcról nem feltétlenül ez jut először eszünkbe. Pedro Lenz megírta, Sabine Boss pedig megrendezte azt a filmet, amely rácáfol a sztereotípiákra.A portás én vagyok (Der Goalie bin ig) alkotóival a Szemrevaló Filmfesztiválon beszélgettünk.…..
Závada Pál hat év után új regénnyel jelentkezett. A Természetes fényről, fotókról, múltról, jelenről és egy normális világról is beszélgettünk vele.Mi volt előbb: a fotók vagy a történet? Engem mindig nagyon érdekeltek a fotók, gyűjtöttem is őket, aztán a nyolcvanas…..
A tüdőgyógyász, a fotós, a transzvesztita és a többiek. Egy a közös bennük: álmatlanok. A történeteiket csak egyvalaki ismeri, Mamiko, a hivatásos alvó.Az Ünnepi Könyvhétre jelent meg Sára Júlia első regénye, a Mamiko nappalai. A bemutatót követő napokban beszélgettünk az…..