Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Somai Miklós

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Macher Szilárd a Magyar Táncművészeti Főiskola Táncművészképző Intézetének igazgatója és – az interjú készítésekor még – az Operaház balettművésze. Hogyan kerül kapcsolatba egy ötéves kisfiú az 1970-es évek végének Tatabányáján a balettal? A családban…..
Kultúrpart Jolly Joker lettem 2015.05.12 09:02:00
Horváth Zoltán ma is aktív magyar operarendező, 87 éves. Legutóbb éppen a „Viva la mamma!” című Donizetti operát próbálta a Zuglói Szent István Zeneházban.Hogyan lesz valakiből operarendező? Ez nem olyan szakma, amelyikről már gyerekkorában álmodozik az ember……..
Az Operaház doyenje, Berczelly István, 76 évesen is főszerepeket énekel. És nem akárhogyan: fiatalokat megszégyenítő lendülettel, átéléssel, hatalmas hanggal. Bő két évvel ezelőtt történt, hogy első ízben vittem el a nagyfiamat egy Wagner-előadásra. Nem élvezte, mert az…..
Elisabeth Danailov révén sok-sok ezer fiatal „fertőződött” meg a klasszikus balett szeretetével Szerbiában, Macedóniában és Svájcban. Interjú a hazatérő mesterrel.Harminc év után miért zártad be a tánciskoládat Svájcban?Évtizedekig éltem az alpesi országban,…..
Kultúrpart Én a hangom vagyok 2014.07.01 08:32:00
Operaénekeseket bemutató sorozatunkban olyan művészekkel beszélgetünk, akik bár hetven fele járnak, hangjuk mégis a régi, és máig játszanak a színpadon.Az Operaház honlapján Berkes János (érdemes művész) nevét az örökös tagok között találjuk. Ha jól tudom, van egy másik…..
Sorozatunkban olyan énekeseket mutatunk be, akik bár nem énekeltek főszerepeket a világ legnagyobb színpadain, de a hetedik X közelében is aktív részesei az operaéletnek.Ugyanis – nem egy világsztárral ellentétben – hangjuk fényéből és rugalmasságából sikerült…..
Sorozatunkban olyan énekeseket mutatunk be, akik bár nem énekeltek főszerepeket a világ legnagyobb színpadain, de a hetedik X közelében is aktív részesei az operaéletnek...
Érdemes-e balettozni? Megéri-e „érdemes művésszé" válni? Mit ad a műfaj, és mit vesz el? Sorozatunk befejező részében Lőcsei Jenőt kérdeztük...
Érdemes-e balettozni? Megéri-e „érdemes művésszé" válni? Mit ad a műfaj, és mit vesz el? Interjúsorozatunk Végh Krisztinával folytatódik.Végh Krisztina 1987-ben végezte el a Magyar Táncművészeti Főiskolát, azóta számos nagysikerű szerepben láthattuk, díjai közül…..
Kultúrpart A pas de deux-n túl 2014.02.04 12:02:00
Balett-táncosok, akik pályájuk során „érdemes művészek" lettek. De vajon érdemes-e balettozni? Mit ad a műfaj, és mit vesz el? Interjúsorozatunk első részét olvashatják.Eichner Tibor egy hosszú nap után, holtfáradtan, de a rendszeres fizikai terheléshez szokottak…..