Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cabolch

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az X-Men - Az eljövendő múlt napjaira (kritika: itt), illetve rajongói napunkra készülődve mindenféle szexista felhang nélkül összeállítottuk az X-men-filmek legattraktívabb mutánshölgyeit, külsődleges jegyeik mellett különleges képességeiket is vizsgálva. Mondd, te kit…..
Cabolch 2014.05.21 12:22:31
„Az milyen, 14000 kilométerre egy kis faluban tizenéves fiatalok, akik nem is beszélnek magyarul, szatmári táncokat táncolnak hobbiból, mert ezzel kötődnek ahhoz, hogy a dédszüleik Magyarországról származnak?” − teszi fel a kérdést a kutató. Ilyen. Sári Zsolt…..
Cabolch 2014.05.18 19:10:53
@Urfang: hagyd már, látod, hogy trollkodik, ne etessük, ugorjunk :)
A Médianéző elemzése szerint a hazai sajtó a sorozatok közül a legtöbbet az HBO zászlóshajójával foglalkozik. A cég január 1. és április 25. között szemlézte a tévékben látható szériák médiavisszhangját a magyar nyelvű online hírportálokon, a rádiókban,…..
Cabolch 2014.04.30 15:30:44
@vuvuzela importőr: ez tényleg vicces, mert tényleg ezek a sikersorozatok manapság. Sokuk ráadásul nem is most kezdődött (pl Mad Men, 2007-ben indult).
A jelenleg futó legjobb animációs sorozat, az Archer szinkronizálásán jártunk. Két tanulság van. 1) Az Archer szinkronja bár nem kiemelkedő, de mégis élvezhető. 2) De egyszerűen nem érdemes azon fanyalogni, hogy miért nem felirattal adják a Comedy Centralon. Disclaimer: a…..
Cabolch 2013.09.15 18:47:41
@shushu2: Ez szép lenne, de az én személyes tapasztalatom, hogy az esetek többségében míg az angol színész akár hullámzó, de mondjuk átlagos szinten elmondhatja a szöveget, addig a magyar szinkronszínész kb mindig se hús se hal módon adja át. Talán mert egyszerűen nincs ott fizikálisan, nem is tudom. És akkor figyelmen kívül hagytuk azokat a dolgokat, hogy nagyon sokszor a fordítóknak se esnek le a dolgok, vagy, hogy az akcentusokat, dialektusokat legtöbbször lehetetlen átültetni.
A Mokkát azért jó nézni reggel, mert még 28,5 fél fokban (reggel hatkor ennyit mutatott a hőmérő a lakásban), akkor, amikor az ember kókadozik a melegtől, is fel tudja baszni úgy magát rajta, hogy nem kell se kévé, se energiaital, se speed, a sima idegtől úgy ébred fel az ember,…..
Cabolch 2013.06.18 16:10:16
@reservoir: tessék, itt egy like
hogyvolt Trónok harca 3x10 - Mhysa 2013.06.11 07:04:15
Az Ikreknél A Vörös Nász utáni percekkel nyitunk, Roose Bolton sztoikus ábrázattal nézi a várfalról, ahogy odalent irtják a Stark katonákat, remélem majd akkor is ilyen feje lesz, amikor az északiak cserébe kibelezik valamikor, mert ugye "az észak nem felejt." A mayhem képei elég…..
Cabolch 2013.06.11 18:35:06
@Bockó: Ami a könyvben biztos az, hogy ki lett herélve, de a vesszőt nem vágták le. Itt azért implikálva van, hogy a dobozban az egész csomagot elküldték, szőröstül-bőröstül (brr). Tehát nem is motivált, de nem is tudna sehogyan sem. Plusz nekem vmiért úgy rémlik, hogy ha kiherélnek csak "szimplán", akkor a tesztoszteron hiányában ott már nem ágaskodik semmi. max néha spontán módon, de az sem a vágy miatt.
Cabolch 2013.06.11 19:17:40
@XocoLatte: Igen, én is ezt mondom, hogy itt a sorozatban egy teljes dick-in-a-box esete valósult meg :)
Cabolch 2013.06.11 19:27:26
@sixx: hát feel free to use it :D még sztem bőven jönnek ide olvasni, alig pár napja ment le.
A Trónok harca legutóbbi epizódja, a harmadik évad kilencedik része olyan mértékű felháborodást váltott ki a nézők körében, amire régóta (na jó, 2011 óta) nem volt példa. A sorozat alapjául szolgáló regényeket író George R.R. Martin neve egy napra a gyökérség nemzetközi…..
Cabolch 2013.06.04 20:14:03
@those with loaded guns: ne etesd a hipsztert :)

@mr.guargumi: de ha nem hagy hátra semmi feljegyzést, semmi jegyzetet, akkor nehéz lenne megírni. plusz a felesége maximálisan támogatja, nem gondolom, hogy megszegné a férje kívánságát. de a lényeg a lényeg, hogy persze, írja írja, oszt jóság lesz :)
Cabolch 2013.06.04 22:45:05
@Holding: "Ha meg úgy akarja akkor a 100 fős sereg is szétcsapja a 100.000 főset! Vagyis azért csodálkoznék ha ez ennyire "egyértelmű" lett volna hogy úgyis meghal :))"

De akkor Martinnak mellőznie kellett volna minden logikát. Ő meg szereti végigvezetni a következményeket. Ezért is ennyire sikeres.

"Ja és azért az "író azt csinál a karaktereivel amit akar" dologhoz hozzátenném hogy nincs ebben igazad! :)
Ha a stúdió leszól a "nagy szerzőnek2 akkor holnap valamelyik szereplő felébred és kiderül hogy csak álmodta és kész! Mert a valóság az hogy a piac így működik..." stb stb.

Hát ettől még az író azt csinál a karaktereivel, max a producerek gyomra nem veszi ezt be. A könyvet úgy alakítja, ahogy az neki tetszik. Most ha a producerek úgy döntenek, hogy kakilnak az egészre és saját szájízük szerint rendezik át a sorozatot, akkor megtehetik, de ettől függetlenül A jég és tűz dala saját jogán is világsiker. Az, hogy a TVben is ott van csak bónusz.

Egyébként szerintem kb lehetetlen, hogy megváltoztassák a sorozatot csak úgy. Azért ilyen sikeres ez az egész mert Martin ennyire jó író. Ha már nem az ő művén alapulna, és mondjuk visszahoznák Robbot csak azért, hogy sikeresebb legyen a műsor, hát akkor esne igazán a nézettség.
Cabolch 2013.06.05 12:19:08
@Mészáros Laci: Ember nem használta még ennyit a "reklámpercek" kifejezést, mint te most itt. Ráadásul mint mások is elmondták, a könyv nem a reklámpercek miatt lett ilyen. Le lehet kattanni erről a "majd én megmondom a tutit" szerepről, mert minél jobban beleásod magad, annál inkább kiderül, hogy lövésed sincs a műről.
Nem hittük volna, hogy a Jersey és Geordie Shore után a tuskóreality műfaj tud újat mutatni nekünk, a kádba belehányás után ugyanis nem nagyon van már lejjebb (feljebb?), bár még emlékszünk az Aranypartra és abban Éden Levi bőröndbe okádására. Az sem volt semmi ugye. És akkor…..
Az HBO sorozata a sárkányok és a kváziközépkor izgalmas eseményei mellett még egy dologról híres/hírhedt: az irgalmatlan mennyiségű pucér nőről. Jó, nincs annyi csöcs és pina benne, mint mondjuk a Spartacusban volt, ahol minden belezésre jutott legalább egy pár szilikon vagy…..
Cabolch 2013.05.22 20:08:35
@Na??: a könyvben is van szex bőven. sőt, örülj, hogy nem kellett tyrion álló farkát nézned, mint szerencsétlen sansának az eredetiben. ennyit arról, hogy mennyire más az alapanyag.
Cabolch 2013.05.22 20:47:44
@fran7: hát mert elméletileg sansa 14 éves, és loras után egy tyriont kapni... értem én ezt :) persze, peter dinklage összehasonlíthatatlanul jobban néz ki, mint ahogy tyrion, még a blackwater csata előtt is. egyébként sansa jobban is kezeli tyriont a sorozatban, mint a könyvben; ott ugye nem is hajlandó letérdelni neki a köpenyezésnél. tehát itt a tömény ellenszenv helyett annyi játszik csak, hogy sansa szűz is még, meg egy magasabb faszival akarna hálni, de egyébként ne köpné fejtetőn tyriont egyből.
Cabolch 2013.05.23 14:41:07
@sweeney todd: én is ezt mondom, hogy ez a dinklage kifejezetten jóvágású a pali (no pun intended). tyrion a könyvben olyan igazi gnóm fejszerkezettel rendelkezik, felemás szemek, torz orca, világosszőke haj, plusz a csatában nem szexi sebet kap, mint a sorozatban, de az orra háromnegyedének konkrétan annyi.
Lassan már visszafele vágjuk a centit a Trónok harca új évadában, már csak három rész, és finálé sajnos, de addig is itt van nekünk az évad első (és egyben utolsó) olyan része, ami maga George RR Martin írt, hátha fasza lesz. Az eddig történtekről itt lehet bővebben…..
Cabolch 2013.05.15 14:15:19
@vargatom: a könyvben, illetve szerintem a sorozatban is az van kihozva, hogy egyáltalán nem éri meg ostromolni yunkait, dany itt tényleg csak a terézanya komplexusa miatt emberkedik. menne tovább oszt csókolom. plusz megjegyezném, hogy a serege nagysága másodlagos dolog, amolyan mókás hobbi, mert 3 sárkánnyal mindent visz. és ami itt is felmerült már a kommentekben: a felszabadított embereket etetni kell, vagy pedig hátrahagyni, de akkor ki kell építeni egy működő társadalmat nekik, mer különben csak tengenek-lengenek, vagy újabb mesterek nőnek a fejükre. összességében dany házhoz megy a lófaszért, de ő az essosi jézuskrisztus, ez már csak ilyen.
Cabolch 2013.05.15 14:32:37
@vargatom: ez most még igaz, hogy ezek csak eregetni való sárkányok westeros hadereje ellenében, de azért dany bőven nincs is a keskeny-tenger közelében. sétálna még egy kicsit a szabad városok irányába, vagy mitbánomén, el is foglalhat minden útba eső vityillót, és mire megérkezik a tengerpartra már korrekt méretet öltenek majd a kis kedvencei. de izmozásból, csakazértis betartani yunkainak nagy okosság. nem is bírtam soha dany szálát, pedig értem én, hogy ezáltal domborodik ki a karaktere 3, sőt 4 dimenzióssá, de azért tán a nagytöbbség a westerosi szálakat követné szerintem. pedig ugye, danynek vannak a földkerekség legkirályabb gyermekei.
Az epizódot felvezető képsorokból úgy tűnik, sűrű napunk lesz, lesz itt minden Jamie levágott kezétől az Operation: Fuck Westeros-t beindító Dany-n át a hőbörgő Karstrarkig. Aki lemaradt volna az eddigiekről, itt pótolhatja. Valahol vidéken Thoros imádkozik egy kicsit a…..
Cabolch 2013.04.30 13:41:29
@Livius: de mindenképpen ki fog maradni Loras testőrségbe emelése, hiszen a sorozatban azt mondják, hogy Loras Égikert örököse. Ez viszont azt jelenti, hogy a könyvekkel ellentétben a sorozatban Lorasnak nincsen se Willas, se Garland nevű bátyja. Ergo Loras nem üthető fehérköpenyessé, mert így Égikert örökös nélkül maradna, ami a Lannistereknek sem érdeke, hiszen így nem lehetne érdekházasságot kötni.
Túl sok minden persze nem derül ki belőle, de az igen, hogy a látványvilág marad, és az új arcok szépen illeszkednek a régiekhez. Ja, és az is, hogy áprilisban folytatódik a történet.   ..
Vannak igénytelen külsejű, szerény emberek, akiket mindaddig senki sem vesz észre, amíg nem kezdenek el beszélni. Ha azonban megszólalnak, ellenálhatatlanul meghódítják a szíveket. És vannak olyanok, akik kitűnő megjelenésűek, varázsuk azonban abban a szempillantásban megtörik,…..
Cabolch 2011.09.23 11:29:46
@Hack.Elek: Ámen.Továbbá már csak azért is felesleges az idegen szavak stigmatizálása, mert a jelenlegi szókincsünk jelentős része idegen eredetű. mitől jobb "drótpostának" hívni az emailt, ha a drót a németből jön, a posta meg a latinból?
Újabb infó került ki a szeptember 12-től induló Való Világ5-ről: az alfahímek, dörzsölt taktikusok, temperamentumos vadmacskák és gátlástalan cselszövők kategóriája mellé bekerültek "Alekosz exei" is. Mint az már korábban kiderült, a VV4 szexkiborgjának szinte…..
Cabolch 2011.08.14 11:14:25
@ldmnyblzs: Aki hasonlóan indokolja meg, hogy milyen príma életvezetési tanácsokkal okoskodik bele más felnőtt életébe, annak azt szoktam javasolni, hogy hozzá se szóljon az ilyen témájú cikkekhez, hallgasson helyette egy kis zenét, ha már az is van olyan jó mint bármi más.
comment:com Lesz Való világ 5 2011.05.29 19:52:30
Nem mintha akár csak egy percig is kételkedtünk volna abban, hogy az RTL Klub nem áll le a negyedik kiadásnál, de mostantól hivatalos: lesz Való világ 5, a casting felhívás most ment ki az Alekoszos műsor döntőjében - a célközönség ugyanaz. Itt lehet jelentkezni...
164 nap után véget ért az RTL idei évadának legsikeresebb műsora, a nézettségi versenyben mindent vivő Való Világ negyedik kiadása. A napi három adással gondosan építgetett franchise fődíját VV Alekosz, a görögmagyar éjjeliőr vitte el, aki nem igazán bő…..
Cabolch 2011.05.09 01:07:04
@Porcelán az elefántboltban: "Amúgy én örülök az ilyen nulla műsoroknak, mert már amúgy is túl sokat tévéztem, de most szinte már egyáltalán nem nézem a tévét és egész sok időm marad így pl. az internetre, nyelvtanulásra vagy olvasásra. :D:D:D"

Hogy örül, milyen vidám, nyelvtanulás, olvasás, mert az a napi 1óra valóvilág ette volna el az időt az ilyen finom szellemi ínyencségektől. ezt nem csak neked mondom, egyébként is, az kommentelők közül mindig azok a legsötétebbek akik verik a mellüket, hogy nem nézik a szennyet; ők érzik úgy, hogy ezzel is bizonyítani kell. én simán néztem, mert érdekes volt és borzongtam egy jót alekosz sötétségén napi 1 órában. hülyébb ember lettem ettől? kevéssé hiszem.
hogyvolt VV4 - 4x124 2011.04.20 15:00:00
Mint a régi szép időkben, valóban. Semmi nem változott. Gigi és Jerzsi kínlódik, Olivér helyében azt az egyre súlyosodó krónikus bronchitist kezeltetném, az első sokk miatt azt még nem volt időm megvizsgálni, a félkész varrásokkal mi a helyzet, elég volt pusztán a tudat, hogy…..
Cabolch 2011.04.20 17:29:57
@Hódos Hajnalka: Miért engem állítasz be naívnak mikor te hiszel el olyasmit ami nincs (a lángoló tűz G meg J között)? vagy miért pirítasz rá arra aki nem úgy gondolja?
de persze csinálhatom úgy is ahogy te:

fú, te tényleg elhiszed, hogy van köztük valami? akkor te azt is elhitted mikor gyurcsány/orbán bejelentette, hogy mostantól minden fasza lesz, ugye, Hajnalka?
Cabolch 2011.04.20 17:38:42
@fran7: "mert kamerák kereszttüzében lehet Rómeó se szeret bele Júliába"

és én ezt nem is vitatom, sőt, épphogy ezt mondom, hogy a kamerák előtt mindneképpen más a dolog. ők meg fakítani akartak valamit, csak nem jött össze a hatalmas love. nincs ezzel semmi baj, csak akkor nemtom mit kell erőltetni. Gigi is megmondta már, hogy villánkívül össze se jött volna vele, most Jerzy is próbálja jelezni feléje, hogy ez így nem. akkor meg? tényleg, egy jó anikó-olivér actiont jobban tudnék értékelni mint azt a szenvedést ami tegnap is ment
A Tv2 új irányvonala szerint nekik most már nem az RTL Klub az ellenfelük, nem velük kell megküzdeniük a nézők kegyeiért, hanem szimplán olyan műsort kell prezentálni, ami magában megáll a lábán, és vonzza a közönséget. Nos, a Nagy duett premierje láttán annyival…..
Cabolch 2011.04.11 13:53:56
@zsoci: Az még csak-csak, hogy a TV2 műsorai jobbak-e vagy sem. De éppen a hírműsorai? Mint pl Magellán? Ember, tényleg remélem, hogy fizetett figura vagy
A Redditen a minap közel 2000 kommentet ért meg ez a téma, szó se róla, magas labda videojátékok címeit ráhúzni az ember szexuális életére, akár önironikusan (Alone in the Dark? Unreal? Dead Space?), akár nagyotmondásra kihegyezve (Force Unleashed? Shadow of the Colossus? Heavenly…..
Nézzük nagyvonalakban, mi történt velem az első két napon.Az út nem volt túl frankó, bevetődtek a helyemre az ablak mellé, és ráadásul mellettem és mögöttem is kisgyerek ült szóval ment a visítás a fülembe, meg a székrázás :)Miután landolt a Boeing, és nagy nehezen…..
Modorosblog A vidéki Mamáéknál 2010.03.24 07:00:00
-Na jól van akkor, Gabikám. Üdvözlöm Apádékat. Mondd mëg a Ferinëk, hogy majd a hétën benézëk valamikor pár liter Ezërjóért. -Átadom, megmondom. Köszönjük szépen, viszlát. Srácok, gyertek, leszállás! Köszönjetek el a buszvezető bácsitól. Irány a Kossuth Lajos…..
Cabolch 2010.03.25 00:05:42
@Hadrian77: légpuska, dehogynem. sőt, nálunk még az ostor is befigyelt, öcsémmel gyerekként prímán tudtuk pattogtatni.

a leírás meg a lehető legpontosabban jellemzi a házat/nagyszülőket
Az internet arctalanságot ígér, amit sokan ki is használnak. A kérdés az, hogy megéri-e? Ugyanis, ha találkára kerül a sor, akkor a nyers valóság mindent elárul. Még azt is, hogy az illető fiú-e vagy lány…   Ennyi pompás történet után, gondoltam, megosztom én is az…..
Cabolch 2009.09.03 13:11:23
@Lord_Cica: Erről van szó. Mindenki tudja, hogy milyen helyekről beszélünk. Aminek a címét az ember már eleve iróniával írja le. Mindenki a leszbikus szobában bulizik és rögtön olyan dumával indítanak, hogy Hely, Év, Kor? Aki meg teljesen naívan megy be ide, hogy akkor most jól talál magának egy dögös leszbit/barátnőt akkor a naivitása őt jellemzi. Az meg, hogy most egyszer lányok voltunk érdekes módon nem tesz buzivá. Nem tudom, hogy a kommentelők mennyit voltak leány közelben, de nem ettől függ a dolog. Aki ellenben sápítozik, hogy pfúúúúúj búúúziiiik, nos...
Cabolch 2009.09.03 15:08:22
@Bio74: Telefonbetyárkodni? Tán megfelelő hasonlat, nem mondom. Soha nem állítottam, hogy olyan jó történet ez, a pajtásom küldte be ide, de ha már így alakult akkor nem fogom letagadni. Mint mondtad nem csetelsz, nem isserkedsz neten. Ezért mondom, hogy tégy egy próbát, merő kíváncsiságból regelj egy igen "nívós" oldalra és meglátod, hogy miről beszél némely kommentelő és én is. Aki csak egy kicsit is elővigyázatos nem megy bele úgy mint ahogy az a srác tette. Alapvetően empatikus személnek tartom magam, de jelen esetben nem tudom sajnálni, s nem azért mert én basztam ki vele. Ezt, ha már hasonlatoknál tartunk, ahhoz tudnám hasonlítani mint mikor az ujságban látja az ember, hogy a hirdetéseknél szőke, dús keblű barátnő alkalmi partnerre vágyik. Felhívhatja, elmehet hozzá, de ha a végén csodálkozik, hogy fizetni is kell akkor magára vessen mert rossz helyen kopogtatott(szó szerint:])
Zsuuu nyári blogja father's day 2009.06.21 16:53:01
 Halo! Ma van father's day.  Ma jonnek ugye vissza az oregek. Nemjo. Sok a melo. Most is csak 1 ora szunet volt. De nembaj, dolgozni jottunk, nem lazsalni! :D Jaj, ezt el is felejtettem mondani korabban: Kell hordanunk ilyen kis csini hajhalot... Naggyon hianyzott mindenkinek.…..
A Flogging Molly annak ellenére sem ismeretlen Magyarországon, hogy tavaly egy koncertjük pont elmaradt, viszont azt nem lehetett a jegyeladásokra fogni, inkább bizonyos technikai akadályokra (később ráadásul a Szigeten be is pótolták a bulit). A zenekar punkot játszik, de nem a…..
Geekblog Watchmen - főcím 2009.03.08 15:48:00
Annak, aki még nem kapott kedvet a filmhez, annak, aki már látta, és annak, aki csak belenézne, íme itt a film főcíme, ami (a netes reakciók alapján) még azoknak is tetszett, akiknek a film nem jött be. ..