Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Öreg Harcos

109 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Veszélyes útra lépett a Lehet Más a Politika Ron Werber alkalmazásával. Az elmúlt másfél évtized után Magyarországnak nem olyan politika megújulásra van szüksége,  amely az indulatokra, megosztásra és a negatív kampányra épít. Eddig mindez idegen volt az LMP-től, de mostantól ha csak pozitív…..
Az átlagosnál talán több reményt fűztünk Botka László miniszterelnök-jelöltségéhez, mint a közéleti ügyekben véleményt formálók többsége, de be kell lássuk tévedtünk. A szegedi polgármester messze alulteljesít minden várakozást, még a miénknél jóval pesszimistábbak által felvázolt forgatókönyveket…..
Érdekes bejelentés tett az LMP egyszemélyes agrártagozatát jelentő Sallai Róber Benedek: kiszáll a politikából, mert elege van abból, hogy szívatják, de csak a ciklus végén, mandátuma lejártával távozik az országgyűlésből. Mi értelme volt ennek a bejelentésnek? Hogy lesz így narancsos bukta? Sallai…..
Öreg Harcos Blog Lord Fletó 2017.03.05 13:42:40
Mi, öreg harcosok tényleg sokat láttunk. Már felnőtt fejjel éltük meg TGM konzervatív fordulatát, Orbán kereszténydemokratának hazudott epifániájáról nem is beszélve. Akkor egyik sem lepett meg igazán, de most meglepődtünk. (Disclaimer: abból a jóindulatú feltevésből indulunk, hogy Gyurcsány Ferenc…..
Az MSZP és a DK nagy hanggal hirdeti immár napok óta, hogy ők aztán nemcsak hogy támogatják a Momentum Mozgalom népszavazási kezdeményezését, de még aláírásokat is gyűjtenek. Aki azonban egy kicsit is utánanéz az állításoknak, könnyen beláthatja, hogy ez egészen egyszerűen hazugság. Nem tesznek ők…..
Önleleplező hétvégén vagyunk túl. A Demokratikus Koalíció (DK) saját maga fedte fel lapjait, és egy merész hajtűkanyarral elkezdett érvelni a DK önálló listája mellett. Van ebben meglepő? Valójában nincs, hiszen Kerék-Bárczy Szabolcs szépen megjövendölte ezt. A hivatalos nyilvánosságban a DK évek…..
Egy érdekes hírdetést találtunk az interneten, miszerint az ilovediakmunka.hu a Budapest belvárosba toboroz civil szervezetnek 800 forintos órabérben aláírásgyűjtéshez diákokat a január 30 és február 19 közötti időszakra, napi 4-6 órára. Ebben az időszakban - ha nem tévedünk nagyot, akkor - csak a…..
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy ország, ahol már évek óta uralkodott Kolbász Győző, miután lenyomta Mackó Laci és Nárcisztikus Gyuri csapatait a választásokon. Kolbász az évek alatt valódi kiskirályságot épített fel az általa kivégeztetett köztársaságocska helyén, ebben a legfontosabb…..
Öreg Harcos Blog Zsákutcás LMP 2017.01.16 10:44:06
A Lehet Más a Politika tévúton jár. Tisztújításuk után megállapíthatjuk, hogy értelmetlenül választották újra Szél Bernadettet és Hadházy Ákost. 2018-ban minden, az LMP-re leadott szavazat a Fidesz hatalomban tartását szolgája. Így az LMP-re leadott voks elveszett. Először úgy tűnt, mintha volna…..
Úgy tűnik, hogy Botka László erőt gyűjtött a nyári elvtársi pofonok után, és beleállt abba a szerepbe, amit már 2014 nyarán fel kellett volna vállalnia. Viszont most sem sikerült eltalálnia a megfelelő hangot. Hacsak nem az volt a célja, hogy eleve kudarcos legyen a kísérlete az ellenzék élére való…..
Pár hete jelent meg a hír, hogy a szocik és Gyurcsányék megállapodtak Budapesten az egyéni képviselőjelöltek személyében, még egy gyanúsan hitelesnek tűnő lista is megjelent a sajtóban, de a szockók és Fletó egyháza is cáfolta a megállapodás tényét. Most a saját tehetségtelenségében és…..
Volt egy sikeres új-ellenzéki tüntetés, amit az LMP, a Párbeszéd és az Együtt vezető politikusai hoztak össze október 16-án, majd Gyurcsány emberei beröffentették a kommunikációs láncfűrészt, hogy elégtételt vegyenek ezeken a szervezeteken, mivel szerintük ezek Orbán érdekeit szolgálják. Mi egy…..
Friss hír, hogy az ellenzék számos pártja közösen tüntet október 23-án. A magyar ellenzék tüntetésekben néha jó, néha rossz, eredményekben viszont sokunk adósa. Fontos a közös október 23-i megemlékezés, de ezúton szeretnénk gratulálni mindazoknak, akik éppen a szégyenletes 2006. október 23-ai…..
Móricz Eszter - tanuljuk meg ezt a nevet. Több ez, mint hogy egyesek nem bírják a nyomást, több ez, mint hogy valakinek más a személyes meggyőződése. Az MSZP amúgy is jellegtelen, zavaros és káros népszavazási kampányának egy újabb állomásáról van szó. Ha tudatosan állt ki a 15. kerületi szocialista…..
Sokat halljuk/olvassuk egy ideje különböző politológusoktól és közéleti véleményformálóktól, hogy nincs is ellenzék, vagy csak álellenzék van. Szerintünk azok, akik leegyszerűsítően azt állítják, hogy nincs ma ellenzék vagy semmit sem tesznek, azoknak legalább annyira felróható az, hogy ma a…..
Orbán Ráhel és Tiborc István bahreini útjának botránya két dologról szólt. Egyrészt az orbáni uralkodócsalád teljes kontrollvesztéséről a magánvagyon és a közvagyon összekeverésében, és utóbbi zsebrevágásában. Másrészt arról, hogy végre nyomon lehetünk, miért adta oda a Fidesz kezébe Mesterházy…..
Az elmúlt időszakban csak rossz híreket hallunk az LMP háza tájáról Hadházy Ákos szereplése kivételével. Schiffer belső harcok miatt sértetten visszavonul, Szél Bernadettet megpuccsolja a saját mikrofrakciója. Az ismeretlen Schmuck Erzsébet lesz a frakcióvezető. Mégsem lehet más a politika?!Nagyon…..
Lesújtóan káros, rossz interjút adott az előző pénteken Pukli István a Magyar Időknek. Tételmondata szerint ő az oktatási rendszert akarja megváltoztatni, "nem az Orbán-rezsim eltakarítása a cél", és baloldali kormányt nem akar.Hát, ez így egyben nagyon szánalmas. A hagyományos baloldali pártok…..
Vannak helyzetek, amikor az a jobb megoldás, ha egy politikus hallgat. Ha nincs felkészülve, nem tudja egyszerűen összefoglalni mondandóját egy bonyolult ügyben, akkor jobb csendben maradni. A Fidesz 2018-es győzelmére játszó szocialisták most újabb mélypontot értek el: nyíltan támogatják a Fideszt.…..
Szegény, szegény Gyurcsány Ferenc! Az áruláshoz már hozzá szokhatott megszakításokkal közel három évtizedes politikai karrierje során, de most nem csak elárulták, hanem le is leplezték – ami sokkal fájdalmasabb egy politikus számára. Fehéren-feketén leírták, amit mindenki tudott, de senki nem…..
Az elmúlt hetekben csak úgy kapkodtuk a fejünket, annyi korábbi ellenzékiről derült ki, hogy a Fidesz segítségével vállal immár kormányzati állást. Osztolykán Ágnes, volt LMP-s politikus roma-ügyekben ad tanácsot az oktatási-kulturális tárcának. Ertsey Katalin, volt LMP-s képviselő a prágai magyar…..
„Mondja el ő [Orbán Viktor] az övéinek, hogy miért támogatja a magyar liberálisok egyik szimbolikus alakját, a DK egyik vezetőjét egy ilyen fontos posztra, hiszen ha jól értem, az ő szemében mi vagyunk az ősellenség” – írja Gyurcsány Ferenc annak kapcsán, hogy kiderült, Eörsi Mátyás a magyar kormány…..
Egyre több ellenzéki véleményvezér vélekedik úgy, hogy az MSZP és a DK lényegében lemondott a 2018-as győzelem esélyéről. Viszont többek szerint árulás az árulásról beszélni, és talán ez a legnagyobb baj: nem engedik kipucolni az ellenzéki roncsderbi egyre büdösödő, lerobbant istállóját. Amint már…..
Még mi öreg harcosok is azt hittük, hogy egy párt, amelyik nevében hirdeti, hogy lehet más a politika, az valóban valami újat, emberit, a mocskospolitikusságtól eltérőt fog művelni. Ehhez képest eddig leginkább arról szólt ez a párt, hogy Schiffer András családi örökségét beteljesítve Orbán egykori…..
Az elmúlt egy-két hét legfontosabb fejleménye a Magyar Szocialista Párt tisztújítása volt. Az új vezetésnek sok sikert kívánva meg kell állapítani, hogy a szocialisták tele vannak a Fidesz ügynökeivel. A három legfontosabb Mesterházy Attila, Hiller István és Molnár Zsolt. Egyiküket a pénz, másikukat…..