Regisztráció Blogot indítok
Adatok
uttam

191 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
8-10 évvel ezelött még csodálkozva hallgattam/olvastam Zsuzsi barátném élményeit a Tátrában, Mátrában vagy a francia Alpokban... A képeket látva azt gondoltam szép, szép, de alföldi gyerök lévén soha nem vonzottak a magaslatok. Én gyerekkoromban csak lovasszánon szánkoztam (a lovat néha Apunak…..
Azaz regi... Az ujdonsag az, hogy nincsenek ekezeteim, mert meg mindig Nemetorszagban elek. (Erre majd igyekszem egy elegans es kenyelmes megoldast talalni). Nem irtam bejegyzest kb. 30 honapja, mivel nem minden ugy alakult, ahogy szerettem volna. Meg kellett talalnom a helyem, raadasul megallnom a…..
Dirnd-lázban ég a város. Már az Oktoberfest kezdete előtt megteltek a boltok a helyi paraszti viselettel, a csöcsruhával és bőrnadrággal. Van klasszikus, modern, olcsó (C&A és egyéb &-os üzletláncokban), indiai és afrikai is. Újabban a lányok is előszeretettel viselnek…..
Érdekes város ez.... Reggel/délután utazom a metrón, és tele van emberrel. Érdekesnél érdekesebb arcokkal. Németek, immigránsok, hippik és skótszoknyás fiúkák. (Ez utóbbi kategóriát még nem sikerült megfejtenem.) Ugyanakkor este akármerre megyek, üresek az utcák. (-kor…..
Ma új koncepcióval gazdagodtam: a hinterhof flohmarktéval. Nagyon tetszik, ellesendő! ;) A hofflohmarkt (azaz az udvari bolhapiac) lényege abban rejlik, hogy egy-egy negyed egy adott napon kipakol az udvarra. Azaz amit amúgy is a padláson, pincében, kamrában tárolnak, és már nem kell,…..
Kicsit tartottam tőle, hogy hová is költözöm... Igaz, én találtam a lakáshirdetést, de kép nélkül jelent meg. Amit Abel küldött, abból annyi jött le, hogy összesen csak két ablak jut az egész lakásra és sötét, pici az erkély, ronda szürke a fal azok a kolásüvegek a…..
Ideje elkezdeni ismét blogolni, hiszen megint külföldön élek. A különbség az eddigiekhez képest? Hogy nem tudom, mihez kezdek és mikor térek haza... Felmondtam, kiköltöztem a lakásomból (köszi Réz, hogy vigyázol egy ideig a cuccaimra) és egy szál gigászi bőrönddel meg egy…..
Előzetes becslések szerint kb. 1500-an lehettek a mai Föld napja alkalmából tartott biciklis felvonuláson Szegeden. A szervezők elintézték, hogy vasárnapra essen április 22. és azt is, hogy ne essen az eső, így minden adott volt egy családias, össznépi biciklizéshez, aminek…..
uttam 2012.04.23 19:38:13
uttam 2012.04.25 12:11:39
Voltam megint Madridban kizomba buliban. Lenn délen már szinte minden fiestán nyomnak a salsa, bachata, merengue, reggaetón mellé egy kis kizombát is. De ez a party kifejezetten erről szólt. Mély levegő,     Azt hiszem, már írtam, hogy nem szeretem a kizomba zenéjét.…..
Hiába vált pár hónapja a szellemi kulturális világörökség részévé, valahogy nem szeretem a portugál fadót. A flamenco is egy alapvetően melankolikus zene, mégis kiráz tőle a hideg, ha élőben hallom - a fado meg csak lehúz a mélybe. Persze az is lehet, hogy elfogult vagyok, vagy…..
Lehet, hogy van már ilyen című poszt, de nem baj. Ez még mindig aktuális. És észre vettem, hogy madridi élményeket soha nem tudok hűen összefogni, mert túl érzelmes leszek tőle. Úgyhogy a következő sorokat is ennek tükrében olvassátok... A repülőn izzadok, már nem spanyol…..
Un-dos-tres-kereszt-cinco-pa-pa-pam un-dos un-dos un-dos....   Gondoltam gyakorolom egy kicsit azt a pár lépést, amit Madridban a fejembe vertek. De nem, és nem, és nem megy!!! Én nem tudok számolásra koreográfiát csinálni, és még jól is érezni közben magam. Mennyivel…..
Madridban már legalább 3 éve tombol a kizomba-láz, itthon (sőt, meglepő módon Németországban is), még csak most kezdik felfedezni. Számtalanszor próbáltam az elmúlt hónapokban elmagyarázni, hogy miről is van szó. Kizomba. – Ja, ja, tudom, zumba – érkezett rá a válasz. Nem,…..
Elég fáradtan keltünk... Az okot majd a folytatásban olvashatjátok. Így későn indultunk neki a város egy újabb szeletének, a Belém-toronynak. Egy gyors pillantás a toronyra és környékére, és már mentünk is a kötelező Pastéis de Belém forrása felé. Úúú, hogy illatozott…..
A lisszaboni házak csempéi és az utcatáblák általában kék-fehér színekbe burkolóznak, így adtam neki a kék-fehér város nevet. Hihetetlen, hogy a Portugálok akárhol és akárhogy képesek parkolni!!! Keresztbe-kasul, ahogy sikerül. A keskeny utcákon nagyon kevés a hely,…..
Nem, nem láttam a filmet, mielőtt nekivágtam. De régóta el akartam jutni ide. Valahogy volt a helynek egy csalogató bája, egy titok, ami hívogatott. Nem fejtettem meg. Talán túl magasak voltak az elvárásaim. Vagy talán más miatt. Hirtelen ötlettől vezérelve vettem egy…..
Juan egy nagyon bájos mediterrán házban lakik. Igazi déli családi ház. Én a megboldogult nagyi lakását kaptam meg (5 szobás nagy lakás csak nekem – elég creepy volt), a másik szárnyon egy ugyanilyen lakás volt. Ott lakott ő az édesapjával. Fent pedig még egy emelet a…..
Már Murcia felé félúton elszállt a mérgem és minden rosszkedvem. Hiszen egy számomra nagyon fontos emberhez, Juanhoz tartottam, akit Berlinben láttam utoljára. Amikor pedig felfedeztem, hogy a spanyol autópálya menti éttermekben olyan csomagolásban adják neked a szendvicshez az…..
Hol is kezdjem? Talán ott, hogy hiányzik a tánc… Meg az elmúlt szűk egy évben nagyon be voltam gubózva az íróasztal mögött, szükségem volt egy kis kikapcsolódásra. Így jött, hogy elmegyek Barcelonába. Meg Portóba. Barátokat látogatni. Barcelonából Madrid lett…..
Egy  váratlan családi tragédia sok mindent átértékelt bennem. Célok, tervek hirtelen szertefoszlottak. Például eddig mindig az volt bennem, hogy el akarok menni innen! Legalább a fővárosig, de ha lehet, még messzebb. "Pár évig még szabad akarok lenni" -…..
I don't know about you but I love superstitions. They are funny and tell a lot about a culture. Believe it or not, many people still observe some old traditions. Let's see how a true Hungarian prepares for 2012!The Hungarian fills up his fridge with goodies: lentils make money (if you don't…..
Majdnem elfelejtettem ezt a fontosságot megosztani...Na mit gondoltok, mit csinál (most már össze kéne számolnom, hogy pontosan hány újságíró hány országból) egy nemzetközi társaság a a workshop első napján? Kiderítjük, hogy a Smurfs* kinek a nyelvén hogy van. A török…..
Potsdamban voltam egy média szemináriumon. Nem csalódtam.Persze nem is mentem nagy elvárásokkal... Mindent fizetett (utólag kiderült, hogy még a taxit is irathattam volna a számlájukra) - s nekem csupán annyi volt a célom, hogy kapcsolatokat építsek, s közben a hátrahagyott berlini…..
Tegnap kaptam egy rádiós körlevelet a Super8mm fesztivál szervezőjétől, miszerint MI is leszünk, és jó lenne, ha pl. Utah is csinálna riportokat a résztvevőkkel, nézőkkel, stb.A meglepő: megtiszteltetésnek vettem, hogy a megannyi műsorkészítő közül ki lettem emelve.Hogy…..
A családom egyik része ingatlanban utazik. Az idők során én is egészen képbe kerültem a német piacot illetően, de ma nénikém olyat mesélt,... Na mindjárt elmondom, hogy milyet: itt létezik egy olyan ingatlan-törvény, mely szerint ha egy albérlőt zavar a "fürdőkádban való…..