Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szabo.laszlo

12 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért, károsak a pályázatok? Ömlenek az EU-s ezermilliárdok az országba, sorra érkeznek a több milliárdos kerettel kiírt pályázatok, mindenhol nagy táblák hirdetik a tízmilliós, százmilliós beruházásokat. Jó, persze, lopnak belőle, meg elsősorban haveroknak megy, de azért összességében hasznos…..
Közös dolgok Mi is a baj? 2016.10.01 21:12:36
Leírtam, hogy miért nem népszavazás ez a népszavazás. Ha nekem nem hisz valaki, kérdezze meg Orbánt, szerinte is csak érzelmi tétje van, nameg hamuba sült pogácsa a brüsszeli beszélgetésekhez. Attól, hogy 10 milliárdba kerül a pogi, még nem lesz belőle népszavazás.Leírtam, hogy a konkrét és nem is…..
Mindenki ellenálló volt! A nagy háborúk, forradalmak, rezsim- illetve rendszerváltások után sorban állnak azok, akiknek hirtelen eszébe jut, hogy ő tulajdonképpen mindig is a rendszer ellen dolgozott, mindig ellenálló, partizán, titkos bomlasztó volt. A párttitkár valójában áldozat volt, a munkásőr…..
Közös dolgok Népszavazás IV. 2016.09.28 11:34:38
Néhány gyakori kérdésre válaszolok. Arab, iszlám, muzulmán, ki kicsoda? Óriási a kavar a fejekben, elképesztő általánosítások és tévedések vannak. Tehát: arabok: egy népcsoport, főleg Közel-Keleten és Észak-Afrikában élnek, nyelvük az arab. Például Törökország nem arab, vagy a legnépesebb…..
szabo.laszlo 2016.09.29 15:35:29
@Advanced Flight: nem menekült, bevándorló. pont a különbség a lényeg.
szabo.laszlo 2016.09.29 15:43:23
@Zsoltbacsi: ezzel nem vitatkozom. de pont azt írom, hogy ezeket az embereket nem is a diplomájukért kell befogadni, hanem mert jogi és humánus értelemben is menekültek. ha megszűnik az üldöztetésük, hazamehetnek
szabo.laszlo 2016.09.29 15:54:27
na, úgy látom legtöbben a no-go zónáktól akadnak ki. nem vagyok a téma szakértője, de lássuk mit tudunk.
Mi az a no-go zóna? a válasz (definíció) adja a lehetőséget a csúsztatásokra, hazugságokra, tévedésekre.

Mert sok olyan hely van, ahova rendőr nem megy be egyedül, olyan hely is sok van, ahol a bűnöző galerik veszélyt jelentenek, vagy ahol nem biztonságos éjszaka egyedül sétálni stb. Ha ez a no-go definíciója, akkor Mo-n, a legkisebb faluban is van no-go zóna, nem is beszélve bármelyik nagyvárosról. A világ legtöbb országa ilyen alapon tele van no-go zónákkal, azok is, ahol alig vannak bevándorlók, muszlimok. Ez egyébként közbiztonsági és menekült kérdés, ilyen kontextusban kell beszélni róla.

A valódi no-go az valami olyasmit jelent, hogy egy csoport egy adott helyen átveszi a hatalmat és az uralmat a kormánytól, kiszakad a közigazgatásból, saját törvényeket, saját karhatalmat vezet be, saját "államot" csinál az országgal szemben., ahol az adott ország joga és közhatalma nem érvényesül. na, ilyenből (tartósan) nem tudom van-e az Eu-ban.

A gond az, hogy ezt a két meghatározást keveritek, gyakran szándékosan, és így mehet a csúsztatás.Az, hogy a rendőr egy bűnözők által lakott városrészbe csak többen mehetnek be, az nem azt jelenti, hogy ott az állam jogrendje, hatalma megszűnt. Veszélyes helyek, ahol kirabolnak stb. még lehet a a Vatikánban is vannak :) Ettől az még nem no-go.
Közös dolgok Népszavazás III. 2016.09.22 14:17:17
Ebben postban a népszavazást formailag elemeztem, itt pedig tartalmilag. Bár a népszavazási kérdés nem erről, szól, de világos, hogy a választók fejében (a kormány szándéka szerint) a menekültekkel kapcsolódik össze. Most nézzük meg a menekültkérdést kicsit alaposabban. Segíteni kell a…..
Közös dolgok Népszavazás II. 2016.09.21 10:53:00
Az előző postban a népszavazást formailag elemeztem. Nézzük meg most, hogy tartalmilag miről is szól. „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” Az a…..
szabo.laszlo 2016.09.22 07:35:03
köszönöm a hozzászólásokat. hamarosan jön egy poszt, amiben részletesebben válaszolok ezekre a kérdésekre, addig is rövid válasz a felvetésekre:

- "ezek nem menekültek" - nos, ha nem azok, akkor a hatóság ne adjon nekik menekültstátuszt. ha viszont menekültek, akkor menekültként kell velük bánni.

- biztonságos ország: ahol van esélye menekültkérelmének tisztességes elbíráslására, addig emberi körülmények közözz várakozni, gyerekeinek iskolába járni, dolgozni stb - ezek például sem Törökországban, sem Szerbiában, sem Görögországban nem teljesülnek.

- a számokról: a Földön kb 60 millió menekült van, ennek max. 5 %-a jön az Eu-ba. Még az amerikai kontinensen is többen vannak.

- "nem bassza szét a nyugat az országukat": Magyarország ENSZ és NATO felhatalmazás nélkül küldött csapatokat Irakba háborúzni, hadüzenet nélkül, egy nekünk nem ártó országba. Itt kezdődött az ISIS története. Előlük menekülnek a szírek.

- EU döntései: van mit javítani, de leírtam a posztban: alapvetően demokratikus. Ott vannak minisztereink, a kormányfő, és a képviselőd, akire szavaztál.

Több dologgal egyetértek, amit fentebb írtatok, például:
- a kvóta szerintem sem a legjobb megoldás
- a nyugatnak máshogyan kellene bánni/beavatkozni ezeknek az országoknak az ügyeibe (csak az az olaj ne lenne, ugyebár..)
- a menekültügy szabályozása nem jó - és nem most lett nem jó, hanem évtizedek óta az, csak most borult a bili
szabo.laszlo 2016.09.22 08:16:58
@Sir Galahad: Azért mert a menekültekről beszélek, nem pl. a külföldi munkavállalókról, vagy szociális ellátásért érkezőkről.

@midnight coder: nem a fehér és afrikai vagy akármilyen emberekről van szó. ugyanez a véleményem, ha a németek vagy a svédek válnak menekülté.
továbbá: én se szeretem a szír népirtókat, a diktatúrákat stb. de most nem is ez a kérdés. az írásod többi része is nagyjából igaz, de hangsúlyozom, ez nem mentesíti Magyarországot a menekültekkel szembeni jogi és erkölcsi felelősségtől.
Közös dolgok Népszavazás 2016.09.19 10:57:35
Majd egy év kihagyás után újra írok. Ez az egész menekültügy, a ráépült népszavazás mélyen felháborít és elszomorít. Megpróbálom a népszavazással kapcsolatban elmondani a véleményem. "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok…..
Közös dolgok Princípium 2015.12.19 16:14:24
Rövid eligazítás azoknak, akik nem értik mi a baj Ákos és Kövér László nőkkel kapcsolatos meglátásaival: menjél kapálni, mert így tudod beteljesíteni (az általam helyesnek vélt) princípiumodat. Az internetezést hagyd meg nekünk, akiknek más a küldetésünk. Szevasz!..
Közös dolgok Don't Worry Be Happy 2015.10.12 14:03:21
Az az érzésem, ez az egész ország rosszkedvű. Valahogy benne van a hagyományainkba, verseinkben, ünnepeinkben, mindenben. Több területen is szembeszökő ez a síri hangulat. Rendezvények Nézzük például a ünnepeinket. Mondjuk nehéz eleve vidámat találni, egy 1956-os…..
Közös dolgok Are We All We Are 2015.09.30 15:45:20
A bevándorlók mi vagyunk Sok szempontból mindenki bevándorló, most csak egy nézőpontra szeretném felhívni a figyelmet. Ahogy a magyar állam a bevándorlókkal bánik, az megmutatja, hogy hogyan bánik a magyar állam a saját állampolgáraival. Most nem feltétlenül a könnygázra meg a…..
Még több kerítés – nagyon rossz ötlet Egy kicsi faluban élek, közel a román határhoz. Itt a napi valóság része a határ, határőrizet és annak minden velejárója. Már gyerekkoromban is csodálkozva néztem a lezárt utakat, a felszedett síneket, az eltorlaszolt határátkelőket.…..
Közös dolgok Immigrant Song 2015.09.14 13:58:07
Emberhalál lesz, és akkor nekünk annyi.   A menekültkérdésről már mindent elmondtak és leírtak amit csak lehet. Érte, ellene, mindegy,  a társadalom teszi a dolgát, megvitatja az aktuális nagy kérdéseket. Persze itt is ijesztő nézni az indulatokat, de az a helyzet, hogy…..