Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Éva28

228 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lelkizóna Otthon vagy otthon? 2022.01.03 10:39:50
Anyám elesett a lakásában és ripityára törte a csuklóját. Mentők, műtét, lábadozás a kórházban – no, ez ment a maga útján, de hogyan tovább? Mióta - vagy 20 éve - apám meghalt, anyám egyedül élt a belvárosi lakásában. Már jó ideje mi jártunk föl hozzá bevásárolni, takarítani, vagy, hogy együtt…..
Másfél éve élünk a járványhelyzetben, tapasztaljuk a mindennapokban az ezzel járó hol abszurd, hol ijesztő, vagy épp már az agyunkra menő, idegesítő következményeket. Szokás szerint óriási véleménykülönbségeket generál a téma. Ma már nem csak a futballszakértők országa lettünk, hanem az virológusok,…..
Zsuzsa hosszú ideig aktív tagja volt a Lelkizóna szerzőgárdájának is. Aztán épp sűrű szakmai elkötelezettségei miatt hagyott fel ezzel a tevékenységgel. De mi, a jelenlegi gárda tagjai azóta is követjük őt, tudjuk, hogy ő is minket, és nagy örömmel vettük, amikor megjelent végre a könyve, amelyen az…..
Ha az egyszavas óriásplakát gondolatfutamokat kedveled, akkor rossz helyen jársz, máris kattints el innen, itt nem találsz ilyesmit. Ez egy történet két emberről és egy korszakról, amit nem, ezúttal nem fogok szétszedni két külön részre. Ez összetartozik, így kerek és egész, ezek…..
Ahogy a cím is utal rá, most ne profi interjúra számítsatok, mivel én nem vagyok riporter. Kicsit mesélős, kicsit beszélgetős lesz, interjú a magam módján. Julival. Mert – szerintem - megérdemli! Szóval, ő Hadas Kriszta édesanyja. Volt idő, amikor Krisztát emlegették úgy, hogy ő a Hadas Juli lánya.…..
Lelkizóna Mi dolgom nekem ezzel? 2021.04.07 11:14:25
Van-e most egy biztonságos fészkünk, ahol meghúzhatjuk magunkat? Mivel tudjuk bebiztosítani a jövőnket, a szeretteink jövőjét? Mi kell ehhez? Pénz, kellő tartalékok? Egy vidéki ház? Megpróbálni mégis elutazni valahova messze? Vagy nem venni tudomást az egészről és valami spirituális, alternatiív…..
A fiam 16 éves kora óta rendszeresen szívott. Szégyellhetném magam - gondolhatják most sokan -, de én már nem szégyellem...
Tudom, hogy a címben szereplő cél elérése nem egyformán lehetséges, nem egyformán fontos mindenki számára...
Volt alkalmam belelátni egy kicsi szeletébe a mostani egészségügyi viszonyoknak és a Covid elleni küzdelem nyomán előállt helyzetnek. Épp, hogy „résnyire nyílt az ajtó”, amin bekukkanthattam, de amit láttam, az elég volt ahhoz, hogy megérezzem, hogy itt háború zajlik. Olyan értelemben mindenképpen,…..
Indirekt kezdem. Azt is kérdezhetném, hogy vagy a bőrödben, megtaláltad-e már a helyed, mennyire van jelen az életedben a flow érzés, megtaláltad-e már azt a tevékenységet, ami átsegít a nehéz mindennapokon? Vagy ha még keresed, akkor jó úton haladsz-e? Ha igen, akkor gratulálok, te már tudod, mi…..
Arról beszélgettünk valakivel a minap, mennyire vágyik a rendre, mennyire szeretné, ha elég időt tudna szánni lakása, íróasztala, illetve – meggyőződése szerint ezzel összefüggésben – a fejében lévő gondolatoknak a rendszerezésére. Azzal próbáltam kizökkenteni ebből az önostorozó, maximalizmus felé…..
Az idei advent, a karácsonyra való készülődés egészen más, mint amit megszoktunk eddigi életünk során...
Egyáltalán mitől erős egy férfi, ha nem kifejezetten az izmai tömegétől?..
Komoly irodalma van annak, mennyiben működnek különbözőféleképpen a férfiak és a nők...
Amíg nincs önbecsülésed, ne várd, hogy mások megbecsüljenek, hogy sikeres legyél, hogy el tudd viselni a kritikát, hogy magabiztos fellépésed legyen!..
Vannak emberek, akiknél hamar elszakad a cérna, nem tudnak úrrá lenni az érzelmeiken, túl könnyen kiakadnak, indulatosak...
Te mit adsz tovább a gyerekednek? Gondolsz-e erre, amikor:..
Ha te nő vagy, akkor tudod-e, hogy miért vagy olyan, amilyen? Miért tartasz ott, ahol? Tisztában vagy-e azzal, hogy az egyéniséged, a szokásaid, a stílusod, a szemléletmódod, értékrended, magaddal és másokkal szemben támasztott igényeid honnan erednek: tanultad valakitől (anyukádtól, nagymamádtól,…..
A kommunikációs kultúránk minősítését nem vállalom, maradjunk annyiban, erősen fejlesztésre szorulna...
Általában igyekszem óvatosan fogalmazni, vigyázni a szavaimra. Ezért néha el is némulok. Vannak helyzetek, amikor nem találok szavakat...
  A fizikai erőszak nem elfogadható. Ahogyan az sem, hogy ítélkezünk egyetlen tény alapján...
Vannak emberek, akiket az anyagi javak minden másnál jobban motiválnak, másoknál viszont ez szinte egyáltalán nem szempont...
Tévedünk, ha azt gondoljuk, most olyan reménytelen időket élünk, hogy kár bármilyen változtatáson törni a fejünket, nagy könnyelműség új dologba fogni...
  Most aztán nézünk kifelé a fejünkből: akkor most mi is van? Vége? Mégsem annyira veszélyes mint mondták?..