Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nogradi W Noa

4 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az “Európa Tanács Egyezménye a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról”, röviden az Isztambuli Egyezmény magyarországi ratifikációjának (kihirdetésének, jogrendbe ültetésének) kérdése kapcsán több konzervatív, jobboldali írás is megjelent az utóbbi hetekben, amelyek…..
Világszerte november 25. és december 10. közt tartják a 16 akciónapot a nők elleni erőszak ellen. A 16 Akciónap nyitórendezvénye Magyarországon a Néma Tanúk felvonulás, melyen az elmúlt egy évben családon belüli erőszak során megölt áldozatokra emlékeznek, és a történeteiket magukon hordozó piros…..
Nem új dolog az antifeminista backlash - azaz a feminista eszmék fel-fellendülésére válaszul adott erős, konzervatív-regresszív „visszacsapás”. Egy lépés előre, kettő hátra, jobb esetben két lépés előre, egy hátra. Magyarországon eddig még csak annyi se, mert tyúklépésben araszoltunk előre, lévén…..
Az Amnesty International nemzetközi emberi jogi szervezet nemrégiben új irányvonalat jelentett be: mostantól a prostitúciós ipar legalizálását szorgalmazzák, amely alatt nem csak a prostituáltak dekriminalizálását értik (amivel mindenki egyetért), hanem a futtatók, bordélyok és…..