Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zarándok Kaland

141 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadós reggeli után az első busszal jutottam el a felvonó parkolójáig, több mint egy órát ültem a buszon, mert 2 helyen is hosszabb pihenőt tartottunk.   A Teidével kapcsolatban már mindent elmondtak és leírtak, én nem igazán tudok hozzá tenni. Álljon itt azért néhány adat. A Teide több…..
Reggel 7-kor komppal vissza Los Christianos városába. Hazafelé a változatosság kedvéért a Fred. Olsen hajótársaság kompjával mentem. A hajómágnás család nem mostanában kezdte építeni birodalmát, 1848 óta jelen vannak a hajózásban. Az alapító fia kezdte a terjeszkedést egyrészt hajók felvásárlásával,…..
Könnyed jutalomjáték a parti úton San Sebastian-tól Playa de Santiago-ba. Annyira lazán mentem, hogy még a botomat sem cipeltem. Láttam, hogy El Cabrito településen a hotel mellett van egy ivóvizes kút, ezért pusztán egy telefonnal és semmi többel bevállaltam a túrát. Csodás helyeken folyamatosan…..
Hajnali 3-kor esőre ébredtem, sikerült a tengerparti, szabadban alvásomat az egyetlen esős éjszakára időzítenem. Délelőtt fél 10-ig álltam egy étterem terasz részének széles napernyője alatt. Akkor viszont 1 percen belül sütött ki a nap és gyors bevásárlás után gyalog indultam ki a városból Taco…..
Bejött a tervem, kora reggel indulva a napfelkeltét már a La Fortaleza csúcsán élveztem teljes magányban, zajos-hangos és flip-flop papucsos buszos álturisták nélkül. Annyira biztonságosnak éreztem sátras rejtekhelyemet, hogy mindenemet hátrahagyva, zsák nélkül indultam a csúcsra.  A Fortaleza…..
Örökre hálás leszek Manfrednak, hogy elkísért előző este erre az eseményre és sokat mesélve bemutatta a kisvárost. A frankfurti sámán az új druidizmus jeles képviselője. A sámán a szellemvilággal áll kapcsolatban, közvetít a szellemek és az emberek között. A druidák a kelta vallás főpapjai voltak az…..
Kora reggel indulás és a luxus étteremben fotózás immáron nappali fényviszonyok között. Miután megkezdtem a nagyon komoly szinttel járó ereszkedésemet, visszatértek a tegnapi gondolatok, hogy miért is nem túrázik a magyar….Az elátkozott nemzedék tagjai megalázottan és megszégyenülten élik…..
Sajnos a botomat elhagytam, még tegnap délután ottmaradt a túrám végén maradt egy bár oldalfalának támasztva. A motelba tartva elfeledkeztem róla, pedig nem is sört ittam…. Hiába mentem vissza másnap reggel, nem adták be a bár személyzetének, pedig bíztam a csodában. Az elején ismét komoly…..
A Roque Cano szirtjeinek örök védőbástyája alatt Vallehermoso rengeteg szépséget rejt. Főbb utcáin, a fehérre meszelt hagyományos házak, pompás fák között megállni látszik az idő. Elég csak felsétálni a San Juan Bautista templomig (a sziget egyik legnagyobb temploma), beülni egy italra a Plaza de la…..
Ámulok és bámulok nemcsak a táj, hanem a növényvilág sokszínűségén is.... Ilyen gyönyörű virágokat, mint az előző és a mai napon, én még sosem láttam. Ha az örök tavasz-nyár klíma erre képes, akkor el kell gondolkodni, mi is az igazán inger gazdag környezet a jövőre nézve…. Természetesen a…..
A nap Hermigua szűk sikátorain keresztül kezdődött, komolyan megizzasztó lépcsők vezették fel a mai nap szakaszát.   A völgy feletti pompás Ibo Alfaro falu érintése után a hegygerinc tetején Lomo Gordo magasságáig, ahonnan eszméletlen kilátás nyílik Tenerife szigetére.    Ma feltörtek az…..
Reggel 7-kor gyors sátorbontás, aztán alig vártam, hogy elhagyjam azt a helyet, ahol 3 fal védelmében, egy profi szélálló tulajdonsággal felruházott sátorban is lebegtek a szélben a műtétileg levarrt füleim..... Iszonyatos szél fújt egész este, legközelebb ezerszer is meggondolom, hogy vállalom…..
A hegyek szigetének nevezett La Gomera a Kanári–szigetek második legkisebb tagja. A kerekded, kis sziget voltaképp egyetlen 1487 méter magas vulkán, ezért a gyalogos turisták paradicsoma 650 km kiépített túraútvonalával pálmavölgyeken és banánültetvényeken keresztül.   La Gomera fő érdekessége a…..
„A város fokozatos elhagyásának élménye. Kiszakadás a mindennapokból. Találkozás a múlt emlékeivel és a jelen értékeivel, beleértve egymást és önmagunkat is. Fordulás a jövő, a megérkezés felé...” A felhívásban szereplő mondat csak az egyik oka volt a túrán való elindulásomnak. Számtalan más…..
Amikor egy álom mégis valóra válik! Bakancslistám legmagasabban rangsorolt úti célja, Európa egyik legfélelmetesebb függőhídja! Május végén még megakadályozott a 120 centiméteres hó (felszerelés nélkül nem ment), de augusztus végén már semmi sem állhatott az utamba! Ötször is végigmentem rajta…..
Még Matt mesélt nekem 2 nappal korábban erről a varázslatos 14 kilométeres gyalogtúráról a Jura hegység legmagasabb pontjára. Csodálatos panoráma séta a La Dôle 1,677 méter magas kilátó pontjára, a  futurisztikus hatású fehér radar központhoz. A túra kiinduló pontja Eysins-től csak 8 kilométerre…..
A család korán lelépett valamelyik gyermek kirándulása miatt, ezért reggel egyedül teáztam a konyhában. Aztán súlyok nélkül, kis hátizsákkal indultam egy genfi városnézésre. Akárcsak a tegnapi nap pepitában, hiába végig a tó mellett, de unalmas és érdektelen szakasz. Érkezés után hiába…..
Nehéz volt elhagyni ezt a szavakba nem önthetően barátságos lakóközösséget, de a feszes programom szólított, ráadásul újabb kilométerek megtételére. Rövid belvárosi tekerés reggel Lausanne-ban, majd nagy reményekkel az olimpiai múzeum felé vettem az irányt. Olimpiai múzeum. Látványra ok, de semmi…..
Elindulás után 1 órát álltam és vártam az apátságtól 500 méterre lévő buszmegálló biztonságot adó fedele alatt, mert leszakadt az ég, eszméletlen vihar kezdődött hatalmas villámlásokkal, miután úgy döntöttem, hogy el kellene indulni…. Sokat bosszankodtam miután rádöbbentem, hogy végig a kerékpáros…..
Schwarzenburg és Fribourg között St. Antoni és St. Martin különleges temploma adott új kihívást fotózás szempontjából. Különleges élmény a St. Martin településén található Szent Jakab kápolna, amelynek külső falán az akasztófa legendájának a történetét feldolgozó képsorozat látható. A legenda…..
A természeti szépségekkel bőven megáldott országnak barlangok tekintetében sincs oka a szerénykedésre. Általában a Svájcba érkező turisták a barlangokat kihagyja az úti célok közül a rengeteg további látnivaló miatt. Pedig az országban a világ legszebbjei közé tartozó barlangok rejtőznek, ezért…..
Minden svájci utazás csúcspontja a Jungfraujoch kilátó. A Jungfraujoch vasútállomása a világ legmagasabban fekvő állomása,  3.454 méteres tengerszint feletti magasságban található. A kilátó 2 részből áll,  a 3.454 méter magasan lévő Jungfraujoch és a 108 méterrel feljebb található Szfinx…..
Bőséges reggelivel indult a napom a Balmers hostelben, ami sok független lista alapján benne szerepel a világ TOP10 backpacker szállásai között. Sajnos a Tent Village része csak június 4-én nyit, pedig az még komolyabb életérzést adhat, mint a hostel. Majd csaknem 2 órás bringázás a trümmelbachi…..
Sajnos már tegnap este értesültem a panzió tulajdonosától, hogy szerinte még túl korai, a hegyekben lévő komoly hó mennyiség miatt teljesen esélytelen a Trift függőhíd megközelítése. De ha már ennyire közel voltam, akkor csak nem távozom úgy, hogy meg sem próbáltam! Végülis kudarcba fulladt a…..
Egy meleg napon nincs is jobb, mint egy hűvös medencébe csobbanni. De ha ez a tó a dzsungelben, barlangban található, vagy akár veszélyes örvény egy tengerszorosban, a dolog máris sokkal izgalmasabb! Számtalan oka van annak, hogy miért keressük a szenvedélyes és vadregényes helyeket, amik még mindig…..