Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maxval bircaman meghízott szerkesztő

0 bejegyzést írt és 183 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb nemzeti konzultációs „kérdőív” landol rövidesen a magyar polgárok postaládáiban, ami azt jelzi, hogy a kormány szükségét érzi saját propagandagépezetének turbó fokozatba kapcsolásának. Eltelt ugyanis néhány hónap, amikor inkább egymással torzsalkodó kormánypárti politikusokról szóltak a hírek,…..
maxval bircaman meghízott szerkesztő 2023.11.03 18:56:14
Vannak ezek az izék, a bevásárlókocsik. A Tesconál viszonylag egyértelmű a helyzet, százast kell bedobni oszt' jó van. Régebben voltak tantuszok is, őrzök belőle néhányat az utókornak, de mostanság már nem igen lehet pótolni őket. A madaras Tescoba azóta nem járok, mióta valami Jelinek - milyen név…..
maxval bircaman meghízott szerkesztő 2022.09.25 20:53:19
1.A NOB alapvetően nem zár ki senkit  Elvileg kizárhatta volna a kínaiakat, hiszen olyan járványt szabadítottak a világra, hogy emiatt az olimpia csúszott és zárt kapuk mellett kellett megrendezni a versenyeket. (Esetleg még kártérítésre kötelezhették volna őket.) Kizárhatták volna az oroszokat is…..
maxval bircaman meghízott szerkesztő 2021.08.11 07:28:31
maxval bircaman meghízott szerkesztő 2021.08.11 07:29:01
maxval bircaman meghízott szerkesztő 2021.08.11 07:29:41
matyimentes Mondott valamit Orbán? 2020.09.14 15:33:57
Matyi mentes acsarkodás...
maxval bircaman meghízott szerkesztő 2020.09.14 21:24:54
Totális következetlenség jellemezte a magyar kormány intézkedéseit a koronavírus-járvány két hulláma között, ezért a most kibontakozó káosz senkit se lepjen meg. A megelőző intézkedéseknek álcázott politikai indíttatású intézkedések csakis a kormány érdekeit szolgálták, így a szakmai szempontok…..
maxval bircaman meghízott szerkesztő 2020.09.04 17:07:48
Vannak persze ellenérvek, vannak akik szerint fizessen a katás, a 40% jogos, van pénze, minek sumákol? Fizessenek a gazdagok, ahogy az már lenni szokott. Nos, volt amikor a KATA értékhatára 6 millió volt, akkor az év elején befizettem vagy másfél millió plusszt az előző évre, ha az emlékezetem nem…..
maxval bircaman meghízott szerkesztő 2020.06.29 10:53:50
@nemecsekerno_007: Én meg az oroszoknak dolgozom, rubelben kapom a fizetésem, mégis te fogod fizetni a nyugdíjamat.
Megjelent a magyar horizonton az új közellenség: a munkanélküli. Hamarosan a rettegésre alapozott gyűlöletpolitika csúcsmodellje lehet. Egyszerre olyan ingyenélő - jószágfelzabáló, mint a migráns. Ráadásul képes ugyanazt a pszichológiai mechanizmust is beindítani, mint a hajléktalan. Ellentétben az…..
A korona krízis kezdete óta már az óvodások is tudják a jelszót: laposítani kell a görbét! Eleinte látványos ábrákkal mutatta be a média, hogy mi ennek a célja. Ha valaki lemaradt volna, akkor gyorsan ismételjük át: a járvány lassításának célja, hogy az esetszámok ne hirtelen és gyorsan ugorjanak…..
maxval bircaman meghízott szerkesztő 2020.04.26 11:03:02
@MAXVAL bircaman közíró: Nem polgármester? Azt hittem. Kórházigazgató lett?
Az ún. illiberális állam csak egy kicsit értelmesebb választás a középkornál; csupán annyival, amennyivel nem kell hozzá megtanulni az időutazást, hanem elég elhinni (kellő tudás hiányában), amit az embernek egy cinikus politikai vezető mond. Hogyha ehhez egy egész ország is asszisztál, akkor…..
maxval bircaman meghízott szerkesztő 2020.04.22 17:48:17
Szent István király volt az, aki szilárd alapokra helyezte a magyar államiságot és akinek magasztos alakja 900 esztendő távlatából is sok tekintetben figyelmeztető útmutatással szolgálhat a mai magyarságnak. Sokat tanulhatunk Szent Istvántól. Megtanulhatjuk tőle elsősorban azt, hogy a magyar haladó legyen, progresszív, mint ahogy ő maga is haladó volt 900 évvel ezelőtt, amikor a pogányság helyett behozta a kereszténységet és ezzel a magyar népet bevezette a művelt európai nemzetek nagy családjába. De tanulhatunk tőle abban a tekintetben is, ahogyan a fiatal Magyarországot a legveszedelmesebb külső ellenséggel szemben, a már akkor is fenyegető német hódítókkal szemben megvédelmezte. Ha a szentistváni tanításról beszélünk, ebben a tanításban mindig gondolni kell arra a tanulságra, hogy hazánkat alapításától kezdve mind a mai napig a legnagyobb veszély nyugat felől, a germán hódítók részéről fenyegette.

Szent István példamutatásának harmadik tanulsága az, hogy amikor a magyarság megerősítéséről volt szó, vaskézzel dolgozott. Elmondják a krónikások, hogy milyen szelid és vallásos ember volt, aki fiát is istenfélelemben nevelte. De amikor a magyarság erősítése úgy kívánta, akkor nem kímélt senkit és semmit. Azt a latin közmondást, amely magyarra fordítva így hangzik: "A köz üdve a legfőbb törvény" - első királyunk minden erejével gyakorolta.
Pálinkás József írása   A valóságosan reánk tört koronavírus-járvány felkészületlenül érte a maga kreálta „veszélyek” legyőzéséhez szokott magyar kormányt és a kormánypárt szolgálatába állított államigazgatást. A járvány magyarországi megjelenésekor a kormányfő megpróbálta továbbra is a kitalált…..
maxval bircaman meghízott szerkesztő 2020.04.21 16:02:29
@maxval bircaman meghízott szerkesztő: Ez vonatkozik a nőkre is. Itt azt mondhatjuk, hogy tekintettel az óriási hiányra és tegyük hozzá, arra a meg nem értésre, ami ezzel a kérdéssel kapcsolatban sajnos, még nem egy szervezetben mutatkozik, a nőknél megengedhető, sőt szükséges, hogy valamivel kevésbé szigorú mértékkel mérjünk. Ami itt kezdetben hiányzik, azt talán speciális figyelemmel, a káderképzés és egyéb nevelőmunka fokozásával próbáljuk pótolni.
Meg lehet ezt úszni személyi torzulás nélkül, hogy valaki a hatalom közelébe kerül? - kérdezte Kepes András Orbán Viktort 1994-ben...
maxval bircaman meghízott szerkesztő 2016.03.29 09:18:27
@The Ghost Wolf: @___________Tibi___________: @Tiborpapa: Ilyenek a Soros által fizetett libsik. Mit vártatok?
maxval bircaman meghízott szerkesztő 2016.03.29 15:57:17
@miketbeszéltek: Attól, hogy eszembe jut, hogy teljesítsem a világ libsi összeesküvés elleni feladatom.
Alighanem karrierje csúcsára érkezett a héten az a fideszes képviselő, akinek a nevéhez fűződik az a törvénymódosítás, mellyel megszűnik a Magyar Nemzeti Bank ellenőrizhetősége, elszámoltathatósága. A Keresztapa-pólós Bánki Erik elégedetten mesélheti majd unokáinak, hogy akkora lumen volt fiatal…..
maxval bircaman meghízott szerkesztő 2016.03.03 19:35:23
@miketbeszéltek: Meg ez is. :-))
Nem kellett sokat várni, mindjárt év elején kijelölték ki/mi lesz idén az első számú leggyűlöltebb ellenség: SzörnyetegLajos fővárosi hirdetőoszlopai. Villámkarrier ez, a sokat látott és mostanában még több viszontagságot elviselni kénytelen oszlopok máris egy kalapban…..
Hetek óta igazából egyetlen fontos kérdés várt megválaszolásra a magyar politikában: újabb mutyikhoz, gátlástalanságokhoz vezet-e az, hogy a Fidesz népszerűsége nő, hogy egyre biztosabban legalább hat évre tervezhetnek. Azt tippeltük, hogy igen, de meglepően sokáig csak…..
Nem volt könnyű, de összehoztunk tíz magyar figurát, akikre vitán felül büszkék lehetünk az idén. Nincs köztük politikus, mert egyrészt kizártuk. másrészt nem is találtunk volna normálisat. Nincs köztük cégvezér, cégtulaj sem, az idén itt nem dombortott senki akkorát. Ez…..
Lehetne sajnálni Jakupcsek Gabriellát, de nem sajnálom. Sándor Erzsi véleményével értek egyet, aki ezt írja: „egyetlen könnyem sincs Jakupcsek felbontott exkluzív szerződése miatt. Ő az MTVA-ba szerződött azokhoz, akik most végkielégítéssel kifizetik és visszafoglalkoztatják…..
Ha megtervezték volna, akkor sem lehetett volna jobban elterelni a figyelmet arról, mi is állhat a háttérben. A maga módján Simicska-történet ez is. Mert aligha tévedek nagyot, amikor azt gondolom, hogy a hisztérikus őrület, amit az elmúlt napokban Jakupcsek művésznő…..
Mutatott némi átrendeződést a pártpolitikában a 2015-ös esztendő. A meggyengült Fidesz a gyűlöletkampánnyal visszaerősödött, a DK megközelítette az MSZP-t, a Jobbik néppártosodási törekvései kudarcot vallottak, a szocialisták elindultak az 5 százalékos küszöb felé.…..
A karácsonyi készülődés még mindig a nőket terheli inkább, így megpróbáljuk röviden összefoglalni az elmúlt hét szinte társadalmi vitának is értelmezhető elemeit.  Az, hogy kinek milyen nő tetszik – egyéni ízlés, a nők egyenjogúsága viszont nem vélemény kérdése,…..
maxval bircaman meghízott szerkesztő 2015.12.23 18:21:14
@BiG74: Közírói munkásságom esszenciáját kaptátok meg ebben az egy mondatban, amelynek filozófiai magassága világítótoronyként magasodik csekélyke értelmetek fölé.
Üdvözlet Bánffyhunyadról: ez vár vajon a magyar városképekre? Ritka fejlemény: mintha egy libertárius fantaszta jutott volna döntéshozói helyzetbe az erős és lehetőleg még annál is erősebb államban hívő Orbán-kormányzatban. A pálinkafőzési liberalizáción és az…..
maxval bircaman meghízott szerkesztő 2015.12.20 16:32:31
A magyar "szabadságharcos" mentalitás kormányzati rangra emelkedve (vagyis szénné manipulálva és önmaga ellen fordítva) egy valódi hungarikum abban a tekintetben, hogy mint kell egy népnek tönkretennie magát. Az emberemlékezet óta elnyomott és sikertelen nép harap minden…..
A tegnapi nap bővelkedett izgalmakban. A kormány olyan ámokfutást rendezett, amilyenre idáig még nem láthattunk példát. Az egész Ákos kijelentésével kezdődött, aki szerint a nőknek nem az a dolga, hogy ugyanannyit keressenek, mint a férfiak, hanem a női princípiumot kell…..
maxval bircaman meghízott szerkesztő 2015.12.19 14:34:51
@MHE: De Simicska egy rohadt libsi. Vele szabad ilyet tenni.
Néha érdemes figyelni arra, hogy mit tesznek azon ellenzéki politikusok, akik már mindenkit elárultak, akik nekik segítettek, és mégis próbálkoznak. Nem, most nem Fodor Gáborról lesz szó... Hanem Kónya Péterről. Történt ugyanis, hogy a magát baloldali mozgalmárnak nevező…..
maxval bircaman meghízott szerkesztő 2015.12.11 15:01:14
@ulpius66: "ÚTÁLNI" te se magyarnak születtél, ez már látszik.
maxval bircaman meghízott szerkesztő 2015.12.11 15:02:15
@HgGina: "Szerencsére az öreg harcosok idővel mind kipusztulnak."
Az öreg picsáknak meg már nem jut fasz, csak a kommentelés.
A második világháború után a háború alatt a szovjetek által elkövetett tömeggyilkosságok puszta létét is hallgatás övezte a volt szocialista tömb országaiban. Az ismertebb, már a világháború alatt feltárt tömeggyilkosságokat egész egyszerűen a megszálló németek nyakába varrták a szovjetek. Így…..
maxval bircaman meghízott szerkesztő 2015.12.11 14:55:30
@Scagnetti: A szovjetek a liberalizmus és az abba bújt imperializmus ellen harcoltak. Azt se feledjük hogy a homoklobbi ellen így lehetett a leghatásosabban fellépni.