Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kispali

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
30/40 12. 2015.10.09 15:59:40
Délután 4 óra van és péntek. Megint elbóbiskoltam, mint tegnap a villamoson. A hasamon David Benioff: Tolvajok tele című könyve, amit emberiség elleni vétek ilyen fáradtan olvasni. Különben is, ha elkezdek egy kötetet, azt szeretem minél hamarabb, szinte egyhuzamban letudni, nem akarom elaprózni,…..
kispali 2015.10.14 17:03:52
Délelőtt 11 óra van és kedd. Ismét elaludtam, mint tegnapelőtt a trolin. A pocimon David Kimche: Rablók nyara című regénye, amit a szerző elleni vétek ilyen fáradtan olvasni. Különben is, ha nekikezdek egy regény olvasásának, késztetést érzek rá, hogy minél rövidebb idő alatt, egy lendületből olvassam el és ne kisebb, egy-egy estés részletben. Az szeretem, ha a történet okozta élmény tornádószerűen kap el. Aztán majd az okozta, elő-előtörő gondolatok lecsengése után levonom konzekvenciát. Gyorsan olvasok, így bár egyre kevesebb az ezzel tölthető időm, egy lexikon vastagságú könyv olvasása maximum egy hét napjait töltik ki.
Rossz az aki rosszra gondol: voltam ma dolgozni, de volt még csúszóm ami ki tudtam venni. Szorgos munkásember vagyok, aki ha az előző nap szórakozóhelyek látogatását okozta másnapos kábulat is hátráltat, bemegy dolgozni. Nyilván nem én voltam a mai nap hőse, nem kerültem fel az akikre büszkék vagyunk faliújságra vagy Sztahanov szobra alá a havi bontásban, de a munkahely jellegéből adódóan szerencsére volt lehetőség egy light-os napot tartanom. Imádott vezetőm sem volt ma és nem szökkent szárba gondolat fejembe arról, hogy az elmúlt napok elmaradt munkái ma kellene megoldanom.
Előnye még melóhelynek, hogy nem vagyok pl. mentős, bíró vagy ápoló, akik nem tehetik meg, hogy lazábban, ne ezerszázalékkal teljesítsenek egy napot szakmájuk, hivatásuk felelősségének tudatában. Emiatt is tisztelem e hivatások és nem szakmák képviselőit, mert rajtuk, náluk sokkal több is múlhat mint egy más szakma viselői. Reggel a beérkezés után Sándorral egyeztettük jövő hétre az Országos Kéktúra heti penzumát, majd Gabikával elemeztük ki a ma hajnalba nyúló szórakoztatóipari részvételünket. Akinek érdeklődésére számot tart és esetleg szurkolt is neki, Gabika célba ért, ágya rugói két ember súly alatt roskadoztak hajnalra, de nem osztott meg velem részleteket, az erre vonatkozó szokása vagy igényem hiányában. Bár ezirányú tapasztalataim finoman szólva sem teljes körűek, nem éreztem soha késztetést, hoyg ezekről a dolgokról érdeklődjem. Egyébként sem tartom túlságosan etikusnak vagy ízlésesnek az ilyen dolgokról szóló beszámolókat, mivel ez a két ember személyes dolgának, ügyének tartom, ami maradjon ott ahol történt. Persze nem vagyok prűd, hogy rászóljak a mesélőre ilyenkor, de különösen nem vagyok a híve annak, hogy a munkahelyi szubkultúra részeseként résztvevője legyek a ki, kivel, hol és mit csinált dialógusoknak.
……………….
Na Frímikém ennyi lenne így elsőre, hogy beférjen a komment-es részbe, szerintem a Diánás-levelezős részt meg megírhatná Tetőfedő, mert az úgyis csajos és ő az jobban vágja, meg úgy látom van rá igénye.

Azért ide írom, hogy ne tudd elkummantani és nem kirakni vagy esetleg nehogy túl sor legyen az eperbor és eltűnjön a mélem. Egyébként látom, gogy kivillant nálad a műszerfalon a besz.... rás jelző és gyorsan írtál egy kövekező részt.