Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Irdésmond

3 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan készül egy lelkésznő férje a karácsonyra és segít-e általában az otthoni teendőkben? Román Péter közgazdász, Bolba Márta, a Budapest-Józsefvárosi Evangélikus Egyházközség lelkészének a férje és Szabó János vízépítő mérnök, Sztankó Gyöngyi nyíregyházi evangélikus lelkésznő férje válaszolt…..
Közeleg a karácsony és az év vége, azonban vannak, akik már most elkezdenek gondolkodni azon, hogy hol töltsék majd a nyári szabadságukat. A hely kiválasztásánál érdemes tisztában lennünk a látogatásunk idejére eső helyi szokásokkal és ünnepekkel, így kellemetlen élménytől menthetjük meg…..
Irdésmond 2015.12.15 20:52:30
@Tier: Én is nagy rajongója vagyok ennek a könyvnek, épp ezért mentem el Pamplonába a fiesta idején. Arról nem szólok, mert azt látni kell.
Nem reméltem hogy bejutok az arénába, mert oda már elővátelben minden jegy elkel, de egy neppertól 10 percel a kezdés előtt sikerült vennem egy jegyet a 18€ jegyet 20€ ért, egy csoda volt hogy kaptam.
maga a műsor egy csoda, teljesen magával ragadja az embert, különsen a piros fehérbe öltözött néző tér.
Nem ragozom, életem nagy élménye.
www.festejodehoy.com itt lehet megtalálni a műsort
Navarrában minden erről szól, Vienában láttam egy kis gyereket , egy kerékre szerelt játék bikát tologatott, úgy mint ahogy nálunk a gyereke a dömpert, vagy a lovacskát. Hát ehheznincs mit hozzátenni.
Irdésmond 2015.12.15 21:01:54
@Kovacs Nocraft Jozsefne: mi a baj a bikafutattással? ott aztán senki nem bánja az állatokat, sőt.
Egyébként nagyon jó móka. Én magam már nem vállakoztam rá, de nagyon érdekelt hogy hogy megy a dolog. egy belvárosi utszakasz van erre a célra lekerítve, ki engedik a bikákat és elfutnak az arénáig, be egészen a poronra. Ennyi, a fitalok meg szaladnak előtte, utána mellette. Egy ilyen állat kb 5 tonna, jó előle kitérni, nem mindig sikerül.
Millióan mennek Pamplonába minden évben, szereintem már most is csak arany áron tudnál szobát foglalni.
Fantasztikus, ne hagyd ki ha megteheted.
Irdésmond 2015.12.15 21:05:15
@Tier: hát akkor neked nem kell mondani. Én egy öregasszony vagyok, egyedül voltam, és a bulit kihagytam, de el tudom képzelni, milyen lehet egy fiatal társaságnak.
Áh, mind1, ezt nem lehet elmesélni, ezt csak az értheti aki látta már-
Trendmanó Mosás a középkorban 2015.12.14 20:20:42
Hogyan zajlott ez a tevékenység a nekünk természetes mosógép (a nők legjobb barátja) nélkül? Mostak egyáltalán? Hol? Mivel? És mit csináltak a foltokkal? Tudjuk, hogy a középkori Londonban (és más városokban is) az asszonyok főként közösségi mosóházban mostak. Itt némi…..
A szemüveg kiterjedt történetében akad olyan időszak, amikor a hölgyek viszolyogtak a szépségrontónak tartott látásjavító állandó viselésétől, de divatos kiegészítőként boldogan vitték magukkal mindenhová. A francia eredetű szót más nyelveken inkább lorgnette-ként emlegetik, de nálunk lornyon…..
Nehéz nekem erről írnom, mert én egy békés, nyugodt természet vagyok, nyilván mimóza volt az óvodai jelképem (pedig vödör és halacska). Gyakran beszélgetek kollégákkal, és olyankor természetes reakció, hogy elszabadul a "nekem van a legrosszabb vendégem!" sztorizgatás. Ezeket…..
Irdésmond 2015.12.14 07:59:43
@Lea Dobozi: Egyenes, vékony szálú, de dús hakam van, képtelenek levágni rendesen. Levágja és beszárítja hogy eltüntesse a hibákat, ami utána az eslő hajmosás után elő jön.
Milyen fodrászokat utálok a legjobban: 1 megmondja hogy mit akarjak, mert csak 1 féle fazont tud nyirni (volt olyan fodrász akinek az egész városban fel lehetett ismerni a vendégeit ,mindnek egyforma frizurája volt)
2 hiába kérsz időpontot az csak azt jelenti, hogy még aznap sorra kerülsz
3 kritizálja a hajadat, jaj ez túl rövid, túj hosszú, túl világos, kivágta ez le? túl sima, túl szőke, Eszéba sem jut, ha meg lennék elégedve a frizurámmal akkor nem lennék itt.
Életemben 2 jó fodrásszal találkoztam, az egyikkel spanyol országban, plyan frizurát csinált, amit csak mosni kellett és beállt magától, a másikkal egy esküvőn találoztam, miután az epém fakadt el, hogy milyen sok nőnek van remek frizurája egy falusi lakodalomban, hát kiderült hogy a menyasszon testvére a fodrász.
Ő hozta helyre az elcseszett frizurámat, amit előző nap csináltattam, és meg sem tudtam száritani mert annyira rossz volt, Sajnos mind2 több száz kilométerre van tőlem
  Akár reggelire, tízóraira, uzsonnára vagy vacsorára gyorsan összedobható, ízletes eledel. Ahogy mi szeretjük: Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 25 dkg vaj, kis fej lilahagyma, kb. 5-6 cm hosszúságú póréhagyma, 5 evőkanál tejföl, 1evőkanál fűszerpaprika, 1 mokkáskanál…..
Bulgáriai muszlim roma család Trócsányi László két percben beszélt valamiről, amit a nagyon européer, nagyon demokrata és a valóságtól nagyon távol álló összes idióta úgy fordított le magának, hogy a cigányok a magyar igazságügy-miniszter felvetése szerint ki vannak téve…..
Irdésmond 2015.10.29 07:30:30
@Advanced Flight: pedig kellene. Mert egy inteligens,minden kõrülmenyhez kitünöen kèpesek alkalmazkodñi ès kihasznàlni minden apro lehetösèget. Igazi túlèlö müvèszek. Több szàz èv alatt fenntmaradt a nyelvük a rasszuk egy gyakorlatilag ellenséges közegben. Ha nem tapasztalnak komoly ellenàllast oda azonnal benyomulnak. Ès ha külsö tàmogast kapnak - mint napjainkban a liberalis jogvèdőktől- akkor képesek felszìvni mamguat. Egyènenként nem veszélyesek.de tömegben nem lehet öket leàllitani.
„Ne oda korcsolyázz, ahol a korong éppen van, hanem ahol lesz.”- idézte egyik évértékelőjében a magyar miniszterelnök Wayne Gretzkyt a világhírű kanadai jégkorongozót. Ez nem egy szokásos fiktív dakota közmondás volt, hanem pontosan rávilágított Orbán Viktor taktikai…..
Elég sokat örömködtünk az elmúlt hetekben az olcsó jegyek miatt, megmutattuk, hogy tényleg fillérekért lehet foglalni igazán zsír helyekre is, itt az ideje a kockázatok és mellékhatások bemutatásának. Főleg, hogy a Wizznél már beindult a téli fűnyíró, jönnek a szokásos…..
Elvitt minket már a fapados sok helyre, volt köztük sok felejthető, jópár „egyszer láttuk, többet nem fogjuk” típus, és szerencsére nem kevés emlékezetes is. Az élmények leülepedtek, napirendre kerültek a jövő évi tervek, s rögtön felmerült a kérdés: mi az, ahol voltunk…..
Irdésmond 2015.09.27 19:45:31
@AirFrance KLM: Nagyon köszi, nem ismerem a repteret, de azért nem vettem meg egy bilbaoi repjegyet, mert ott kellett volna átszállni, de csak 30 perc volt rá. Most a másfél óra a 2a-ból a 2g-be lett volna, de már haza fele, úgyhogy nem gáz, ha a csomag lemarad, mert itthon ráérek kivárni mire kihozzák, oda meg Shipol átszállásra van 3 óra, az több mint sok, de hát ez van.
Camino gyakorló Lefelé a lejtőn 2015.09.27 19:14:37
Akinek nincs ilyen problémája, vagy tudja rá a megoldást, az lapozzon. Azoknak szeretném átadni a tapasztalataimat, akik kenegetik fájós térdeiket, mert egy lejtmenet meggyötörte.  Mindenki azt gondolja, hogy a kaptatók a vándor nagy ellenségei, pedig nem. Egy emelkedő igénybe…..
Hetek óta a menekültkérdés uralja a híreket. Az nyilvánvaló, hogy a jobb élet felé igyekvő tömegeket és a folyton változó helyzetet a MÁV-mamutnál sokkal felkészültebb és rugalmasabb érintettek sem tudják kezelni. De az, ha a beígért hálókocsi nincs a vonaton, a…..
Irdésmond 2015.09.23 16:45:30
@lcsaszar: mert a DB-től vettem a vonatjegyet.
Irdésmond 2015.09.24 16:56:21
@Aureliano Buendía: Volt jegyem, de a MÁV lefelejtette a kocsit ahová a jegyem szól. Az ülőkocsiba sem volt helyjegyem oda mégis felengedtek. A züricki kocsi is megállt Salzburgban, úgy hogy ha voltak üres helyek akkor oda nem a schwarzfahrert kellett volna befektetni, hanem akinek jegye volt.
Nekem a DB visszatéríti a jegy árát, de ezt leszámlázzák a MÁV-nak, tehát a dolgozó a saját cégét lopta meg kétszeresen.
A fülkés vagonban megoldottam az utazást, de egészen más egy hálókocsiban este felvenni a pizsamát, és fogmosás után nyugovóra térni, mint egy kupéban ahol nincs ásványvíz, nem szolgálnak fel reggelit és állandóan jön a kalauz jegyet ellenőrizni. Nekem kedden dolgozni kellett, ezért szerettem volna pihenten érkezni, annál is inkább mert számítottam a Freilassing-i kitérőre.

Nem tudok helyesen írni és az összetett szavakat a program nem javítja.

@chili wili: a Lufthansa gépei nem mindig szállnak fel, mert gyakoriak a sztrájkok, a jegy ára meg a duplája lett volna a vonatjegynek.

Valóban nem jutott eszembe, hogy megvesztegessem a kalauzt, amikor érvényes jegyem van. Sőt biztos voltam benne, ha lett volna hely, akkor ad helyet, , mert a saját cége felejtette el a hálókocsit csatolni, ezért joggal feltételeztem, hogy a kárenyhítésért mindent megtesz, nem fut üresen a kocsi, hogy aztán a megváltott jegyeket 100% felárral térítsék vissza.

Régóta utazom, és eddig meg voltam elégedve ezzel a vonattal - egy alkalmat kivéve: akkor azért nem engedett fel a ligewagen kalauz, mert fordítva nézte a dátumot. Nem vitatkoztam de azért amikor leültem akkor alaposan megnéztem: 09.08. az augusztus 9-nek felelt meg és nem szeptember 8-nak, Miután ez sikerült vele tisztáznom mehettem aludni a helyemre. (bár szerintem egy hálókocsi kalauztól elvárható egy egy Db által kiadott jegyet el tudjon olvasni)

A DB mindent kifizet, a taxi számlát a hálókocsit és az odaút törölt vonatának az árát is, sőt a hálókocsi jegyre a felárat is, de elgondolkozom hogy kell-e ez nekem legközelebb.
Hamarosan újabb unokám érkezik, januárban megyek megint, megnéztem a repjegyeket 140€ oda-vissza Shipol átszállással, hát azt hiszem mégis inkább bevállalom - bár fiam szerint ne örüljek, mert a tranzitban nincs coffi Most nem kell tovább utaznom, és most a másik fiamhoz megyek aki ki tud értem jönni a reptérre.
Hát ez van. Aki korpa közé keveredik megeszik a disznók.
Irdésmond 2015.09.25 07:21:12
@Aureliano Buendía: a hálókocsi kalauz ott helyben is értékesítheti a helyeket, jegy ellenében és nem saját zsebre természtesen, egy ilyen jegy egy 3 ágyas fülkében 35€, jegy nélkül nem lehet utazni, még akkor sem, ha egyébként valaki egy 20€-ot oda csúsztat a kalauznak.
Ha a MÁV hibájából lemarad az a kocsi ahová a jegyed szól, akkor ha erre lehetőség van kötelesek elhelyezni más kocsiban ha ott van hely. Ezt meg is tették az ülőkocsiban - hogy a halókocsiban is lett volna hely azt nyilván nem ellenőrizhettem, de a MÁV valószínű ellenőrizni fogja miután panaszt tettem.
Azért károsította meg a munkaadóját, mert az én jegyemet vissza kell téríteni, holott ha az üres helyet nekem átadja akkor erre nem kerül sor.
Persze ha nem akarod meg érteni akkor ez nyilvan nem fog menni. De bocsánat, én vagyok a hülye hogy itt magyarázkodom, mert akár egy lóval imádkoznék.
Kétségtelen, hogy ebben a pillanatban is a világon több tízmillióan abban reménykednek, hogy a következő lottósorsoláson pont az ő számaikat fogják kihúzni. Sokan közülük tudják, hogy a főnyereményre vajmi kevés esélyük van, mégis hétről hétre kiadnak egy kisebb-nagyobb összeget azért, hogy hátha…..
A Kreatívon találtuk a videót, ami az első, elvileg nemhivatalos részlet Veiszer Alinda ma este, 22:30-kor induló Hír tévés beszélgetős műsorából, Veiszer pedig rendesen berúgja az ajtót az első kérdésével: Orbán Viktor egy geci? A vendége pedig Nagy Kriszta/Tereskova, aki…..
Irdésmond 2015.09.21 13:03:13
Camino gyakorló San Salvador 2015.09.16 20:04:24
A hitetlenek útja San Salvador. Az ösvény Ovidedoban kezdődik, itt a katedrális előtt indul. Az északi, az a Camino de la Norte - ról ha letérünk, Oviedoban választhatunk, hogy a Primitivon haladuk-e tovább ami Melidenél Csatlakozik a francia útba, vagy keresztül a hegyeken és 4-6…..
Camino gyakorló Ronceswalles 2015.09.16 20:04:03
Ez a szálláshely sokaknak lehet ismerős lehet Ronceswallesben. A régi épület ennek a filiáléja. Ha fent megtelt akkor nyitják ki a régit, 100 és 5€ között lehet itt aludni.  ..
Vannak 100-as, sőt akár 1000-es listák is arról, melyek azok a könyvek, amiket mindenképpen el kell olvasnunk. A felállás egyszerű: minden kihagyott könyvvel kevesebbet birtoklunk az emberiség közös tudásából, míg minden elolvasottal egyre többet. A világirodalom legjelentősebb alkotásai éppen azért…..
Óriási port kavart a Jobbikhoz közel álló N1TV azóta menesztett munkatársának, László Petrának az esete, aki mint az köztudott, egy rendőrök elől menekülő migráns kislányba belerúgott, egy kisgyerekkel a kezében szintén a rendőrök elől futó menekült férfit pedig…..