Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Az apokalipszis lovasa

0 bejegyzést írt és 353 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor? Melyiket? Döntetlen 2021.06.19 21:55:02
Bravó, született egy döntetlen, amit most majd évekig lehet lobogtatni a hazai foci sikerének bizonyítékaként. Persze ez az eredmény is szép, akkor is, ha tudjuk, hogy a franciák ezt nagyon ellazázták, de ne ünnepeltessük magunkat úgy, mintha a végeredmény 1:0 maradt volna, és azt az ifista szintű…..
Az apokalipszis lovasa 2021.06.20 21:01:38
Az apokalipszis lovasa 2021.06.21 14:24:10
@Fánkevő Fáncsi: "másoknak sem volt több, mégis mi vezettük a COVID halálozási listát"

hihetetlen hogy ehhez a marhasághoz hogy ragaszkodtok
Mielőtt nagyon mélyen elkezdjük beleásni magunkat a témába, szeretném lelőni a poént rögtön az elején, és elsütni a jolly joker mondatot: ATTÓL FÜGG. Na de mégis mitől, és ténylegesen milyen számokkal lehet kalkulálni? A kérdés összetettségét már csak az is mutatja, hogy nem mindegy,…..
Az apokalipszis lovasa 2021.06.17 23:19:56
@Opi87: "ehát mondjuk adjunk az egészhez hozzá 300 ezret, és már reális (1 embernek!)"

Értem, tehát Magyarországon 1 ember 700 ezer forintból tud csak megélni, minden az alatti nyomorgás. Köszönjük emese.
Szokásához híven a parlamenti választás közeledtével vesz elő éles, megosztó témákat Orbán Viktor, így egyszerre provokálja ellenfeleit, és teszteli a sajátjait. A héten elfogadott úgynevezett pedofil törvény eklatáns példája ennek a taktikának. Azzal, hogy tudatosan összemossa a pedofíliát és a…..
Az apokalipszis lovasa 2021.06.17 16:44:16
@ebella2: akkor te gyakorlatilag azt is mondod, hogy valamit reklámozni, propagálni tök fölösleges, mert aki nem akarja, úgyse csinálja. Az összes imázsközpont meg reklámcég mind lehúzhatja a rolót, fabatkát sem ér a munkájuk :)
Tanári dohányzó Jobboldal? 2021.06.15 18:16:29
Aki ismer, tudja, hogy nem izgatnak az ideológiák és a beskatulyázások. Volt, hogy balos ismerős mondott fasisztának, mert azt mertem mondani, hogy az erdélyi magyar nem "rom...cig..." és elég fura, ha ilyen kijelentés után másnap a rasszizmus ellen szólal fel. Jobboldalinak voltam libsi, mert azt…..
Az apokalipszis lovasa 2021.06.17 14:02:54
@mіdnight coder:" a nácik ti vagytok. ti be akarjátok tiltani a homoszexualitás megemlítését is az iskolai felvilágosításon. "

az a baj matyika hogy már ebben hazudsz, de hát evvan. scriptekkel nem vitázok.
Hétfői sajtótájékoztatóján Cristiano Ronaldo döbbenten fogadta, hogy Coca-Cola termékeket kínálnak neki és azonnal egy mozdulattal meg is szabadult a kihelyezett üvegektől. Nyilvánvalóvá tette, hogy ő inkább vizet iszik mintsem, hogy az amúgy UEFA Euro 2020 szponzorának termékét fogyassza. Sőt,…..
Az apokalipszis lovasa 2021.06.15 18:39:19
"Mostanában egy pár perces skype beszélgetés is sok neki a gyerekével, vagy épp velem. Sokat melózik, ahogy mesélte, és fáradt, kimerült, ezt meg kéne értenem. Folytatjuk az olvasói levelek rovatunk, ezúttal Erik felvetéseit osztjuk meg veletek...
Bevallom csak mostanában, a sokadik évad környékén kukkantottam bele az Észbontók című magyar kvíz-show néhány epizódjába (mert egy ismerősöm beszélt róla hitetlenkedve) és azonnal leesett az állam. Miután felszedtem a szőnyegről nem tudtam megállapítani, hogy mit érzek: egyszerre voltam ledöbbent,…..
Az apokalipszis lovasa 2021.06.12 13:26:33
@jancsi_4: az a helyzet hogy itt nem a zorbán bassza szét a kommentelést, hanem a remek ellenzéki matyika
Hét pontban foglalta össze Perintfalvi Rita a maga Facebook oldalán, vajon Ferenc pápa miért nem akarja látni Orbánt. Na vajon miért? – kérdezi, sok kérdőjellel, majd előadja a végtelenül primitív O1G-narratíva keresztény-kompatibilis változatát. Pedig ehelyett akár gondolkozhatott is volna... Én…..
Igazán alávaló, talán minden eddiginél alávalóbb háborút folytatnak a NER propagandamédiái azon ellenzéki - különösen DK-s fővárosi - önkormányzatok ellen, akik idén úgy döntöttek: felhagynak azzal a hagyományos menetrenddel, hogy tavasztól egy-másfél havonta egyentarrá nyíratják a parkok és egyéb…..
Az apokalipszis lovasa 2021.06.07 13:08:24
@Az a baj....hogy be se jöttek: "Én például független közíró vagyok. Csak a teljes véletlen müve, hogy Orbán Viktorral mindenben egyetértek. "

Azt értjük, hogy ez nálad gúnyolódás meg irónia, de képzeld, egy csomó ember tényleg azt hiszi magáról, hogy független közíró, és csak véletlenségből kell mindig Orbán ellen állást foglalnia :)
Ahogy a facebook feldobált két ilyen írást, én is értesülhettem arról, hogy mekkora szellemi óriások keltek harcba a fővárosi „méhlegelők” ellen. Az egyik csak hozza a szokásost (slampos, allergén), a másik igazi harcos elragadtatással próbálja beledöngölni a balliberális agyagba az egész ötletet.…..
Pénteken a brit fővárosban járt a magyar miniszterelnök. Találkozott brit kollégájával, majd „spontán módon” beugrott egy pubba, ahol mit ád isten, találkozott egy ott dolgozó magyarral. A találkozóról videó is készült, nézzük, mit akart üzenni vele Orbán Viktor...
Az apokalipszis lovasa 2021.06.02 07:26:17
@Magyarország jobban szaporodik!: "aki olyanokat mesélt, hogy a migránsoktól veszélyben az élete Svédországban"

Ki hitte volna, ahol ugyanannyi kézigránátot robbantanak fel mint mexikóban, ott bárki is veszélyben érezheti magát...

en.wikipedia.org/wiki/Bombings_in_Sweden
Ön mit szólna ahhoz, ha tilos lenne egy elektromos hajtású autót autónak nevezni, és súlyos büntetés járna azért, ha a villanyautó fogyasztását, károsanyag-kibocsátását összehasonlítanák egy belső égésűével? Miként vélekedne arról, ha megtiltanák, hogy az elektromos kerékpárokat kerékpárnak…..
A terasznyitás korábban csak egy évről-évre visszatérő – nem is különösebb jelentéssel bíró – esemény volt sokak életében. Akkor most örüljünk, hogy az idén máshova esik a súlypont? Látszólag ez egy teljesen ártalmatlan, magánjellegű bejegyzés. Különösen, ha még a képhez fűzött magyarázattal is egy…..
Az apokalipszis lovasa 2021.05.18 00:23:40
@]{udarauszkasz: bőrönd az ágy alatt!
Ugyanaz lep meg, mint a huszonévesen gyereket nevelő kortársaimnál: a hamar meghozott, végérvényesnek tetsző döntés. Illusztráció: Kinga Cichewicz (Unsplash) Sok melankolikus popkult dal foglalkozik a „körülöttem már mindenkit eljegyeztek és gyereke van” érzéssel (közülük a Süllyedő hajó címűt…..
Kevesebb, mint egy évvel a parlamenti választások előtt egyértelművé vált, hogy a koronavírus-járvány kezelése lesz a kampány központi téméja. A Fidesz szokásához híven felépített egy hosszú távú stratégiát, melynek betetőzéseként megpróbálja elhitetni az emberekkel, hogy annál jobban nem is…..
Az apokalipszis lovasa 2021.05.16 10:13:07
@Gábor Révész: de most ilyenkor te azt hiszed, hogy megcáfoltál bármit is? :)

hihetetlenek vagytok
Zord idők Hangtalanul 2021.05.12 13:20:10
♦ Van ez a balhé, amelyet az előző posztban már említettem, és amelyben világossá tettem a távlati nézőpontomat, miszerint akad olyan ügy, amikor dicsérni fogom Orbán Viktort, és nem temetni. Megfutotta a maga Index címlapját egyenesen a blogketrecben, köszönöm a Blog.hu szerkesztőinek. A beígért,…..
A Miből élnek a magyarok Svájcban? sorozat mai részében egy szobalány pozíciót nézhettek meg közelebbről. Aki kérdez, az ezúttal is Csilla, aki válaszol pedig Adina. Csilla ezúttal változtatott a formátumon, így összefoglaló helyett következzen egy részlet a beszélgetésből...
  A napokban a negyedik évadához ért A szolgálólány meséje című sorozat. A fanatikus hívek már tűkön ültek, hiszen az első hármat - akármilyen sokkoló is volt - valósággal zabálták. Valószínűleg az HBO-t sem piszkálják különösebben ezért az alkotásért, hiszen a képernyőn megjelenő ortodox, vallásos…..
Az apokalipszis lovasa 2021.05.05 21:20:01
@arthurthedent: "A kereszténység ezer éveken keresztül akadályozta a gondolkodást, tiltotta, üldözte, hirdette, hogy dolgokat hinni kell, nem szabad végiggondolni."

Ez esetben érthetetlen, hogy ahol nem tombolt a sötét kereszténység, azaz a középkori világ nagy részén, ott miért nem építettek még űrhajókat meg robotokat, mire a buta keresztények odaértek a kezdetleges vitorlásaikon és meghódították őket. Sőt a legtöbb helyen a kőbaltánál se nagyon jutottak tovább.
Az apokalipszis lovasa 2021.05.05 21:23:33
@TanNé: Azért annak a felfogása menni fog, hogy a kovács egy foglalkozás, a Kovács meg egy név? Ezért a keresztény istenség, akinek a neve Isten, nagybetűvel írandó, mert egy feltételezett személyt takar. És ezen az sem változtat, hogy ha valaki nem hiszi el a létezését, mert Mickey Mouse meg Luke Skywalker neve is nagybetű, pedig ők triviálisan kitalált karakterek. Ez az egész kisbetűzés nem más, mint szánalmas piszlicsáré szőrözés.
Csúcsra járatja a kormány bizonyos tények elhallgatását, a számsorok manipulálását, a járványügyi adatok kozmetikázását. Most már attól sem riad vissza, hogy csúsztatásokkal elérjen olyan dolgokat, melyeket a valóság bőven megcáfolna. Teszik ezt azért, hogy az emberek bizalmatlanná váljanak a…..
Az apokalipszis lovasa 2021.04.30 14:16:18
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "A 47%-os GDP növekedésből meg vond szépen le azt a három százalékot, ami minden évben jön EU támogatásként!"

Akkor az 44.

Mert ugye nem hiszed, hogy minden évben le kell vonni? Ha azt hinnéd, akkor biztos nem tudnád, mit jelent a "növekedés" szó :)
  Jó nekünk ez a járvány Jó nekünk ez a járvány, mert nyugodt, kiszámítható, megvéd a külvilágtól, a másik embertől, a kíváncsi tekintetektől, végre magunk lehetünk, nyugodtan magunkban. Jó nekünk ez a járvány, mert senkinek sem kell elmagyaráznunk, hogy miért vagyunk egyedül, miért nem érdekel a…..
Nem értem, de arra tudok legalább a formállogika szabályainak megfelelő magyarázatot adni, hogy miért lehet az emberek többségének torkán lenyomni egy új atomerőmű építését, a nap, a szél, a földhő-energia korában. Azt is belátom, hogy miként vezetik meg közpénzmilliárdokból - különösen…..
"Nem szívesen veszek részt abban az adok-kapokban, amik a halálozásis statisztikák körül zajlanak, csak azt tudom elmondani Önnek, hogy én mit nézek. Eddig is ezt tettem, ezután is ezt teszem. Van az Európai Uniónak egy minden tagállamra kiterjedő adatszolgáltatási felülete, ahol közlik, hogy az…..
Az apokalipszis lovasa 2021.04.26 21:51:54
@Politológus Mihály: ...ok, de hogy MO-n többen halnak meg _amúgy is_, az akkor hogy is releváns a kovidkezelés sikeréhez vagy kudarcához? Arra pont jó az a statisztika, ami a _szokásos meghalások_ százalékos növekedését mutatja. Az, hogy _amúgy, kovid nélkül_ szarok a magyar halálstatok, az egy nagyon szomorú dolog, de az meg az elöregedő, csökkenő társadalmak sajátja, ami valóban óriási probléma, csak most ide sehogy nem jön.
Vajon mi lesz azokkal, akik határátkelőként külföldön kapják meg az oltást és mondjuk Magyarországra látogatnának? Vajon előfordulhat-e az az abszurd helyzet, hogy mondjuk júniusban egy család egyik (Magyarországon élő, beoltott és igazolvánnyal rendelkező) fele beülhet egy étterembe, míg a másik…..
Az apokalipszis lovasa 2021.04.26 20:46:48
@Shanarey: ehhez valami egész fantasztikus látásmód kell, hogy valaki el tudja hinni, hogy a meglehetősen átlagosan reagáló Magyarországon valahogy VILÁGELSŐ a halálozások száma, mert o1g.

Valójában, mint az index is rámutatott, az egyes országok egészen eltérő módszereket alkalmaznak a koronavírus okozta halálozás számolására, Magyarország pl. a brutál szigorú "ha meghal ÉS kovidos AKKOR kovidhalál, akkor is ha agydaganata volt" módszert alkalmazza. Ezért a magyar halálozási ráta baromi magasnak tűnik. Az emögötti logika az, hogy nem tudni, hogy ha nem lett volna kovidja, és agydaganata meg igen, akkor is meghalt volna-e.

Lásd pl.:
index.hu/velemeny/2021/04/15/a-jarvany-miatt-elhunytak-szama-valoban-alkalmas-nemzetkozi-rangsorolasra-/

Ezzel szemben ha pl. a nettó halálozási többletet nézzük, akkor már közel sem áll rosszul az ország. Csak tudom, ezen nehezebb o1-gzni meg oligarcházni, szóval ez el lesz utasítva a hardkór orbánfóbok által, de azért hátha van, akit érdekel :)
Nem kérdés, hogy Magyarország a világ legjobban átoltott országai közé tartozik jelenleg. Jogosan merül fel viszont a kérdés, hogy mikor élvezhetjük már végre az átoltottság áldásos hatását? Hiszen az sem titok, hogy hazánk a harmadik hullám legtöbb halottját produkáló ország. A napi halottak…..
Az apokalipszis lovasa 2021.04.18 14:18:18
@Balogh Zsolt: mert ez nem egy verseny, csak a buta ellenzékiek agyában, hogy végre o1g-zhessenek. fontosabb a trendeket tudni egy országban, és ehhez ez egy pont megfelelő szám
Az apokalipszis lovasa 2021.04.18 14:23:48
@bensomo: "hanem inkább csak azzal megy Magyarországon az irányított trükközés, hogy a lehető legkevesebb halottat írják a covid19 számlájára"

a valóság ennek pont az ellentéte. totál idiótának kell lenni ahhoz, hogy elhidd, hogy Mo _még annál is jobban világelső a halottak számában mint eddig hitted_, miközben a többlethalálozás kb. 9e fő.