Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bajbars

9 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Következő pár rovatunkban egyesével fogja tárgyalni a német idomítási skála fokait, és azokat a saját tudásom szerint próbálom kifejteni. Az első és legalapvetőbb lépcsőfok az ütem. ( Klimke a "Fiatal hátasló kiképzése" c. könyvében az elengedettséget az ütem elé helyezi.)  Akik a lókiképzésben még…..
Biztosan minden olyan ember aki szereti a lovaglást, vagy szeret a lovak közelében lenni, és  nincsen saját lova, lovat szeretne venni. Minden este elképzeli, hogyan fognak nyargalni a a naplementében és milyen terepeket fognak menni pirkadattól napnyugtáig. Azonban, vegyük szépen…..
A hát alapvetően a lovaglás és a ló egészsége szempontjából a legfontosabb kérdés. A helyes tartás, és megfelelő lendület kialakításával a ló és lovas szempontjából a legfelemelőbb érzést adja.   Laza hát: A laza hátú ló a lovas kényelmesen ülteti, azonban a…..
Mi a jó módszer?   Sokan említették már nekem, hogy a mongolok viszonylag durva és nem éppen erőszakmentes módszerei működnek, mert igen is jó lovaik vannak. Megcsinálnak mindent. Ez valóban igaz lehet, azonban a ló, nem tud odaállni a „kiképzője” elé és mondani neki,…..
Az ember hajlamos az agresszióra a lóval szemben. Ez kifejezetten jellemző a 20 év körüli férfi lovasokra. Genetikailag bennünk van, hiszen valamilyen szinten ragadozók vagyunk. Azonban a lónál az agresszió nem vezet megoldásra. A válasz rá egyszerű; menekülés, vagy agresszió, ami…..
A ló nem választhatja meg ki lesz a gazdája, mikor és hogyan, mit és mennyit dolgozzon. Ő elkötelezi magát amellett, hogy bízik bennünk és követi az utasításunkat akár az élete árán is.. Mi a saját célunkhoz és érdekeinkhez használjuk fel, és ezért felelőséggel és…..
Miért fontos az, hogy én legyek a ménesvezér?Ahogy az előző bejegyzésben taglaltuk, a ménes vezetője dönt el mindent. Neked kell lennie, annak, aki megmondja, mit mikor, hogyan. Erővel, sosem fogjuk utolérni őket. De nemhiába tartja a mondás hogy; Többet ésszel mint erővel. De mi…..
A lovak vezetőt keresnek. Vezető kell nekik az életben maradáshoz, aki megmutatja nekik az élethez legfontosabb dolgok helyét, módját.  Pontosan mik is azok a feltételek?  élelem víz  A természetben a ménes vezetője nem a mén, vagy népies nevén a csődör. A mén szerepe…..
Ma a XXI. században nem lehetséges életmódszerűen megélni azt az életet ami mondjuk 1000 évvel ezelőtt természetes volt. Persze, vannak kivételek, akiknek majdnem teljesen sikerül, minden tisztelem az övéké. Azonban a mai kor emberének a hagyományőrzés és ezen belül a lovas…..