Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Voznyák Pista

0 bejegyzést írt és 628 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gumicsontokat a nagyhangú kutyák lefoglalására találták ki, de most, főleg az íze kedvéért, kicsit vitatkoznék a miniszterelnökkel, mert mi otthon nem szoktunk arról "sokat vitatkozni", hogy ki a magyar. Nem csak mert a család fele sváb vagy tót, nyomokban olaszt, skótot, romát, románt, zsidót is…..
A női szexualitás sokkal komplexebb, mint eddig hittük - egy 2015-ös Journal of Personality and Social Psychology-tanulmány a heteroszexuális irányultsággal kapcsolatos tabukat döntött meg. A kutatás azzal az újszerű megközelítéssel állt elő, hogy a nőknek egyaránt mutattak heterokat és meleg…..
Műholdkép Rejtélyes körök 2018.10.08 13:59:43
Azt hiszem, egy hónapig kutattam. Sokszor egy hét is eltelt, mire egy kérdésre választ kaptam, közel 40 év távlatából nem olyan egyszerű hiteles információkat találni.Főleg úgy, hogy igazából azt sem tudtam, mit keresek...
Voznyák Pista 2018.10.09 17:48:56
És akkor mi van, ha Orbán Viktor 17 milliárdos repülővel jár meccset nézni? Ki van rajta akadva mindenki? Miért? A repcsi nem az ő nevén van, egy haverja adta neki kölcsön, mert sietnie kellett a meccsre. Ment volna az Airbusszal ami nem kormánygép, hanem honvédségi szállító jármű a bakáknak? Csak…..
Voznyák Pista 2018.10.03 17:56:05
@wolves84lb:

"és ez most hogy jön ide?"

Mittom én?
Te jöttél elő vele :)))
Voznyák Pista 2018.10.03 18:13:38
@wolves84lb:

Ahogy v.színű azt a gépet sem, amivel legutóbb Orbán meccsre ment.
Amikor arra gondolsz, hogy mi az, amitől vonzódsz a másikhoz, mi jut először eszedbe? Míg a legtöbben automatikusan azt válaszoljuk, hogy a másik mosolya, arca, szeme színe, öltözködése az, ami lázba hoz, vannak azonban olyanok, akik nem ezekre az összetevőkre koncentrálnak a partner…..
Ez veszélyes! Túladagolás 2018.10.01 12:15:02
Alább egy kitalált történet olvasható. Minden egyezés a valósággal csupán a véletlen műve. Tegnap furcsa álmot láttam: Mikor a kapitány bemondta, hogy 2 óra múlva érkezünk Londonba, kicsit ideges lettem. Az Orion este nyolckor kezd a Chelsea ellen, addig még el kell foglalni a szobát, no meg a…..
Voznyák Pista 2018.10.02 15:05:07
@n3spr3ss0:

"Tudod, a németeknél a hadügyminiszter mondott le, mert egyszer hadi gépen repült magánútra. A suttyó meg nálunk ezt fel sem fogja, nem érti a problémát."

Ja, Orbán egy magángéppel (ami nem az övé) repült, amire meghívták. Nem érzed a két dolog közötti különbséget ?
Az átlagmagyar fülnek kétszáz éve - mióta egyáltalán felvetődhet az alternatíva - sokkal borzasztóbban hangzanak a piaccal és a versennyel kapcsolatos szavak és történetek, mint az állam, az adó, az egyenlőség stb. kontextusa. Az utóbbitól várjuk az előbbitől való "védelmet" ahelyett, hogy mindenki…..
Voznyák Pista 2018.10.01 20:20:10
Szerintem ezt a kérdést is tágabb értelemben lehet csak megközelíteni.
A jólét, vagy szegénység, nem csupán a versenyképességünk kérdése, hanem azé, hogy a természeti erőforrásokhoz hogyan férünk hozzá.
Az arab olaj emirátusok más státuszban vannak, másak a lehetőségeik.
Globálisan pedig, bizony már túl vagyunk szerintem a jólét lehetőségén, legalábbis az emberiség egészét tekintve.
A jólét kérdését, és lehetőségét tehát globális szinten kell szemlélni. A most feltörekvő keleteurópai országok azért nem fognak belátható időn belül felzárkózni a nyugathoz, mert erősen korlátozottak a lehetőségek. Mivel az emberiség robbanásszerűen szaporodik, nagyobb teret kapnak az olcsó és gyenge minőséget előállító tömegtermelésre ráállt gazdaságok, olcsó munkaerővel. Csak így érhető el, hogy a folyamatosan növő piac, a változatlanul korlátozott nyersanyagforrásokkal is növekedhessen. (Bár finomabb a zsemle, de fele akkora, mint 30 éve volt).
Ezért, nyugateurópa is olcsóbban kényszerül termelni, és ezt csak egy olcsó keleteurópai munkaerőpiaccal tudja elérni.

Az újraelosztást is ebből az aspektusból kell vizsgálni. Valamilyen korlátozott mértékben szükség van rá, mert sokan képtelenek a "versenyben" résztvenni, egyszerűen a képességek hiányában. Éhen azért csak ne haljanak.
A másik pedig ami miatt kell az újraelosztás, az a piac működése miatt kell, hiszen, nagyrészt már gépek dolgoznak helyettünk, egyre kevesebb élő munkaerőre van szükség. Marad még a szolgáltató szektor, de az sem tud minden munkaképes embert felszívni. (Most ne keleteurópát nézzük, ahonnan nyugateurópa épp a fentebb vázolt szempontok miatt már kiszippantotta a munkaerőt.)

A cél az kell legyen, hogy megtaláljuk a helyes arányokat.
Ne az eméssze fel egy társadalom és az adófizetők erőforrásait, hogy a lakosság nagy része inproduktív módon csupán fogyasztóként éljen, esetenként jobban mint az, aki dolgozik.
Másfelől az, hogy ki milyen mértékben adózzon. És itt jön az, amit az elején is taglaltam, ezt a dolgot most már globális méretekben kéne kezelni.

1. Megállítani a brutális népességnövekedést,
2. Globális szinten adóztatni a multikat, befektetői csoportokat, és nem az adósság növekedésével hízlalni a piacokat.

A középosztály, vagy alsó középosztály (ha egyáltalán létezik még ilyen,) eddig is komoly terheket cipelt, a fejlett nyugat országaiban a progresszív adóztatással.

Miközben elképesztő nominális vagyonok áramlanak ide oda a világban, (persze tényleges erőforrások és értékfedezetek híján.) Ebben az a szép, ha ezt mind szétosztanánk a 7 milliárd ember között, sz.rt se érne, olyan infláció lenne. Ez manifesztálná egyszersmind azt is, hogy a földnek mennyire korlátozottak az erőforrásai.

Szóval, a lényeg, hogy egyensúlyt teremtsünk, de ezt már globálisan kéne kezelni. Mindjárt csökkenhetne a migrációs nyomás is.
Kormánypártiként nyilvántartott szerkesztőségeket szánt be a kormány, egykori kormánytagok exkuzálják magukat, mert nem akarnak azonosulni sokkal kormánypártibb kultúrharcosok kijelentéseivel. Ha van valami haszna a Nemzeti Együttműködés Rendszerének az az, hogy az ifjú generációknak nem a…..
Voznyák Pista 2018.09.25 18:38:39
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Inkább meséld, sikerült már a GDP-t átszámolni euróba?"

Mert ?

A hitelminősítőknek bizonyára már meg volt.
Ők felminősítették Mo.-t 2010 óta.
Valahogy csak kijött nekik az eredmény.
Voznyák Pista 2018.09.25 18:41:07
@Látens Inszinuáció:

Épp ez a lényeg, vannak azok olyan balf.szok, hogy nem kell őket nagyon lenyomni, simán fejen állnak, aztán lesz.rják magukat, mert szokásuk szerint a gravitációval nem számolnak.
Voznyák Pista 2018.09.25 19:12:37
@zord íjász:

Hát ez az, az én ismeretségi köröm is inkább közép, vagy felső fokú végzettségű.

Az uralkodó preferencia Fidesz, vagy jobbik. Kisebb arányban van még szórás ballib felé.
Bumeráng Ide a diktatúrával! 2018.09.22 20:17:24
A Policy Solutions és a Friedrich Ebert Stiftung augusztusban egy felmérést készített arról, mit gondolnak a magyar emberek a demokráciáról, a rendszerváltás óta megalakult kormányokról és önmagában az ország helyzetéről. A végeredmény rengeteg tanulsággal járt és sok mindent igazolt is: kiderült,…..
Voznyák Pista 2018.09.24 16:05:50
@Sean MacTíre:

"es jossz itt a 4-es metroval? Lol."

Meg az M6-os alagútjai, meg a völgyhíd, stbstbstb. Egyszerűen ki nem fizetett vállalkozók stb. Ne akard hogy felsorolásba kezdjek, mert oldalakon keresztül menne.
Az mindenképpen sokat mondó, hogy a szociknál akkor kezdődtek a pénzügyi gondok, mikor 2010-ben tiplizniük kellett a hatalomból. Mit gondolsz miért ?
Voznyák Pista 2018.09.24 18:51:46
@Sean MacTíre:

"Egyebkent 2008-ban kezdodtek a penzugyi gondok, amikor kitort a vilaggazdasagi valsag."

Már 2006-ban komoly gondok voltak a költségvetéssel, de hálistennek a Feri be nagyotmondotta magát, a kampányba, így a szocik nyakába szakadt a sz.r, amit egyébként ők idéztek elő.
Voznyák Pista 2018.09.24 19:13:08
@kiskutyauto:

"agyhalott jellemtelen, fogalmatlan ostoba birkák."

Akkor is ezt mondtad amikor kétszer is a ballibák kerültek kormány mögé ?
Ugyanazok az emberek (nagyjából) szavaztak most is. Jó, egy két dolog változott, (pl. már nincs két körzet csepelen, meg hasonlók.)

A nyugatra kitelepültek meg 3 dolog miatt mentek ki nagyrészt. Ez a három dolog a pénz pénz pénz b.meg nem valami ködös (européer demokratanyugat) f.szságért.

De told csak ezt az ostoba (a te kategóriáid szerint az 1. csoportba tartozó személyiség jegyeket magán hordozó) dumádat.
"Erősítsd" csak az ellenzék pozícióit. Gratula.
Vegyenek vissza annyit Magyarország uniós támogatásaiból amennyit a Sargentini-jelentés "értelmezésére", az erről tervezett, az Európai Uniót  lejárató "tájékoztató kampányra" költ Orbán Viktor kormánya – javasolja az Európai Parlament liberális frakciójának vezetője Guy Verhofstadt. A belga…..
Voznyák Pista 2018.09.22 14:12:51
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"mérleg -69 milliárd euró"

Toljátok ezeket a nominális baromságokat.

Nagyokos. Akkor azt told ide, miért volt szükség 2010-ben az IMF "segítségére" ?

Egy valami számít az adósság szempontjából, részint igen, az adósság összege, de legalább ennyire fontos, hogy mekkora az adott ország gazdaság teljesítőképessége.
Nem véletlen,hogy mindenki a GDP arányos adósságállományt figyeli.

Ha neked egy bank felé van havi 60.000 havi törlesztési kötelezettséged, de a jövedelmed 100.000-re csökkent, bajban vagy. (Ez történt 2010-ben (de baj volt már 2006-ban is))

De ha van havonta 80.000 törlesztési kötelezettséged, de keresel havi 200.000-et, mindjárt könnyebb a helyzeted.

De ti toljátok ezt a szart hogy akkor 78 milliárd, most meg 91 milliárd. Ki nem szarja le, ha közben a gazdaság kinőtte ezt a dolgot.
Voznyák Pista 2018.09.22 15:03:12
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"20 százalékot 8 év alatt"

A gazdasági növekedés progresszíven értelmezendő. Mikor azt mondják, hogy a GDP növekedés mondjuk 5 % akkor azt az előző évi szinthez képest mérik. Ezért fókuszálnak a a GDP mértékére. A mindenkori GDP mértéke, és az államadósság mértékének aránya szabja meg, hogy egy ország milyen költségvetési helyzetben van.

"Az IMF segítsége a hitelválság miatt kellett."

Mi másért kellett volna . Persze hogy azért. Magyarország hitelváságban volt. már 2016 óta. A 2018-as világgazdasági válság súlyosbította ezt, és ettől vált kritikussá a helyzet.
Nem mindenkinek kellett az IMF mankó, csak azoknak az országoknak, ahol elbalf.szkodták a költségvetést, ahogy nálunk is a ballibsik.
Voznyák Pista 2018.09.22 16:00:45
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Te! Hogy mentél át matekból?"

És te ?

A GDP 2010 ben 27000 milliárd volt. 2018-ra ez 40000 milliárd körül lesz (valószínű) hogyan viszonyul ez a te 20 %-odhoz, és az eltérés miből adódik ?
Hidd el, meg tudod oldani, csak akarni kell.
Rengeteg órát takarítottam meg azzal, hogy már a kínálkozó sorozatok első részét is kihagytam. Ráadásul elviselhetetlen, hogy a kereskedelmi tévékben negyedóránként, néhány reklám kedvéért megszakítják az épp esedékes epizódot. Sorozatigényemet kizárólag a hirdetéseket mellőző HBO elégíti ki,…..
Voznyák Pista 2018.09.20 18:23:07
@tamask:

"Borstein pedig ízig-vérig amerikai, elég rendesen zsidó is, csak épp tud pár szót magyarul."

Tök mindegy, egy olyan helyen tette ezt a gesztust, ahol senki nem várta el tőle. Respekt neki.
Mark Zuckerberg ambiciózusságát jól ismerjük, ám egy új történet megmutatja, valóban mennyire szeret nyerni. Vagy mennyire nem képes veszíteni, legyen szó akár egy gyerekről...
Három nappal ezelőtt ismertettük a Gallup azon nemzetközi közvéleménykutatását, amelyben egy, látszólag roppant egyszerű, mégis elképesztően összetett (és komoly indulatokat kiváltó) kérdésre kérték 64 ország teljes lakosságát reprezentáló, 62 ezer főből álló minta válaszát: ha az ön országa…..
Voznyák Pista 2018.09.19 12:30:45
@Zabalint:

"Horthyék nemzeti hadseregéhez, akik épp akkor szerveződtek, mikor a hazafiak beálltak a komcsik seregébe visszafoglalni Felvidéket?"

Mi köze ehhez Horthyéknak ? Meg Orbánnak ?
Arról beszéltem, hogy mi a különbség egy ballibsi, meg egy jobboldali között, a patriotizmus témakörében.
A Károlyi kormány ballibsi volt, a történteket ismerjük.
A tanácskormány hadseregének összetételét, és a katonák politikai preferenciáit is tudjuk. Ahogy azt is, hogy pl. Kassa visszafoglalásakor nem a vörös zászló került ki először, hanem a nemzeti színű.

Ja, ide sorolni a II. világháború munkaszolgálatosait azért nem ér, mert azok nem önkéntesen vettek részt a harcokban.
Voznyák Pista 2018.09.19 12:43:51
@Zabalint:

"és bármely más magyar ballibsi hazaáruló"

És ezt misem igazolja jobban, mint ez a felmérés, és az azt kísérő kommentek.
Voznyák Pista 2018.09.19 16:59:22
@Josagos:

"0, Tőkés a régebbi profitját bankba teszi, kamatra
1, Munkás legyártja a terméket
2, Tőkés eladná, de munkásnak nincs rá pénze
3, Munkás áruhitelt kér a banktól, amiből megveszi a terméket majd
4, a törlesztéssel kifizeti a bank hasznát és a tőkés extra kamatát, magát szegényítve őket gazdagítva"

Erről szól a történet. Növekedés, alapvetően hitelekből.
Mi tagadás, gyönyörű.
És tessék csak megvizsgálni, ennek tükrében, hogy kinek, és miért érdeke az európába özönlő migráns=fogyasztó tömeg ?
Q.va egyszerű, csak egy kicsit bele kell képzelni magunkat egy nagybefektető helyébe.
Lehet ennek tükrében vizsgálni a történéseket.
Nyugat-Európa nem egységes, az egyes országok maguk sem egységesek, nem látják egymást nagy barátoknak, mégis, ha közéjük lép egy kelet-európai, akkor valahogy mintába rendeződnek. Ez nem törvényszerű, különösen az új generációnál, de azért van egy ilyen tendencia. Orbán ambíciója, hogy európai…..
"Tisztelt Ház, a "magyar modell" idén nyáron is jól teljesített" - ez volt az egyik első mondata Orbán Viktornak a parlament őszi ülésszakának első plenáris ülésén tartott bevezetőjében. Ezután, mint ismert,  jött még egy kis szokásos migránsozás, majd a Sargentini-jelentést megszavazókra utalva…..
Az Európai Parlament elfogadta a Sargentini-jelentést, amivel immáron papírja is van Orbán kormányának arról, hogy Magyarországot levezette a demokratikus országok térképéről. A hazai közösségi médiában és az ellenzéki sajtó maradványain kialakult egyfajta hurrá hangulat, hogy na most aztán jól…..
Voznyák Pista 2018.09.13 19:47:25
@math0:

"Lehet, hogy a végén kialakul egy állapot, ahol az EU is nagyjából rendben lévőnek érzi a dolgot, Orbán is, és a kettő elszigetelődik, és Orbán éppen csak tolerált kis kakas lesz az EU egy kis szemétdombján, mint Farage. Ha Orbánnak ez volt a nagy cél, akkor megcsinálta. Igaz, ezt már most is nagyjából elérte."

Jövő időben beszélsz, holott az idő Orbánnak dolgozik.
Európában erősödni fognak a szélsőséges erők, és ezt pont a migripárti politikusoknak köszönhetjük.
Vegyük már észre, európa repedezik. A résekbe betóduló anyag feszegeti az alapokat is. Az idióta migritámogató politikusok a saját torkukra helyezik a kést.
Elő fog állni előbb utóbb az a helyzet, hogy még nem lesz annyi honosított migri hogy döntő erő lehessen a választásokon, ahhoz azonban éppen elég lesz, hogy a feszültségek miatt a szélsőjobb megerősödjön.
Voznyák Pista 2018.09.13 19:52:40
@VT Man:

"Erről nem fog írni Sargentini?
Ja nem, mert ezek szocik."

Ez már csak így működik. A "demokraták" kilövöldözik a szemedet, a fasiszták meg rohadt módon hagyják hogy tüntetgess. (Már aki akar tüntetni (az a pár ezer)).
448 igen, 197 nem és 48 tartózkodás mellett fogadta el az Európai Parlament a Sargentini-jelentés néven ismert beadványt, melyben a névadó, az Európai Zöld Párt holland képviselője, Judith Sargentini fejezte ki aggodalmát olyan kérdésekben, amelyek Magyarországon szerinte aggályosak: ilyen az…..