Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ultramega o.k.

0 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1991. szeptember 24-én jelent meg a Nirvana Nevermind című második nagylemeze, amit azóta a könnyűzene történetének egyik legfontosabb albumának választottak meg világszerte, és amivel a grunge-korszakot fémjelezni szokták. A kerek évforduló alkalmából a Universal kiadó újra…..
ultramega o.k. 2011.06.23 17:37:12
@l.x.: "Shadow Gallery, Dream Theater, Eric Johnson, Metallica (a szintén túlhájpolt darabjuk szintén adott évre datált), Arena vagy éppen Enya lemezt sorolod a többi elé és milyen szempontok alapján?"

Ezeket nem sorolom sehová. A Metallica említett albumának volt jelentősége (kiemelte a metált az underground-státuszból), de ha a többi előadó nem ad ki lemezt azokban az években, az évtized egy centit sem változott volna. (Természetesen nincs szándékomban megkérdőjelezni az adott zenekarok vagy előadók tehetségét, tudását, vagy eredetiségét, csak a hatását.)
ultramega o.k. 2011.06.23 17:38:10
ultramega o.k. 2011.06.23 18:55:34
@l.x.: ejnyeno, félreérthetően fogalmaztam. Szóval az ominózus Metallica-album szerzeményei voltak az első olyan igazimetál dalok (VH, meg Dokken, az nekem ilyen popzene. Ez volt az AOR, vagy mi a szösz, annak idején?), amelyeket nem specializálódott, teljesen kommersz kereskedelmi rádióadók is játszani kezdtek. (Amitől persze a Metallica mindjárt nem is volt olyan igazimetál.)

DT nekem kimaradt, az mindig az ilyen ínyenc vájtfülűeknek szólt szerintem, én meg az egyszerűség nagy barátja vagyok (és majdnem botfülű). Ebbe az irányba legnagyobb elhajlásom a Queensryche volt, mert az O:M-et azt péppé hallgattam. (A másikba meg az Extreme, de ez titok.)
A nyolcvanas évek szelleme kísért a kerékpárok felszereltségét előíró rendeletben, ami alapján simán büntet a rendőr is. Legutóbb egy hegyikerékpáros versenyzőt bírságoltak meg, pedig neki aztán tudnia kéne. De mit is? ..
Kedves Praxis blog!   A kislányomat vérvételre kellett vinnem a múlt héten, mert a háziorvosunk elküldte, korábban sajnos a leletei erős vashiányt mutattak. Odamentünk reggel hétre, mert nem akartunk utolsónak érkezni. A kicsi elég stresszben volt, nagyon fél minden…..
ultramega o.k. 2011.04.15 08:58:54
@zsoci:

"Miért kell hajnalban menni, sorban állni stb."

Nem kell. Még senkit sem zavartak el, mert 9-re ment és nem ül ott 6 óra óta, egy amúgy fél 8-kor kezdődő procedúrára várva...
ultramega o.k. 2011.04.15 09:13:58
@zsoci: laborban általában fél 8-kor kezdenek, úgyhogy az valami speciális hely lehet, ahol maximum 20 páciens fordul meg egy nap, vagy harmincan veszik a vért egyszerre, hogy végezzenek azzal a 150-200 emberrel, aki mondjuk egy átlagos vidéki kórházban naponta vérvételre jön. Itt nálunk (ha jól emlékszem) fél 11-ig szúrnak.
ultramega o.k. 2011.04.15 19:25:28
@Tjuca: abban az időben itt is le volt korlátozva a dolog. Ha így öntik a pénzt az egészségügybe, gyaníthatóan lesz még ilyen.
Azt hiszem elmondható, hogy az ál(l)amfő vagy nyelvújító, vagy csak szimplán nem tud helyesen írni. Bár az utóbbi sanszosabb. Azonban akkor nem a nyelv védelméért kellene küzdenie Pálnak, hanem azért, hogy megtanuljon helyesen írni. Ha pedig diszgráfiás és diszlexiás, akkor el…..
ultramega o.k. 2011.03.31 17:43:56
@Barnebyte: "Neked nem vállalhatatlan, hogy egy helyesírási hibák miatt pocskondiázó bejegyzésedben helyesírási hibákat vétesz?

"Most épp a zagyvarékasi művelődési házban..."
Helyesen: Zagyvarékasi Művelődési Házban"

És erre leírod, hogy 'zagyvarékasi', nagybötűvel...?:DDD
ultramega o.k. 2011.03.31 18:02:27
@l.x.: ezért ellenőrizzük, mielőtt oltani kezdünk egy ilyen témában, mert ez így duplán gáz. Általában még az utolsó tanyán lévő ilyen jellegű közintézmény is viseli valakinek a nevét.

Poszthoz: nem én vagyok a legnagyobb rajongója Palibának, de ez már tényleg szimpla szőrszálhasogatás.

(Nem olvastam végig a kommenteket, abba belekötött már valaki, hogy a 'gratulálok'-ban az á-n pont van vessző helyett?)
ultramega o.k. 2011.03.31 19:07:17
@kovi1970: ehh, az vele a legkisebb baj, hogy sz.rul ír. Ez kábé senkit sem érdekelne - sőt, legtöbbünk szemében egy teljesen emberi, szerethető hiba lenne -, ha emellett egy igazi államférfit tisztelhetnénk benne. Ehelyett ott áll egy nagyranőtt rágcsálóra hajazó, teljesen hiteltelen valaki...

Ráadásul a frász tör ki, valahányszor nyilvánosan beszél valahol, hogy most, most nem fogja tudni kontrollálni magát, és nekiáll szétrágni a pulpitust, hogy hódvárat építsen belőle, vagy egy kis hidat, a szétdarabolt nemzetnek.

Szerintem teljesen jóindulatú pali egyébként, csak full alkalmatlan erre a posztra.
Gabi történetéből kiderül, miért nem adunk fel romlandó terméket postán. Pedig még ünnepnap sem volt, csak egy hétvége csusszant a logisztikai központba érkezés és a kiszállítás között, de ennyi idő alatt a fagyasztott dög rothadásnak indult:Az én édes jó anyám egy…..
ultramega o.k. 2011.03.30 22:35:01
@pukancs: ne ütögessél semmit. Start plusz csomag, 20 kg-ig, 1990 Ft. 1 munkanapos szállítási garancia (a feladást követő napon ott van, akár szombaton is).
Subba Subba Art: Eredeti G.G. Allin 2011.03.30 10:00:00
Minden idők legmocskosabb punkja nem csak az önpusztításban, hanem a rajzolásban is tehetséges volt...
ultramega o.k. 2011.03.30 22:01:20
Schmitt Pál javaslatára mássalhangzót ezután csak magánhangzó követhet, ami alól az államfő neve sem kivétel, de abban a második „t”-t ezentúl magáhangzónak kell tekinteni. Szintén alkotmányi szintre emelkedhet néhány értelmetlen nyelvtani szabály is. Az új…..
ultramega o.k. 2011.03.25 20:55:53
@Chalatea: de higgyed csak ell! ezek mindenre képessek!!!
Kedves Praxis olvasók!   Reméltem, hogy nem kerülök olyan helyzetbe, hogy a blogba kelljen levelet küldenem, sajnos eljött az a pillanat, amikor nincs más választásom. Neveket nem fogok írni, mert nem az a célom, hogy bárkit is megleckéztessek, csak szeretném kiadni magamból a…..
ultramega o.k. 2011.03.11 23:13:38
@Bikli néni: vidék. Korlátozott lehetőségek.:(((
ultramega o.k. 2011.03.11 23:27:51
@Leroi: bazz, "pestises"-nek olvastam. Asszem megyek lefeküdni.

Mindenkinek további kellemest!
ultramega o.k. 2011.03.12 13:22:38
@Irkutszk: persze, minden lehetséges, de azért a Szürke által vázolt szituáció nekem valamivel kevésbé életszerű.:)

Tudom, evribádi lájz, meg minden, nadeazért...

Ja, bazz, Ház újra vicodinon.:((((((((((
Vágó István a nagy „túladagolási” akció után most saját kutatást folytatott. A népszerű tévés minden kétséget kizáróan tudja bizonyítani a homeopátiás gyógyszerek áltudományos voltát! „Azzal érvel a sok homeopata sarlatán, hogy nem placebo, amit…..
ultramega o.k. 2011.03.02 22:44:10
@Laikus érdeklődő: nagyon szemét vagy, +1.:)))
A Murder Burger az új-zélandi Auckland városában, a Ponsonby Road 128-as szám alatt tenyészik, vagyis rohadt messze. Sajnos. Addig viszont marad a gyorsétterem weboldala, ami szinte mindenért kárpótol bennünket. A tulajdonosok állítása szerint csak azért vették meg a URL-t domaint a…..
Balatonnál nyaraltunk, előtte pár nappal tudtam meg, hogy terhes vagyok. Orvos még ezt nem állapította meg, ezt nyaralás utánra terveztem. Sajnos elkezdtem vérezni, éreztem, hogy baj van.   Párommal gondoltuk, hogy bemegyünk a keszthelyi kórház ügyeletére, talán nincs mégsem…..
ultramega o.k. 2011.02.28 19:39:57
@Mária: amúgy is bicskanyitogató a stílusod, de a mai nyitó hozzászólásod (és az, hogy utána még védeni is próbálod a védhetetlent), viszi a pálmát.

Bullshit:

"Ebből adódóan ezen a blogon szigorúan magánemberként vagyok jelen. Ez így logikus, bár az se lepne meg, ha az itt következetesen logikátlanul gondolkodók ezt is másként gondolnák."

Talán szedd le a neved mögül a blogodat, te 'magánember'.

(Bocs mindenkitől az offért, jöhet a kiérdemelt egy hét...)
Klikkre nő. ..
ultramega o.k. 2011.02.27 18:14:08
Sajnos, hiú vagyok. Két éve azonban nagyon durván ráfizettem a hiúságomra. Biciklisbaleset következtében megnyúlt jobboldali, felső szemhéjam miatt mentem erre a klinikára, az idősebbik plasztikai sebészhez. Ő, a koromra hivatkozva – 50 fölötti vagyok – rábeszélt egy…..
ultramega o.k. 2011.02.24 21:16:55
@szabidoki: borsonline nem annyira hiteles forrás, de azért:

"– Páciensem az operáció után alkoholt fogyasztott, ettől hányt, amiről jegyzőkönyv is készült. Emiatt szakadtak el a szemhéjat tartó középszalagok. Több műtét után sikerült elérni, hogy be tudja csukni a szemét. Megmentettem a látását – fogalmaz dr. Sz., aki szerint nem műhiba történt, komplikációk merültek fel.

– Köztudott, hogy műtétek után előfordul hányás, én csak utána ittam. Az pedig, hogy elmebetegnek nevez, lassan tényleg jogos, azért tartok itt, mert elcsúfított a doktor – háborog az asszony."

Ez viszont kész (kommentek):

www.blikk.hu/blikk_aktualis/felvarrtak-hogy-lasson-2031506?nocache
ultramega o.k. 2011.02.24 21:23:23
@Bikli néni: így ránézésre az egész kutyát bele lehetne rázni az egyik lábába, de hogy belenő-e a bőrébe, azt passzolom. csak a komment miatt linkeltem be.:)
ultramega o.k. 2011.02.24 21:47:26
@szabidoki: egyetértünk, simán.
Azt mondja Navracsics docens, hogy azért nem kívánatos dolog az új Alkotmányról népszavazást tartani, mert az túlságosan összetett kérdés.Szeretném megjegyezni, hogy a parlamenti képviselők elég gyakran szavaznak meglehetősen összetett kérdésekről. A Lisszaboni Szerződésről,…..
ultramega o.k. 2011.02.24 00:16:29
@Deathstick: előtte meg Reagan volt az ügyeletes tuskó. Klasszik:

"Tűzvész pusztított Reagan elnök könyvtárában, és mindkét könyve elégett. De az a legnagyobb baj, hogy az egyik még nem is volt teljesen kifestve."

:)
Az előző posztomhoz @X a következőt írta egyik kommentjébe:„Majd még belenézek blogodba ("múltba")- esett-e szó régi pénzekről ?A napokban rendeltem. Azt hiszem ez a honlapjuk www.muzeumgaleria.hu” Erről, meg úgy az inflációról jutott eszembe, hogy már…..
ultramega o.k. 2011.02.18 20:16:56
@sudi4: A század elején még a jószerencse, gazdagság szimbóluma volt. Az NSDAP csak 1920-tól kezdte használni - és átírni a jelentéstartalmát. (Mondjuk én is csak néztem, amikor az első ilyen elém került.)

Az 1930-as kiadású százpengős érdekessége egyébként, hogy a Szálasi-kormány 1944-ben újra nyomtatott belőlük. Az eredetiektől csak a szériaszám előtti csillag különbözteti meg őket. Jóval ritkább előfordulásúak - és így a gyűjtők által keresettebb darabok -, mint a 'simák'
A Deutsch-naptár után megint egy olvasói levél, fotókkal illusztrálva. Főhősünknek születésnapja volt, és a lentebb látható születésnapi üdvözletet találta a postaládájában. Nem Fidesz-párttag, nem vett részt semmilyen konzultáción, aláírásgyűjtésen, de mégis megkapta…..
ultramega o.k. 2011.02.17 19:19:51
@bandika gazdája: seholsem vagytok ezekkel a praktikus dolgokkal. Én hüttőmágnest kaptam (kampánycsendkor!). Kiraktam, mert semmi haszna, viszont nem is szép.
ultramega o.k. 2011.02.18 18:48:23
@bandika gazdája: háhá! legalább egyvalaki irigyelni fog érte.:P
Amikor még az MTV zenecsatornaként funkcionált, ment rajta egy idétlen rajzfilmsorozat, amiben két pattanásos, idétlen kamaszgyerek fikázott mindenféle videót, és ütötte el vicces marhaságokkal a napot (mindegy, csak suliba ne kelljen menni). Mike Judge volt a készítője, Beavis és…..
ultramega o.k. 2011.02.17 19:01:06
Ezt a famozsarat még két évvel ezelőtt találtam a tetőfelújítás előtti lomtalanításkor. Gondoltam félreteszem, és külön kupacba tettem a megőrzendő tárgyak közé. Megfeledkeztem róla, mert voltak fontosabb megőrzendő és felújítandó tárgyak is padláson. Aztán idén…..
ultramega o.k. 2011.02.13 18:07:53
@MULTMENTO: az egy Roald Dahl-novella volt, és a kereskedő egy Chippendale komódot akart megvenni, azzal a szöveggel, hogy neki csak a lábai kellenek, mert van otthon egy asztala, arra kellene pótlásnak. A tulaj úgy gondolta, hogy a kereskedő kicsi autójába nem férne be, ezért a lábakat levágta, a többit meg felbaltázta.:)

Meg is filmesítették, szerepelt a Meghökkentő Mesék sorozatban.
Már január elején megvettem a ma bemutatásra kerülő bögrémet, de csak ma tudtam lefényképezni. Nem mindig sikerül jó képet készíteni a porcelán tárgyaimról, legtöbbször valóságban sokkal szebbek és beszédesebbek.Ez a hasas porcelánbögre típus a gyengém, ilyen forma volt…..
ultramega o.k. 2011.02.13 10:24:38
@aranyosfodorka: a mázból semmit. Ha repedezett a felület, mindenféle beszívódik az alapba, és ez csapódik ki az oldalán mikrózáskor. Hosszú évek tapasztalatára alapozva azt mondanám, a darabod teásbögreként szolgált régebben.:)
ultramega o.k. 2011.02.13 10:55:35
@aranyosfodorka: nem hinném hogy mérgező lenne, max nem annyira higiénikus. Szerintem párszor mikrózz benne tiszta vizet, hogy átmosódjon.
Még decemberben tette fel „@X” — nevű kommentelőm a következő kérdést:Véletlenül nincs egy "gyűjteményed" a Zsolnay termékek márkajelzéséről ? (védjegy - márkajegy - stb.) Tudom, a Herendieknek van ( a neten) a Zsolnayaknak nincs ! Igaz pl. a lexikonban…..
ultramega o.k. 2011.02.12 18:57:42
@@X: A modern porcelánnál (II. világháború után), valóban nincs nagy jelentősége az adott darab korának, de pl. egy eozin-készítménynél egyáltalán nem mindegy, hogy a '10-es, '20-as években készült, vagy 1970-ben.
Az az a fekete háromszög azt jelenti, hogy osztályos a tárgy. Piros körben egy 1-es elsőosztály, zöld négyzetben (ha jól emlékszem) egy 2-es másodosztály, fekete háromszögben 3-as az pedig harmadosztály.
ultramega o.k. 2011.02.13 10:17:48
@MULTMENTO: "a régiségpiaci eladók szinte mindig a XIX. századra datálják ezt a jelzést."

Sajnos a szakmámban tevékenykedők jó része nem áll a helyzet magaslatán. Ha hentesek lennének, már nem lennének ujjaik.
Subba Subba szív iWiW: Swinger úr 2009.11.05 12:31:00
Heti iWiW válogatás, a társadalmunk különböző rétegeiből. Közt!!!! Csöcs Fotosop művész Fotosop művész Fotosop művész Bajnok! Fotosop művész ezüst Fotosop művész bronzérem Fenevadak Limó és Lakótelep Öööö Edit! Régi ismerős új képek! Homok Catfight a kommentekben…..
A kortárs városi bringások nyilván nem vennék kerékpárszámba a Michigan városában működő Joey Ruiter Studio koncepcióját, de gondolom egy száz éves kétkerekűvel sem szívesen rombolnának végig a városon. Pedig. A belvárosi közlekedésre tervezett "kompakt" redukció…..
ultramega o.k. 2009.11.04 17:39:11
Remélem, érintettek is olvassák majd, mert nem sok szakmai alapja van a mai posztnak - viselkedéstani annál inkább! Fedőnévnek köszönjük szépen: A blogon található írások az informatikusokról nagyszerűek, van is átfedés az azokban leírtak és az én jellemzéseim között,…..
ultramega o.k. 2009.10.27 17:47:55
@sanyix: Nemtom. Egy időben gondolkoztam hogy áttérek linuxra (véletlenül vettem egy pingvines pólót a turkálóban), de ahogy utánaolvasgattam, nekem kicsit macerásnak tűnt a dolog. Inkább félévente nyomok egy resetet, ha lefagy az xp, s annyi.
ultramega o.k. 2009.10.27 17:51:37
@ultramega o.k.: közben rájöttem, hogy simán hordhatom a pólót vindóz-júzerként is. én leszek az első wannabe-linuxos.
ultramega o.k. 2009.10.27 18:05:06
@joeramirez: aszittem a 'legszarabb' továbbfokozása.