Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cserny mster

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1900-as évek. Egy kutya mentése a tetőről. A kép pontos készítési ideje és helyszíne ismeretlen..
Cserny mster 2024.02.20 08:55:30
@Greg36: Ha EGYSZER leírná valaki, hogy otthon Sziszinek hívták, írásban Sisi. Na de Sissy ?!
Az ünnepi félezredik, DUPLA Napi érdekest látjátok. Kis híja volt, hogy nem esett egybe a 10. szülinap az 500. Napival, de sebaj, így kétszer lehet ünnepelni legalább. ;) Köszönöm az eddigi támogatóknak a felajánlásaikat! Kérlek benneteket továbbra is, hogyha megtehetitek támogassátok a blogot…..
Gyilkosok nyomában A blog olvasói hozzászokhattak már ahhoz, hogy rendszerint az 50. évforduló mentén haladok, azonban most egy éppen 60 évvel ezelőtti eseményhez, John F. Kennedy elnök halálához nyúlok vissza, hogy ennek apropóján bemutassak egy, a témában megkerülhetetlen, bár sokak szerint…..
1915 körül. Fotósok Moszkvában, a Kreml falánál..
Cserny mster 2022.06.06 15:04:24
@Namely: "1961. Muhammad Ali víz alatti edzésen, Miamiban"
Tök jó, csak ez mire jó???
Amire Papp Lacinak a favágás...
1895. Bergeni halpiac, Norvégia..
Cserny mster 2022.05.29 18:42:10
1922. Számos hölgyet távolítanak el a chicagói strandról illetlen fürdőruha viseléséért..
Egy kissé elfeledett, Miskolcot az otthonának tekintő háborús hősről írok a mai napon. Gömöry Árpád minden tekintetben kiemelkedő egyénisége volt korszakának, városunknak - és Magyarországnak. Emlékezzünk rá, elevenítsük fel Miskolcon eltöltött éveit.   Gömöry Árpád valahol a harctéren. Forrás:…..
Cserny mster 2022.02.25 19:43:22
1940. Betegek és ápolóik nézik a légiharcot a R.A.F. (Brit Királyi Légierő) és a német Luftwaffe között valahol Dél-Angliában..
Elemzés 2083 karakterben Az 1965-ben bemutatott, Keleti Márton rendezte, fekete-fehér "Tizedes meg a többiek" a mai napig a legismertebb és legközkedveltebb magyar vígjátékok egyike. A II. világháború idején játszódó történetet mindenki ismeri és szereti, mint ahogyan a főszereplőket: Sinkovits…..
SEAL-ek Vietnámban: Fegyverzet és felszerelés A Vietnámban bevetett SEAL-alakulatok egyenruhája és felszerelése igen változatos volt. A támaszpontokon sokszor civil öltözéket vagy standard olajzöld gyakorlót viseltek, de bevetésen a különböző terepszínű ruhadarabok voltak a leggyakoribbak (főleg a…..
A japán gépek második hulláma 11.38-kor indított támadást az angol hajók ellen. A Genzan ezred tizenhat, torpedókkal felszerelt G3M bombázója két hullámban közeledett az angolok felé. Kilenc bombázó a Prince of Wales, hét a Repulse ellen indult. A gépek a Type 91 légitorpedókkal voltak felszerelve,…..
Cserny mster 2021.12.10 10:15:41
@horthyadmiral: Pedig egyszerű megérteni! Harcol, elesik: tisztelet, koszorú. Feladja a küzdelmet, megadja magát: megalázás.
Bevallom, hogy nemrég a házimunka terén a kényelem útjára léptem. Nem tudtam ellenállni egy robotporszívónak, ezért beújítottam egyet. Előtte alaposan körülnéztem a piacon és ár-érték arányban a legmegfelelőbbet választottam. Mire eljutottam a végső jelölt kiválasztásáig, nagyon sokat tanultam a…..
Cserny mster 2021.12.04 19:15:54
@Zoli049: Szemlélet kérdése... Azt a port nézem, ami naponta a tartályába gyűlik, nem azt ami ott marad a padlón. Folymatos tisztaságot tart és kíméli az időmet. A heti egy alaposabb takarítást valóban nem váltja ki, de nem is ez a célja.
Baranya megye még mindig tartogat meglepetéseket. A várak, épített értékek, természeti szépségek sorába tartozik a felújított szászvári várkastély is. Vakítóan fehér falak, ruhapróba, penna és kreatív kínzások várnak ránk...
Cserny mster 2021.12.01 12:21:04
Ha a Nagy-Kevély nevet kiejtem, akkor ezen blog olvasóknak nagy eséllyel megjelenik az emblematikus hegy alakja, ahogy Pilisborosjenő felett őrködik. Amennyiben nem jelenik meg semmi, akkor most egy nagyon kellemes kirándulóhely kerül kicsit közelebb. De akik ismerik a hegyet, talán azok is találnak…..
Nagy port kavart fel az 1883 március 29-én történt bűneset, mely során Ma­gyarország egyik első zászlós urát, a főrendiház elnökét, a legfel­ső bíróság fejét, gróf székhelyi Mailáth Györgyöt aljas nyereségvágyból, brutálisan meggyilkolták Dísz téri otthoná­ban. Mailáth György nagy műveltségű ember…..
1945. április 14. Franklin Roosevelt amerikai elnök temetési menete a Fehér Ház felé, Washingtonban Az elnök a jaltai konferencia után hazatérve folyamatos fáradtságra panaszkodott. Március 29-én birtokára, a georgiai Warm Springbe utazott pihenni. Április 12-én ebéd után egy portréhoz ült modellt,…..
Cserny mster 2021.10.25 18:46:39
@Weißkopf: Még Ceaușescu idején erdélyi rokon kislány ballagására voltam hivatalos. Mondom a szülőknek: vinnék virágot az ünnepeltnek. Ok, gyerünk a HÚSBOLTBA... Mondom, nem parizert, virágot...! Jó-Jó, csak menjünk! Az összes kampó üres volt, akárcsak a pultok. Virág viszont volt, többféle is. A boltosnak is meg kell élnie valamiből....
Cserny mster 2021.10.26 09:13:58
@Club Sandwich: Ez nem egészen érthető? Fogalmad nincs az akkori (és ottani) viszonyokról! Megkapta a fizetését, persze. Az államit. Ami a hatósági árakhoz esetleg elég volt. De hatósági áron nem kaptál semmit. A csirke 8 lej lett volna, de üres volt a bolt. Vehettél viszont az étterem hátsó bejáratánál 60 lejért. Szerinted a 8 és 60 közötti rést mivel töltötte ki a jónép...?
Cserny mster 2021.10.26 09:18:51
@VTMV: Szikla lesz az, nem beton!
Egy újabb városi legendának jártunk utána. Emberi butaságot, kendácsolást és filmforgatáson robbanó edényt is találtunk...
2001. október 2-án mutatták be a mozik Jean-Pierre Jeunet filmjét, az Amélie csodálatos életét. Az alkotást pozitívan fogadták a kritikusok: már az első héten a legtöbbet vetített film lett a mozikban, és további 22 héten át a top 10-ben maradt. 2001-ben a legsikeresebb francia film lett Amerikában…..
Az 1880-as évekre már egyértelműnek tűnt, hogy Sisi mentális betegségben szenved. Gyakran beszélt öngyilkosságról és különböző médiumokhoz fordult segítségért. Mindez nem lett volna példa nélküli a családban, hiszen nagyapja, Pius herceg szellemileg kissé visszamaradott volt, apja is eléggé különc…..
30 éve már annak, hogy bemutatták Magyarországon az Oscar című filmet. Az alkotás a tengerentúlon nem lett túl népszerű, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a megszokottal ellentétben alig írt róla az internet népe érdekességeket. Addig-addig ástunk, hogy pár meglepő információt be tudjunk…..
Decemberben három egymás utáni héten - a Nemzeti Múzeum gyűjteményéből - kizárólag magyar fotókkal jelentkezett a Napi érdekes. Most egy újabb hasonló összeállítással búcsúzunk a rövid nyári szünet előtt. Néhány hétre elköszönünk Tőletek egy kicsit, mert szükség van a pihenésre, az erő gyűjtésre.…..