Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Filmflash.

4 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Mission Impossible akciófilmes, kémes, rejtélyekkel és különleges bevetésekkel teli, James Bond szerű, és Bourne filmeket idéző világa egészen 1966 -ig vezethető vissza, amikor az Egyesült Államokban TV sorozatként "futott" hét éven keresztül (egészen) 1973 -ig. Később, 1988 és 1990 közt…..
Filmflash. 2018.08.04 13:21:49
@WAR10CK.: A Mission Impossible és a Bond karakterek eleve nagyon hasonlóak. Előbbi amerikai, utóbbi angol, előbbi csapatban dolgozik, utóbbi magányosan, előbbi nőcsábász, utóbbi házas. Ugyanakkor mindketten kémmunkát végeznek és mindketten a világ megmentésén fáradoznak folyton.
A nyári kánikulában, a nem ritkán 35 fokos hőségben jóleshet kicsit behúzódni esténként egy légkondis helyre és  kényelmesen megnézni egy izgalmas - látványos filmet. Kérdés azonban: mire számítsunk augusztusban? Mit lesz érdemes mindenképp megnézni. A Filmflash 30 film promóját megvizsgálva ötöt…..
Egyértelműen sikernek tekinthető Denis Villeneuve 2015 -ös akcióthrillere, a mexikói drogbandák elleni küzdelemről szóló Sicario. A pozitív nézői fogadtatás annyira egyértelmű volt, hogy három évvel a premiert követően a készítők újabb rész leforgatásáról döntöttek, ezúttal azonban nem Villeneuve…..
Talán akad olyan, aki lemaradt idén januárban Liam Neeson legújabb filmjéről, a The Commuter - Nincs kiszállás című akció-thrillerről, mely méltatlan módon többnyire közepes értékeléseket kapott, holott egy pörgős és "agyalós" vagyis kifejezetten élvezetes színfolt az elmúlt évek "csihi-puhi"…..
Filmflash. 2018.07.27 22:57:55
@Jericho 1: .... nagyjából mindezekért került a poszt címébe, hogy "agyalós". :-))))
Péntek délután. Araszolás a Balaton felé. Jön a hír, hogy Martonvásárnál baleset, torlódás. Na, így legyen lottó ötösöm! Minden nyári péntek délután Martonvásár térségében van valami baleset. Vasárnap kora este pedig Budapest felé Szabadbattyánnál. Ez a két helyszín az M7-es Bermuda háromszöge.…..
Egyes becslések szerint a Földön valaha élt fajok 99%-a ma már nem létezik – ez több, mint 5 milliárd eltűnt fajt jelent az élet keletkezése óta eltelt kb. 4 milliárd év alatt. Ezek között a letűnt élőlények közül a legtöbb csak kevéssé tér el a mai élővilágban látható megszokott állatoktól és…..
Filmflash. 2018.07.27 22:31:47
A hamarosan mozikba kerülő és rendkívül látványosnak illetve izgalmasnak ígérkező második rész előtt (The Equalizer 2.) érdemes visszatekintenünk a legelső epizódra, vagyis a kezdetekre. Az akciófilmekre "szakosodott" Antoine Fuqua (Mélyütés, Kiképzés, Csali) négy éve készítette el 2014 egyik…..
Filmflash. 2018.07.27 22:23:07
@doggfather: ... az igaz, hogy lehetett volna rövidebb is. De nekem speciel bejött ez a megfontolt, letisztult, egyszerű stílus a maga lassúságával.
Január végén került nyilvánosságra, hogy az amerikai filmakadémia milyen alkotásokat jelölt a március 4 -én megrendezésre kerülő 90. Oscar gála díjazásaira. Az esélyesek közt komoly eredményt mutathat fel a Get Out (Tűnj el), melyet a legjobb eredeti forgatókönyv, legjobb férfi főszereplő, legjobb…..
Filmflash. 2018.07.27 22:20:32
Összesen 12 olyan film kerül szerintünk idény nyáron a magyar mozikba, melyekre érdemes lesz megfontolnunk a moziba látogatást, legalábbis ha izgalmakra, érdekességekre, esetleg lenyűgöző látványra, filmélményekre vagy egyszerűen akciókra vágyunk. A felsoroltak esetében az előzetesek és az előjelek…..
Filmflash. 2018.07.27 22:19:26
A tavalyi év egyik legjobb filmjét a korábban inkább forgatókönyv-íróként alkotó Taylor Sheridan készítette el, Wind River címen. A különleges hangulatú thrillert, mind a kritikusok, mind a mozirajongó nagyközönség pozitívan, sőt elismerően fogadta. (Az IMDb -n 7,8 pontot, a Rotten Tomatoes oldalon…..
Filmflash. 2018.07.27 22:18:04
@Periodista: izgalmas és érdekes nekünk is többek közt ezért tetszett.
Idén márciusban került a magyar mozikba a Roar Uthaug rendezte és Alicia Vikander nevével "fémjelzett" legújabb Tomb Raider film, mely kőkemény bírálatok és kritikák kereszttüzében kapott hideget-meleget egyaránt. Tény, hogy a 2001 -es Angelina Jolie sikertől (Lara Croft: Tomb Raider) és annak 2003…..
Filmflash. 2018.07.27 01:09:52
@Periodista: ... igazság szerint valahol az eredeti, Angelina Jolie és a jelenlegi Alicia Vikander stílus közt lenne igazi a franchise. Míg az előző túl meseszerű, az utóbbi túl száraz.
Kijelenthető: Ron Howard 2018 -as Han Solo spin-off filmje bukásnak minősül még akkor is, ha egy (eddig) 344 millió dolláros bevételt produkáló filmet, mely 250 millióba került, nem szokás EGYÉBKÉNT bukásnak nevezni. De a Disney és a Star Wars egy külön világ, itt egészen más dimenziókban szokás…..
A világ országainak békés vagy éppen békétlen (veszélyes) jellege az úgynevezett Global Peace Index alapján határozható meg. Az Institute for Economics and Peace (IEP) szervezete által először 2007-ben megalkotott, majd azóta évente újra és újra kiadott mutató, egyetlen számba foglalva jelzi,…..
III. Béla királyunk Mátyás templomban lévő sírhelyének és maradványainak 2013 óta zajló vizsgálata kapcsán merült fel újra sokakban a kérdés: milyen eredetű nemzeti király-dinasztiánk és milyen ősi népektől eredeztethető a magyarság? Bár sok kiváló magyar történész foglalkozott már a témával…..
Már kerek hat éve annak, hogy George Lucas eladta (kemény 4 milliárd dollárért) a Star Wars szabadalmi jogokat a Disney csapatának és a Mickey egeres cég nekifogott az új epizódok legyártásának. Eddig 4 fejezetet alkottak, nagyon vegyes eredménnyel. Ha a legnagyobb filmes portál, a milliók által…..
Éppen május 19-én volt az angol Harry herceg és Meghan Markle házasságkötése, melyet az egész világ figyelemmel kísért (és nálunk is közvetítette a TV). A látványos és érdekes ceremónia ráirányította a figyelmet az angol uralkodóházra. Honnan is ered az előkelő dinasztia? Miért Windsor a…..
Filmflash. 2018.05.21 19:08:03
@Fritz Gerlich: egyáltalán nem zárható ki, hogy a MI6 -nek volt köze a "balesethez". De én inkább arra tippelnék, hogy a paparazzik kergették őket a menekülésbe és a meggondolatlan hajszába, aminek a beleset lett a vége.
Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin, orosz elnök 2018 március elsején megtartott évértékelő beszédében olyan bejelentéseket tett, melyekre felkapta a fejét nem csupán a nemzetközi sajtó, de a haditechnikai fejlesztéseket nyomon követő katonai szakértők, kutatók és hobbi hadi-technikusok világközössége…..
Nemrégiben (2018 február 10-én) jelent meg az Archaeological and Anthropological Sciences nevű szakfolyóiratban egy érdekes cikk a 2013 –ban feltárt (és azóta vizsgálatoknak alávetett) budapesti királysírról, mely a Mátyás-templomban található és a kutatók szerint III Béla illetve Chatillon Anna…..
Filmflash. 2018.02.23 21:52:27
@boxorka: A finnek mindig is egy harcos, életvidám, keresztény népet alkottak, akik megérdemelten vívták ki függetlenségüket a környező nagyhatalmaktól (svédektől és oroszoktól). A törökök pedig mindig egy elnyomó, muszlim népesség volt, mely mindig is fenyegette az európai civilizációt! Ennyit erről.
Újabb remekmű, ami most egy egészen másfajta fogyatékosságról mesél. Tündérien és szörnyen jó. Mozikban Guillermo del Toro új filmje, A víz érintése...
A Dean Devlin - Danny Cannon rendezőpáros látványos és pörgős akció-thrillert "rakott össze" a tavalyi év októberében, ami ugyan alig közepes értékelést kapott csupán az IMDb -n (5,4), mi mégis a jobban sikerült 2017 -es filmek közé soroljuk. A főszerepeket befutott sztárokra bízták, így Gerard…..
KultúrPara Merkúr, a hírvivő 2018.02.11 07:54:00
A Naptól számított első bolygó, amely a Földről nézve sosem távolodik el nagyon központi csillagunktól, épp ezért elég nehéz volt a múlt embereinek megfigyelni. Talán e sürgölődés hatására lett ő az írnok, a hírvivő sok kultúrában. Az égbolt mítoszai c. sorozatunk soron következő, harmadik részében…..
Filmflash. 2018.02.13 09:32:41
@STIRLITZ: A Merkúrnak nincs állandó légköre, igy nagyon szélsőséges felszini hőmérsékletviszonyok jellemzik: a Nap felőli oldalán 400 fok feletti a forróság (mint a szomszédos Vénuszon) mig az ellenoldalon minusz 173 fok az átlaghő. Amúgy a felszín domborzatát a Holdéhoz szokták hasonlítani.
A Kenneth Branagh rendezésével és főszereplésével készült 2017 -es krimi, melyet Agatha Christie 1934 -es, hasonló című regénye alapján készített el a 20th Century Fox, közepes lelkesedéssel talált fogadtatásra a világ mozijaiban. Az IMDb-n 80 ezer voksoló 6,7 pontra (67% -ra) értékelte, míg a…..
Filmflash. 2018.02.13 07:14:19
@Lector Oris: Nálam a 2010-es feldolgozás az 5 pontos, a tavalyira pedig, amit Kenneth Branagh endezett, 6-ot adnék.
David Ayer amerikai rendező háborús drámája (melyet sokan akciófilmként határoznak meg), igen vegyes fogadtatással került 2014 októberében a hazai mozikba. Ugyanakkor az USA -ban és Nyugat-Európában meglehetősen nagy sikerrel vetítették. (Jelenleg a legnagyobb filmes oldalon, az IMDb -n, 350 ezer…..
Bátran kimondhatjuk hogy a Tesla az első autó ami elérte a 25 000Km/órás utazó sebességet, bár azt meg kell jegyeznünk, hogy nem saját motorját használva és nem is a földi viszonyoknak megfelelő körülmények között, de hogyan is történt ez? Egy óriási talán történelmi jelentőségű eseménynek lehettek…..