Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZsófiBea

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már rég olvastam egy jó kis izgalmas történetet, ezért a legutóbbi könyvtárazásom alkalmával a krimi szekció felé vettem az irányt. Nézegettem a címeket, olvasgattam a fülszövegeket, végül pedig Charity Norman művénél kötöttem ki. Azt hiszem, legközelebb ismét visszatérek a szerzőhöz, elsőre nagyon…..
Oké, mondhatsz bármit, de könyvtárosnak lenni nagyon klassz dolog! Én már csak tudom, mert az vagyok és nagyon szeretem. Lehet, hogy néhány sztereotípia rám is igaz... awww, most is kardigán van rajtam és szemüveges vagyok. Sőt, néha feltűzöm a hajam is és igen, összevonom a szemöldökömet, ha valaki…..
Az elmúlt hetekben körbevettek az ókori görög és római mondák szereplői. Több könyvben és filmben találkoztam velük és rájöttem, még mindig nagyon szeretem a történeteiket. Jöhetnek istenek, titánok, nimfák, kentaurok, gyakorlatilag az összes karakter és mítosz érdekes; izgalmassá pedig az intrikák…..
A tavalyi megjelenések között bukkantam rá a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában megjelenő A pormanó felbukkan című mesekönyvre. Nagyon tetszik a borítója, a sárga színe és az elején lévő bolyhos, szürkésbarna manószerű alak miatt rögtön belopta magát a szívembe. Azt hiszem nem árulok zsákbamacskát…..
Pszichológiai ismereteinkből már hallhattunk a társas kapcsolatokról. Tudjuk, hogy az ember társas lény és másokkal szövetségben élhetünk teljes életet. Azt is tudhatjuk, hogy ha valaki magányos, vagy rosszul működő kapcsolatban él, az teljes mértékben kihat a mindennapokra, és legtöbbször lelki…..
Pont egy hete jártam életemben először Velencében. Varázslatos hely, amióta hazajöttem, szinte minden nap megnézem az ott készített képeket. Úgy gondoltam, veletek is megosztok néhányat, mert szerintem egész szép fotókat készítettünk. Vagyis főleg anya. (Ketten mentünk.) Én azt se tudtam, hova…..
Dr. Seuss német származású amerikai író és karikaturista. Nem igazán ismert a magyar gyerekek körében, pedig több mint 60 gyerekkönyvet írt, melyeket saját maga illusztrált. Neve külföldön már fogalom, négy nemzedék nőtt fel eddig a meséin, belopva magát a kicsik szívébe, és szerettetve meg velük az…..
A Könyvmolyképző Kiadó weboldalán figyeltem fel először erre a könyvre, majd a moly.hu-n is többször megakadt a szemem a borítóján. Hamar várólistára került, de az olvasás csak váratott magára... Majd egyszer csak azt vettem észre, hogy a Könyvutcás lányok - Bea és Zsófi -, szintén felteszik a…..
Egy alföldi kisközségben nőttem fel. Azóta már várossá nőtte ki magát, ennek ellenére sikerült megtartania a kistérségekre oly jellemző családias báját. Szinte mindenki ismer mindenkit, a boltban a neveden szólít az eladó és ha végig sétálsz a főúton, biztosan találsz egy önkit, presszót, fagyizót…..
Lulma könyves blogja Húsvét 2016.03.27 09:54:31
Ezzel az ezeréves versszerűségemmel kívánok mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket/ boldog nyuszit! ;)  Itt a tavasz, nyílnak a virágokMost kellemes húsvétot kívánok.Sonka és tojás van az asztalonS csilingelő csengő a bárányon. Zöld a rét, kivirul, és a fák isZöldülnek már hamar, zölden ásítA…..
Már javában tart a március, de azt az igazi „tavasz-érzést” még csak a napokban kezdtem el érezni. Egyre több a napsütés, csicseregnek a madarak… kell ennél több? Persze, egy jó könyv sem árt. :) Ennek örömére hoztam el az "I love spring" book taget, amit Anna oldalán találtam. Íme! Milyen a…..
Pár napja került a kezembe ez a könyv, de gyakorlatilag néhány óra alatt kivégeztem. Haladós, olvasatta magát, de legjobban az tetszett benne, hogy nem egy tipikus New Adult regény. A Young Adulttal ellentétben itt idősebbek a szereplők (18-26 év) és általában főiskolásokkal, egyetemistákkal…..
Emlékszel arra, mennyire vártuk, hogy az ovis nagycsoportból 1. osztályba mehessünk, és végre kisiskolások lehessünk? Tudom, nem most volt már, de azért még mindig élénken él az emlékezetemben, ahogy elindul a kis családom beszerzőkörútra, hogy megvegyük életem első iskolatáskáját. Magam előtt…..
Az előző hónapban már olvashattál egy Vörös pöttyös könyvajánlást, akkor Éva és Ádám volt terítéken. A Könyvmolyképző Kiadó színes pöttyeivel picit hadilábon állok, mert még mindig vannak homályos foltjaim a kategóriákat illetően. Csak találgatok, hogy melyik szín, milyen korosztályt céloz meg, bár…..
KönyvParfé Tea Book Tag 2016.01.30 16:44:14
Szeretnék elnézést kérek azoktól, akik meginvitáltak egy-egy Book Tag kitöltésére, vagy esetleg egy virtuális vándordíjra jelöltek és én nem éltem a lehetőséggel. Szeretném, ha senki nem haragudna meg azért, amiért nem töltöttem ki őket, de még mindig az a helyzet, hogy jobban szeretem mások…..
Cím: Barnaby Brocket és a szörnyű dolog, ami vele megesett Szerző: John Boyne Fordító: Gázsity Mila Kiadó: Ciceró Könyvstúdió Oldalszám: 266 Kiadás éve: 2013 John Boyne ír szerző, és az egyik kedvenc íróm, ezért talán kissé elfogult is vagyok vele kapcsolatban. A csíkos pizsamás fiú c. regénye…..
Cím: Me and Earl and the Dying Girl Szerző: Jesse Andrews Kiadó: Amulet Books Oldalszám: 296 Kiadás éve: 2012 Jesse Andrews amerikai származású író és zenész, aki Pennylvania-ban nőtt fel. Első könyveként jelent meg az Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni c. regény, amely szinte azonnal nagy…..
Az elmúlt évek tendenciája alapján kijelenthetem, a szilvesztereket mindig más férfi társaságában töltöm. Tudom, ez egy fura kijelentés, de igaz! Mielőtt rosszra gondolnál, el kell árulnom, hogy nem különösebben rajongok az év végi ünneplésért, így boldogan megragadom az alkalmat, hogy a…..
Tudjuk, hogy van szenvedélyes csók,  búcsúcsók,  nyálas csók, forró csók, meg a cuppogós. De mi a helyzet a puszikkal? Van homlokpuszi, horzsolásrahogygyorsangyógyuljonpuszi, jóéjtpuszi, békítősengesztelőspuszi, megbocsájtokpuszi, piszézés és még sorolhatnám. Egy viszont biztos! Puszikra szükség…..
Cím: Vérmacska avagy Alfi világuralomra tör Szerző: Simon Tamás Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft. Oldalszám: 280 Kiadás éve: 2012 A véletlen folytán akadtam Simon Tamás Vérmacska c. könyvére, ugyanis ez az utolsó könyvem az évi 50 könyv kihívásból, és a molyon…..
A Narnia krónikái az egyik kedvenc könyvsorozatom, de legelőször a filmet láttam. A múlt héten pedig nosztalgiázós kedvemben voltam, és újraolvastam Az oroszlány, a boszorkány és a ruhásszekrény c. kötetet, majd szombaton pedig újra meg is néztem a filmet. A sorozat esetén ez az…..
Cím: Néma üvöltés Szerző: Martin Pistorius Fordító: Mente Éva Kiadó: Atheneum Kiadó Kft. Oldalszám: 284 Kiadás éve: 2013 Martin Pistorius története nem mindennapi, hiszen 12 éves korától kezdve fokozatosan leépült, majd végül elveszítette teljes uralmát teste felett.…..
Cím: A nagymamám azt üzeni, bocs Szerző: Fredrik Backman Fordító: Bándi Eszter Kiadó: Animus Kiadó Kft. Oldalszám: 384 Kiadás éve: 2015 Fredrik Backman svéd író, akinek 2012-ben jelent meg első regénye. Az ember, akit Ovénak hívnak c. könyvével azonnal sikert aratott…..