Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Narna Joan

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az EU „magországai” idén jó eséllyel tesznek még egy gesztust arra, hogy a „másként gondolkodók” is felszálljanak az ő vonatukra. Ha ez nekik nem kell, úgy valószínűeg sebességet váltanak, és hátra fogják hagyni mindazokat, akik hezitálnak, netán ellendrukkerek. Ezzel egy időben, nem kizárható…..
Az Európai Unió Trumppal és a Brexittel egy teljesen új helyzetben találja most magát. Ha az egyedül maradt Brüsszel továbbra is világpolitikai tényező akar maradni, akkor kénytelen lesz szorosabb együttműködést szorgalmazni az Unió tagállamai között. Kérdés, hogy…..
Narna Joan 2017.10.03 13:30:21
@a nagy hohoohooo: Szerintem ez az alkalom nem csak "most vagy soha" alapon fog menni. Később is lehet csatlakozni, és őszintén én előbb szeretném látni hogyan működik pontosan, főleg, hogy Macron az "Egyesült Európai Államok" legnagyobb rajongója, amitől engem rossz értelemben kiráz a hideg, Merkel pedig szívesen eldobja a saját népének zászlóját valami oknál fogva.

Igazából nem tudom, hogy a történelem során, hogy nem tanulták meg, hogy minél jobban próbálsz több nemzetet egy sorba állítani, annál jobban nem megy. Apró darabokra fog hullani. Minden birodalommal, még ha "demokrata" módon is próbálod csinálni, nem fog menni.
Főleg, mint láthatjuk az EU nagyon lassan reagál dolgokra. Ha mindenben ilyen huzamban döntenek, akkor nem lesznek valami hatékonyak, főleg ha a hadseregről van szó.

Az EU nagyon jó ötlet, de csak addig amíg gazdasági kapcsolatról van szó.
De közös adó? Közös pénzügy? Ez kezd kissé egy birodalomra hasonlítani, ahol úgy érzem, ha valamivel majd nem értünk egyet, simán még könnyebben befenyíthetnek a pénzüggyel. Én nagyon szkeptikus vagyok.
Főleg, hogy egy egész EU-s parlament dönt majd a mi országunk pénzügyéről. Ez nekem nem igazán tetszik. Nem mintha most meg lennék elégedve, hiszen majdnem az összes párt ami van nálunk csontig korrupt. De akkor is. Előbb látnám mire is vállalkoznánk.
Az pedig, hogy a Fidesz szeretné elérni, hogy ne legyünk az EU-ban, marhaság. Hiszen onnét kapja a legtöbb pénzt, amit elszórhat. Soha nem mondana le róla, meg a népszerűsége is zuhanna, hiszen a legtöbb magyar természetesen szeretne maradni az EU-ban.
Amúgy meg újonnan Románia sem ért egyet a kétsebességes Európával....

Az pedig, hogy nem megint csak a martalék leszünk keleten, ha nem megyünk a nyugattal most azonnal... hát. Az utolsó két vh-ban mi aztán igazán tartottunk a németekkel, aztán nézd meg mi lett belőle.
Mi mindig csak arra kellünk, hogy ne éppen Ausztriát, vagy Németországot támadják azonnal az oroszok vagy éppen a muszlimok. Ennyire kellünk nekik.
Dehogy is. Pillanatok alatt bejárta ma az internetet ez a fotó, amit Balogh László készített a bicskei vasútállomáson. Az eredeti képaláírás szerint rendőrök állnak egy menekült család mellett, akik el akartak szaladni az állomás területéről. - Hungarian policemen stand by the family of migrants as…..
Narna Joan 2015.09.07 14:13:52
@cabeza: Csak szeretném közölni, hogy a Keletiben lévő tömegnél pl. volt tolmács. Van videó róla, hogy a tömegnek mondták arabul(gondolom) hogy táborokba kell menniük és elkezdtek kiabálni és nem akartak. Tudom, akkor már vettek jegyet.
A Keleti helyzetéhez hozzájárult sok minden. Egyrészről igen, a kormány nemtörődömsége, másrészről Németország IDIÓTA kijelentései és hogy nem volt igazi megegyezés, hogy mennyi embert engedhetünk át hozzájuk akkor.
Könnyű amúgy az országot kritizálni, de megnézném, hogy ki hogy oldaná meg ekkora országban(úgyértem kicsi országban) az egyik legnagyobb emebráradatot, míg köteleznek, hogy tartsuk be a Dublin III-at különben korlátozzák a magyarokat is majd az osztrák határon, és közben a rendőrök bánjanak velük rendesen és ne korlátozzák őket stb. Ez a kettő egyszerre szinte lehetetlen.

Ausztria kb. meg ne szólaljon, mert ő sem tartja be a Dublin III-at és neki annyi a dolga, hogy átszállítja őket a németekhez. Nem nagyon marasztalja őket. Amúgy meg Ausztriában is aludtak a szabad ég alatt a menekültek. Mivel nem volt több hely. Ez van. Rajtunk még nagyobb a nyomás szóval inkább el kéne gondolkodni, hogy MI milyen helyzetben vagyunk és az osztrákok és németek milyen helyzetben vannak. Az EU közepéről, csak EU-s országokkal körülvéve könnyű pofázni.
Narna Joan 2015.09.07 17:57:22
@borsky: Megnéztem többször. Az a kar amúgy egy bal kar és a mögötte álló férfié, a férjé, és teljesen látszik a lendület ahogy megrántja a nőt. A rendőr aki mögöttük áll hátrébb lép, miközben a szír(?) férfi ODARÁNTJA a feleségét mint valami darab tárgyat a sínre. Jobb oldalon kamerás áll. A hátsó rendőr karja el se érne addig.
És amúgy sem válaszolja meg a kérdést: miért rántja akkor a férfi a sínre a nőt? Már ott látszik milyen durván bánik vele. De persze könnyebb a renderőkre fogni...
Narna Joan 2015.09.07 18:02:58
@borsky: És amúgy 100% biztos vagyok benne, hogy a kameráknak csinálta a férfi. Mondják is a videón: "Ezt szerintem nekünk csinálta." Azért csinálta, hogy Magyarországra lehessen mondani milyen szörnyű és majd az EU cselekszik és nem küldi őket ide vissza.
Egy másik felvételen a szájával kapaszkodik a nő ruhájába.
Teljesen tisztában vannak vele, hogy mennyire figyel a média. Ott vannak mindenhol.