Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gasztropo

14 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy évben egyszer, ilyenkor február közepén általában eszembe jut, vagy eszembe juttatják, hogy jó lenne farsangi fánkot sütni... most a kollégáknak sütöttem, akik nagyon meglepődtek (és persze nagyon örültek) mikor vittem be az irodába a még langyos, illatozó fánkokat... A recept keresésnél -…..
A három K-s kombót egy könnyen elkészíthető és nagyon finom vacsorává varázsolhatjuk, ami így a tél vége felé élénk színeivel igazi felüdülést nyújt terített asztalunkon, legyen az ebéd vagy vacsora. A Krumpli lehet hagyományos is, de manapság elég sok helyen lehet kapni lila burgonyát, amit…..
Lassan vége a nyárnak... sőt, igazándiból mivel már becsöngettek a suliba, hivatalosan véget is ért! Sok sok éve hallottam már ezt a bizonyos csengőt, de a hangja annyira belém ivódott, hogy a mai napig a belső naptáram augusztus 31-ig tart nyarat, onnantól kezdve minden nap ajándék, amit…..
gasztropo Charlotte torta 2017.06.26 14:48:47
A munkahelyemen kis irodánkban már régóta megünnepeljük a névnapokat és a születésnapokat. "Régebben" az volt a szokás, hogy az ünnepelt a nagy napon kap ajándékot, majd másnap vagy kicsivel utána (vagy akár aznap) hoz nekünk sós vagy édes sütit. Egyszer gondoltam, hogy az ajándék mellé készítek…..
gasztropo 2017.06.28 08:22:11
@Krutzifix: az a magyarított verzió, én az angol verziót készítettem most el.... :)
gasztropo 2017.06.28 08:24:02
@Jutiput: én elkészítettem még egyszer, a képek még az első próbálkozásról készültek. A babapiskóták végét levágtam másodjára, így egyrészt jobban meg is álltak, másrészt így a krém teljesen kitöltötte a formát! :)
Egy kellemes vacsora egy finom borral... Jól hangzik! ? Sokszor van az, hogy barátok jönnek hozzánk. Nekem már a meghíváskor elkezd azon kattogni az agyam, hogy mit is főzzünk, ami nem túl bonyolult és nem kell órákig a konyhában sertepertélni! Tomi barátomtól rengeteg ötletet szoktam meríteni a…..
Hogy lehet ezt másképp kibírni, mint egy pohár jéghideg pezsgővel kiülve egy padra, és élvezni a madárcsicsergést. Mindeközben az ablakon át a konyhából finom répatorta illat árad kifelé. Az illat - vegyülve a balkonládában bókoló nárciszok illatával - és a tűző nap furcsa kontrasztot teremtett: a…..
Helló mindenki! Kicsit kiesett pár hónap az előző bejegyzés óta, ami viszont nem azt jelenti, hogy nem főztem, sütöttem, alkottam a gasztronómia égisze alatt! Ezeket az alkotásokat, próbálkozásokat hamarosan összeszedem és képekkel, sztorikkal illusztrálva közzé is teszem. Hogy nem írtam, mindig…..
Fura leírni, de eltelt három hónap, hogy az utolsó bejegyzést megírtam... De új év, új fogadalmak... Na jó, nem mindig jönnek be ezek a fogadalmak, de amit szeret az ember csinálni, abban könnyen ígér. Itt vagyok újra Polányi banzáj!!! :) Az elmúlt időben is főztem, nem keveset. Viszont kicsit a…..
gasztropo Almatorta 2015.10.11 18:36:54
Itt az ősz, vitathatatlanul! Esik... Tegnap este óta. Még szerencse, hogy szombat nem esett, így ki tudtunk menni a picra, vásárolni egy kis vitamint magunknak. Úgy volt, hogy főzök egy marha gulyást ebédre, vagy legalábbis kora délutánra, így vettünk mindenféle belevalót, ami…..
Tervezgetem, hogy az ajándékba kapott Limara könyvekből szépen lassan megsütök mindent! Egy dolog tart csak vissza, hogy minden finom dolog fehér lisztből készül (tisztelet a kivételnek!)! :( A fehér liszt pedig jól tudjuk nagy ellensége annak, aki fogyni vagy a súlyát tartani…..
gasztropo Hamburger party 2015.09.29 15:34:04
Történt az, hogy kedves barátaink egy sörözőt nyitottak, ahol a kezdetektől ott voltunk "akadékoskodni". :) A hely a Beerka Pub - Győr   https://www.facebook.com/craft.beerka?fref=ts (ÉRDEMES BETÉRNI!!!), ahol hétfőn "legelő nap" van, vagyis szünnap, így meghívtuk őket…..
gasztropo Májpástétom 2015.09.29 11:03:43
Másodszorra készítettem el azt a "híres" májpástétomot, amiről egy barátom csupán annyit jegyzett meg, hogy haragszik rám, amiért elrontottam az összes májpástétomot, mivel miután megkóstolta, számára az összes jellegtelen lett... Első alkalommal mikor készítettem,…..
gasztropo Hagymalekvár 2015.09.07 13:27:10
Tematikát a Blogomnak nem igazán terveztem, szerintem olyan lesz, mint a mindennapjaim: kicsit hektikus! Általában minden nap van egy étel, amit elképzelek, hogy szeretném megcsinálni. Vagy éppen valami nagyon megtetszik az egyik blogon s egyből elképzelem, hogy megcsinálom, s ugyan…..
gasztropo beköszönő 2015.09.07 11:57:30
Hát elkezdem... Sokan, sokszor noszogattak már, hogy nyissak egy blogot, de valahogy mindig a "jó, majd írok!" volt a válasz. És a majd csak nem akart eljönni...máig! Igaz, ehhez lehet hogy nagy mértékben hozzájárult a Julie és Julia c. film is, amit tegnap este néztem meg... immár…..