Regisztráció Blogot indítok
Adatok
N. Nagy Zoltán

101 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyperces Krimi Keselyű 2019.11.26 23:17:32
Megjelent Keselyű c. regényem, melyhez kedvcsinálónak nézzétek meg a videót! Minden további információ a Keselyű fülön felül!..
N. Nagy Zoltán 2019.11.29 08:42:51
@népszopás: :) :)
Egyperces Krimi Megoldások 2015.09.14 15:31:25
Kedves Olvasók! A megfejtések minden esetben 1-2 nappal a feladvány megjelenése után felkerülnek az oldalra. A bal egér gomb lenyomásának segítségével (szöveg kijelölése) az első 56 egyperces megoldása érhető el. Az 57. egypercestől kezdve (Az angol kapcsolat) a megoldások ITT találhatóak. 1.…..
N. Nagy Zoltán 2016.12.01 08:42:56
@al Dajjal: Jelenleg az összes történet megoldása megtalálható. A megoldások második feléhez (az 56. után) talán kicsit nehezebb eljutni, (lehet hangsúlyosabban kellene jeleznem az oldal tetején) mindenesetre itt a link:
egyperceskrimi.blog.hu/2015/09/14/megoldasok2
N. Nagy Zoltán 2017.09.11 08:29:12
@vanvelemenyem: Köszi! Igyekszem teljesen visszatérni és minden héten egy új egypercessel jelentkezni!
Egyperces Krimi Végzetes terápia 2017.09.15 22:20:46
Budapest, 2001. Steinhardt elgondolkozva nézte a pszichológus hulláját. Negyven, az életvédelmiseknél eltöltött hosszú év alatt sem tudott igazán hozzászokni a holttestekhez.Főleg a nőkéhez.Özv. Szarka Ferencnét hátulról ütötték agyon egy kemény tárggyal a saját hálószobájában. A helyszínelők nem…..
Szeptember 13-án lesz 86 éve, hogy Matuska Szilveszter felrobbantotta a biatorbágyi (akkor még csak torbágyi) viadukton lévő sínpálya egy részét, melynek következtében az áthaladó nemzetközi gyorsvonat mozdonya, valamint 6 további vagon kisiklott és 26 méter magasból lezuhant. A merényletben 22…..
N. Nagy Zoltán 2017.09.12 16:35:39
@Rocky2: @Frady Endre: Logikus kérdés, hogy miért nem erősítették a kommunista vonalat tovább a merénylet "kiagyalói", de szerintem valójában semmilyen módon nem volt rá szükség. A statárium kiszélesítése 1931. szeptember 20-án a kormány kezébe tette azt az eszközt, amire szüksége volt, a magányos elkövető (gondoljunk itt L. H. Oswald-ra például!) pedig sokkal biztonságosabb minden esetben a megrendelő részére is, mivel több ember esetében nagyobb a lebukás veszélye.

A colstok és a kirobbantott síndarab azért lehet fontos, mert számos tanú két robbanásra emlékezett. Lehet az én fantáziám erős, de mi van, ha két bomba volt? Egy a viadukton, egy pedig a szerelvényen, hogy a vonat biztosan leessen a sínről. Vagy mi van, ha csak egy bomba volt, de az a vonaton? A magányos elkövető nem tudja felvinni az állomáson a 170 kg-os szerkezetet, hogy ne lássa senki, neki a viaduktra kell felhurcolnia azt, így a helyszínt gyorsan ehhez igazították?

Ezek természetesen csak teóriák, amikre szerintem soha nem fog már fény derülni, azonban remek alapul szolgálnak a különböző gondolatmenetek elindításához, ezért is tartottam fontosnak a colstok és a 7,1 méteres sínpár megemlítését a cikkben.
Gödöllő, 1994. Steinhardt kissé tanácstalanul nézett körbe a Horowitz-villa földszintjén. Szarka Lászlóné halála az egyik legnehezebb talánynak ígérkezett hosszú nyomozói pályafutása során. Máskor már az első nyomok alapján kialakult benne valami halvány elképzelés a lehetséges elkövető személyét…..
Budapest, 2013. - Az energiaital vitte el, ne is mondjon semmit. – jelentette ki az idős nő és lecsukott szemmel megrázta a fejét. Szeme körül lila csápokként lüktettek az erek fehér bőre alatt.Budai hirtelen nem tudta, mit feleljen. A bejelentés szerint Halmosi Csaba a házukban lévő edzőteremben…..
A móri bankrablás nemcsak kegyetlensége miatt írta be magát a magyar bűnügyi krónikák fekete fejezetébe, de a megindult büntetőeljárás során elkövetett sorozatos rendőri, ügyészi és bírói hibák miatt is. A nyolc ember életét követelő, brutális rablógyilkosságot követően ugyanis egyszerre mondott…..
Pomáz, 2013. A holttest a hátán feküdt a pomázi családi ház nappalijában. Budai egykedvűen nézte a mellkas közepéből kiálló konyhakést és azon töprengett, hogy miért biztos abban, hogy a halott férfi ujjai köré csavarodott, hosszú, szőke hajszál egy nőtől származik. A helyszínelők szerint Soltészt…..
Egyperces Krimi A kör 2016.10.09 21:12:49
Budapest, 2003. - Mondtam neki, hogy ne nézze meg! – az apró termetű kislány zokogva borult az anyjára, ahogy Budai komoran rájuk nézett. A gyerekgyilkosságok mindig megrázták a nyomozókat, főleg akkor, ha valami bűzlőtt körülöttük. Itt pedig nagyon nem volt rendben valami. A 16 éves Köteles…..
Húsz évvel ezelőtt nem akadt olyan ember Magyarországon, aki ne hallott volna Magda Marinkóról. Az ország akkori közvéleményét egyenesen sokkolták azok a borzalmas események, melyek révén a Szabadkán született bűnöző hírhedtté vált. Magda Marinkót előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen,…..
Egyperces Krimi A homokbánya titka 2016.09.11 19:06:44
Dunakeszi, 2010. - Látja a mélyebb, egymástól távolabb eső lábnyomokat a homokban? – mutatott a ráncos rendőrorvos a talajra. – Az áldozat megpróbált elfutni a gyilkos elől, de valószínűleg nem volt elég gyors, mert itt utolérte. Dulakodtak egy kicsit, aztán damillal megfojtotta.Budai az M2-es…..
Egyperces Krimi Balatoni történet 2016.09.04 19:07:33
Balatonszemes, 1994. Steinhardt rosszul ébredt. Biztos volt benne, hogy a vacsorára evett töltött hús nem volt teljesen átsütve, annak ellenére, hogy a szakács hústűvel fogta össze a vastag szeleteket. Mindig megviselte a gyomrát a félig nyers étel és ilyenkor reggelenként enyhe rosszullét…..
Egyperces Krimi Véres vacsora 2016.06.29 11:23:43
Budapest, 2009.  - Az ujjain mintha lenne valami festékanyag. – az alacsony rendőrorvos grimaszolva tápászkodott fel a holttest mellől. – Első körben azt mondanám, tempera, de majd a labor igazolja.Budai felnézett a hatemeletes irodaépületre.- Már halott volt, mikor kizuhant?- Nem. – rázta meg a…..
Talán nincs még egy olyan gyilkos, akinek személye köré annyi legenda, féligazságokat tartalmazó történet szövődött volna, mint Pipás Pista. Ha megpróbáljuk megtalálni a valóságot az évek során rárakódott, meseszerű rétegek alatt, akkor sem biztos, hogy eljutunk a teljes igazságig. Egy dolog azonban…..
Egyperces Krimi A múlt árnyai 2016.06.12 00:46:48
Budapest, 2016. Budai elmélyülten tanulmányozta az előtte heverő iratokat. Lassan másfél éve, hogy nyugdíjazták a Keselyű-gyilkosságok miatt, de nem bírt tétlenül otthon ülni. A főkapitány engedélyével régi bűncselekmények aktáit elemezte és az észrevételeit elküldte a döglött ügyek osztályára.…..
N. Nagy Zoltán 2016.06.13 13:54:36
@Mesterr: Már javítottam is! Köszi!
Budapest, 2013.  Alessandro Totti a konyhapultra borulva feküdt. Figyelmetlen szemlélő azt is hihette volna, hogy csak elfáradt és így piheni ki az éjszakai főzés fáradalmait, de Budai pontosan tudta, hogy a háta közepébe állított filézőkés nem véletlenül szúrta át a tüdejét és a szívét...
Budapest, 2005. A holttest a fűben feküdt a rákoskeresztúri ház hátsó kertjében. Steinhardt elgondolkozva nézte a nőt. A sovány, két méteres áldozat ismerősnek tűnt, de nem emlékezett rá honnan...
A martfűi sorozatgyilkos története kétszeresen is hátborzongató. Egyrészt félelmet keltő az a kéjvággyal keveredett brutalitás, mellyel az áldozataival végzett, másrészt mélyen elgondolkodtatóak azok a módszerek, melyekkel a korabeli hatóságok igyekeztek minél hamarabb megtalálni és megfelelően…..
 Budapest, 2013. „A halál lóháton érkezett.”Nagyon ritkán követnek el gyilkosságot egy iskolában. Budai magában morfondírozva nézte a történelemtanár holttestét. Az pedig még ritkább, hogy a gyilkos levelet is hagy a helyszínen.- Ha egyáltalán a gyilkos hagyta itt. – mondta a ráncos orvos és a…..
Egyperces Krimi Állati emlék 2016.04.03 00:31:50
Budapest, 2005. A két macska éktelen nyávogással üdvözölte a két nyomozót, ahogy a házmester kinyitotta az ajtót. Budai először nem értette, hogy Steinhardt miért küldi ki egy lakossági bejelentésre Angyalföldre, de ahogy a lakás levegőjébe beleszippantott, azonnal rájött, hogy az öregnek megint…..
Egyperces Krimi Halál idő előtt 2016.03.25 23:32:21
Budapest, 2008. Az alacsony rendőrorvos arcán összefutottak a ráncok, ahogy az aláírt jelentést Budai elé tette.- Négyes stádiumú vastagbélrákja volt. A rák már átterjedt a tüdejére és a májára is. Legfeljebb három vagy négy hónapja lehetett hátra. Nem értem, miért ölték meg.Kovács Balázst…..
Egyperces Krimi Vonatrablás 2016.03.07 23:34:12
Budapest, Keleti pályaudvar, 2002. Balogh Róbert holttestét a kalauz fedezte fel az egyik szerelvény első fülkéjében. Mivel a vonat még nem ért be az állomásra, gyorsan riadóztatta a mozdonyvezetőt és a Békéscsabáról érkező Alföld InterCity zárt vagonajtókkal érkezett meg a Keletibe...
Budapest, 2007. - Nem a szokványos esküvő volt. – mondta Juhászné Aranka és Budaira nézett. – Tibi a legjobbat akarta Lucának és belement abba, hogy a lakodalom karibi hangulatban teljen.Juhász Tibor három nappal korábban a lánya esküvőjén lett rosszul. Kásásan beszélt és dülöngélni kezdett, majd…..
Egyperces Krimi Munkahelyi baleset 2016.03.03 00:10:37
Budapest, 2012. Az irodaház első szintjén nagy volt a nyüzsgés. Az emberek élénken beszélgetve, csoportokba verődve álldogáltak a folyósón és megpróbálták kitalálni, hogy mi történhetett. Ellentétben velük, Budai egyáltalán nem akart kitalálni semmit. Egykedvűen várta, hogy az alacsony orvos…..
A következő események vélhetően teljesen egyedülállóak a világ valaha elkövetett sorozatgyilkosságainak dokumentált történetében. Csak néhány morzsa az elképesztő adatsorból: 18 év alatt legalább 162 halott, az eljárás végéig 3 öngyilkosság, 28 elítélt elkövető és 3 kivégzés. Az 1920-as évek…..
N. Nagy Zoltán 2016.02.28 13:40:23
@Gazz: Jogos, köszi! Már javítottam is!