Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csigó Zita

340 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gomba ugyanúgy lehet hétköznapi hozzávaló, mint elegáns karácsonyi étel vagy szilveszteri partifalat alapanyaga. Ha mindenképpen választanom kellene, az alábbi négyesből a wellington a kedvencem, ezt akár köretnek is ajánlom az ünnepi asztalra. ..
Novemberre a "hétköznapi vacsorákat" választottam a ChefGomba receptjeim témájául. Laktatóak, őszies-télies hangulatúak, ilyenkor jólesik bekapcsolni a sütőt, vagy serpenyőben összedobni valami finomat, és vacsorára is meleget tenni az asztalra. Nem is tudok választani, hogy melyik a kedvencem a 4…..
Kezdem azzal, hogy tudom, sokan idegenkednek a halloweentől. Tény, hogy nem a mi ünnepünk, viszont a hozzá kapcsolódó szokások annyi kreatív kikapcsolódásnak adnak teret, hogy érdemes "nem komolyan venni", és egy kicsit hagyni szárnyalni a fantáziát. Nem beszélve arról, hogy mindenszentek, halottak…..
Válogatás következik az Instagramra kitett receptjeimből, főszerepben az őszi gyümölcsök! Érdemes más gyümölcsökkel is kísérletezni, például a tepsis palacsinta szuper almával, a zabkása körtével, a crumble pedig "elnyeli" a vegyes gyümölcsmaradékokat is. ..
Október 1-jén elindult a ChefGomba 12. GoPink kampánya, amelynek célja egyrészt felhívni a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára, másrészt a mellrák elleni küzdelem. A rózsaszín csomagolású termesztett gombatermékek eladásából befolyt összeggel idén is a daganatos betegek gyógyulását, a…..
Bár már az egyetemet is nagyon-nagyon régen befejeztem, nekem a szeptember "péksütis hónap" marad. Épp ezért péksüti hónapot indítottam a közösségi felületeimen, 10 receptet terveztem és posztoltam a kedvenceink közül, csak olyanokat válogattam össze, amiket gyakran megsütök itthon. Mutatom sorban a…..
Először arra gondoltam, hogy a szeptemberi "sokkot" oldjuk fel comfort foodokkal, de annyira szép, nyárias meleg volt szeptember elején, amikor a recepteket készítettem (még melegrekord is megdőlt :) ), hogy inkább előhúztam az ilyenkor klasszikusnak mondható uzsonna tematikát. Igen-igen, nem kell…..
A nyári szabadságom miatt a hónap végére időzítettem az augusztusi ChefGomba recepteket. "Cserébe" tettem hozzájuk sok-sok nyaralós emléket, ízt, főszerepben a kedvenc zöldfűszereimmel. Kicsit átmenet ez az augusztusi négyes: szuperek nyárra, de igazából már őszi ételek...
Július elején csupa kerti parti tematikához (is) kapcsolható gombát kaptam a ChefGombától, plusz egy olyan különlegességet, amit szerintem sokan még nem próbáltatok. A portobellókat megtöltöttem az egyik kedvenc nyárias töltelékemmel, a steak szeletekből nyársak lettek, az óriás fehér csiperkegombák…..
Júniusra elővettem azt a témát, amit sosem tudnék megunni: könnyű, nyári ételek sok-sok ChefGombával felturbózva. Nyáron főzni plusz élmény (legyen klisés, nem baj :) ), nincs jobb, mint kimenni a kertbe friss zöldfűszerért, zsenge salátáért. És akkor a grillezésről, a kinti ebédekről és hosszú…..
A brunch "műfajában" az a legjobb, hogy nincsenek éles határok. Egy kicsit reggeli, egy kicsit ebéd, ugyanúgy beleférnek a könnyedebb fogások, mint a laktatóbb, már-már hagyományos főétkezésnek is beillő ételek. Az alábbi 4 recept közös pontja a sok-sok szuper finom ChefGomba...
French breakfast radish, azaz a "francia hosszúkás". Üde, zsenge, roppanós retek, amivel (ha szeretnétek) nem kell kezdeni szinte semmit. Sőt, kár is túlgondolni, két nagyon egyszerű ételt mutatok, mindkettő lelke a friss retek. ..
Összegyűlt ismét több olyan palacsintareceptem, amit eddig csak az Instagramomra posztoltam, most jönnek egyben a blogra is. A két hajdinás tőlem megszokottan alternatív lisztből készült, az élesztős ebből a szempontból viszont kicsit más: szóba került itthon a "puha" tésztájú palacsinta, M. pedig…..
Szép lassan ki lehet merészkedni esténként a teraszra, és jönnek a kirándulós-piknikezős napok is, épp ezért áprilisra 4 sós sütit készítettem ChefGomba gombákkal. Van köztük két villámgyors leveles, egy kelt és egy omlós tésztás, hogy mindenki tudjon választani. :) ..
Húsvét előtt általában a régebbi receptjeimet posztolom újra, nálunk is minden évben ezek készülnek, jó feleleveníteni a kedvenceinket. Ilyen a sárgatúró, a répatorta ízű golyó és zabkása vagy a babka, ezeket mind megtaláljátok itt a blogon. ..
A márciusi ChefGomba receptjeim frissek és tavasziak, a hosszú tél után annyira jólesnek! Kettő közülük pedig már húsvéti is tojással kombinálva. Amikor készítettem a recepteket, még nem volt medvehagyma, viszont mindegyikbe illik, nyugodtan kipróbálhatók a zöld kedvenccel is, fokhagymát…..
Péntektől máig "medvehagyma hétvégét" tartottam az Instagramon, jöjjenek az ott megosztott ételek! 3 olyan könnyű receptet válogattam össze a kedvenceimből, amelyek számomra "tipikus" hétvégiek, ráérősebb reggelire jöhet a gofri, esti borozás mellé a csavart rúd, a vegyes zöldségtócsni pedig szuper…..
A süti, ami egész kislánykoromat végigkísérte! Mostanában jólesik visszaemlékezni a 30+ évvel ezelőtti időszak vidám pillanataira, úgyhogy gyorsan elkértem a receptjét. Nincs új a nap alatt: szinte ugyanaz a tésztája, mint a gyakran sütött sós túrós pogácsámnak és a töltött, csavart sós túrósomnak.…..
Tél vége felé már nagyon várom a ropogós retket, a lédús, nyári paradicsomot és a többi tavaszi-nyári zöldséget. Nem csoda, ilyenkor már merülőben mindenki szervezete, frissre, zöldre, egészségesre vágyunk. ..
Ismerős az érzés, amikor karácsony után kicsivel, de még szilveszter előtt el kell gondolkozni, hogy milyen napot is írunk? Összefolyik a kedd a csütörtökkel, hosszú reggelik, nyugis főzések, találkozások a barátokkal, jó filmek, könyvek és semmittevős délutánok váltják egymást, mintha egyetlen…..
Ezeket a salátákat szilveszter estéjére készítettem, de persze az év első reggelijére is jutott belőlük, frissen sütött pitákkal tálaltam. Lencsét, babot és más hüvelyeseket máskor is gyakran eszünk, hummusz nélkül például tuti nem telik el hét, jó szívvel ajánlom, hogy építsétek ti is be a…..
Mindig úgy érzem, hogy túl kevés idő telik el karácsony és szilveszter között. Épp csak vége a karácsonynak, aztán egy rövid hét, és máris itt az év utolsó napja. Annyira rövid, hogy lehetetlen annyit posztolni, amennyit szeretnék. :) ..
Idén a szokásos zabos linzerem mellé ezek a kekszek kerülnek a karácsonyi fémdobozunkba. Ajándéknak is szuperek, én is viszek belőlük vendégségbe. ..
Az egész éves gomba projektet zárjuk igazán méltón, ünnepi ételekkel! Csodaszép gombákat kaptam a héten a ChefGombától, két karácsonyi és két szilveszteri/újévi receptet készítettem belőlük, az alábbi posztban együtt mutatom az összeset. ..
Pár napja kitettem az Instagramra egy posztot, amiben a karácsonyi tiramisunkról meséltem. M. kérésére minden évben elkészül, és szintén M. kérésére nincs benne semmi plusz (én is így szeretem a legjobban). Többen írtatok, hogy nem találjátok a blogon a receptet (csak fotót és sztorit), nem teszem-e…..