Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csigó Zita

331 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyik leggyakrabban ismételgetett "gasztrós" mondatom az, hogy egyszerű, de minőségi alapanyagokból elképesztő finomakat lehet főzni. Ebben a tepsis (ha már nagyon utaznátok, al forno :) ) ételben sincs semmi kimondhatatlan nevű és/vagy beszerezhetetlen hozzávaló: lassan főtt, fűszeres…..
Divina Gasztronapló sorozatom két szuper finom termékkel folytatom, mindkettő gyártója a Secolo21 (róluk későbbi posztokban lesz még szó!). Az egyik termék a kandírozott cédrus, amikor kóstoltuk a termékeket, ez volt az egyik hatalmas kedvencem, így alig vártam, hogy végre főzhessek vele, a másik…..
Ha választhatok, hogy paradicsomos vagy tejszínes alapú legyen a tésztaszósz, általában az előbbire voksolok, kivéve például akkor, ha a tejszínhez dijoni mustár kerül. :) A mustár, a gomba (a ChefGombától) és a ceruzabab szuper jó együtt, a recept pedig irtó egyszerű. :) ..
Megvan az az élmény, amikor egy kis olasz bárban kérsz egy Aperol Spritzet vagy egy pohár proseccót, majd az italoddal együtt helyes tálkákban érkezik legalább 2-féle kísérő? Hangsúly a legalábbon, mert nem egyszer történt meg, hogy a (késői) ebéd előtti prosecco végül kiváltotta az ebédet is.…..
Az eperben az az egyik legjobb dolog, hogy együtt kapható a rebarbarával, a rebarbarában pedig... Igen! Hogy szezonális az eperrel. Szuperül állnak egymásnak, és akkor a gyömbérről még nem is beszéltünk. ..
Jön az utolsó májusi ChefGomba posztom 100%-ban hétvégére hangolva. :) Ezek a gyorsan összedobható rétestekercsek szuperek lesznek borozós-beszélgetős estékre (akár mártogatósokkal), és amellett, hogy nagyon finomak, szerintem klasszul is néznek ki. :) ..
Ahogy ígértem, a májusi ChefGomba posztjaimban olyan gombás alaprecepteket mutatok, amiket gyakran készítek otthon kisebb-nagyobb változtatásokkal (szezonra és a hűtőm, kamrám tartalmára hangolva). Ez a poszt egy hűvös, esős-szeles májusi napon született, amikor kifejezetten jól esett a csili és a…..
A klasszikus bruschettát senkinek sem kell bemutatni. Pár jó minőségű hozzávaló, mellé egy pohár könnyű bor, és kész is a tökéletes nyári(as) este. Ebben a posztomban is a bruschettáé lesz a főszerep, de egy kicsit máshogy: az Italia Divina Bella Italia bruschetta fűszerkeverékét használtam fel 4…..
Ahogy már a gombás pizza posztomban is írtam, a májusi ChefGombás receptjeim alapreceptek lesznek, persze sok-sok gombával felturbózva. Ha szeretnétek, a recepteket feldúsíthatjátok hússal, én viszont végig maradok a vegetáriánus verzióknál, hogy még jobban érvényesülhessen a gomba íze. ..
Pasztellbarokk Gombás pizza 2021.05.01 20:06:22
A májusi ChefGombás receptjeim alapreceptek lesznek, persze sok-sok gombával felturbózva. Ha szeretnétek, adhattok hozzájuk húst is, például sonkát vagy darált marhahúst, de én most a gombára koncentráltam (nagyon-nagyon szeretem), így végig vegetáriánus recepteket fogok mutatni. Csapjunk bele egy…..
Amikor elindítottam a PlanAll heti extra tartalmakat a blogon, először 1-2 hónapot terveztem, de lassan közelítünk az 5 hónaphoz is. :) Ennyi idő bőven elegendő ahhoz, hogy új szokások alakuljanak ki, ahogy látom a visszajelzésekből, főztök, süttök, csodaklassz rajzokat alkottok az oldalakra. <3…..
A blogon rendszeresen találkozhattok ChefGombás receptekkel, a mai az egyik nagy kedvenc triómmal, szójaszósszal, csilivel és fokhagymával készült. Amilyen egyszerű, annyira finom a vaskos, húsos gombaszeletekkel. Én most polentával tálaltam (illetve készítettem egy szendvicses változatot), de…..
Ahogy ígértem, a PlanAll x Csigó Zita planner, az Egyél jót, legyél jól! heti tematikáihoz itt a blogon is kapcsolódok, azaz minden héten továbbgondolom az arra a hétre eső témát, tippet, alapanyagot, ötletet, receptet vagy épp tanácsot. A 15. hét témája a teljes kiőrésű lisztekkel sütés-főzés. Arra…..
Pasztellbarokk Kapros tojássaláta 2021.04.13 00:40:57
Ahogy ígértem, a PlanAll x Csigó Zita planner, az Egyél jót, legyél jól! heti tematikáihoz itt a blogon is kapcsolódok, azaz minden héten továbbgondolom az arra a hétre eső témát, tippet, alapanyagot, ötletet, receptet vagy épp tanácsot. A 14. hét témája a húsvéti maradékmentés, viszont úgy…..
Pasztellbarokk Portobello burger 2021.04.10 19:20:58
Ahogy ígértem, a blogon rendszeresen fogtok találkozni ChefGombás receptekkel, a mait már egyértelműen a tavaszi piknikekre és teraszozós estékre szántam. Az elkészítése nagyon-nagyon egyszerű, ha jó minőségű kész bucit választotok, pikk-pakk meglesztek...
Pasztellbarokk Húsvét 2021 2021.04.04 18:46:15
Ígéretemhez híven a PlanAll x Csigó Zita planner, az Egyél jót, legyél jól! heti tematikáihoz itt a blogon is kapcsolódok, azaz minden héten továbbgondolom az arra a hétre eső témát, tippet, alapanyagot, ötletet, receptet vagy épp tanácsot. A 13. hét témája húsvéti, és szándékosan húsvét vasárnapra…..
Ahogy ígértem, a blogon rendszeresen fogtok találkozni ChefGombás receptekkel, ha lemaradtatok az eddigiekről  gyorsan pótoljátok erre a linkre + erre a linkre kattintva (a kalácsot nagyon ajánlom húsvétra is)! És bár az alábbi recept fotóira nem pakoltam húsvéti dekort, egy főtt vagy sült, mázas…..
Ígéretemhez híven a PlanAll x Csigó Zita planner, az Egyél jót, legyél jól! heti tematikáihoz itt a blogon is kapcsolódok, azaz minden héten továbbgondolom az arra a hétre eső témát, tippet, alapanyagot, ötletet, receptet vagy épp tanácsot. A 12. hét témája már húsvéti, ezért a blogon is épp itt az…..
Ígéretemhez híven a PlanAll x Csigó Zita planner, az Egyél jót, legyél jól! heti tematikáihoz itt a blogon is kapcsolódok, azaz minden héten továbbgondolom az arra a hétre eső témát, tippet, alapanyagot, ötletet, receptet vagy épp tanácsot. A 11. hét témája a medvehagyma, a plannerbe krémleves…..
Jó pár Italia Divina posztot olvashattatok tőlem, és még mindig nincs vége. ;) Ezúttal ismét egy szarvasgombás szósz mellett döntöttem, ez a vargányakrém fehér szarvasgombával. A szósz kipróbálását már nagyon vártam: a vargánya, a fehér szarbasgomba és a tejszín hármasa szuperül hangzik együtt.…..
Ígéretemhez híven a PlanAll x Csigó Zita planner, az Egyél jót, legyél jól! heti tematikáihoz itt a blogon is kapcsolódok, azaz minden héten továbbgondolom az arra a hétre eső témát, tippet, alapanyagot, ötletet, receptet vagy épp tanácsot. A 10. hét témája az ételfotózás, a mottó pedig a következő:…..
Ahogy ígértem, a blogon rendszeresen fogtok találkozni ChefGombás receptekkel, ha lemaradtatok az elsőről, gyorsan pótoljátok a linkre kattintva! Először street foodot készítettem, tépett laska és spenótos csiperke quesadillát, annyira jó a pulled pork "pork" helyett gombával! Most pedig szárított…..
Lassan tavaszodik, ti pedig lelkesen használjátok a PlanAll x Csigó Zita plannert, az Egyél jót, legyél jól!-t. <3 Ahogy ígértem, a heti tematikákhoz itt a blogon is kapcsolódni fogok, azaz minden héten továbbgondolom majd az arra a hétre eső témát, tippet, alapanyagot, ötletet, receptet vagy épp…..
Máris eltelt két hónap az évből, ti pedig lelkesen használjátok a PlanAll x Csigó Zita plannert, az Egyél jót, legyél jól!-t. <3 Ahogy ígértem, a heti tematikákhoz itt a blogon is kapcsolódni fogok, azaz minden héten továbbgondolom majd az arra a hétre eső témát, tippet, alapanyagot, ötletet,…..
Legtöbben már használjátok a PlanAll x Csigó Zita plannert, az Egyél jót, legyél jól!-t. <3 Ahogy ígértem, a heti tematikákhoz itt a blogon is kapcsolódni fogok, azaz minden héten továbbgondolom majd az arra a hétre eső témát, tippet, alapanyagot, ötletet, receptet vagy épp tanácsot. A 7. hét…..