Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Advocatud Diaboli

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    A Mandiner először lehozta, hogy felfüggesztette a FIDESZ-t a Néppárt. Majd az "Origo: Nem zárják ki és nem függesztik fel a FIDESZ-t" hírt rakták ki. Eredetileg még ebben a szövegben is ott volt Daul twittere, amiből világos, hogy felfüggesztik a FIDESZ-t. Aztán ezt is töröltették.  Az egész…..
         Ha valaki szigorúan néz rád és elmagyarázza, hogy miért nyert Trump, nevesd ki.        Ha valaki szigorúan néz rád és elmagyarázza, hogy mit csináltak rosszul a demokraták, nevesd ki.                Nem tudjuk, hogy valójában mi történt, azt sem tudjuk, hogyan kellene ezt pontosan…..
Advocatud Diaboli 2016.11.11 00:12:34
Jótündér!
Könyvtári kutakodásból sosem fogod megérteni sem Amerikát, sem Angliát sem bármely más országot. Egyre kevésbé, mert az emberek növekvő hányada él úgy, hogy nemcsak közvetlen kapcsolata nincs a könyvtár által megtestesített kultúrával, de másodkézből sincs vele kapcsolata. Talán a közvélemény-kutatók is ott szúrhatták el, hogy a (szak-) irodalomra és a modelljeikre hagyatkoztak, nem pedig élettapasztalatokra és gyomortáji érzésekre.

Volt főnököm (ír, már nyugdíjas), a legnagyobb magabiztossággal jósolta meg a Brexit kimenetelét hónapokkal előre. Lehet, hogy csak ráhibázott, de nem hiszem. Én a Brexiten egy kicsit meglepődtem (inkább csak azért, mert későn mentem aludni és akkor még a remain látszott vezetni), de Trumpon már egyáltalán nem csodálkoztam. Két nappal a választás előtt mondtam valakinek, hogy már azzal nyert, hogy egy olyan párt jelöltje lett, amelyik őt nem akarta, és ha most nem választják meg, akkor megválasztják legközelebb (őt, vagy egy másik hasonlót) mert Clinton csak rontani tud a helyzeten.

Nem vagyok egy látnok, de van az eseményeknek valamilyen folyamata és inerciája. Nem olyan, mint a könyvtár, hanem mint a biciklizés. Gyerekkorom óta életvitelszerűen biciklizek. Nem tudom, hogy működik a bicikli, de érzem. Nem tudom, hogy miért nem tudom kikerülni a kátyút, de halál biztosan tudom, hogy bele fogok menni, mert érzem, hogy az alternatívák jobban fájnak. Ha ki akarnám kerülni, akkor valszeg fölborulnék vagy elcsúsznék, ha le akarnék előtte fékezni, akkor átfordulnék. Több hónap könyvtárazással sem tudnám megérteni/szabatosan leírni a helyzetet, sem változzatni rajta, de mégis előre tudom. Trumpot is sokan tudták, csak a könytárlátogatók nem vették őket komolyan. Én nem "tudtam", de osztom Naomi Klein magyarázatát a Guardianban.
          (A posztban egyáltalán nem lesz szó migránsokról, szemben például a Bettivel, akiről meg igen.  )       1.    Betti nem nő. Betti egy szám, sőt több szám, amelyeket alakzatokhoz rendelnek, és nem is egy, hanem többféle módon. A i-edik (valós) Betti-szám az alakzat i-edik valós…..
          " Azért mondhatjuk azt, hogy ma valójában a rendszerváltás kiteljesítése folyik. Most rakjuk le az új rend morális alapjait. (Lánczi András, 888.hu )"          Lánczi Andrást Lukács József kommunista ideológus vette maga mellé a Világosság című "valláskritikai folyóiratnak" becézett…..
Advocatud Diaboli 2016.05.15 18:11:45
@WiteNoir: Érvek? Vagy csak?