Regisztráció Blogot indítok
Adatok
shaggyman

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy 2015-ös Pew Research kutatás szerint arra a kérdésre, hogy mennyire fontos a válaszadó életében a vallás: Etiópiában 100-ból 98 ember mondta, hogy nagyon. Összehasonlításképpen ez az adat Kínára nézve 3 (három) százalék. Magyarországra sajnos ez a kutatás nem…..
shaggyman 2016.08.02 14:17:54
@verkli: Nem értetted, mit mondtam. Nem a tételes vallásoság hiánya a gond Európában, hanem a materializmus egyeduralkodásának elterjedésével együtt járó önzés és elkényelmesedés, ami leginkább a demográfiában mutatkozik meg. Konkrétan az európai fehér népesség a jelen tendenciák alapján kihalásra van ítélve. Részben ezért történik az, amit már naponta látunk, nyugat európa közel került egy állandó háborús állapothoz és ez sajnos csak a kezdet.
shaggyman 2016.08.02 14:24:07
@erol: "még"
Pártunk és kormányunk olyan lendülettel tekerte idén visszafelé a történelem kerekét, hogy a Szegedi Kattintós alig tudott egy lépéssel az események előtt járni. Mielőtt bárki értelmezni próbálná e mondat abszurditását, tisztázzuk: elsődleges célunk mindig az volt, hogy…..
shaggyman 2015.12.26 17:09:48
@fidesz maszop dk egykutya:

Te egy qrva nagy tévedés áldozata vagy: azt hiszed, hogy minden fidesz szavazó Orbán rajongó droid. Felvilágosítalak, a legtöbben nem szeretik Orbánt, Lézerjanit, meg Rogánt pedig minden tisztességes ember lámpavason látná szívesen. Csakhogy a baloldal sajnos nem létezik. Jelenleg az összes párt együtt jó, ha eléri a parlamenti küszöböt. Azon kellene a hozzád hasonlóknak inkább elgondolkodni, hogy miért nincsen a baloldalon egyetlen hiteles arc sem, aki 5 percen túl mutató jövőképpel rendelkezik, a migránskérdésről ki meri mondani, amit az emberek gondolnak, stb?
Szóval, amíg ez így van, nem lehet komolyabb fordulatban reménykedni, pedig a fidesz lassan már a lyukas bögréket is lelopja a karácsonyi asztalokról.
shaggyman 2015.12.26 17:36:17
@fidesz maszop dk egykutya:
"Csak ahhoz egy olyan ország kéne, ahol az emberek mernek vállalkozni, és ahol mernek befektetni. De Magyarország nem ilyen."

Én pl. nagyon sok embert ismerek Mo.-on, aki mer vállalkozni és befektetni. Pl. én is. Ha te nem mersz, egyél sok finom parizert, de ne vetítsd a frusztrációidat mindenkire. Azt pedig te sem gondolod komolyan, hogy egy ennél sokkal vállalkozóbarátabb környezet (amit egyébként könnyű elképzelni, ezt elismerem) rögtön megoldaná a 3. generáció óta munkát nem ismerő népréteg munkahely gondjait. Valahol el kell kezdeni, erre jó a közmunka, takarítsák pl. a cserkészutakat az erdészetekben, hogy lehessen szép szarvasbikákat lőni, ahogyan ezt sok helyen nagyon szépen teszik.
A magyar állam az alaptörvény megsértésére hivatkozva kiadta az utasítást a minisztériumoknak: szerződést kell bontaniuk a Magyar Telekommal. A botrány azután tetőzött, amikor a Magyar Telekom felbontotta a szponzorációs szerződését Ákossal, miután az ismert magyar…..
Kövér és a Fidesz ugyan most azt mondja, hogy nem akarja a genderőrületet, és a jól megvédett Kovács Ákos sem akarja, de óvatosan emlékeztetnék arra, hogy még az Orbánék által összefércelt alaptörvény szerint is egyenjogúak a nők és a férfiak. Ferenc pápa szerint pedig a…..
shaggyman 2015.12.18 18:24:51
@Pásztor Miklós: Hol mondta Kövér, hogy visszaküldené a nőket a tűzhelyhez?
shaggyman 2015.12.18 18:40:00
@Pásztor Miklós: Én ebben még mindig nem látom, hogy a tűzhely mellé kötözné őket, vagy, hogy bármilyen jogtól meg akarná fosztani a nőket. Simán lehet nem egyetérteni Kövér véleményével, de ez az össznépi rinyaparti durván túl van lihegve. Vihar a biliben.
Az idiotizmus a súlyos értelmi fogyatékosság: 20-34 IQ és a legsúlyosabb értelmi fogyatékosság: 19 IQ vagy még az alatt régi neve. Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Idiotizmus Egészen elképesztő ahogy a Fidesz a családról, a társadalomról, a…..
Az átlagolvasóhoz: Megfoghatatlan, hogyan jutott odáig ez a magyarságára valaha oly büszke nép, hogy a jelen időben egyre gyakrabban kell szégyellnünk magyarságunkat. Szégyellni azért, ahogyan a nem magyarokkal bánunk, s azért is, ahogyan velünk bánnak saját honfitársaink.Te…..
Mi élni szeretünk. Ti ölni szerettek. Mi békében akarunk létezni. Ti háborút akartok. Mi az alkotást díjazzuk. Ti a pusztítást. Mi a szabadságban élünk. Ti az alávetettségben. Mi este éttermekbe járunk, koncertekre, bárokba − vagy templomba, szabadba, önképzőkörbe…..
shaggyman 2015.11.15 17:52:47
@pamut: milyen jogok lettek korlátozva?
Ismét fel kell eszmélnünk egy tragédiából, ismét át kell gondolnunk azt, amit addig önmagunkról és a környező világunkról képzeltünk. Párizs után minden megváltozik, esetleg visszatérünk addigi életünkhöz? Az Iszlám Állam térdere tudja-e kényszeríteni Európát, illetve…..
Maratoni látogatást tett Brüsszelben Gyurcsány Ferenc, melynek során komoly uniós politikusokkal, az Európai Bizottság tagjaival tárgyalt. Három nap alatt több tucat befolyásos döntéshozóval és szakemberrel. Ha az ember túlságosan bezárkózik a belpolitikába, elvesztheti…..
shaggyman 2015.11.14 15:04:42
@Viszlát és kösz a halakat: ez a pamut nyilvánvalóan akkora hülye, hogy fogalma sincs erről. vagy csak simán provokál. egyik esetben sincs értelme leállni vele.
shaggyman 2015.11.14 15:09:33
@Viszlát és kösz a halakat: egyébként ha belegondolsz, durván frusztráló lehet még mindig egy bukott senkiben hinni, akinek a népszerűsége már szinte nem is mérhető, úgyhogy hagyjuk csak szerencsétlen pamutot, nehéz neki.
shaggyman 2015.11.14 15:33:08
@Viszlát és kösz a halakat: Igen, ez a szép a magyar baloldalban, nincs szükségük ellenségekre, elég, ha a saját embereik kiállnak a nyilvánosság elé és megszólalnak.
„Jajj, az emberi jogok, meg a közös európai értékek...! Szolidaritást! Közös európai megoldást...!” – hallható nyugatról (és egyes, nyugatos-emberijogi megfelelési kényszerrel küzdő szomszédoktól is) a határzár, a könnygáz és gyakorlatilag bármi kapcsán, amit a…..
Bevándorlási hisztéria és ami mögötte van A bevándorlásnak úgy tűnik az a legnagyobb veszélye, hogy teljesen belehülyül a fél ország. Vagy talán az egész. Ki ezért, ki azért. Nem szeretem túlzottan Török Gábort, de évente azért van két-három kifejezetten jól eltalált írása. Asszem idén ez volt az…..
Azért rögzítsük a rend kedvéért: az MSZP tegnap egyetértett a Fidesszel abban, hogy magyar katonákat vessenek be déli határainkon. Harangozó Tamásnak annyi baja volt az egésszel, hogy alkotmányosan és jogilag ez a dolog nem kellően előkészített. Tehát, ha a Fidesz szerintük jól…..
Butola Zoltán: Európa végzete “Mindig ez a vége: a civilizáció eléri azt a túltenyésztett állapotot, amikor többé már nemcsak, hogy képtelen rá, de már nem is akarja megvédeni magát, amikor látszólag értelmetlen módon, a saját ellenségeit imádja. … Gyilkos világ…..
shaggyman 2015.09.21 17:48:21
Kedves Gábor, ahogy, nagyon helyesen írod, a vita nem fáj. Sőt, nagyszerű lehetőség, hogy saját érveinket végig kelljen gondolnunk. Ráadásul, ez az egész menekült ügy van annyira bonyolult és összetett, hogy napestig sorolhatjuk az érveket. Több dologban egyetértünk. Most…..
shaggyman 2015.09.21 15:45:47
@clegane: Persze messzebb is mehetünk: Miért nincs szakértelme? Miért nincs alkatrész? A történelem mindenkinek lehetőséget adott, ha voltak akik hajlandók voltak küzdeni érte. A végén sajnos mindig ismételnem kell magamat: sajnos súlyos különbségek vannak ember és ember, kultúra és kultúra között. Aki ezt tagadja, az valamit nagyon benézett.
shaggyman 2015.09.21 15:45:48
@clegane: Persze messzebb is mehetünk: Miért nincs szakértelme? Miért nincs alkatrész? A történelem mindenkinek lehetőséget adott, ha voltak akik hajlandók voltak küzdeni érte. A végén sajnos mindig ismételnem kell magamat: sajnos súlyos különbségek vannak ember és ember, kultúra és kultúra között. Aki ezt tagadja, az valamit nagyon benézett.
shaggyman 2015.09.21 16:09:34
@clegane: Itt nem arról van szó, hogy érdem-e az, ki hol született. Arról van szó, hogy fontos-e nekünk néhány európai érték. Én örülök, hogy olyan helyen élek, ahol nincsenek nyilvános kivégzések, emberként kezelik a nőket és gyerekeket, nem köveznek meg, ha rosszat mondok a prófétára, nem vágják le a kezét egy 16 évesnek, mert csokit lopott, stb. Nem az az érdem, hogy hol születtünk, az lenne az érdem, ha nem hagynánk veszni ezt a hihetetlen örökséget. Márpedig Európa pont ezt teszi, ha így megy tovább.
"Aki ballib, az csak feltétel nélkül, lihegve imádhatja a menekülteket, aki meg jobbos, az csak szittya indulattal gyűlölheti őket. Baromság" - szólt szívemből nemrég Geszti Péter a menekültügy kapcsán. Az utóbbi hetekben gyakorlatilag az egész világ a menekültekről beszél.…..
shaggyman 2015.09.18 20:15:09
Hozza végre összhangba a hangerejét az ország valóságos helyzetével a miniszterelnök! Könyörgöm, Miniszterelnök Úr, vegyen végre erőt magán! Vegyen vissza az agresszív felhangokból! Mert lám, most, vasárnap reggel is erőszak süt a mondatokból, amelyeket az Ön által…..
shaggyman 2015.09.06 19:35:39
@lékek és ellensúlyok:
"Egyébként én még egyetlen emberrel nem találkoztam, politikai orientációtól függetlenül, aki ebben a kérdésben ne értett volna egyet Orbánnal."

érdekes, hogy ezt mondod, nemrég hívott egy régi barátom, határozottan balos beállítottságú volt mindig, Orbánnal ki lehetett kergetni a világból, most meg azt mondja, hogy tök egyetért vele. Alig hittem a fülemnek.
shaggyman 2015.09.06 19:44:37
@panelburzsuj: szerintem a legnagyobb probléma, hogy belpolitikai szinteken kezelünk egy világproblémát. Ez az egész EU-ra igaz. Orbánt nagyon sokan utálják, azt viszont még az ellenfelei is - nem csak a "legsivárabb gondolkodásúak" elismerik, hogy határvédelem nélkül értelmetlen egyáltalán bármilyen országról beszélni. Az entellektüel gőg nagyon sok rossz forrása volt már. Ha az EU huzamosabban nem tesz semmit a migránskérdésben, akkor Orbánnál sokkal durvább politikai végletek jönnek majd mindenhol.
shaggyman 2015.09.06 20:00:01
@lékek és ellensúlyok: Az én baráti köröm sem a panelburzsuj által vizionált csóró senkikből áll. Jogász, főorvos, cégvezető, de sima gyári munkás is tök egyértelműen kiáll ebben a kérdésben Orbán mellett. Ilyenre eddig nem láttam példát.
Magyarországon ma mindenki dühös. Háborog a futballhuligán, a migráns, a kormánypárti szavazó, a jobbikos, a liberális, a baloldali, a civil, az együttérző, a kirekesztő, az eddig semleges szemlélő, és dühös az is, aki egyszerűen felelősséget érez ezért a hányatott sorsú…..