Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hermina Gesztelyi

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ELTE BTK IDI barokk programjának hallgatója vagyok, a 17. századi magyar költészet rendszerszerűségei érdekelnek. Az OSZK-ban önkéntesként digitális filológiával foglalkozom. Verskötetek hordozóik tükrében (Wathaytól Koháryig) A 17. századi magyar költészet kötetkompozíciós termése…..
Etlinger Mihály a PTE Irodalomtudományi Doktori Iskolájának hallgatója, Pécsett él. Szatmári Áron: A PTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskolájának első éves hallgatója vagyok, valamint a Kerényi Károly Szakkollégium tagja. Kutatási területem a 16. századi protestáns gyülekezeti énekköltészet,…..
Alapszakos végzős vagyok a Pécsi Tudományegyetemen. Idén lettem tagja a Kerényi Károly Szakkollégiumnak. A szakterületem a régi magyar irodalom. Leginkább a 16.-17. századi vallásos líra, Balassi Bálint és Rimay János költészete érdekel. Már elsős korom óta részt veszek az ELTE-SZTE-PTE…..
Író vagyok, megjelent egy novelláskötetem (Paradicsommadár, 2014), most dolgozom a regényemen, amit jövőre szeretnék nyomdába adni. Írásaimban a 17. századdal szívesen foglalkozom, ezt a területet szeretem kutatni is.    Nyilvános terek 17. századi politikai publicisztikák körül Doktori…..
A komáromi Selye János Egyetem doktori iskolájának másodéves hallgatója vagyok. Kutatási területem a magyar felvilágosodás időszaka, ezen belül pedig egy komáromi költőnő - Fábián Julianna - munkásságával, műveinek vizsgálatával foglalkozom. Doktori disszertációm címe: Komárom a klasszikus magyar…..
Balog Edit Otilia (1985): A Debreceni Egyetem Irodalomtudományok Doktori Iskola abszolutóriumot szerzett hallgatója, valamit gimnáziumi tanár vagyok. Kutatási területem a magyar felvilágosodás irodalma, különös tekintettel a női alkotók szereplehetőségeire és szövegeik kulturális beágyazottságára.…..
A szervezőbizottság debreceni részlegéből másodikként bemutatkozva több tekintetben is csak ismételni tudnám Annát, ezt igyekszem elkerülni. Ám nem hallgathatom el, hogy magam is a Debreceni Egyetem Irodalomtudományi Doktori Iskolájának másodéves hallgatója vagyok, valamint…..