Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Makacs Folt

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A moszkvai kóbor kutya űrutazása elhomályosította a többi világűrt megjárt állat emlékét...
Makacs Folt 2022.01.15 21:54:43
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Pedig az vagy, egy komcsináci korcs keverék darab szar. Mint minden fideszes.
Vajon lehet ma még Trapper farmert, Lehel hűtőt, Tungsram izzót vagy Taurus gumit vásárolni? Utána jártunk!..
Makacs Folt 2021.04.15 07:46:11
@Millerdraft: A Zwack nem is lenne idevaló, ez a márka nem létezett az átkosban, gyakorlatilag újra kellett alapítani.
Most, hogy a Föld két pontján is nagyon súlyos biztonság-politikai válság, sőt háborús konfliktus fenyegeti a világbékét - mégpedig Tajvan partjainál és Kelet-Ukrajnában (előbbi helyen a kínai - amerikai flotta, utóbbinál 40 ezres összevont orosz haderő és az amerikai patronálású ukrán hadsereg néz…..
A magyar néphagyomány, négy középkori uralkodóról emlékezik meg leginkább, az államalapító Szent Istvánról, a szintén szentté avatott Lászlóról, az igazságos Mátyásról és a már életében Nagy-nak nevezett Lajosról, az utolsó lovagkirályról. Kapcsolódó videó - Magyar uralkodók 1301-1382 Lajos,…..
Denis Pauna egy üde színfolt a YouTube igen terebélyes, lassan már fárasztó méretű, feldolgozó-zenészeket tartalmazó tengerében. Az tehetséges arcnak pár korábbi alkotását már elcsíphettétek nálunk, így talán nem meglepő, hogy az egyik friss műve, melyben a Metallica-örökzöld Enter Sandmanre húzta…..
Makacs Folt 2021.02.21 22:11:01
Hiába mutattak jól a hatvani asszonyok munkássisakban a híradóban, a kimerült bányák gombaföldjei hamar megbuktak...
Makacs Folt 2021.02.12 06:11:18
@rdos: Kőbányán a 2000-es években folyt gombatermesztés, aztán felhagytak vele ott is. (Egyszer arra járva pont kidobhatták a régi földet az utcai konténerbe, dugig volt friss, makulátlan aprószemű csiperkével, szedtem is belőle egy zacskóval).
A múlt év végén a világ szerencsésebb részén már láthatták moziban, illetve streaming szolgáltatáson keresztül Wonder Woman legújabb kalandjait a nézők. Itthon még várni kell erre az élményre, ám addig is érdemes hangolódni, amihez összegyűjtöttem néhány olyan filmet, amiben női szuperhősök játszák…..
Makacs Folt 2021.01.20 00:28:11
Utálom a postát. Akár a magyart, akár a franciát - tökmindegy. És nem azért, mert a postát divat utálni. Hanem mert az Édesanyám szomorú miattuk. Édesanyám ikertestvére a messzi Európában él, hazánktól alig 1200 km távolságra, Franciaországban. Anyu idén ünnepekre is gondosan összekészített és…..
Milyen hülye kérdés, minden második embernek eszébe jut! Ja, nem... Mindenesetre Denis Paunának átvillant a fején a gondolat és meg is valósította az agymenést! Szóval már csak rá kell nyomni a playre és élvezni az eredményt, ami tényleg elég hangulatos és valóban elég Type O Negative-os lett. Aztán…..
Makacs Folt 2020.11.23 12:39:40
Nemrég estünk át az óraátállításon, és ilyenkor menetrendszerűen előkerül a kérdés, hogy ha eltörlik, melyik sávban maradjunk. Az ország nagy része a nyári időszámítást szeretné, a nagyokosok meg a télit erőltetik. Mindegyik mellett vannak érvek, és ellenérvek szép számmal, ráadásul a környező…..
A rossz idő, és a napi ezer fölötti új koronavírus fertőzésszám beálltával az esős októberi estéket a YouTube előtt ülve töltöm, és koncertfelvételeket nézve nosztalgiázok egy boldogabb korról, amikor még nyugodt szívvel tömörülhettem be egy koncertterembe többszázad magammal...
"Calumniare audacter, aliquid semper haeret." Vakmerően kell rágalmazni, valami úgyis ráragad.(bár a semper az mindig, de elfogadtam)   Szerintem a legjobb tyúkperek egyike a rágalmazás-becsületsértés kombó.  Ennyire színesen nem tud senki káromkodni, mint mi, még angolul is nehéz dolgom van,…..
Mindössze hét körig tartott Szocsiban a Formula–2-esek sprintversenye, egy óriási baleset miatt piros zászlóval intették le – végleg. Félpontokat kaptak a versenyzők, de így is tovább nőtt Mick Schumacher előnye a tabella élén...
Makacs Folt 2020.09.28 22:20:34
@apro_marosan_petergabor: Ne zavarjon, hogy ez egy F2-es futamról szóló hír.
Ötszáz évvel ezelőtt a világ képe egészen másként festett, mint napjainkban: óriási változás küszöbén állt a Föld, kitágult az ismert világ, új földrészeket fedeztek fel, a reneszánsz megnyitotta a hagyományos, vallásos felfogástól eltérő, új gondolkodás előtt az utat, a reformáció alternatívát…..
Elvesztette a rákkal folytatott harcát a Van Halen alapító basszusgitárosa, a már a Mammoth-korszakban is a tesókkal zenélt Mark Stone. A zenész halálhírét a bátyja, Brad Stone közölte az Instagramon...
Makacs Folt 2020.09.28 08:26:48
Sorozatgyilkosos thrillerből 1995 előtt és után is készült jó pár, ám még ennyi évtized távlatából visszanézve a Hetedik még mindig magasan kiemelkedik a műfaj többi alkotása közül. Megrázó képsoraival, hangulatával, a jól megválasztott színészgárdával, és persze a drámai befejezéssel David Fincher…..
Mi is pontosan az FFP?Milyen célokkal vezették be? 2010-ben az UEFA ( Európai Labdarúgó-Szövetség ) Michael Platini javaslatára bevezette a Pénzügyi Fair Play nevű korlátozást, azért, hogy gátat szabjanak a horrorisztikusan magas átigazolási díjaknak és fizetéseknek. Továbbá, az európai klubfutball…..
A Föld középpontjának külső rétege folyékony, a belső rétege szilárd. Ezt a különlegességét a földrengések alkalmával keletkező mágneses hullámokból lehet leolvasni. Ezek a hullámok a két réteg között különös hangot adnak, amelyet „vaspelyhek” okoznak, és 300 km vastagságra híznak. A Föld…..
Makacs Folt 2020.05.24 19:14:01
@Örömhernyó: A Föld belseje együtt forog a külsejével, a nyugati félteke odabent is nyugati félteke, nem marad állva.
Folytatódik “Legyen itt egy zebra” című kampányunk. Ezúttal az Örs vezér teréről jelentkezünk, ahol arról kérdeztük a járókelőket, hogy miért használják a bicikliseknek kialakított felszíni átkelőhelyet. A forgalmas kereszteződésben évek óta működik zebraként a kerékpáros átkelő, a lakosság és a…..
A sorozat, melynek első része ITT, az előző pedig ITT található, a Tu-22M3 változat részleteivel folytatódik, majd a fegyverzetre rátérve előbb a támadó, majd a védelmi elektronikát ismerteti, végül a típus fő harci eszközét, a H-22 rakétát. /A H-22 leírása frissült, két héttel a megjelenés…..
Makacs Folt 2019.09.29 16:35:46
@kéki béla: Van egy szmájli a mondat után. :)
A Skunk Anansie második aktív korszaka idén épp tíz éve kezdődött, és ahogy az ilyenkor nem szokatlan, az újabb kört egy greatest hits válogatással vezették fel, amely Smashes and Trashes címmel jelent meg 2009. szeptember 14-én. A tizenöt dalból álló anyag a legnépszerűbb dalok mellett három…..
A Chernobyl minisorozat után, mely drámaként és történelmi filmként is hatalmas sikert aratott szerte a világon (elsősorban az HBO nézői körében), felmerül az emberben a kérdés: a katasztrófa filmek közt milyen riválisai lehetnének? Melyek az utóbbi 25 év legjobb katasztrófafilmjei? Szigorúan…..
Makacs Folt 2019.06.11 11:55:39