Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Árposz

138 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán nem nevezhető szokványos hétfő esti programnak egy ennyire ütőképes felhozatal hangversenyének végigtombolása, de arra azért nem számítottam, hogy az est főhősei lesznek a legjobban meglepődve azon, hogy a küzdőtér nagyobbat mozdult, mint hétvégén egy fesztiválszezonban. Erről pedig csak és…..
Megjelent a Gate69 új kislemezének előfutára, az Eternal Return. A lemez a VIJATIYA címet viseli majd, öt dallal, egy introval és egy outroval, illetve több videóval érkezik, várhatóan februárban...
Mintha Természetanyánk is átéléssel készült volna erre az alkalomra, úgy érkezett meg Csepelre az eseményhez és leginkább az est headlineréhez méltó ködös albioni hangulat . Az idei ősz eddigi első igazán hűvös időjárását kaptuk meg útravalóul a sokunk számára szinte kötelezőnek tekinthető…..
A baj akkor kezdődik, amikor fiatalságod évtizedeire rákerül a retro cimke. A nosztalgia egy keserédes, ám az idő múlásával egyre nehezebben elkerülhető jelenség. Amennyire szépülnek az emlékek az eltelt évekkel egyenes arányban, annál inkább lehet fájdalmas a múlandóság. Ez van, törődjünk bele,…..
Három dolog, amivel eddigi életem során még nem találkoztam: Autópályán limuzinnal, gördeszkázó apácával és vérszegény Cannibal Corpse albummal...
Megjelent a nagykanizsai Without Frames zenekar bemutatkozó single-je Bloodbath címmel. A fiatal csapat nem csak digitálisan debütál most, hanem élő bemutatkozása sem volt olyan régen...
‘91-ben a mostohabátyám, akivel leginkább csak nyaranta a nagyszülőknél találkoztunk folyamatosan azzal flexelt, hogy jegyet kapott a Monsters of Rock showra. Na és aztán? Gondoltam én, egészen addig, amíg el nem kezdte egymás után lejátszani az AC/DC és Mötley Crüe kazettákat nagyapám Videoton…..
Előre bejelentem, hogy elfogult vagyok, ha a Swallow the Sun-ról van szó. Erre a zenekarra egy szívettépően fájdalmas, mégis éltető csodaként - és mint alkotó nem titkoltan, évek óta elsődleges inspirációként - tekintek. Ezek után talán mondanom sem kell, hogy sokakkal ellentétben, én nem a Tabán és…..
Roger Waters produkciójától politikamentességet várni legalább akkora naivitás, mint egy Mayhem koncertre váltott belépőtől az üdvözülés elnyerését remélni...
Viszonylag ritkán fordul elő, hogy egy jobb pillanataiban hószállingózással tarkított, de alapvetően szürke-borús-taknyos hétfői munkanap után, a ráhangolódásra időt sem hagyva, kipörgő kerekekkel induljon az ember metalkoncertre, ám ezúttal tényleg volt miért igyekezni tekintve, hogy az idei…..
Túlzás azt állítani, hogy a neofolk műfaj elvetemült rajongója vagyok, mégis az év egyik legnagyobb meglepetését jelentette számomra a német, norvég és dán tagokból álló, experimentális viking folk zenekar, Heilung budapesti fellépésének bejelentése. Ez egyben egy újabb bakancslistás tétel…..
A Queen Unplugged Projectből (QUP) és a (The Cult tribute zenekar) Cultusból  ismert Tollár Lacitól már megszokhattuk, hogy rendesen megadja a módját az ünneplésnek, akár Freddie Mercury születésnapjáról, akár a sajátjáról legyen szó..
Végre eljutunk oda, hogy a korlátozások miatt korábban elhalasztott nemzetközi turnék hazai állomásait néhány kivételtől eltekintve lassan kipipálhatjuk. Ezúttal az északi dallamok híveinek fordult kedvezőbbre a széljárás. /Fotó: Clem.dx3 for MeloLive.fr, a fotó nem a helyszínen készült és a…..
RockStation CLUE - White Clown 2022.11.16 10:00:00
Négy évvel a 2018-as Triptychon EP után még idén napvilágot lát a tizedik születésnapját ünneplő budapesti CLUE új nagylemeze. A decemberben megjelenő Intrinsic című, tíz tételt tartalmazó anyagot a metal.hu teszi majd elérhetővé, amelyhez Havancsák 'Hjules' Gyula készített gyönyörű borítót...
Október 21-én és 22-én az Auraleak, a Your Last Steps és az ICENAP veszi be Székesfehérvárt és Dunaújvárost. Három, hasonló fiatalos lendülettel és bizonyítási vággyal megáldott, mégis teljesen különböző zenei stílusból érkező csapat fogja megmutatni a két városban, hogy a hazai rockzenében igenis…..
Megint egy bitang erős turné, megint egy régóta várt pótlás, amire ezúttal szerencsére nem is kellett annyira sokáig várnunk. Az már csak hab a tortán, hogy sokunknak ez volt az “első bál” ezen a bizonyos új helyen...
Vannak helyzetek, amikor az ember egyszerűen csak “belecsöppen” a dolgok közepébe. Ilyenkor a jelenlévők többségével ellentétben nincs meg a várakozás izgalma, egyszerűen csak mint egy “külsős megfigyelő," a lehető legjobb helyen van a lehető legjobb időben. De, miről is “beszélek” pontosan?..
NYÁR VAN, és ahogy az ilyenkor megszokott, tombol a kánikula. Aki szerencsésebb nyaralni megy, aki elszánt az fesztiválozni, aki pedig a városban ragad az nagyon valószínű, hogy enyhülést keresve örök hűséget fogad az első szembejövő légkondinak. Mindeközben az Alestorm néven emlegetett (Skóciából…..
Árposz 2022.07.07 13:16:38
Most már elmondhatjuk, hogy túl vagyunk egy nagyon nehéz időszakon és lassan kezdünk túllépni az elvonási tünetek okozta melankólián. A COVID korlátozások miatt jégre tett élő zenei piac felengedett és az átlagos koncertlátogató valahogy úgy érezheti magát mint a lejárt műszakis verdákkal…..
Mindegy, hogy évekkel, évtizedekkel vagy akár csak hónapokkal ezelőtt csöppentél bele a metal világába, vannak olyan meghatározó zenekarok amiket mindenképp meg kell ismerned sőt, ha akarnád sem tudnád kikerülni ezeket a mérföldköveket. Előbb vagy utóbb biztos, hogy valamelyik haverod az orrod alá…..
A metal műfaján belül gyakran eltérő irányzatot képviselő zenekarokat felvonultató két főszereplős turnékhoz erősen vegyes érzelmekkel viszonyulok. A tágabb spektrumon mozgó rajongók nyilván szerencsésebb helyzetben vannak, hisz “egy áráért kettőt kap” aki jegyet vált egy-egy állomásra.  Másrészt…..
Árposz 2022.04.26 15:25:32
@bomberhopper: Köszönöm \m/
Ahogyan az a mesékben lenni szokott, felkerekedik a legkisebbik nagyfiú és szerencsét próbál messzi földeken. Na jó, azért BigRob számára nem is annyira ismeretlen terep az “Óprenciás-tengeren” túli világ.  Így nem kizárt, hogy végre felszínre tör a benne lakozó - ám határozottan szembetűnő - Jézus…..
Jelen írásom tárgya nem egy egészen friss megjelenés, ám ez a tény véletlenül sem cáfolja a górcső alá vont mű figyelemre méltóságát. Az pedig, hogy a kedves olvasó (és remélhetőleg hallgató) számára vonzó vagy inkább riasztó üzenetet hordoz ez a széljegyzet - két hónapra volt szükségem ahhoz, hogy…..
Minden évben akadnak olyan kiadványok, amiket teljesen felesleges “eladni”, mert a kiéhezett célközönség tűkön ülve várja, hogy végre napvilágot lássanak. Azt hiszem nem szorul különösebb magyarázatra, ha leírom, hogy 2021. egyik ilyen megjelenése a Worship lemez volt, hisz majd egy évtized telt el…..
Van az a kedves kis sztereotip elképzelés, hogy a Rock n’ Roll életforma alapból szabad belépőt jelent a csajok hálószobájába. Nos ez így ebben a formában - hacsak nem te voltál 1983-ban a komplett Mötley Crüe - nem igaz, és bizony megesik hogy a dolgok egyáltalán nem, vagy nem egészen úgy alakulnak…..