Regisztráció Blogot indítok
Adatok

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyjából évente kétszer vagy háromszor van olyan érzésem, hű, most valami hatalmas kincset találtam. Mondjuk, amikor először botlottam a Fortepanba. Vagy a digitalizált, beágyazható filmhíradókba. Esetleg, amikor a Google Maps-szal párhuzamosan kereshető XIX. századi…..
Meglepő kedvezményt vélt felfedezni naiv mobilnetező a Telekom oldalán: Az oldalukon 195Ft/hó (ismétlem HÓ) a domino napi net. A részleteket nézve látható, hogy ez bizony nem havidíjas, hanem napidíjas, ahogy a neve is sugalja. Ha jól tudom van egy szabályozás, hogy ha…..
2014.02.17 16:26:57
@elwood: az a valami legenda az konkrétan a fogyasztóvédelmi törvény, és azt mondja, hogy ha két különböző ár van feltüntetve, akkor a kedves usernek jogában áll a terméket/szolgáltatást az alacsonyabb áron megkapni.
Az esélyegyenlőség és a költséghatékonyság jegyében a Whirlpool csökkent értelmi képességű munkatársakat alkalmaz az ügyfélszolgálaton, hiszen az úgysem olyan fontos. Ha például kérdeznek tőlük valamit 3x, egyszer sem sikerül feldolgozni a két mondatos információinputot.…..
2011.10.25 17:11:07
@Kifordított kacagány: valami ilyesmit elkezdett, pl. ha festékre nem annyira szoktál keresni, ellenben transzveszcicákra igen, akkor adott karaktersorra előbbresorolja az olyan nevű transzveszcicákat. tudod, mint anyu, hogy "dehát ezt szereted, kisfiam!" :DDD
és erre írta Vászka, hogy már így is túl sokat tud a gugli...
persze ha lenne gondolatolvasó interfész (amit én személy szerint meglehetősen régóta szorgalmazok, dehát eddig még az összes programozó kevés volt a feladathoz), akkor egész más lenne a helyzet. csakúgymondom.
2011.10.25 17:16:04
@Rosszindulatú Vászka: nem azt mondtam, hogy nincs ilyen a világban, hanem hogy nem volt még olyan programozó, aki fel bírta volna mérni a működési mechanizmusát. mármint az asszonynak, gondolatolvasásügyileg :D
2011.10.25 17:22:09
@Kifordított kacagány: a karaktersor az karaktersor, az egyezés meg egyezés. lábbalhajtós, faék bonyolultságú alapja van a dolognak, csak a rangsorolás a titkos és bonyolult, mint a coca cola meg a pickszalámi. vagyis amit nem úgy hívnak a weblapon, hogy transzveszcica, hanem hogy transzvesztita, azt nem és nem fogja megtalálni - itt jön az, hogy keress a másik szóra is, mert a gugli csak egy program, te meg gondolkodni is tudsz.
A pár napja defektet kapó és több embert megsebző busz sztorijáról biztosan hallottatok, László is ezzel kapcsolatban küldött levelet, csak épp kicsit más részleteket kiemelve. Ez az alaptörténet: Törmelékek robbantak be egy távolsági busz utasterébe a Vas megyei Söpte…..
Ha az ember Moszkvában jár, kötelező program elmenni a balett előadásra. Hova máshova, mint "A" Balsoj-ba, és mi másra, mint a Figaro-ra? :) Soha nem vitt még ilyenre a lélek, pont itt volt az ideje. A hírös színház a Kremlben található, éppen ezért…..
A hétvégi hirtelen jött eső véletlenül beterelt a Tretyakov galériába. Na nem mintha távol állna tőlem a műveccség meg a kútúra, hiszen, tanítóm, és példaképem Besenyő M. István is megmondta, hogy....http://www.youtube.com/watch?v=1Ktexf9HOC8Szóval a galéria híres orosz…..
Igazán tréfás húzás volt a külföldön élők elsőkörös szavazását Húsvétra időzíteni, amikor senki nincs otthon odakint, mert például épp hazajött: A külföldön lakó magyarokat akik még a közelben Európában élnek rendesen megszivatták. Én most itthon vagyok mert…..
Marcella segítséget kér tőlünk, nem talál SNI-s, sok részképesség zavarral kűzdő gyermeke számára megfelelő iskolát, azzal kell szembesülnie, hogy sok mindent ígérnek, de végül a legtöbb csak ígéret marad. Sajnos, esete nem egyedi, úgy tűnik az erre specializálódott…..
2010.02.24 11:30:27
@Peetee: Az IQ tesztek általában tényleg a tanulási képesség mérésére lettek kitalálva (persze, hogy erre mennyire jók, azon lehet elmélkedni, vitázni szerintem nem érdemes), mindenesetre a felnőttkori IQ-mérés is ebből ered, azt korrigálják életkor alapon. Ami a lényeg: az IQ-érték (tehát a konkrét szám, vagy a százalékos kifejezés) jellemzően nem változik az idő előrehaladtával, ahogy Ysu is írja, ha meg igen, akkor is visszafelé, pl. sérülések esetén.
Ha maga az órakészítés nem is feltétlenül Svájcból ered, hazájának azonban mindenféleképpen az alpesi országot tekinthetjük. Közismert, hogy az ország ma többnyelvű, és természetesen a múltban is az volt, az egyes népcsoportok (ha egyáltalán lehet még erről beszélni)…..
2009.11.10 15:51:00
inogolo.com/pronunciation/TAG+Heuer - vagy igaz, vagy nem, ráadásul angolul, de legalább valami...
Ganyager és párja volt az annak idején, aki az első, gánti blogtalálkozóra elsőként ért oda, még mi is mögötte, alaposan kidekorált Astrájukat kísérve futottunk be. Kedves mozgáskorlátozott pár, akiket nem akadályozott meg ez abban, hogy eljöjjenek és jól érezzék magukat.…..
2009.10.27 18:42:30
@Derita13:
"A Balatonon sem használhatunk motorcsónakot./"
Máraki... hidd el, ezer kiskapu van, ami miatt le-fel szambáznak a tavon nemcsak a motorral felszerelt horgászcsónakok meg vitorlások (holott csak a kikötőben szabadna manőverezésre használni - nagyjából), hanem a beépített rohadtnagy motorokkal gyárilag felszerelt sunseeker sportcruiser is. Elindult a csóka keszthelyről, én meg tihanyban hallottam a parton... képzelheted...
A vicces utcanevek frontján a lakótelepek elég jól teljesítenek. A közéletileg tájékozottabb ügyfélszolgálatosok például felkapják a fejüket, ha bemondom a lakcímem: Lovas István utca. A magyarázkodásról már leszoktam - egyébként hősi halált halt szolnoki pilóta volt a…..
A közelmúltban megkértelek benneteket, hogy töltsetek ki egy kérdőívet, amiben kérdeztünk mindenféle általános dolgot életkorról, foglalkozásról, lakóhelyről, blogolási szokásokról, valamint arról, hogy mi az, amit szeretnétek inkább látni itt nálunk, miket javasoltok,…..
A titokzatos P.T., aki az egyik Spar vezetőjeként írt már nekünk egyszer, most elmagyarázza, szerinte miért nincs gond a az egyesével árult akciós energiaitallal. Hiszen valószínű, hogy a csomagolása sérült meg, ezért kellett szétszedni, de még az is elképzelhető, hogy a szemét…..
Előre mondom, hogy az itt következő levél az extrém hossza miatt nem való mindenkinek, csak annak a műértőnek, aki gyorsan olvas, és meg szeretné ismerni azt a XXI. századi Kohlhaas Mihályt, aki egyszerűen képtelen elfogadni, hogy a bakkártyáját, amit elnyelt egy OTP-automata, nem…..
2009.09.19 10:42:44
@Rékuc:
hogy te mekkora egy érzéketlen gonosz liba vagy...
nyilván nem tudod, milyen távolsági buszon utazni, és nyilván nem hallottál rémtörténeteket lopásokról, vagy ha hallottál is, tizenévesek ostobaságának tartod, de hidd el, nekünk itt Budapesten ezzel mint valós lehetőséggel kell számolnunk.
És hidd el, hogy van olyan, hogy az embernek:
1, egyetlen bankkártyája van, és a számlájára havonta érkező pénzből él, ami VÉGES mennyiségű
2, azért tartja a bankkártyáját, hogy akkor szerezhessen segítségével kp-t, ha SZÜKSÉGE VAN RÁ
3, ha szüksége van pénzre, akkor az azért van, mert AKTUÁLISAN NINCS NÁLA, vagy legalábbis nem annyi, másrészt kurvára nem hetek múlva van rá szüksége, hanem AKKOR ÉS OTT.
Függetlenül a levél stílusától meg terjedelmétől a felháborodás több mint jogos, te meg szűklátókörű vagy, továbbá érzéketlen, ill. szövegértésből egyes, üljön le.
Idegen közöttünk Kép 2009.09.12 01:14:00
Ma megalakult mind az az idegen nézőpontot tükröző, mégis roppant belsőséges bejegyzésekkel - remélem - teli blog.Egy képpel és egy reading-i Radiohead koncert hiozta meg a kedvem ahhoz, hogy publikáljam gondolataim nem csupán magam, de mindenki legnagyobb örömére. Vívódások és…..
Érdekes fotókat készített Lajos egy bírósági épület előtt a járdán, ahol is - levélírónk forró nyomon utánaérdeklődött - legalább az egyik szabálytalanul parkoló autót egy bírónő használja. Jó (és egyben leginkább költői) kérdés, hogy ha adott esetben egy…..
2009.09.14 14:07:08
@kispista2: az tökre rendben van, hogy a moszkva az egyik legjobban megközelíthető hely bkv-val, deugye a kettőperából (vagy vmi ugyanolyan kategóriájúból), ahonnan elindul, ott vajon madáron meg a látotávolságban lévő kettő-három szomszéd díszterepjáróján kívül vajon jár-e bárki/bármi? és vissza is értünk oda, hogy ha olyan helyen lakik, meg olyan verdája van, ergo annyi pénze, akkor a parkolás nem kéne, hogy gond legyen. Ha meg kikeveredett vmi iskolából, pláne diplomával, pláne (legalábbis az ideológia szintjén) igazságot szolgáltat (tudom, tudom, csak jogot...), akkor belső igénye kéne legyen ha nem is a példamutatás, de legalább a szabályok betartása. Legyen az írott vagy íratlan.
De igen, bocsi, már kihúztam a kezem a biliből... :(
Évente körülbelül 400 beteget kezelünk osztályunkon. Az intenzív osztály profiljának (súlyos, kritikus állapotú betegek) megfelelően a betegek 25-30%-át elveszítjük. Mi, az ott dolgozók inkább úgy mondanánk: a betegek 70-75%-ának állapotát stabilizálni tudjuk és ezen…..
2009.06.12 14:45:41
@Merci!:
"Érdekes kérdés még az is, hogy mi támogatja jobban az élni akarást: ha azt hiszem (mert az orvos úgy látja, azt mondja), hogy jók a kilátásaim, vagy az a tudat ő már lemondott rólam."

Erről jutott eszembe, hogy a korrekt tájékoztatásnak nem ítéletnek kell lennie, az orvos esetleg akkor mondtat le a betegéről, ha ő a szigorú tiltás és ismertetett veszélyek ellenére mondjuk tovább iszik, dohányzik, kvzik ésatöbbi. Ha azonban a rák végső stádiumáról van szó, akkor nem az orvos mond le a betegről, mert ő csupán megállapítja a nyilvánvalót. Merthogyugye orvos és nem varázsló. És ide linkelném még a bankjegyeket kettétépő aggódó hozzátartozót.
Szerintem az orvos alakítsa ki a bizalmat, és akkor hihető az is, amit mond, meg az is, hogy mindent megtesz,sőt az is, hogy ő nem életet ad és elvesz, csak asszisztál az ilyesmi történésekhez.
Érzésem szerint - bár levélírónk ezt nem említi - Hargita lehetett az "A" jelú autó sofőrje, esetleg utasa, mert bár mindig a hátulról érkező a hibás, álló autónál pedig ha nem is lehet követési távolságról beszélni, akkor sem lehet ő a hibás még olyan esetben…..