Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Raon

209 bejegyzést írt és 2804 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viszonylag rég volt ilyenről szó, hát lássuk. Az utolsó hollywoodi sztár akiben még lehet bízni az Tom Cruise. A minap moziztam a legújabb lehetetlen küldetést, és bár volt benne jópár (a sorozatban többnyire visszatérő) hiba, egyszerűen lehetetlen volt nem élvezni ahogy Cruise apánk végtelen…..
Raon 2023.08.04 15:52:54
@Deansdale: íme egy ajánlás - Hernád Péter Garabonciás Osztag sorozata. A szerző a Cherubion kiadó régi motorosa, egyértelműen a legjobb írói közé tartozik, és ebben a sorozatában kb. kimaxol mindent, amit jól tud.

Eddig három kötet jelent meg, épp most véglegesítjük a negyediket (hat részes lesz az egész). Nekem az eddigi részek (Hollóember, Pannónia Parancsnok, Alakváltó) is kifejezetten tetszettek, de az univerzumépítése ezzel a mostani kötettel már egyértelműen ráfordul a fináléra.
A hazánkban, egy elképzelt közeljövőben játszódó sorozat a szuperhősök történelmet és sorsokat befolyásoló tetteiről szól, ezen belül értelemszerűen a magyar szuperhősökre összpontosítva. Péter írói stílusa, illetve nézőpontja különös elegye az oldscool, a régi értékű, és a zseniálisan újragondold nosztalgiázás jellegeknek. A nyelvezete egyszerűségében is kiválóan működik, a más mértékben pongyolaságnak tűnő szófordulatok okos használata itt még kiváló védjegy is: a történetek jól átgondoltak, a karakterek pedig nagyon jók. A kötetek nagy részét átszövő északbalkáni-szocreál hangulat pedig elképesztően szórakoztató tud lenni. Szerintem ez a magyar fantasztikumban már most egyértelműen kordokumentum és még hová fejlődhet.
Én szívből ajánlom minden fantasztikum kedvelőnek, aki pedig ezen belül nyitott a magyar dolgokra, annak egyenesen kár lenne kihagyni. :)
Biztos vagyok abban, hogy sokan túlzónak tartanak, vagy egyenesen hülyének néznek amikor a nyugati országokban zajló fehérellenes gyűlöletkeltésről beszélek. Ugyan már... Az oktatási rendszerből, politikából, szórakoztatóiparból, a médiából és közösségi médiából ömlő rengeteg fehérellenes elmélet,…..
Raon 2021.06.12 20:37:17
@Deansdale: Jó látni, hogy kitartasz még, további sok erőt hozzá. :)
Deansdale A választásokról 2020.11.01 09:19:07
Szerintem az USA-ban a Demokrata párt már 2016-ban sem akart nyerni, és most sem szeretne, ahogyan hazánkban is szándékosan veszít az ellenzék már 3 turnus óta. A globalista-progresszív hatalomnak sokkal jobban fekszik, ha ellenzékből támadhatja a gonosz elnyomófasiszta hatalmat, ezzel tudják igazán…..
Raon 2020.11.04 19:14:51
@Deansdale: cimbora, egy tipp, tiszta szívből - lehet néha egyértelműbb lenne mindösszesen annyit jelezni, hogy a legtöbb téma és érvelésfolyam manapság már egyre több elektrolitot tartalmaz.
Raon 2020.11.05 00:26:50
@Deansdale: arra gondoltam, hogy nem csodálom a kiégést, szerintem nem lehet ezt bírni erővel, hatezerötszáztizenhatodszorra is nulláról kezdve elmondani kb. ugyanazt. Miközben odaát a legtöbben (a legkülönfélébb korú-stílusú emberek tökugyanúgy) azzal jönnek, hogy azért az ő meglátásuk a jó, mert... elektrolitot tartalmaz.
Ekkora össz társadalmi (dezinformációs) zajszinten sajnos ezekről a dolgokról első menetben kb. ennyi megy át egy átlagos helyzetben egy átlagembernek. És ezen jól láthatóan a sok kilométeres kommenfolyamok sem változtatnak, de legalábbis Edlington hívőnek kell lenni ahhoz, hogy az ember lássa értelmét akár csak belekezdeni is.

(a félreértés elkerülése végett ezt inkább kikerestem... meg talán jobb is lesz ide zárásnak:
Poljakov: Még meggondolhatja, Edlington! 99 százalék, hogy nem ússza meg ép bőrrel.
Edlington: Már meggondoltam, Bob. Bízom az egy százalékomban!)
Dívány szalagcím: A járvány máshogy hat a nőkre, mint a férfiakra. De miért? Azért, kedveseim, mert amit ti itt "nők" alatt értetek azok valójában a hisztis, idióta feminista picsák, akik szentül meg vannak győződve, hogy az egész világ kizárólag az ő elnyomásukra létezik, így a sör drágulásától a…..
Raon 2020.03.28 12:07:09
@-JzK-: köszönöm a válasz hiányát - az is válasz.
Halvány lila fingod sincs, hogy milyen az én logikám, nemzettudatom - de beszédes az is, hogy ekkora teret adsz a frusztrációid kivetítésének.

Egyébként őszintén köszönöm, hogy ezeket így leírtad. Legalább mindenki jól láthatja, mivel kell osztani az általad mondottakat.

Én ezért kezdtem el neked írni, mert érzékeltem egy jó adag bújtatott agressziót, intellektuális alapú manipulációba csomagolva - örültem volna, ha nem ez derül ki a végére, de legalább ez is egyértelműsödhetett.
Innentől ki-ki a maga egyéni szabadsága szerint eldöntheti, mit gondol erről az egészről.
Raon 2020.03.28 12:32:22
@-JzK-: látod, ha ezt írod a fociról, lehet sok mindben még egyet is érthetnénk. De mivel a kies hazai élvonal csodái csak egy igen kis szeletét adják a futball kifejezésnek, a futballgyűlölő nem azt jelenti, amire ezek szerint te gondoltál, hanem annál sokkal többet és rosszabbat.

Szakemberkedés: rossz a premisszád. Tudom, hogy sokakban él az az általános tévképzet, hogy amikor egy általa írt szövegre reagálnak, akkor "rá reagálnak", és nem a leírt szavak, hanem az ő emberi lényük kapja a kritikát, de ez az ő gondjuk/hiányosságuk. Nézd csak vissza, miket írtam, sosem írtam, hogy "milyen vagy", mindig arról beszéltem, hogy amit ide írtál, az mit jelent.

A "de hülye vagy" és a "de nagy hülyeséget mondtál" között több szakadéknyi különbség van, csak ezt nem mindenki érti. Én alapesetben, pláne a netes kommunikációban nem személyek, hanem ügyek mentén foglalok állást.

Egyébként tényleg tanulj már meg magyarul rendesen. :) Természetesen én is hibázhatok, és bátran kapaszkodj bele, ha ilyet találsz, de akkor ezt idézd be tőlem, ha tudod, ne arra reagálj, ami a te értelmezésed/vélelmed.
Raon 2020.03.30 17:24:06
@Deansdale: bevallom, elképzelni nem tudom, hogy bírod ezt a tudatos provokációt és tartalom rombolást (még arra is látok esélyt, hogy már csak azért csinálja, hogy ki legyen innen rúgva, és akkor erkölcsi győztesnek érezhesse magát), de ha már így alakult, próbáljuk látni a tanulság részét.
JzK ugyanis kb. tökéletesen bemutatta, hogy működik ez az agymosás intellektuális körökben. Bástyázd körbe magad jól hangzó, tekintélyt növelő dolgokkal (pl: hat nyelv ismerete, széleskörű tájékozottságnak tűnő hivatkozáshajlam, fáradhatatlan aktivitás az újabb és újabb "tények" behozására, és így tovább) - amelyekkel presztízst teremthetsz.
Adj hozzá egy csipetnyi magyargyűlöletet, ideológiai köntösbe bújtatva (nem véletlenül nem a legelején jött elő ezzel). Játszd ki a lapokat úgy, a totál egyértelmű provokáció sima intellektuális fölénynek tűnjön (végig erre hajtott, ezt kb. kimaxolta itt), és innentől csak várni kell, hogy a túloldal unja-e meg előbb.

Most mindenki képzelje el, hogy az ilyen szintű idiotizmus mennyire hasznos lehet a propagandisták számára.
És képzelje hozzá, mi mindenre lehet még használni az illetőt, ha ez nem csak egy fórumos beszélgetés. Hogy egy JzK beállítottságú alak mi mindent megtenne, mi mindenre lenne még képes, ha ez a tevékenység mondjuk még pozícióval, ottani presztízzsel, karrierrel, pénzzel is járna ...

Na ez a fajta MTA az, amiből egyre többen egyre jobban nem kérnek.
Deansdale Boldog Karácsonyt! 2019.12.24 10:13:48
...és persze egy boldog új évet is...
Raon 2020.03.01 15:46:25
@Frederick2: egy kicsit tényleg érdemes lenne ezen elgondolkoznod, mert ha több, teljesen különböző ember egymással össze nem beszélve jelez neked hasonlókat, akkor az csak nem lehet véleten. Én pl. vállalom, hogy a múltkor rosszul kezdtem hozzá, és annak úgy nem volt semmi értelme - de ebben azt is vedd észre, hogy nem ez volt a cél, hanem ekkora volt az általam miattad elszenvedett kár mértéke (és egyébként még sokkal nagyobb is, mint akkor hittem, csak úgy mondom). Elfogadhatóvá ez sem kell tegye a történteket, de így talán kicsit jobban megértheted a miérteket.

Minden embernek vannak védekező mechanizmusai - ezért sem érdemes ráfeszülni erre a témára, mert ez éppenséggel bárkivel közös nevező is lehetne. Nálad ez (nem vulgárpszichológiai alapossággal nézve) olyasminek tűnik, hogy kb. jól érzékeled a benned felgyűlt feszkók mértékét, de nem vállalod fel, hogy ebből mennyinek vagy te az okozója, hanem keresel valakit, akire átpattinthatod a terheket. Ami szomorúbb, komoly tétekben mernék fogadni abban, hogy téged valójában témák és világi történések irritálnak/bosszantanak/feszítenek így be, de ezt csak embereken tudod levezetni. Vagy legalábbis ez menetrendszerűen megesik, ahogy azt számtalanszor láthattuk már a sok év alatt.

Abban a játszmázás gondolatban (ami felteszem Eric Bene elmélete) pedig az az érdekes, hogy nem túl produktív úgy ilyesmivel vádolni másokat, hogy közben ő maga is ebben van. Amit te csinálsz ezzel, az ugyanúgy játszma, vagy még jobban, hisz elvileg a minta ismeretében tudnod kellene róla - a nagy kérdés az, hogy ezt te látod-e. Mert egyébként ez kb. bármilyen emberi kommunikációban elkerülhetetlen, senki semmit nem tehet ellene - csak annyi mozgástér van, hogy ha tudod, hogy játszmába fordulhat a dolog, igyekszel nem teret könyökölni magadnak, vagy visszaélni semmilyen adódó fölénnyel.
Pl. én is mondhatom, hogy ezeket csakis segítő szándékkal írtam (és tényleg így van) - de ugyanakkor bárki jogosan rámutathat arra, hogy reálisan nézve ez is csak játszma, ráadásul a múltkori folytatása, ahol a második lépésem ezzel a kommenttel kb. egyből az, hogy "sakk".

Nemrégiben írtál pár jó gondolatot gyűlölködés-beszélgetés témában, azokra majdnem reagáltam (vagy meg is tettem volna, ha van elég időm-energiám hozz), hadd legyen ez a zárógondolat - a jó beszélgetés eszme-csere alapon megy, ahol az igazi erő a nyitottság és befogadó képesség mértéke. Úgy még a vita is másmilyen lehet.
Vee barátunk még youtube videót is csinált arról, hogy a kritikusok mekkora idióták, és nagyjából egyetértek vele. Ha a "mezei" nézők több mint kétszer annyi pontot adnak a filmre, mint a vájt szemű megmondóemberek, ott talán valami nincs rendben... Tartalom kattintás után, spoilerekkel...
Raon 2019.12.09 18:41:36
@Frederick2: most kikérhetném, hogy ha már rám hivatkozol, legalább pontosan tegyed - nem szeretek hülyeségeket pontosítani, ráadásul nálad ezt már sokadjára kellene -, de amilyen szinten és fokon égeted magadban a gyűlölet faktort, szerintem egyszerűbb, ha a részletekbe mélyedés helyett egy ajánlattal nyitok. Amennyiben meg tudod oldani, hogy a jövőben elkerülj bármiféle, velem kapcsolatos említést (amelynek nyilvánvalóan értem az okát, pont ezért is írok), cserébe azt tudom felajánlani, hogy nem kedveskedek vissza napalmmal az ideológiai maszturbációidra. Megegyeztünk?
Raon 2019.12.09 21:20:53
@Frederick2: ez korrekt, köszöntem.
A sorozatrandizó Salsa golyó 2019.11.04 06:29:50
Tinderen egy elég gyors randit sikerült leszerveznem egy Szilvi nevű lánnyal. Úgy indult az egész, hogy valamelyik este jelezte a program, hogy összepárosított vele. Olyan nagyon nem hatott meg, mert fáradt voltam, gondoltam majd másnap írok neki. Erre hajnalban arra ébredtem, hogy üzenetet…..
Raon 2019.11.07 20:32:38
@Krisz101: hogy én azt írom, amit a nők hallani szeretnének? Aztakulva, te nagy figura vagy, ilyennel sem vádoltak még soha. :) A hétvégén megyek egy népesebb házibuliba, sok ismerős közé, ezt tuti elő fogom adni... csak ránk ne hívják a rendőröket a padlódöngölő röhögéstől.

Ami a többit illeti, köszi a részletezést, de tartok tőle, hogy elmecsakráink bárminemű kereszteződés nélküli, egymás mellett elszáguldásának esete áll fenn. Egyébként természetesen egyetértek, a legfőbbvezér admirális generálisoknak ilyesmire valóban nincs szükségük - ugye épp ezért nem is róluk beszéltem.

(és ha elfogadsz egy tippet, szakadj már le a salsa példáról, az ebben a témában kb. a user default settings az admin jogokhoz képest... mondjuk ott a bachata, na az már tánc)
Raon 2019.11.07 21:26:33
@whoamiohmy: ezek jó tippek! Azzal is egyetértek, hogy a tánc adta mozgáskultúra önmagában nagy érték. Nem is kell, hogy a vadászat legyen a célja. De persze ha helyzet van, akkor jelentősen bővítheti a lehetőségeket. :)
Raon 2019.11.10 22:56:17
@Krisz101: ezzel így csak annyit érsz el, hogy a leglogikusabb rád hagyni - így látod, te életed. Egyébként meg én apaként írtam. :)
De csak mert vállalás (ígéret) nélkül mit sem érnek az eddigiek.A legkézenfekvőbb az lesz, amikor ténylegesen kérdeznek, és ide válaszolok. Bármikor kifejtenék valamit, inkább ide írom meg. Most gondolj bele, általában milyen szövegfalak szoktak kibomlani nálam a tovább gombra... ha ezentúl ezeket…..
A gyermekkor legfantasztikusabb kérdése: egyetlen szó, amiben minden benne van. Az örök játékosság, mert anélkül élni sem érdemes. Ártatlan kíváncsiság, őszinte érdeklődés - a vágy, hogy a kérdező többet és jobban szeretne tudni. A látás igénye, a dolgok megértésének igénye, a lényegre…..
Lassan már ég a pofám. Hányszor, de hányszor megírtam, hogy házi nyúlra nem érdemes lőni. Hogy nem bölcs dolog kollégával kikezdeni. Erre a blog tele van ilyen esetekkel, és itt van még egy. :P Párszor már összefutottam vele egyik-másik céges rendezvényen, még pár szót is váltottunk évekkel…..
Raon 2019.10.05 22:55:31
@MsIreneAdler: topkomment :)
Még a jó színészek életében is ritkán esik meg, hogy nemcsak megkapják "életük szerepét", de egyben a szerep is megkapja "élete színészét" - azaz azt a színészt, akinél jobban kb. a világon senki nem tudta volna eljátszani az adott szerepet.

Duchovny és Hank Moody egyértelműen ez az eset, a kvázi tökéletes telitalálat. Ráadásul mindez a színész eredeti hangján érvényesül a legjobban... aki képes volt szinkronnal nézni a sorozatot, az bizony egy másik művet kapott, akkor a torzulás mértéke mind szövegminőségben (az eredeti sokkal nyersebb), mind hangtónusban (a magyar rémesen béta jellegű lett.

És igen, ez Wolf felé lehet már közepes nyalásnak is tűnhet, de nem annak szánom, csak akkor legyen kimaxolva ez is. Az asszociációval mélységesen eegyetértek, amikor először idetévedtem, kb. egyből ez indult el a fejemben. :)
www.youtube.com/watch?v=EmNhHusGzIA
Raon 2019.10.07 14:45:05
@.Delin.: volt. A törzsgárda nagyobb része kb. egyszerre, testületileg távozott, miután kiderült, hogy feloldhatatlan nézetkülönbségek alakultak ki a jövőbeni terveket illetően. Az alap problémát az oldalra odaszokott gyűlölködő (csúnya megfogalmazásban omegahím) galeri jelentette, akik miatt a régebbi, pro és kontra érvek kényes témában jelleg kuruczinfós izére süllyedt. Erre volt a mi tervünk az, hogy ennek határt kell szabni, és válasszuk le az érdemi tartalmakat egyfajta életmód magazinként, ahol nem veszne el a lényeg a napi szintű mocskolódásban - Alter ellenben úgy látta, hogy ott mentálisan sérült, segítségre szoruló férfiak vannak, akiknek bármi áron segíteni kell, akár úgy is, hogy a gyógyulásuk érdekében kedvükre kiélhették ott gyűlölködő hajlamaikat. Ezen a ponton szeretném egyértelműsíteni, hogy nem akarom ekézni a tulajt, mert a segítő szándékát mindig is tiszteltem, csakis a módszereivel nem értettem nagyon egyet.
Ennek lett a vége a viszlát és kösz a halakat, az oldal további történetéhez meg szerintem nem nagyon kell már mit hozzáfűzni.
Raon 2019.10.08 03:05:14
@.Delin.: őszintén? Nem akarok elvenni a kedved, de zéró esélyt látok rá. Amennyi mocsok hozzátapadt már ahhoz a brandhez... A legkreténebb megközelítésben ugye az az oldal a "frusztrált férfiak kuruczinfója"/"fütyizörej" lett - és bár egyik sem szép, reálisan nézve hogy lehetne megcáfolni ezeket? Hány évnyi ++ tartalom kellene ahhoz, hogy változzon ez a kép - avagy egyáltalán változhat-e ez még valaha is?
Szerintem esélyesebb, hogy ha valahol máshol összejön valami, akkor ott páran újra megpróbálhatják a régiek közül is. Vagy még ennél is esélyesebb, hogy ebben a sztoriban ennyi volt, és talán egyszer lesznek majd mások, akik másképp és többet ki tudnak hozni ezekből a témákból.

Ontopic példával élve: ha egyszer valaki félrekúr, az ő relációjában többé már soha semmi nem lesz ugyanaz.
Deansdale "Konszenzus" 2019.09.26 08:14:21
500 nemzetközileg elismert szakértő egy közös állásfoglalást juttatott el az ENSZ-hez, amiben az áll, hogy nincs semmiféle klímakrízis, a változások sokkal lassabbak mint az előrejelzések feltételezték, a témát túlpolitizálták, a döntéshozók szenzációhajhász ostobaságokra alapozzák a tervezeteiket,…..
Raon 2019.10.04 11:05:20
@TrollEdomer: tiszta sor, viszont így akkor a pdf zavaró, mert olyan, mintha ellene hoztad volna fel.
Az atlatszo.hu cikke pedig, ami alatt ott van ez a jelentés, elég konkrétan fogalmaz már a címmel is:
atlatszo.hu/2012/05/01/magyarleaks-nem-talalt-hibat-az-mta-a-miskolczi-fele-klimaelmeletben/

És akkor ezen most egy pillanatra gondolkodjunk el: az MTA felkért egy szakembert, aki kielemezte, és nem talált hibát benne.
Ez innentől szerintem kicsivel több, mint egy "érdekes elmélet".
Raon 2019.10.04 11:18:06
@Sipi81: egyetértek, ebből a Miskolczi prof. történetből a leginkább nekem is az a releváns infó, hogy ha a klíma modellel és számításokkal minden rendben lenne (ahogy vélhetően nagyon nincs), akkor miért nem tudományos érvekkel történnek a bizonyítások, zavaró infók lesöprése, a bárki által ellenőrizhető cáfolatok. Ennek a kérdésnek a tudósok szikrázó intelligenciájú pro és kontra érveléséről kellene szólnia - és vajon miért nem ez megy.

(és akkor azon csak csendben gondolkozzunk el, hogy a szén-dioxid kvóta adásvétele mekkora üzlet a mai világban)
Raon 2019.10.04 12:09:32
@Dolus directus: félre ne érts, én örülök, hogy te is utánanéztél, de ez azért extra aranyos videó :))
Idézem: "... itt vannak a műhold felvételek, ahol látható, hogy az óceáni felület fölött, mert ugye csak ott tudunk jó albedót, felszín fényvisszaverő képességet mérni, ami kell a vízgőz meghatározásához..."
Tehát van a föld légköre, amely egy elég komplex, de szerves egészt alkotó rendszer. Ebből kiszelektáljuk (!) az óceánok feletti részt, mert csak oda vannak mérési adatok, és akkor ebből máris modellezhető az egész (!) légkör.
WTF??? Az óceánok a Föld felületének 70,8 %-át jelentik. Akkor ezek szerint a maradék 29,2%-nél nincs vízgőz a légkörben (dehogynem, csak nem tudják mérni műholddal), és nem is hat a légkörre? (dehogynem, csak ilyen modell nem számol vele)

Én az ilyenekre mondom azt, hogy ez kb. általános iskolai fizika tudással nézve is vicces.

Egyébként Miskolczi beszélt Dorlandról is az előadásában - arra az érvek ott.
De induljunk ki abból, hogy mondjuk tényleg rossz adatokból dolgozott, és hivatalosan azzal kaszálták el, hogy azok a mérési eredmények efféle modellezésre megbízhatatlanok.
Akkor mint mérnök, kérdem én, amivel Miskolczi kezdi az egy órás előadását, hogy amúgy ilyen alapon rengeteg más mérési adatot is el kellene vetni, akkor azzal mi van?
Tudja itt valaki, hogy amúgy más tudósok milyen megbízhatósági adatokból dolgoznak?
Ezt ugye én sem tudom, természetesen. Ami biztos, hogy Miskolczi előre tudta, hogy ez nála támadási felület lesz (!) nála, és beszélt erről is, hogy erre milyen eljárásokat alkalmazott. Csak meg kell nézni nebulo videóját, ott van benne minden.
Az egyik képen egy könyvet olvasott, vagy legalábbis tartott a kezében. A könyv egy erotikus thriller, ami ígéretes kezdés. :P Legalább nem a szürke akárhány árnyalata. Vali nem volt az a kifejezett szépség, de nagyon nőies kisugárzása volt a többi képen. Jó alak, barna szemek, barna haj, nagy…..
Raon 2019.09.23 10:54:44
@Frau Untermensch4: adok pár külső nézőpontot, az "érted, nem ellened" elvek mentén.
- már megint azt kéred számon másokon, amire te magad nem igazán vagy képes. Reál etika szerint akkor lehet jogos az olyasfajta megjegyzés, hogy "miért nem szólaltál fel ellene", ha te magad, mintegy jó példát mutatva meg tudod csinálni. Bármilyen más eset a "bort iszik, vizet prédikál" klasszikus mutatványa sajnos, akár gonosztevő adja elő, akár élőszent.
- azt írtad, hogy "együtt kellene, nem egymás ellen". Ezzel nagyon is egyetértek. A kérdésem innentől csak az, hogy te itt mit tettél az "együtt"-ért? És miket tettél "ellene"? És a kettőnek mi itt nálad az aránya, a hozzászólásaidra melyik a jellemzőbb? És az kinek a hibája, ki tehet ellene?
- azt írod, hogy az itt olvasottak alapján megváltozott a véleményed a férfiakról. Az sosem baj, ha valaki akár egy fórumozás után képes formálni a meglátásait - node akkor ez azt jelenti, hogy nem volt elég kiforrott és helyénvaló álláspontja. Ha ugyanis lett volna, akkor arról bármi ilyesmi élből lepattan. Így megy ez.
- megtudtuk, hogy itt Wolf az egyetlen Férfi - aki egyébként jobbára következetesen nem vesz részt a diskurzusban. Ez így bizony érdekes meglátás. Ilyen alapon rengeteg Férfi társa lehet, akik csak olvasnak minket, de nem folynak bele ebbe a kismocsokba. Egyébként én is úgy vélem, hogy férfiasabb lenne veled kapcsolatban hagyni a facba az egészet, de szerintem attól semmi nem lesz jobb - így meg talán még lehet.
- rendre előjön nálad az, hogy te és WR egy személy vagytok. Belegondoltál már, hogy ennek mi az oka? Az, hogy amikor sárkány üzemmódban írsz, nem nagyon van különbség közöttetek sajnos. Ugyan bemutattad, többször is, hogy tudsz te másfélét is írni, de valahogy mindig úrrá lesz rajtad a negatív hullám... mintha az lenne az alapértelmezés, és olyankor aztán jön minden, és egy sem szép.
- és itt jönne a kulcsgondolat: azt írod, hogy fogadjanak el téged a hullámaiddal együtt. Na akkor ez viszont már tökéletes ontopic téma lesz, külön is veszem.
Raon 2019.09.23 12:22:41
@Frau Untermensch4: fogadjel téma.
Nézzük meg, hogy reálisan nézve itt mi is a lényege ennek. Értékeljék azt, amit jobb pillanataidban tudsz, és ez halványítsa el, amikor kimaxolod ide a negatív érzelmeidet. Azaz mindenki más alkalmazkodjon, hogy te ugyanazt csinálhasd, mind eddig - de közben jobban érezhesd magad, hogy ez így teljesen rendben van, és várható konfliktusok nélkül háttértámogatással csinálhatod tovább úrinői kedved szerint az idők végezetéig.
Kerekítsem még, vagy ebből már látszódik, hogy ez így mennyire nonszensz?

Persze van az a helyzet, amikor kialakulhat efféle védőháló - mondjuk amikor valaki döntő többségben (!!!), következetesen hozzátesz a dolgokhoz, és akkor ehhez képest egy kis kilengés belefér, mert hát mind emberek vagyunk, senki sem tökéletes. Azaz ha mondjuk 90+ %-ban pozitív, akkor könnyen tolerálható, ha néha ledobja az ékszíjat - node ezt a 90+ % építő-pozitív szerepvállalással érte el, nem járt alanyi jogon!

Fordított arányoknál (90+ % nem építő tevékenység esetén) ezt mégis mi alapján várhatja el bárki? Mármint persze, elvárni könnyű, az ingyen van - de mitől, lehetne ez jogos elvárás? Nem kellene (illene) valamit tenni is érte, nem úgy lenne korrekt?

Tipikus viselkedési problémakör (bár ez lassan inkább már kortünet), hogy az önérzetes sárkánylélek csomagban van a többivel, az csak úgy egyben jöhet - ez van, el kell fogadni és kész.
Hát a nagy fityfenéket.

Reálisan nézve az ész nélküli elfogadás mítoszból nem a békesség aranyembere, hanem jobbára csak határokat nem ismerő, extra önérzetes, sérelemkultuszos, gyenge jellemű izé formálódhat. A határkijelölés, következetesség, és az erő ezek megtartására meg nem a gonoszság bevett eszközei, hanem kb. mind jobban felértékelődő fogalmak a markánsabb jellembéli dolgok témájában.

Abban persze igazad lehet, hogy nem mindegy a hogyan, a határkijelölés módja. Sokféleképpen lehet ezt csinálni, és a mai világ egyik vívmánya az lehet, ha egyszer ösz. társadalmi szinten továbblépünk a múlt századi, katona jellegű "pofád befogod, sírást abbahagyni, szállj magadba és tanulj belőle" verzión. Ugyanakkor az is sajnálatos tény, hogy van, akinél nem lehet/nem érdemes szép szavakkal, megértéssel, türelemmel próbálkozni, pláne sokadjára, mert csak a konkrétabb jelzésekből ért. Ilyenkor a sértettek persze általában extra energiákkal kérik ki maguknak - közben a bevett séma az, hogy kaptak ők bőven tök normális jelzéseket is arra, hogy átléptek bizonyos határokat, csak nem foglalkoztak vele. Csak az ütötte át az ingerküszöböt, amikor valami a lelkükbe karmolt (aminek a miértje szintén megérhetne pár extra kört, ez is fontos és tanulságos téma - de nem így).

Fogalmam sincs, veled mi lehet a helyzet - tippem szerint pl. most legutóbb a robotméh körül sokkolódtál le annyira, hogy azóta sem tértél belőle vissza -, de ezt nekem nem is kell tudni, és nem is akarom tudni. Egy ilyen fórum nem erre való.

Az eddigi, itteni hozzászólásaidból ehelyett szomorúan le kell vonjam azt a konklúziót, hogy én is tévedtem anno, amikor többet láttam bennük. Többször mutattad, hogy csak akkor tudsz másmilyen lenni, ha "helyzetbe hoznak", és magadtól nemhogy nem próbálod megteremteni ezeket a helyzeteket, de kifejezetten rendszeresen "lelki szemetesláda" jelleggel fórumozol, és írsz le mindet, ahogy épp érzed/eszedbe jut. Ütve-vágva mindenkit, néha extra manipulációs technikákkal élve. És persze rendre kikéred magadnak, ha erre mások reagálni mernek úgy, ahogy azt ők helyesnek vélik...

Én akkor itt válaszolok az egyik fő problémádra, hogy én miért nem szóltam e kérdésben másokhoz: a hogyannal esetenként én sem értettem egyet, ahogy páran írtak neked, de a fentiek tükrében teljes mértékben meg tudom érteni őket.
Lehet másra mutogatni, de a megoldás kizárólag csakis rajtad áll.
Raon 2019.09.23 13:53:56
@Frau Untermensch4: annyira könnyű téged beugrasztani, hogy ha lenne lelkem, most biztos furdalná az ismeret :)
Jó, megint bántottak, szétpatriarcháltak, istenesen kikérted magadnak - ez eddig előre kalkulálható volt, menjünk tovább. A bloggazda meg majd eldönti, meddig maradhat vagy honnantól töröl.

Azt próbáltam görbe tükörrel demonstrálni, hogy ha jót is akarsz (amit én nem vonok kétségbe), ezekkel az eszközökkel biztos nem fog menni (ahogy azt már megannyiszor láthattad), ellenben garantáltan csak tovább generálod magadnak a problémákat (ahogy ezt éppen most demonstráltuk). Sőt, ezzel ezt olyan hatékonyan csinálod, hogy talán még az is kérdés lehet, miért csinálod ezt igazából... (de akkor ez csak kisördögös kihangosítás).
Hát igen, ilyen az, amikor visszamanipulálnak - amivel arra próbáltam rámutatni, hogy ebben sem ártanak határok, mert ez bizony mindig kétélű fegyver, és ha ilyennel élsz, akkor az ellened is használható lesz.

De akkor új kör, és megint kipolírozom - a megfelelő emotikon jelzésekkel, hátha azok jobban segíthetnek. :)
Szóval te ezek szerint semmiről nem tehetsz, te itt csakis a legjobbat akarod, de akaratod ellenére annyi sok rosszat előhoznak belőled ezek a gonosz itteniek - és ezt annyira utálod ezt az egészet, hogy rendre vissza is jársz ide szörnyülködni és ennek hangzatos hangot adni. :D
Kerekítsem még, vagy ebből már látszódik, hogy ez így mennyire nonszensz? :))

Van az a kommunikációs technika, hogy ha eltérő érzelmi szinten reagálsz, az sokszor eleve ellenállást szül - ezért le kell menni a másik szintjére, ugyanúgy reagálni rá, vagy eltolni kicsit lefelé, és utána lehet elérni, hogy "visszaálljanak a dolgok a rendes kerékvágásba". Legnagyobb szívfájdalmamra ezt a sciánosok is így tanítják - de amúgy tényleg létező és hatékony módszer. Pl. ha visszaemlékszel, az első ilyen nagy vitánk is így billentett ki, és hozott vissza az előrefelé dolgok irányába - sőt, ott rá tudtál tenni még néhány extrát is.

Egyébként ne hidd azt, hogy ez élvezetes munka - cseppet sem az, de valakinek néha ezt is meg kell tenni. Vélhetően ezért is fűszerezek bele némi pikírtséget is, hogy közben ne unjam el magam - meg különben is, Irónia az az ország, ahol javarészt magyarok élnek. Amihez meg ez dukál. :/
A sorozatrandizó Aszinkron 2019.09.02 09:11:15
Nárcisz nevű hölgyeményt egy ismerkedős oldalon találtam, és a borok volt a beszélgetésünk alapja (mint oly sokszor). 25 éves, fekete haj, kék szemek, átlagos testalkat és az egyik képen, természetesen egy nárcisz volt. Most abba nem megyek bele, hogy mennyire ironikus, hogy egy Nárcisz nevű lány,…..
Raon 2019.09.15 19:14:46
Raon 2019.09.15 19:37:10
@Daenerys Targaryen: egyébként nyilván oda-vissza vannak irreális igények, ez nemtől független hüleség - a korszellem egyik szépsége, hogy a sok emberre igaz irreális önkép mitől termelne reális elvárásokat, ugye. :)
A sorozatrandizó Randi - nem randi 2019.08.26 14:32:57
Volt egy kolléganőm, nevezzük Noéminek. Noémi egy másik osztályon dolgozott, de nap mint nap összefutottunk. Vállig érő barna haj, barna szemek, formás test, iszonyat jó fenék. Sajnos kicsit olyan "karótnyeltnek" tűnt mindig, és csak hébe-hóba beszélgettünk. Komoly kapcsolatban volt és amikor…..
Raon 2019.09.14 06:52:01
@VT 135: bár lehet nem kellene beleszólni, de

> mi triggerelt téged benne ennyire

Pénzért árulja ezt a titkos tudást - azaz ez egy termék. A segítő szándék nemes, meg minden, de azért tényszerűen induljunk ki innen, mert ez volna a lényeg.
Raon 2019.09.14 22:10:44
@VT 135: szerintem itt pár dolog félrement. A pénz példa plánéje az, hogy akkor az onnantól nem nemes ügy, hanem termék. Ráadásul ennél még kiválóan látszik is, milyen trükkökkel van megporcukrozva, hogy még kívánatosabb legyen. Ettől függetlenül még mindig lehet érdemi tartalmat szolgáltatni, csak azt ne felejtsük el egy pillanatra sem, hogy ilyenkor az elsődleges cél a bevétel, és utána jön minden más.

A csacsogást azért írtam példának, mert nálam az idő kb. a legdrágább kincs a világon, és azzal a formával az az oldal számomra felesleges többlet időt rabol ahhoz képest, amilyen tartalmat ad érte. Nyilván át bírnám rágni magam rajta, de az a tapasztalatom, hogy ahol ilyen szintű szövegnemgondozás van, ott nagyon-nagyon ritkán találni gyémánt félkracjárt - ezért nem küzdöm végig magam rajta, ennyire nem vagyok időmilliomos, ez nekem nem ér annyit. Ráadásul amit eddig láttam az úrtól (jópár pár videót meghallgattam munka közben), az alapján szerintem kb. egyenletesen hozza a dolgait, különösebb kiugrások nélkül - ami akkor így engem, ebben a formában nem érdekel.
Ezzel együtt nekem semmi gondom azzal, ha szerinted ez itt hasznos kultúrmisszió tőle - csak szerintem ez nem az, de legalábbis nem "megkérdőjelezhetetlenül jó példa" mértékben.
Érvek kapcsán egyszer írtam neked pár hete, hogy szerintem mi a gond xy témájában, arra nem válaszoltál. Úgy általában amúgy sem emberek, hanem ügyek mentén szoktam állást foglalni, így számomra eleve a kérdés értelmezhetetlen, hogy "mi a baj az emberrel". A királyi többes számnak érteni vélem az okát, de én biztos nem vagyok benne semmiféle antifemi csatározásban, már sok éve végeztem vele.
Raon 2019.09.14 23:12:11
@VT 135: figyu, zárjuk ezt rövidre, szerintem nem ér ennyit.

> Ki beszélt itt nemes ügyről??
Elnézést, te írtad azt többször, hogy így-úgy segít nőknek. Namármost ezt ugye nem tudhatjuk biztosra - amit igen, hogy a biznisz az pörög. :)

> Tehát arra célzol, h ha egy szolgáltatásért pénzt kérnek, akkor az bizonyára szar.
Ha arra céloznék, akkor azt írnám ugye. Tizensok éve vagyok vállalkozó, éppenséggel pont szolgáltatás szférában - nekem evidensnek tűnik pár ottani trükk, elég sokszor láttam már.

> Ez melyik rész volt? Nem volt szándékos, ha nem válaszolok azonnal
Semmi gond, legalább kiderült (mert annak meg az volt a látszata, hogy nem akartál rá írni, ezért inkább nem írtál).
Biztos vissza lehetne keresni, de lehet nem baj, hogy félbehagytuk, a jelek szerint az úr dolgait eleve máshogy látjuk.

> Ettől függetlenül, ha nem olvasod el ez és további írásait
Látod, továbbit nem írtam - azt írtam, hogy az eddigiekből elég ennyi. Értékelném, ha nem jönne előre békaemberes ítélet, az csak a filmben volt lehengerlő humor. :)
Aki olvassa a posztokat, az tudja, hogy sokszor alkalmazom a "süssünk pizzát" módszert, általában sikerrel. Többen kérdezték, hogy kell ezt felvezetni, hogyan zajlik ez az egész. Olvasgattam a naplómat és találtam egy randit, ami ugyan nem lett sikeres, de el volt mentve a beszélgetés, így egy…..
Raon 2019.06.19 10:45:51
@Serial Slut: @Daenerys Targaryen: hölgyeim, azért ugye érzékelitek, hogy itt most elindult némi terelés/mellébeszélés? :)

Innen kezdtük, erre kérdeztem rá:
"én ilyeneket akkor nyomok vissza, ha azt akarom jelezni, hogy hát ez nem jött össze, elég béna, erőltetett, gyerekes stb, "
Erre válaszolta SS, hogy az egy szem szmájli az "udvarias lepattintás" (egyszerűsítettem a definícióját) bevett eszköze.

Ezzel még egyet is tudnék érteni - mármint értem azt, hogy egy bizonyos lelkialkat típus így oldja meg a kommunikációs zárást, hogy "ne bántsa meg a másikat" (és ha ebben itt most bármi lenézést érzékeltek, jelzem, hogy nincs benne, egyszerűen csak szerintem nem korrekt ezt így csinálni, de pl. kiváló jelzés lehet arra, hogy tudjam, az illetővel nekem semmilyen további komoly dolgom nincsen).

Viszont az "udvarias", "ne bántsuk meg" részbe hogy fér bele SS nyitó állítása? Idézem újra.
"én ilyeneket akkor nyomok vissza, ha azt akarom jelezni, hogy hát ez nem jött össze, elég béna, erőltetett, gyerekes stb, "

Összegzek:
- szerintem érdemes vigyáznotok arra, hogy ne vigyen félre a lendület, ugyanis rengeteg férfi tökéletesen tisztában van azzal, hogy az egy szmájli az sok nőnél nem biztatás, hanem zárás
- ugyanakkor persze sok más nőnél meg mást jelent, ezért az előbbi csoport nő ezt néha a hajára tűzheti, nem ér célt vele, a férfi nem fog leállni. Ilyenkor persze elő lehet húzni a "hülye férfi még ezt sem tudja" kártyát - csak hát tényszerűen ugye az van, hogy a "sok nő eldönthetné már végre, hogy egységesen hogy használja ezt", mert akkor lehetne tényleges jelzés értéke :)
- viszont amiért írtam, az nem ez, hanem a nyitó felütésben lévő - és most már kimondom konkrétan - durva képmutatás. Amiről én készséggel elhiszem, hogy lehet nem szándékos is, csak SS bele sem gondolt még - ezért kérdeztem erre rá.
Szóval hölgyeim, én mindenkit arra bíztatnék, hogy ha valakiről úgy gondoljátok, hogy "elég béna, erőltetett, gyerekes stb, ", akkor se élőben, se a neten ne reagáljatok olyan mosollyal, ami mögött valójában semmi efféle tartalom nincs, mert az így férfi szemmel nézve, tényszerűen képmutató, manipulatív, álszent cselekedet lesz.
Emellett ugye erősen devalválja a mosolyotokat (ami pedig elvileg nagy érték), illetve adott helyzetben lehet, hogy rövid távon megoldja, de szélesebb távlatokban nézve garantáltan csak tovább generálja a problémákat.
Raon 2019.06.20 00:21:30
@Daenerys Targaryen: figyu, te láttál olyan részt a hozzászólásaimban, ami a posztoló esetéről szólt? Nem láthattál - mert nem arra reagáltam.
De ha te mindenképpen erről akarsz beszélni, akkor a válaszom az, hogy egyetértek veled. Egy ilyen csetelés valóban millió félreértésre adhat okot!

És akkor bekapcsolom ide, amire én reagáltam - sőt, aki szerint az normális, amiről SS írt, hogy a "elég béna, erőltetett, gyerekes" benyomásra egy szmájlival reagál, akkor nem is kell a feltételes mód, mert az általad említett félreértés máris ténnyé vált!
Köszi, hogy ezt így helyettem is bizonyítottad. :)

> ez NEM egy mosoly. Ez egy emoji egy digitális világban. Itt ne keress valódi mosolyt, valódi metakommunikációt. Ez egy kilúgozott felszínes bullshit. Egy vacak emojinak jelentőséget tulajdonítani és ennyit beszélni róla: ez időrabló nonszensz.

Szerintem azért mondod ezt, mert ezek szerint kb. még soha bele sem gondoltál, mi mindent jelent még az, ha így látod. Például, hogy szerinted teljesen normális élőben máshogy reagálni efféle helyzetre, mint a net előtt...

Az igazság ellenben az, hogy az nem egy vacak emoji, hanem az egyetlen jelzés, ami az adott helyzetben információt adhat. Nincs mellette más értelmezhető jel, nincs látvány, hang, mimika, testbeszéd, bármilyen más fizikai benyomás, így a szerepe sokkal fontosabb lenne... már ugye ha az emberek ezt ésszel felérnék és így állnának hozzá. :)

Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy rengetegen úgy látják, ahogy te írtad - viszont azért, mert a többség így használja ezeket a dolgokat, ettől ez még HELYTELEN. Vagy legalábbis kis eséllyel segít, sokkal nagyobbal ront az általad is említett félreértési lehetőségeken.
Ez akkor is így van, ha ezt belátod - és akkor is, ha nem. :)

(a terjedelem amúgy nem neked, nektek szól - ha ezen diskurzusok nyomán csak egy ember is elgondolkodik azon, hogy jé, ezt máshogy is lehetne csinálni, már megérte két percet gépelni)
Raon 2019.06.20 00:43:36
@whoamiohmy: szép egy sztori, részvétem. :)
Én most lehet mentálfasiszta leszek, de akikről írtál, azok szerintem lányok. Mindegy, hogy tizen vagy hatvanakárhány évesek - lélekben még lányok (avagy igazad van, a csajszee tutibb név rájuk).
Tény, hogy sajnálatosan sokan vannak - de szerencsére azért léteznek nők is, akik már nagyon nem így intézik ezeket. Nyilván nem mindig 1000 %-osan, ér a kivétel, ahogy férfiak is tudnak adott helyzetben fiúkká gubózódni - de nagyon nem mindegy, hogy mi az alapprogram.

Egy nővel szerintem sosem (vagy csak elhanyagolhatóan ritkán) lehet azt érezni, hogy "olyan kis éretlenke" - ettől nő. Az már más kérdés, hogy a "hol vannak az ilyenek" kérdésre a legtöbb esetben az a válasz, hogy köszönik szépen, jól elvannak a családdal, azaz már rég foglaltak.
A sorozatrandizó Vak szex 2019.06.10 06:12:50
Egy barátommal beszéltem meg találkozót az egyik kávézóba, de hála a kiszámíthatatlan forgalomnak, előbb értem oda. Kint nagyon hideg volt, így jobbnak láttam bemenni és kérni egy kávét. Semmi cicomás buzis kávé, fahéjjal, meg madártejjel meg kutyafasza. Kértem egy sima kávét (ami pocsék volt,…..
Raon 2019.06.13 14:25:15
@Daenerys Targaryen: ez evidens, az tényleg úgy lenne korrekt, ha egy vállalkozás szabadon eldönthetné, hogy dohányzó vagy nemdohányzó vendéglátásban gondolkodik. Vagy-vagy alapon, nyílt lapokkal meg lehetne ezt csinálni értelmesen is - de annyi minden nem így megy ebben a csodaországban, miért pont ez menne.
Egyébként az élelmesebb klubok ezt pl. a pesti belvárosban is már rég megoldották, csak ez nincs kirakatba téve bárkinek.
Raon 2019.06.13 20:22:42
@Frau Untermensch4: CA kezdte el a fenti hölgyre a tinder ribizést - a tőle szokásos alacsonyan szálló stukkerekkel, zsigerből. Szerintem semmi jelentősége annak, hogy páran ezt átvették, vagy nem szólaltak fel ellene - ez semmiképp sem jelenti azt, hogy ezzel akkor mindenki egyetért, és ez tiszteletteljes-támogató csend. Pláne nem lehet igaz ez ebben a kurva dögmelegben. :)

Én pl. egyetértek veled, hogy ez így teljesen korrekt volt a csaj részéről - csak ez annyira evidens, hogy szerintem kb. leírni is energiapazarlás. Vagy mondjuk akkor érhet valamit, ha melléteszem, hogy bár ez lenne az átlagos viselkedési minta...
Az urak abba gabalyodtak bele, hogy Átlag Timi esetében a megnövekedett partnerszám elég egyértelműen egy irányba tartó folyamatot eredményezhet, de legalábbis erősen megnöveli erre az esélyeket. Természetesen lehetnek kivételek, de ők az esetek döntő többségében messze nem Átlag Timik - Átlag Timi ugyanis kb. még hallani sem hallott arról, hogy ezen támadási felület kivédésére miféle belső erő kellhet, és hogy azt senki nem kapja ajándékba, és nem is lehet ezós tanfolyamon venni, hanem mindenki saját magának kell megszerezze.
Ezen a ponton persze minden nő jogosan mondhatná, hogy és ez a másik oldalon nem káros ugyanúgy? A válasz az, hogy igen is meg nem is. Károsnak káros (Wolf is írt a kiégésről, tök logikus és érthető), csak nem ugyanúgy. Bármennyire is igazságtalan, ebben a kérdésben soha nem lesz egyenlőség a két nem között, egyszerűen genetikailag másra vagyunk kódolva. Ha egy férfi harminc nővel volt már, vagy egy nő harminc férfival, annak a hatása a hosszú távú elköteleződés százalékos esélyei felől nézve soha nem lesz ugyanaz, bárki bárhogy is megfeszül érte. Akinek ez nem tetszik, kéretik az evolúciót hibáztatni, és nem azt, aki erre rámutat.

Ezzel együtt én megértem azokat a nőket, akik szerint nagyon nem okés még a jelenlegi társadalmi hozzáállás a nők szexuális dolgaihoz - ebben is van igazság, és bőven van még mit fejlődni ebben. Például a zsigeri leribancozásról kifejezetten jó lenne össz. társadalmi szinten leszokni, mert a női szexuális étvágynak is ugyanúgy meg kellene legyen a normális elfogadása. De mivel ennek még kb. csak a keretei definiálódnak, jó eséllyel ez egy hosszabb folyamat lesz, amíg beáll valamiféle normalizálódott, egyensúlyi helyzet.

Kéretlen segítség kontra Csernus téma: ezzel is egyetértek... az igazat megvallva kicsit furcsa érzés is ezt így leírni, ezért itt hagyom abba. :)
Raon 2019.06.18 11:48:42
@whoamiohmy: köszi! És egyetértek, teljesen jól látod - sőt, szerintem az utolsó mondatod kb. a férfi legyőzhetetlen szuperfegyvere. Ha jól csinálod, kb. bármit elérhetsz vele, nincs nő, aki ellen tudna neki állni (már nyilván a nem foglaltak körében nézve - avagy hat ez a foglaltakra is, de ott azért még vannak olyanok, akik semmiképp nem lépnek félre/nem is szabad ilyen helyzetbe hozni őket).
Megvannak a jelöltek az MJSZ díjaira..
Raon 2019.05.24 19:09:04
Raon 2019.05.24 20:17:50
@1885*: face komment csoportban ment, volt némi adok-kapok, Theu beleállt, amitől "természetesen" csakis ő lett az ősgonosz, pláne azoknál, akik nem ismerték a teljes képet. Hát ez a görbe tükör eszköz néha ezzel jár, nem mindenki vevő a tanulságaira.
(igen, tényleg fura, ez már sorban a sokadik, kész sikersorozat. Öregedés? Én huszonöt vagyok már jó ideje, csak a hónapokat egyre nehezebb fejben tartani :) )
Raon 2019.05.24 20:22:52
@Fermentátor: lehet, hogy hiba volt, én úgy érzékeltem, hogy pár miskolcit (köztük cimborákat is) elvitt kicsit a hevület-lendület. Fura ez azzal a bizonyos szemüveggel, amikor azt látom, hogy "adni" szeretnek, kapni ugyanazt nem, akkor az néha engem is belegabalyít. Nem mintha bármi értelme lenne - hacsak az nem, hogy a közös borozásokon megemlékezhetünk ezekről is.

Az álláspontod amúgy érthető, és ahogy megírtad, teljesen korrekt - ezek szerint ezt kicsit másképp látjuk, de ez nem a világvége.
Rajna Miklós a DVTK Jegesmedvékhez szerződött..
Raon 2019.05.14 14:09:08
@DominiKing: nem vitatkozásképp, de Hete azért hozott nekünk pár extrát az EBELben, egész szezobban is, Miki nem. Rám már rám szóltak face-n a családból, hogy miért beszélek állandóan ellene, pedig nem vagyok ellendrukker, de a meghátrálás/tényleges kihívások elkerülése belőlem nem a megértést hozza elő. Szerintem jól írták páran fentebb, és én abban sem lennék biztos, hogy Adorján mellett neki kellene járjon az első számú poszt... Krakkó volt a csúcsformája, azóta sajnos gondban van azzal, ha meg is kell küzdenie a helyért, nem kapja meg alapból. És hát ugye nem azért nem kapta meg, mert összeesküdtek ellene, hanem mert az aktuális másik kapus minden alkalommal jobb volt nála.
Ezzel együtt kívánom, hogy újra megtalálja a jobbik formáját, de ettől a '"több lehetőség kell, ezért máshová megyek" elvtől a tényleges teljesítmény után járó játéklehetőség helyett a nem létező szőr is feláll a hátamon.
Badoon írtam rá, 29 éves (tudom), rövid vörös haj, szép arc, vékony testalkat. Rajongott az amerikai fociért, erről beszélgettünk eleinte, majd telefonszámcsere és megtudtam, hogy elég elfoglalt, sokat dolgozik, valami cégnél van magas beosztásban. Tudja is magáról, hogy karrierista és nehéz…..
Raon 2019.05.09 13:17:31
@Frau Untermensch4: nézd már, milyen kis drágakő bukkant elő - ne mond, hogy nem érte meg kicsit küzdeni érte. :)

> A nőnek nem azért kell, hogy fia legyen, hogy ő nevelje férfinek, azért, hogy jobban megértse a férfit. Talán nem tenne rosszat, ha férfiaknak meg lenne lánya.

Ez telitalálat, és őszinte elismerésem. Egyedüli javaslat, hogy nem "talán", hanem teljesen egyértelműen így van, nagyon messzire mutató következményekkel.
Ha ez össznépi, közös társadalmi tudássá válik, az egy sokkal jobb világ lehet.
Nagyon sok mindent lehetne beszélgetni erről - talán most végre össze is jön.
Raon 2019.05.09 15:41:19
@icipicicsipa: minden fiú "első szerelme" az édesanyja (ahogy a lányoké az édesapa - egészséges érzelmi kapcsolódásokban ez így normális). Annak is, akinek ez sajnos nem jön össze, és csak a hiány marad meg ebből egy életen át.
Raon 2019.05.09 15:42:50
@VT 135: ehhez sok mindent nem lehet hozzátenni, abszolút pontos meglátás. Kár, hogy nem lehettél ott már az elején, biztos jókat beszélgettünk volna.
Aki nem ismerné Kornya Zsolt "Miért van elegem Tolkienből?" c. írását, az nem tudja mit veszített :) Szerencsére a csorba kiköszörülhető. Mindenesetre nekem óhatatlanul ez az írás jutott eszembe a Trónok harca olvastán. Egyrészt azért, mert a könyvsorozat borítóin Tolkienhez hasonlítják GRRM-et.…..
Raon 2017.01.01 17:01:43
@Quisquam12: bocs, de szerintem Hamvas életművének nagyon nem ez a lényege. Ő mindvégig a materialista ember eltévelyedéséről, a lefokozott létezéséről, a turbáról és annak béklyóiról beszélt, és az emberi szellem nagyságáról, ami a kellő erővel felülemelkedhet ezeken, és visszaállíthatja az ember természetes, igaz, harmonikus létét, az alapállást. Ebben a turba még valamennyire megfeleltethető a földi pokollal, de a halál szerinted hogy jönne ide?
Erről több művében is beszél, de konkrétan a Scientia sacra és a Tabula smaragdina szól ezekről (és ami fontos, bizonyításos levezetésekkel).

A másik bejegyzésedre: szerintem itt még jobban látszik a félreértelmezésed, Hamvasnak ugyanis nem a kereszténységgel van baja, hanem a kereszténység félreértelmezéseivel, és a kereszténység lecsupaszított magját messze a legértékesebb nyugati beavatási hagyományka látja. A Patmosz amúgy nem arról szól, hogy ott ütközteti a saját nézeteit másokéval? Végül is onnan is visszafejthetők a saját elvei, de a kifejtése szerintem akkor sem ott van meg kerek egészben.
Raon 2019.05.09 03:39:44
A GoT projektből Martin már az ötödik évad után kiszállt, és azóta az egész egy gigászi lejtmenet - az a csoda, hogy volt annyi feltermelt értéke az előzményeknek, hogy még így is elbírja valahogy a filmesek ámokfutását. De Hollyfuckingwood már a hatodik évadtól elkezdte problémaként kezelni azokat a paneleket, amelyekben Martin alapvetően lehetőséget látott (azért építgette őket), és az egész másról sem szól azóta, mint remek szálak ordenáré béna elvarrásáról, bármilyen plusz hozzáadott tartalom nélkül. Aki kicsit látja ezeket, pontosan be tudja azonosítani, honnantól vették át a filmesek a gyeplőt a karakterekben és a metaplotban is.

Az extra durva az az egészben, hogy az elmaradt írói munka/alaposság egy dolog, de a hatodik évadtól kezdve ez a produkció minden téren alulteljesít... és még a dramaturgiában is, ami pedig azért illene, hogy menjen, elvégre alap követelmény a filmvilágban is. Illetve a látvány kivétel, abban virítanak, nem is győzik a filmesek jobbnál jobbnak szánt trükkökkel elfedni a sok salakanyagot, amit összegányoltak.

Nálam igen konkrétan még a honi piacra szánt, ötszáz példányos megjelenési lehetőséget SEM kaphatja meg az, aki csak olyan szintű, felületes, sablonos, béna megoldásokra képes, mint amiket a filmesek ott összehoztak - és ez nálunk csak pár tízezres buli, ott meg ugye dollármilliós nívó.
Végtelenül szomorú ez az egész.
Raon 2019.05.09 13:40:42
@Frederick2: rosszul emlékszel, nekem nagyon nem kedvenc karakterem Arya - arról beszélgettünk itt régebben, hogy szerinted mennyire jó példa a rossz girl powerre, én meg azt vezettem le neked tételesen, hogy az úgy abszolút megáll és működőképes, ahogy meg lett írva. De azért, mert valaminek elismerem a szakmai létjogosultságát (ami tényeken alapul), még nem biztos, hogy tetszeni is fog (az már a személyes, szubjektív ízlésem).
Andrew Yogan érkezik, Sofron István távozik..
Raon 2019.05.02 21:25:04
@leonov: legalább ti megúsztátok. Bár én mondjuk aggódnék, mert ezt nyilatkozta:
"A MAC Újbuda azért jött szóba, mert Magyarországon ha egy játékos igazán jó szinten szeretne jégkorongozni, akkor 3 csapat jöhet szóba: a Miskolc, a Fehérvár és a MAC."
Namármost ha valahol nem abc sorrend egy felsorolás, akkor a prioritás az maga az információ. Lehet már előre biztosítja a B tervet. :)))
"A CSAPAT NAGYON KITETT MAGÁÉRT"..
Raon 2019.05.01 11:50:34
@DominiKing: +1000, de bár ne így lenne (és természetesen nem miattad)
Raon 2019.05.01 11:54:10
@trollfeeder: igen, ez félelmetes, hogy a szakmai stáb nem látta, hogy Janika és Csani nálunk kényszerből került össze. A szezon elején próbálták másfél hónapig, nem működött, akkor kezdtünk szárnyalni, amikor más sorokba kerültek. A végére megint kényszerből kerültek össze, megoldották, ahogy tudták, de az eredmény olyan is lett, a rájátszásban sok súlyuk már nem volt sajnos. Erre ezek a barom (elnézést, ilyen stáb döntesre nem tudok mást mondani) folytatják velük ugyanazt, ugyanúgy... és kb. ugyanaz nem is megy nekik, ugyanúgy.
Döbbenetes, főleg úgy, hogy bőven lenne más lehetőségünk.
Raon 2019.05.01 11:54:46
@Nittümeki: szerintem itt valamit félreértettél, itt még a miskolci kolléga sem bántotta Csanit
SC Csíkszereda–FTC-Telekom 2-3 Vaclav Novak, Csíkszeredai Sportklub: “Nehéz bármit is mondani egy ilyen mérkőzés után. A jégkorongban az egész csapat, minden egyes játékost beleértve, kötelező módon száz százalékot kell nyújtson. Ha egy játékos is nem koncentrál megfelelően, akkor nem lehet…..
Raon 2019.04.04 13:25:16
@1885*: nem javítalak, megerősítem, szerintem is így volt :)
Raon 2019.04.04 13:30:34
@leonov: a legszebb az egészben, hogy minden onnan indult, miszerint pár fradis játékos "románozott". Amire sehol, semmilyen bizonyíték nem jött elő.
Mivel ez a székelyek számára tényleg elég durva sértés, ezért én abban sem vagyok biztos, hogy történt ilyen - nekem eleve túl gyanús, ahogy egységsugárba lett terelve vele a nép (egy ilyen eset a legbékésebbekből is kihozhat sok mindent, pont ettől necces ez).
Raon 2019.04.04 16:16:38
@Joegep: emlékeim szerint nem azzal indult, vagy tévedek?
Jesse Dudas visszatér a DVTK Jegesmedvékhez..
Raon 2019.04.04 13:22:38
@Speedking: de most komolyan, te hány éves vagy? Tizenévesen szerintem még érthető ez a szint, egy tízessel feljebb már necces, de talán még kinőheted, ám ha még többről van itt szó...

A múltkori cikk alá már nem volt kedvem kommentelni, de aznap este playoff meccs volt a Bull ellen, és remekül elbeszélgettünk az oda kilátogató miskolci cimborákkal. De én is voltam már a Tüskében bajnok döntőben szurkolni nektek - Fehérvár-Miskolc vonatkozásában hosszú évek óta ez a normális, megszokott rend, nem amit te itt pár komment miatt látsz/látni vélsz.
Természetesen a döntés a tiéd, mit hogy akarsz látni és csinálni.
Raon 2019.04.04 16:08:57
@Speedking: félreértésben vagy, miattad (vagy bárki más miatt) ez biztos nem fog megváltozni, ez még viccnek is rossz, hogy ilyen egyáltalán felmerülhetett.
Egyszerűen csak az a meglátásom, hogy ha már mindenképpen ragaszkodj ehhez a kis hajhúzáshoz itt, legalább próbálj meg egy kis minőséget csempészni az oltásba a mennyiségre gyúrás helyett, az lehet sokat segítene az olvasásélményen. :)

A zrikával pedig semmi gondom nincs - bár az a tapasztalatom, hogy azt a verziót, amit én kedvelek kevesen bírják (btw. amikor a közönség egyik fele jókedvében törölgeti a könnyeit, a másik meg a vérben oldódó sértés miatt zokog :D ).
Node akkor jó, hogy ez így kiderült, majd figyelek, hogy kapj te is elég törődést. :))
(amúgy egyetértek, nálam nincs 26 szezon, de a többi áll, és igen, ha nincs rossz szándék, az más, iróniába kb. bármi belefér. Csak minőségi legyen, na)
Raon 2019.04.04 16:09:43
@Uteapu: ne izélj már, olyan rég volt ilyen könnyes összeborulás :)
A sorozatrandizó Alda a feminista 2019.03.18 06:52:45
Badoon találtam rá erre a nőre, aki azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a felső ajka zöld, az alsó pedig sárga rúzzsal volt kikenve. A haja erősen vöröses volt. Igazi lázadó, extrém csajszinak tűnt. A maga 21 évével ez még elfogadható is volt. Mindenesetre a kisugárzása nagyon szexi volt. Épp…..
Raon 2019.03.26 09:49:13
Dear hölgyek,
az előző hozzászólásom zárógondolatának folytatásaképp - az, hogy milyen közeg alakul itt ki, abban ötven százalékban benne van a ti felelősségetek is.
Amit itt most Frau csinál, az egy szimpla önbeteljesítő jóslat. Ő ugye eddig finoman szólva sem azt mutatta, hogy érdemes lenne vele komolyan beszélgetni, és most ugyan tök normálisan kérdezett, de ahogy nem jött meg a számára elvárt válasz, azonnal át is váltott az itteni védjegyévé vált ítélkező-vérszívó üzemmódba. Azután jöttek mások is, mintha árhullám effektus esete állna fenn.
De most komolyan, akik ide írtak, azoknak tényleg csak ennyi sütnivalója van?
Most tekintsünk el attól, hogy eleve ez az egész úgy tűnik, mintha valamilyen blogon megint megbeszélték volna páran, hogy "idejönnek kérdezni", amely eljárásnak természetesen csakis az a célja, hogy a kapott válaszokra reagálhassanak (!), azaz jól elmondhassák, hogy szerintük ki mennyire hülye idióta. Tekintsünk el, mert ez abszolút nem biztos - de neked Frau pl. érdemes lenne eltűnődni azon, hogy miért is alakulhatott ki ez a látszat.
De tételezzük fel, hogy ez egy őszinte érdeklődés, és itt valós beszélgetősdi-eszmecsere szándék húzódik meg egy valóban érdekes-kényes témáról.
Na akkor ezt most gondoljátok végig.

Szerintetek ha valaki idejön, látja ezt a kérdést, majd lejjebb görget, és azt látja, hogy a kérdező már egy nappal a normális kérdése után habzó szájjal fröcsög, hogy "mi milyenek vagyunk", majd ehhez a summon haver varázslat jól ismert működése szerint csatlakozik néhány másik - vélhetően női - kommentelő is, akkor az az a közeg lesz, ami majd jól megszólítja a férfiakat, hogy kifejtsék a meglátásaikat?
Nálatok ez tényleg így működik, ez a megszokott-bevett eljárás?

De átfogalmazhatom, ha úgy egyértelműbb, mi itt a valós probléma: ti tényleg ilyen primitív indulati szinten működtök, hogy a normális kommunikációs módszerekkel képtelenek vagytok érvényesülni, és csak azt a trükköt ismeritek, hogy kiprovokáljátok a választ?

Pedig a válasz megjött - a csend az. A nemválasz az.

Normális nőkkel (akik elég stabilak érzelmileg ahhoz, hogy ilyen dolgokról ítélkezéskultusz nélkül lehessen beszélgetni) nagyon sok férfi nagyon szívesen beszélget ezekről - mert az ő meglátásaik bármilyen férfi számára értékesek lehetnek.
A fontos dolgokon gúnyolódóké, a reális önképpel nem rendelkezőké, az érzelmi cirkuszba gabalyodott hisztérikáké nem azok - ezért nem is jön nyitás ilyen inputok felé. Ezt ugyanis már jól ismerjük, teljesen mindegy, hogy Niki a név mögötte vagy Ágica, a tartalom tökugyanaz.

Természetesen akinek nem csipkés tangája, ne vegye magára.

(és félreértés ne essék, ez a komment nem is kifejezetten nektek szólt, hanem azoknak az olvasóknak, akár nőknek, akár férfiaknak, akik lehet, hogy hozzászóltak volna, de ilyen klubba inkább nem akarnak belépni)
Raon 2019.03.26 10:11:26
@VT 135: ez egy tök jó felsorolás - egy szépséghibája, hogy az ilyen nő 99,9 %-ban már rég foglalt. És nem tudom, hogy a mai világ egyáltalán ki tud-e "nevelni" még ilyen nőket (átmeneti korszakban vagyunk, általában nincs jó/elfogadható szülői minta és úgy még nehezebb), de az biztos, hogy annyira ritka és értékes dolgok már ezek, hogy a kapcsolatkeresés a férfi oldalról ilyenkor már kb. "várólista" jellegű. Több női (nagyon szuper jellem) ismerősöm is mesélte, hogy amikor kiderült, hogy vége az aktuális kapcsolatának, szinte azonnal be is estek nála a kb. bármire kész udvarlók - akikről később több esetben is kiderült, hogy már jó ideje figyelték, hogy mikor lehet lépni. Nem feltétlenül várták, hogy mikor lesz egyedül, de ahogy így alakult, azonnal léptek is.

Régebben társkeresőkön is ismert jelenség volt, hogy amikor feltűnt egy efféle, nagyon normális nő, aki csak tök ártatlanul beesett ebbe az egészbe (azaz nem csak lepedőpartit keresett, és nem is az egóját akarta hízlalni, hanem tényleg azzal a szándékkal regisztrált, hogy társat találjon), azt maximum napokon, de néha órákon belül vitték is, mint a főnyereményt. És bár ez kicsit tárgyiasító megfogalmazás, de férfiszempontból lényegben erről is van szó.
Raon 2019.03.26 10:32:19
@Frau Untermensch4: a korrektség jegyében szerintem ide tartozik, hogy ha döntő többségben ilyeneket írnál, nagyon másféle értekezések - vagy konkrét beszélgetések - is kialakulhatnának itt.