Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bakó Csaba

44 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idén tavasszal csak keveset tudtam bringázni az egyre bővülő néptáncos programjaim miatt.    Ezért úgy döntöttem, hogy a B Strecké-n  indulok.   (a B táv adatai:  119,5 Km és 3848 méter szintkülöndbség) Két éve Robival együtt nyomtam a B távot, akkor az időm 9.55 lett.  Az idei cél az volt,…..
64 Km és 1.640 méter szint, ez a Szilvás középtáv.   Sajnos előtte megint sokat esett, de a hét második felére kisütött a nap is néha,  emiatt bizakodóan vártuk a Szilvásvárad Maratont,  ahol gyakori a sáros verseny.  A pálya végül szépen felszáradt,  csak néhány kemény saras rész volt. A verseny…..
Kedvenc versenyemen ismét a középtávon indultam, 71 Km és 1.500 méter szint várt ránk.   Sajnos a héten szinte minden nap esett valamennyi eső, ezért saras versenyre számítottam (mint tudjuk:  a MountainBike nem teremsport…)  ennek ellenére nem volt nagyon sáros a verseny, csak néhány saras rész…..
2018. szeptember 1, szombat,  Kassa,  Jahodná sí centrum. Idén másodjára voltam ezen a Kassai versenyen, és most ismét csak azt mondhatom, hogy ez a legélvezetesebb verseny az általam már próbált MTB Maraton-ok között.   (A Superior csapattal együtt neveztem, de ezen kívül más kapcsolatom velük…..
Július 14, szombat,  Bad Goisern.  (több kép az oldal legvégén :-) ) Idén azt mondtam, hogy csak akkor indulok el újra az A távon, ha sikerül egy másik bringát beszereznem, ami kevésbé nehéz. Egyébként a régi sárgám bőven elég a B távra. Ez szerencsére most tavasszal sikerült és venni tudtam egy…..
Miután itt tavaly is a középtávon mentem hasonló körülmények között, ezért azt gondoltam, hogy ez a verseny nagyon jól meg fogja mutatni, hogy mennyit számít az új bringa, azaz időben mennyit tudok javítani a tavalyi 4.27-es időmhöz képest.   Én titokban egy 4 óra alatti idővel lettem volna…..
  A verseny előtt sokat esett az eső, tudtuk, hogy saras verseny lesz, de hogy ennyire !!! Az agyagos-saras részeken csak tolni lehetett, mert egyszerűen beállt mindkét kerék. Kb. fél Km-en keresztül gyalog vittük a bringát. Hosszú távon indultam, de csak a középtávot tudtam letekerni (az utolsó…..
  Ez volt az első versenyem a tegnap frissen vásárolt CUBE Reaction GTC  bringámmal!  A verseny szépen indult,  de sajnos ismét saras verseny lett belőle és teljesen összesaraztam a szép új bringámat mindjárt az első alkalommal. Master3-ban  a 42 indulóból 16. lettem.   Ez már egészen jó…..
Kedvenc versenyemen az idén még a régi sárga bringámmal indultam, most a középtávon.  Jól ment a verseny,  szép útvonalon,  a Cuha völgyi gázlók pedig ismét nagyon élvezetesek voltak. Master3-ban  a 18 indulóból 16. lettem.  ..
Idén a lányom Merida Cross trekking bringájával mentem SPD nélkül,  ennek ellenére jó volt, élveztem. Lehetett bolyozni,  és nagyon nyomtam neki én is. 2.20 lett az időm,  bár ebből szerintem nem vonták le az induláskor elvesztett 6 percet, míg átértem a startvonalon (eléggé a végéről…..
Május elseje,  Balatonfüred,  50 Km-es Sport táv,  2 óra 49 perc alatt.     Klassz pálya, jó szervezés,  jövőre is jövünk...
19,5 Km, kb 1.000 szint.     Szép idő volt, nem sokat edzettem előtte, mert hideg volt a tél, de így is simán megvolt...
 Jó idő volt még októberben, ezért tekertem egy kis kört a Balaton körül:    ..
Az idén középtávon indultam, jó idő volt, jól is ment a tekerés. Jobb volt az idén a pálya, mint szokott, nem rázott annyira.  ..
Régi mániám feltekerni az Edelweiss Spitze-re.  Többször is megcsináltuk már az évek folyamán, de én egyszerűen nem tudom megunni.   Általában Fush-ban alszunk a kempingben, sátorban, és onnan tekerünk fel először Ferleiten-ig, a fizetőkapuig (bringával nem kell fizetni)  majd onnan fel a…..
Én az idén is A Strecké-re jelentkeztem természetesen… Viszont két héttel a verseny előtt megbetegedtem, és több mint egy hétig egészen rosszul voltam, semmit sem tudtam edzeni. Időközben Robi barátom, akinek már sokat beszéltem a Trophy-ról, eldöntötte, hogy idén ő is elindulna a Trophy-n, de a B…..
Az idei Duna Maraton-on én közép távon indultam, nem akartam nagyon elfáradni a jövő heti Salzkammergut  Trophy előtt.   A Master2 középmezőnyében értem be  4 óra 27 perces idővel,  69-dikként (a 113-ból)..
Ez az egyik kedvenc versenyem,  főleg a Cuha völgye és a gázlók miatt.  Idén is a hosszú távon indultam,  de most nem volt szerencsém,  sajnos 30 Km-nél estem egy nagyot egy mélyhomokos részen kb 30 Km/óra feletti sebességnél és a kormány, illetve a jobb oldali fékkar olyan erővel ütődött a…..
Országúti bringával körbetekertük a Tisza tavat.   Lehetett bolyozni,  és nagyon nyomtuk neki.   2.00.22 lett az időm. Jól esett :-)   ..
50 Km-es táv,  2,49 perc alatt.     Klassz pálya, jó szervezés,  jövőre is jövünk.    :-)  ..
Bár szint kevés volt benne,  de idén először montival körbetekertük a Balatont. Keszthelyen ettünk egy jó pizzát és egy barna sört. Jól esett :-) ..
Hétvégi hosszú edzés gyanánt…   Úgy döntöttem, hogy elkezdem a rendszeres hétvégi hosszabb távú edzéseket. Nagyon kedvelem a Dobogókő oda vissza távot,  ezért ezúttal is ezt választottam.  Az útvonalam odafelé a hegyeken keresztül vezetett:  Hárs hegy,  Hármas-határ hegy, Ürömhegy, Nagy Kevély,…..
Hétvégi piknik a Pilismaróti öbölben !     Hogy is mehetnénk oda máshogy, mint bringával, de lehetőleg a hegyen keresztül.   Nagyszerű útvonal, majdnem végig aszfalt, de Dobogókő alatt a zöld kereszten át a pilismaróti útra egy kis köves-murvás szakasz.  Eredetileg fel szerettem volna menni…..
Ez az új edzés útvonal talán kicsivel jobb lesz, mint az eddigiek, mert több benne a meredekebb emelkedő, amit csak 1-1-ben lehet kitekerni.   De élvezetesebb is lesz, mert több kilátó is útba esik:  a hármashatárhegyi,  a nagyhárshegyi és a jánoshegyi is.   Ezen az útvonalon fogok járni edzeni…..
 Két héttel a verseny után már körvonalazódik, hogy mit fogunk tenni jövőre:    Alapvetően látszik, hogy  egy jobb,  könnyebb bringa sokat dobna a teljesítményemen. Ezért azt már most elhatároztam, hogy igyekszem beszerezni egyet, még a jövő évi edzések elkezdése előtt.    Összehasonlítottam…..