Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leylandi

0 bejegyzést írt és 1950 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ass blaster Szegényház 2021.10.21 20:23:57
Néhány hete családostul hazautaztunk hogy megnézzük a Vadászati Világkiállítást. Mindenképpen látni akartam mert én hét évesen ott voltam az 1971- ben rendezett kiállításon is. Összességében nem bántuk meg hogy hazautaztunk, hogy megnéztük bár jót szinte semmit nem tudok mondani. Kezdjük az…..
Leylandi 2021.10.25 21:08:57
@eßemfaßom meg áll: "Szerinted a hungexpo-t 20 rendezvény után felújítják és építenek mellé egy újabb kongresszusi központot?"

Az nem biztos, de hogy leszámlázzák, az tuti...
Leylandi 2021.10.25 21:10:46
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Birca, AZ nem vadászat, amit ott láttál, elhiheted...
Leylandi 2021.10.25 21:22:43
@eßemfaßom meg áll: "vadászok nélkül szlalomozhatnál az utakon a vadállatok között"

Aha, mint ahogy Afrikában is, ugye? Tudtad, hogy pl. Kenyában betiltották 77-ben a vadászatot, utána ki is pusztult a vadállomány úgy 95%-a? Épp azért sírnak világszerte, mert ahol nem lehet vadászni, ahol elmaradnak az amcsi vadászturisták, ott rövidesen a vadállománynak híre-hamva se marad. Itthon meg épp fordítva van? Mitől? Mert mi a földgömb tetején vagyunk, ők meg fordítva, az alján? Az van, hogy simán lebecsülöd a nálunk élő norvég halásztörzseket, akik nem vadászok, nincs vadászjegyük, de ha hirtelen eltűnnének a területről a vadászok, akkor nyomban előkerülnének kuvaszkorcsokkal, hurkokkal meg kapákkal... nem adnék öt évet, és a híres magyar vadállományból csak Bambi maradna, az is csak a filmeken.
Mai napig idézzük Kádár János híres mondatát – csak nem pont úgy, ahogy az elhangzott. Mikor és hogy mondta valójában?..
Leylandi 2021.08.11 11:46:45
@Team Vincent: mivan, alattomos külföldi ügynök, lebuktál? :-) KInek a csicskáját tisztelhetjük személyedben? Szakértsd már meg, értelmes-e ez a mondat magyarul, vagy csak hablaty: "Rájár a rájára a rúd: rút arája jó pár órája vár rája."! 50-50% az esélyed, ne mondd, hogy nehéz feladványt adtam.
Leylandi 2021.08.11 11:49:10
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: szóval te is azoknak a volt szekusoknak az üzlet/érdekkörébe tartozol, akik a sokszáz millió dolláros bankszámláira a kezüket rátették? Á, dehogy, legfeljebb az ő kenyerüket eszed...
Leylandi 2021.08.11 11:54:07
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Ami pedig a későbbi helyzetet illeti, Mo-on is milliomosok lettek a volt pártemberekből."

Ez csak a tőled megszokott ócska terelés. Ugyan mi köze lenne Kádár megítéléséhez a párttitkárok utóéletének? Baszki, te ügynöknek is szar vagy :-( :-( KÖVETELEM, hogy mostmár állítsanak ki a gazdáitok ide egy értelmes embert!!! Nem hiszem, hogy nincs pénzük rá... Ez annyira undorító lebecsülése a magyar népnek :-(
  Le a kalappal Pink előtt - merthogy kifizetné a norvég strandkézilabda-válogatott büntetését. A válogatott női csapatot azért bírságolták meg, mert bikini helyett rövidnadrágban játszottak. Az eset sportolói és nézői körökben egyaránt kiverte a biztosítékot, Pink azonban nem pusztán magában…..
Két hónapra tervezték, már fél év lett Nikiék amerikai kalandozásából. Ilyenkor azért akadnak már hátulütők, hiszen nem könnyű így dolgozni és tanulni, lekötni az iskolába még nem járó kisebbet és nélkülözni a megszokott kényelemből sok mindent...
Azt hiszem a címet nem kell megmagyaráznom, ha jót mondok Magyarországról akkor fideszseggnyaló vagyok, ha rosszat akkor hazaköpködök. Ezt már többször megkaptam telibe arcba hát akkor miért ne vállaljam fel? Nincs ezzel baj.  Szokásos éves tisztelgő látogatásomat megtettem széphazámban és itt az…..
Leylandi 2021.02.14 14:02:37
@diggerdriver: a britek számára nem vehetné át az USA piaca az unió szerepét? Kézenfekvő lenne, a hajózás se drágább semmivel, mint a vasút.
Sok megjegyzést kaptam olvasóimtól, hogy miért nem tudom elfogadni a helyemet, hiszen nőként nyilván kevesebb tehetségem, tudásom van, s természetesen ennek arányában értékelnek, jutalmaznak. Miért kell nekem matekversenyekre járni, s adott esetben megnyerni őket? Mit akarok ezzel bizonyítani?…..
Leylandi 2020.06.19 15:10:11
@gtri: Vannak, akik körömszakadtukig támadják a normális világot, pusztán mert támadhatnékjuk van, elfojtott agressziójuk, feltűnési kényszerük, mindennek ellentmondási vágyuk. Szóval akik mindenáron ki akarnak tűnni a tömegből, csakhát tehetségük nincs semmihez, marad hát a feltűnés, az extremitás. Az ilyenek tették tönkre a feminizmus magasztos eszméjét, annak éléről kiszorítva a pusztán egyenlőséget akarókat, miattuk nem hívhatjuk feketének a fekete lyukat, miattuk nem volt elég fekete Will Smith ahhoz, hogy a Williams-testvérek apját eljátssza, miattuk nevelődött ki a mindenre alkalmatlan vezető, a "kvótalédi"-réteg, miattuk szedi le logóját az Uncle Ben's és vált nevet a négercsók, miattuk kényszerült kínos magyarázkodásba J. K Rowling (azt merte mondani, hogy az "emberek, akik menstruálnak” kifejezést egyszerűbben is meg lehet fogalmazni, mert hát van erre egy szavunk: 'nő' - meg is lincselték érte), és miattuk van nem kettő, hanem 15 nem, ami hamarosan 30 lesz.
Vagyis minden rossz, amit csak ember okozhat a másik embernek, beleértve emberek teljes tönkretételét, a rájuk való hajtóvadászatot, és a háborút.
Ne vitázz velük, inkább kerüld őket, mint a pestist.
Az egyesületünk (Magyar Ár-Érték Arány Kutató Egyesület) hivatása a fogyasztóvédelem, ezen belül a tesztelés. Amikor vásárolni járunk, mintha a munkahelyünkre járnánk be. Az elmúlt hetekben minimalizáltuk a vásárlásokat, nem csak egyesületi szinten, hanem magánemberként is. De azért lenne pár…..
Leylandi 2020.03.24 15:07:07
@ledo76: miből, miből... hát hülyeségből!
Ennyi szerintem sokaknak van is otthon...
Amúgy ha akkora baj lesz, hogy két évig nem kapni élelmiszert, akkor úgyis kifosztják az éhező-fosztogató hordák a p.ba. Észreveszik, aki nem csontsovány és nem halt meg a családból senkije.
Amúgy tényleg fel kell írni mindent, precízen kiszámolva, mert valójában egy hetet is alig bírnánk ki a nagy felhalmozott készletekkel, hiszen semmi gyakorlatunk a valódi túlélésben, abban, mi mindent is meg kell előre venni! Úgy nem maradhatunk otthon nyugodtan, hogy van száz kiló cukor, liszt és krumpli! Azt hittem pölö, hogy tele vagyunk tésztával (máskor egy évig elég három csomag, most volt öt). Két hét alatt elfogyott, hiszen nem ettünk menzán, munkahelyen, gyorskajáldában, péknél, mint máskor. Egy félkilós gyermelyi fodros egy főzés, az ötlityis fazék jó félig lett vele, rádöntöttem egy nagy zacskó túrót, és egy nap alatt felzabáltuk, énmeg csak lappogtam, mi lesz itt ilyen tempóval. Marhára mellé lehet lőni, ha nem számol az ember. Az meg a másik véglet, ha valaki megvesz egy tonna lisztet, és nem is tud sütni-főzni. Én sorban teszem be a fagyasztóba a liszteket 4 napra (hogy ami genyóság már gyárilag benne van, kinyúvadjon), aztán beleöntöm a csavarosüvegbe (hogy kívülről ne menjen bele), na ott edd meg, lisztmoly, te gci! Tojás? Volt 50. (Sose szokott itthon lenni 10-nél több.) Mondom volt. 5-6 tojás/fő/vacsora, mert ugye kenyeret nem eszünk mellé, az hizlal, pár nap, és volt-nincs. Csomagolt tósztkenyerek napok alatt elfogytak. Azt hiszitek, ha teljesen leállna az élet, hónapokig kitartanátok? Francokat! Elfogyott az élesztő, szakmányban kell gyártani a vadkovászt kenyérhez, kalácshoz. Fogkrém, húsok-kolbász-virsli-felvágott-kenhetőmargarin-savanyúság-kakaópor-vaníliáscukor-puding-rumaroma-fűszer-sósav-ablakpucoló-mazsola, fene gondolta, hogy ezekből ennyit be kéne tankolni. Hogy vásárolsz be fél évre savanyúságot, veszel 200 liter vegyesvágottat? Szros kis ubisüveg, alig úszkál benne az a nettó harminc deka ubi, egy ebédre szétdobjuk. Nasi, csoki?Áh... fél évre bevásárolnék, egy hónap alatt megennénk, és gurulnánk tőle. Sütőpapír, pfffff. Magok a kertbe. Nem egyszerű előre tervezni, na. Ezt is gyakorolni kell, na nem baj, ha túléljük, már tudni fogjuk. Mindenesetre nem úgy megy, hogy elugrok a boltba, veszek 5-féle alapdologból fél tonnát, és ráfordítom a kulcsot. Ezzel az illúzióval mindenki számoljon le, és sürgősen álljon neki papíron vagy excelben tervezni! Elsőre úgyis töxar lesz, fele kimarad.
Leylandi 2020.03.24 16:34:07
@odamondó: hogy gondolhatsz ilyet egyáltalán, hogy igen mérgező ólmot tettek bele, így nem biztos, hogy hatott a H1N1 ellen, de legalább nehézfémmérgezést okozott????????????????
Nem is ólom volt!
Higany...
Az iskolamester-irodalom legsikeresebb művelőjének legsikeresebb regényéből készült a Magyar Televízió és Fejér Tamás harmadik nagy sorozata. Fekete István ismeretterjesztő és szépíró a szépírásait is ismeretterjesztő és nevelő célzattal írta. A kirekesztés évei után meglelték azt a nevelő célzatot,…..
Leylandi 2020.03.20 14:59:49
@JTom: Most már igazán kíváncsi vagyok, victor2-től ez a hörgő szélsőjobbozás (ismerős, ugye? a fizetett balos ügynöknek mindenki szélsőjobb, aki nem bal), "öklendezés" meg személyeskedés mikor éri el a kommentszabályok küszöbét (ha valaki nem emlékezne rájuk: ritkanlathatotortenelem.blog.hu/2015/06/11/kommentelesi_szabalyok_204 ), különös tekintettel a "Ne becsméreld embertársad, bármilyen vélt, vagy valós sületlenséget is írt"- ra (lásd: "üdvös, ha a hozzád hasonló szélsőjobb"), meg "Az egymást alpári stílusban szidalmazó, személyeskedő (akár viccesnek szánt, de mindenképpen sértő) kommenteket kimoderáljuk"-ra (lásd: "A többi szokvány szélsőjobbos öklendezés és pimaszkodás.").
Kedves JTom! Ha már megtiszteltél fennebb türelmes útmutatóddal az itteni viselkedést illetően, hadd kérjelek, ugyanilyen korrekt hangnemben, hogy világosíts már fel: csak nem minden hsz-ra figyeltek, vagy az itt megjelent fizetett baloldali "bér"-zelmű kommentelőknek valamilyen okból mindent szabad, lásd fent. Köszönöm.
Leylandi 2020.03.20 15:11:03
@enpera: kritikusok szerint a Téli berek - a Tüskevárral ellentétben - már rétegregény, szinte vadászirodalom, így bár legalább olyan érdekfeszítő, mint a Tüskevár, az ifjúságot kevésbé ragadja meg. Nem is szomorkásabb, talán csak komolyabb, felnőttesebb, az előzőhöz képest egy újabb, nagyobb lépcső a felnőtté válás útján, lásd a nádban eltévedés, Tutajos "magábaszállása", váratlan látogatása Matulánál, vagy a korcsolyázó halálesete. Mindenesetre valószínű ez is kötelező irodalom lett volna a vadászvonal nélkül, és nagyon kár, hogy emiatt a pedagógia (igen, ilyen agymenők jellemzik őket, mint amelyik fennen hirdeti, hogy "nem tanítok fasiszta írót", mintha amúgy tömegesen járnának fasiszta írók iskolába) nem tartotta arra alkalmasnak.
Leylandi 2020.03.20 19:19:55
@victor2: hergelés 100, mondanivaló 0 :-( Felőlem aztán igazán nyomathatod, elhiheted, csak vagy neked is be kéne tartanod a szabályokat, vagy ha nem, legalább szórakoztató legyél, mert ez egyelőre egyik se :-( Az sajnos nem érvelés, hogy hazudunk, mert F.I. nem is vesztette el a szemét - csak megvakult rá, de ennek ürügyén szépen fölhergeled magad, hogy másokat is belerángathass, hogy aztán jöjjön a házigazda, és kezdje fejbeverni azokat, akik veled összeállnak. Ügyes, ügyes, mondaná Kohn, de okultam belőle. Persze attól még próbálkozhatsz, éjfélig vagy, idődbe belefér :-)
Csajok, semmi pánik! A válaszoló férfiak több mint háromnegyede NEM a nő külsejét kívánja meg. Olvasd el, hogy egy valódi nő mit írt a norbiféle férfi társaknak. (Kép: Piqsels)  Mindenekelőtt köszönöm annak a 311 férfinek, aki kitöltötte a kérdőívet! Mit köszönök? Azt, hogy felvállaltátok a…..
Nagyon rossz úton járunk... A magyar labdarúgó-válogatott kikapott Wales ellen az Eb selejtező utolsó csoportmérkőzésén, így nem jutott ki a kontinensviadalra. Még esélyünk van kiharcolni a részvételt a „pótselejtezőn”, amelyen a Nemzetek Ligájának legjobbjai, továbbá a már kijutottak mögött…..
Tavaly 16 évesen környezetvédelmi aktivistaként robbant be a köztudatba egy svéd tinédzser, Greta Thunberg, aki azóta már a világ vezetőivel tárgyal, találkozott Barack Obamával és Angela Merkellel, beszédet mondott az ENSZ New York-i klímacsúcsán, szerepelt a TIME magazin címlapján, találkozott a…..
Leylandi 2019.11.12 22:02:50
@kiskutyauto: "Grétának GLOBÁLIS ÖSSZEFOGÁST KELL HIRDETNI"

Hogy micsodát??? A népet, összefogásra tanítani? Hogyan foghatna össze ennyi síkhülye, akik meg se nyekkentek, egy karakter le nem ütöttek volna, mikor iparosok és politikusok egész tengereket tüntettek el (Kaszpi), fél országokat szennyeztek be rákkeltő anyagokkal (Csernobil, Fukusima, Bikini-atoll), egész tengeröblöket tettek tönkre (BP-Mexikói-öböl, Exxon Valdez-Alaszka), de ha egy gyerek azt mondja, nem kéne annyit a konferenciákon az ingyenélőknek zabálni, ez ellen a mondata ellen mérhetetlen lángésszel milliószámra tiltakoznak??? Aránytévesztés, idiotizmus, debilség, Stockholm-szindróma, bérrettegés, Alzheimer? Nem, ez ennél sokkal több... Hát ezek állatok!
Bár inkább mégse. Bocsánatot kérek az állatoktól :-(
Leylandi 2019.11.13 09:55:56
@kiskutyauto: előnyére??? Ugyan milyen előnye származik ebből? Utazik, ahogy azt egyébként a szülei anyagi helyzete is megengedné? Hú... De TUDJUK, mi lesz a vége! A trillió dollárt megforgató nagytőke tyúkszemére lépett, tehát öngyilkosként fogja végezni. Kicsinálják, így vagy úgy, mert profik benne, ennyi, majd a "rajongóit" mocskos rágalmakkal ellene fordítják, senki, az ittlévők egyike sem tudná feldolgozni, ha milliók (!) gyűlölik, mocskolják, hörögnek rá, nemhogy egy labilis korban lévő kamasz. Mi meg majd megdöglünk, mert megérdemeljük, nézd meg ezt a sok ostoba hozzászóló barmot is, akinek IQ-ban nem jutott több egy csimpánzénál, hogy utálja, pusztán mert többen jelölték vissza fészen, mint őt! Nna. Legalább tönkretettünk egy gyereket, az is valami, nem igaz?
Szégyen :-( EZT a világot megmenteni? Ugyan minek??? A helyében hagynám a faszba.
A klímaváltozás a legrosszabb sztori, hiszen mindenhol ott van, de a fejlettebb országokban (ahol lenne erőforrás bármit is tenni ellene) egészen jól meg lehet úszni a következményeit. A legjobban pedig éppen azokat sújtja, akik a fejlődő országokban élnek, amelyeket sokszor épp az előnyöket élvező…..
Leylandi 2019.11.10 15:00:27
@midnight coder: Naiv ábránd azt hinni, hogy technológiával ellensúlyozható az emberi önzés, pazarlás. Az ember, mint faj is ugyanazt az utat követi (keletkezés, túlszaporodás, összeomlás, kihalás), amit a világ összes más faja. Csak azt hisszük, mi minden felett állunk. Hát tévedés. Lehet, hogy néhány emberben felébred a lelkiismeret, de a 99% önző, önpusztító geci, akár a sáskák vagy a vírusok, ráteheted a rákos tüdeje képét a cigisdobozára, akkor is. Bárki azt hiszi, örökké fogunk élni??? Pár évtized, és nyakunkon a háború. Élelemért, vízért, élőhelyért. Mindig voltak háborúk, és mindig is lesznek. Az egyik majd sikerül, van már fegyverünk hozzá. Ennyi naiv embert, pfffff...
Leylandi 2019.11.10 22:32:19
@midnight coder: Mindegy a technológia, az emberek nagyobbik része nettó hülye, és ez ellen semmi nem véd meg. Kábítószer, alkohol, cigaretta, telhetetlenség, lustaság, önzőség, önpusztító életmód, bűnözés, háborúk. Melyik ellen véd meg a mindenhatónak hitt technológiád? Az ideológiák ellen a legkevésbé. Vagy megtanulunk kevesebben lenni (amit kétlek, mert szembemenne természeti törvényekkel, ösztönökkel), vagy elmúlunk erről a bolygóról, ahogy egy idő után minden faj. Nézzétek meg, milyen világ lett Szíriában az elsivatagosodás, a hirtelen tönkremenő mezőgazdaság, és vele párhuzamosan az irdatlan népszaporulat miatt. Nna. Olyan lesz itt is.
Ha van egy igazán jellegzetes anyaga a legutolsó, emberek által uralt földtörténeti korszaknak, az biztosan a beton, írja az Anthropocene Magazin. A beton a leggyakrabban előforduló ember által gyártott anyag. Épületeket, felhőkarcolókat hidakat, emlékműveket építünk belőle, az ebből készült utakon…..
Leylandi 2019.11.10 15:22:37
@steery: "Minél kevesebb az ember, annál kisebb kárt okoznak a tevékenységükkel. Ez a tuti megoldás. Minden más csak maszatolás."

Teljesen egyértelmű. Kitalálhatnak akármilyen humbugot, de ha sok kell belőle, az mindenképp ártalmas lesz. Vagy sikerül az emberiség létszámát visszaszorítani 1 milliárd alá békés eszközökkel, vagy megoldja a háború. Harmadik lehetőség nincs.
Leylandi 2019.11.10 15:26:08
@midnight coder: mit érsz a klíma-manipulációval, ha beszennyeződik a környezet, tönkremennek a talajok, elárasztanak az afrikaiak és ázsiaiak minden élőhelyet, és lebetonoznak minden zöldfelületet? Elvesztek részproblémák megoldásában, és nem látjátok az egészet, hogy a túlszaporodásnak mindenképpen pusztulás a vége.
Leylandi 2019.11.10 16:26:30
@rdos: "Bálint gazda mondta jól. Alkalmazkodni kell az éghajlat változásához."

Ha megtaláltad a 30 éven belül minket elárasztó afrikai tömegekhez alkalmazkodó körtefajtát, ne tartsd az infót magadban.
Bár az életünket nem menti meg, de legalább lesz majd egy fa, amire fölakasztanak minket :-) Gyorsabb, mint mikor hozzákötözik az embert egy gumiabroncshoz, amit fölgyújtanak, ahogy ez azoknál a kedves népeknél újabban szokás.
Bálint gazda, mint a világ megmentője, most komolyan?
www.youtube.com/watch?v=j9dAAFIZeUM
Nem tudom magamban tartani tovább mindazt, melyet nap, mint nap megélek női létem által. Csodálatos érzés aktív résztvevőnek lenni abban a folyamatban, melyben a férfiakhoz való viszonyulásunk, elhelyezkedésünk az alárendeltből mellérendeltté válik, szépen lassan. Boldog vagyok, hogy ebben a női…..
Leylandi 2019.10.07 23:14:59
@Raka1885: 42! Természetesen.
Leylandi 2019.10.07 23:46:15
@élhetetlen: hű, te aztán nem bírod ki személyeskedés nélkül, ha másképp nem lehet igazad! Most KOMOLYAN, arról akarsz meggyőzni, hogy bár nem szakmád egy veszélyes foglalkozás, de attól még nyugodtan művelheted, kockáztathatod vele mások életét?????? Nooooormális? Ezt tanultad az iskolában?

Itt kell azt hiszem, egy levegővétel nekem...
Aztán még győzködsz, hogy elektromos zárlattól úgyse lesz lakástüzed, mert te még nem hallottál róla :-o Persze, mert a csillárról nem eshet le a szőnyegre szikra, meg semmi! Addig nem jutottál el, hogy megértsd: egy téves kötéssel ráviheted az összes fémtárgyra a 230-at!!! Nem kijavítani, de ésszel felérni se tudod :-( Lehet, hogy most is úgy van kötve, hogy csak egy nulla szétbontása kell valahol máshol, és megy a 230 a kádba, gáz- és vízcsőre, mindenhova. Gratulálok. A gyereked nevében is... Azért a rendőröknek ne ezzel védekezz :-( Végülis van annak egy diszkrét bája, amikor valakire a saját anyja gyújtja rá a kecót... csak hogy fogsz majd a szemébe nézni? Nemrég felvetette törvényhozási szinten valaki, hogy az állattartáshoz vizsga és igazolvány kéne. Hát... a gyerekvállaláshoz is!
Tudod, általában az embereknek nem ér az egész ennyit. A habzó szájat, a mindenáron bizonyítást, törvény és anyai felelősség ellen is. Nárci pszichónak kell ahhoz lenni, hogy az embernek bevallottan, nyíltan ne számítson a saját családja se, ha törvénytelenséget művel, és azt még érvként hozza fel. Sok sikert, az árnyékbokszoláshoz is.
Leylandi 2019.10.08 17:12:06
@élhetetlen: "az iszlám vallás sem teszi kötelezővé a a másvallásuak kiirtását. “A szír”sem irtja a magyarokat, eteti őket, csak a vallása miatt sertést nem árul."

Persze. Azok ugyanolyanok, mint mi. Nincs velük az égadta egy világon semmi baj.
Költözz hozzájuk! Nyilván befogadnak, sőt tárt karokkal várnak, így egyszerre tehetsz szívességet nekik is, nekünk is. Ha útiköltségre nem telik, csak szólj, szívesen összedobjuk.
Lehet-e gyerektelenséggel küzdeni a klímakatasztrófa ellen?..
Leylandi 2019.09.23 18:04:31
@p.a: "Értelmes azt mondani, hogy "nem, mi kevesen vagyunk, ŐK vannak sokan"? Különösen, hogy ők is ezt mondják."

Hazudnak. Európa területe kb. akkora, mint Kínáé, India ezeknek harmada. Mégis Európában mintegy 700 millióan laknak és folyamatosan csökken ez a szám, míg Indiában is, Kínában is kb. 1,4-1,4 milliárdnyian, és ez a szám eszement módon nő. És akkor a környezetszennyezés mértékéről nem is szóltunk - Indiában és Kínában gyakorlatilag bármilyen mocsok szabadon eregethető, míg Európában kemény határértékek vannak. Egyéb kérdés? :-)
Leylandi 2019.09.23 18:54:36
@p.a: "Brazília népsűrűsége elég negyede a magyarénak, ők pofázhatnak, hogy a magyarok legyenek kevesebben?"

Naná! Brazília még bőven belül van a fenntartható gazdálkodáson, ellentétben velünk. Mindenkinek joga van beszólni annak, aki nála nagyobb mértékben rongálja Földünket. Van egyébként annak egy diszkrét bája, ahogy a Földet sokszorosan túlhasználó "fejlett világ" pofázik bele Brazília dolgaiba, ahelyett, hogy saját házatáján söprögetne. Dehát ez is csak biznisz: az új brazil elnök útjában van bizonyos üzleti köröknek, megpróbálják hát besározni. Eddig nem volt baj,h ott égetnek, mert az előző vezető az ő kutyájuk kölyke volt, és a Monsanto nagy barátja.
Leylandi 2019.09.23 19:49:13
@Dyra-Papa: nem kell ehhez tévét nézni, lipsi! Aki Afrikában marad, az meg olyan mértékben használja túl az élhető/élhetetlen övezet határát (Száhel-övezet), hogy a Szahara folyamatosan növekszik. Az se jobb. Most gratuláljunk nekik, hogy kevesebb az egy főre jutó fogyasztásuk, mint a miénk, ha OTT még annyit se engedhetnének meg maguknak?
"A régió földterületeinek 80 százaléka vált használhatatlanná, miközben a világ legfiatalabb népessége próbál megélni belőlük. 1950-ben még 30 millióan éltek itt, ma 135 millióan, 2050-re pedig a becslések szerint 340 millióra nőhet a népesség."
index.hu/tudomany/til/2019/09/22/afrika_nagy_zold_fal_szahara_sivatag_elsivagasodas_szahil_ov_foldmuveles_kornyezetvedelem_klimavaltozas/?fbclid=IwAR2EA9M_ghe-_14l68GvhpM2Le9riadiPYBv0hIxA2B906SVo47PxjCo3xc
Pedig ezt a te híroldalad írta...
Amikor 2019. május 29-én a Viking Sigyn összeütközött, s a víz alá nyomta a Hableány nevű városnéző hajót, nem csak az elmúlt évtizedek legsúlyosabb dunai katasztrófája történt, de kis híján elsüllyedt a dunai hajózás biztonságába vetett bizalom is. A vizsgálat kisebb döccenőkkel ugyan, de sorban…..
Leylandi 2019.09.09 10:11:19
@MAXVAL bircaman közíró: már mért lenne túl sok? Rengeteg európai városban zsúfoltabbak a folyók, mint Pesten. Az eszetlenül, kontrollálatlanul összevissza úszkáló hajó, na az kevesebb náluk, és ez a fontos. Az a két szem lovaskocsi is össze tudott akadni száz éve a körúton, amíg be nem vezették a kreszt, pontosabban amíg el nem kezdték ellenőrizni, betartják-e. A Dunán nincs kontroll, gyakorlatilag, mindenki beleverheti..., ha úgy tartja kedve.
Leylandi 2019.09.09 12:42:53
@Attilajukkaja: Mert felháborodtam. Kimondott emberi mulasztás volt, és teljesen értelmetlen halál, mert láthatólag nem tanult belőle senki.
Leylandi 2019.09.09 12:46:13
@Attilajukkaja: "a vízi közlekedésnek ne lennének szabályai"

Miért ne lennének? A baj az, hogy nem tartják be, mivel gyakorlatilag senki nem ellenőrzi (ott van: "A Dunán nincs kontroll"). Míg a körúton számtalanszor látsz intézkedő rendőrt, a Dunán láttál is valaha? A baleset utáni nyüzsgést kivéve, természetesen.
Gyakran előfordul, hogy a szülő a pedagógusra mutogat, a tanár pedig a szülőt hibáztatja a gyermek viselkedéséért. Kinek nagyobb a szerepe a gyereknevelésben? Szokásos az első reakció, hogy egyértelműen a család feladata a nevelés. Akkor az iskolában tényleg "csak" oktatás történik? Sok szülő…..
Leylandi 2019.08.31 22:28:50
@croc: "az iskola abszolút nem tekinti partnernek a szülőket"

Melyiket?
Amelyik be- és feljelenti a tanárt koholt váddal, mert egyest mert adni az ő kis hercegnőjének, pedig ő olyan szép, hogy csakis okos lehet, vagy amelyik a tanárt megveri?
Az elmúlt hetekben az amazóniai erdőtűzről szóló hírektől hangos a sajtó, a közösségi felületeket pedig a közfelháborodás és aggodalom eredményeképp ellepték az adománygyűjtő kezdeményezések. Világsztárok és véleményvezérek osztanak meg aggasztó képeket a lángoló esőerdőről, azaz a „Föld tüdejéről”,…..
Leylandi 2019.08.31 20:18:18
@midnight coder: "A brazil erdõkbõl jövõ CO2-nél sokkal nagyobb gáz Pl. ami a kiolvadó tajgákról szabadul fel."
"nullára csökkentjük a CO2 kibocsájtást egyrészt egész biztosan nem tartható, másrészt ha tartható lenne akkor sem oldaná meg a problémákat."
"a zöldek inkább probléma mint megoldás"

Ezekkel abszolút egyetértek!

"a brazil õserdõ nem termel oxigént, ergo nem a Föld tüdeje."

Izé... a tüdő SOSE termel oxigént... csak csendben mondom, mielőtt meglincselnek... persze hát a dolgokat a plebsnek csak primitíven hangzatos jelszavakkal lehet eladni, evvan. Az 5 szónál bonyolultabb jelmondatokat nem képesek felfogni.

"És azt is mondtam, hogy az õserdõ kivágása faszság a brazilok részérõl."

Az. De éppoly faszság (csak még jogtalan is, egy ország belügyeibe avatkozva), hogy a világ többi része a saját háza előtt söprögetés (túlszaporodás, túlfogyasztás, környezetszennyező technológiák, közlekedés autóval a WC-re is, Kínából olajmocsokkal üzemelő teherhajón fölösleges faszságok-kütyük szállíttatása unatkozó, dologtalanul ráérő embereknek) helyett most nekiesett a braziloknak. És mint ilyeténképpen logikátlan, gyanús is, politikailag. Valakinek ez érdeke, a többi csak spekuláció, mert hogy kinek és miért, sose fogjuk kitalálni. Az utolsó, a tőkéről igazán kitálaló és nagy pénzeket leleplező embert valami Kennedynek hívták. A többit tudjuk.
Leylandi 2019.08.31 21:55:59
@math0: "ne túlozzunk, egy kevés azért van. tudod, a kőolaj meg a szén ilyenből lesz."

Ostoba.
A szénmezők még azokban a korokban keletkeztek, amikor nem éltek lebontó baktériumok a trópusokon. Ma már vannak ott, ezért nincs felhalmozás. Minek okoskodik itt már minden... Anyám, itt már mindenkit billentyűközelbe engednek?
index.hu/tudomany/til/2018/12/26/bakteriumok_allitottak_le_a_koszen_keletkezeset/

"valamennyi azért van. "

Ostoba. Évről évre semmit nem változik a humusz vastagsága. Épp annyi van, amennyi a lehullás-lebontás közti állapotban van. Annyi, hogy pár évnyi mezőgazdálkodás totál kimeríti a talajt, ezért rablógazdálkodás az egész.

"hasból hazudni nem kéne! te is buzi vagy."

Júúúj, Bugyimuci, itt tegezel, otthon a szüleidnek meg még be se mutattál :-o

""csak nem az oxigén-kiesés, hanem a klímaváltozás elősegítése miatt.
ez a kettő speciel kb ugyanaz."

Ostoba. Mért lenne ugyanaz? Ha ennél melegebb lesz a metán meg a túlzott energia-felhasználás miatt, attól még simán sikerülhet új találmányokkal-intézkedésekkel az oxigént felnyomni. Nem egymástól függnek, ugyanis a klímaváltozást NEM az oxigén, hanem a metán és a széndioxid okozza. Tudod, az a különbség közöttük, hogy... apropó, gyógyszert bevetted?

"a legnagyobb buzi te vagy."

Nemá, így magadra vetted? Rosszaság...:-) Ne hergelld magad, Mucika, még kiborítod a kakaódat. Na hess tanulni, ne égesd itt magad, a felnőttek beszélgetnek.
Leylandi 2019.08.31 22:21:14
@Szabványok: "Sem az őserdő, sem a puszta nem nyel el CO2-t"

De. Elnyel, de csak bizonyos helyeken. Olyan őserdőkben, ahol túl hideg van ahhoz, hogy lebomlás legyen.
Az északi fenyőerdők alatt vastag tűlevélszőnyeg, a tajgán pedig vastag tőzeg formájában gyűlt össze az el nem bomló szervesanyag, tehát felhalmozódott. Most, a klímaváltozás eredményeképp ezek is elégnek.
g7.hu/vilag/20190801/eloben-nezzuk-a-klimakatasztrofat-gronland-elolvad-a-tajga-langokban-all/

Ilyen felhalmozódás persze Brazíliában nincsen.
Ezenfelül az is a baj, hogy a hosszú idő alatt felhalmozódott szervesanyag rövid idő alatt kerül vissza a légkörbe, ilyen hamar nem tud cselekedni az oxigénszint egyensúlyát szabályozó fitoplankton (amely mindig felszaporodott, amikor megemelkedett a széndioxidszint, de ez csak évszázadok, és nem hetek alatt tud végbemenni), és ez amúgy nemcsak a tajga, de a száz év alatt felnövő, és egy hét alatt leégő trópusi erdő esetében is igaz.
Az amazonasi őserdő nem járul hozzá oxigénnel a légkörhöz, az biztos, ezt a marhaságot nem kéne a környezet védelmében emlegetni. Ennél sokkal jobb érvek vannak az égetés ellen: a csupasz talaj megnövekedett fényelnyelő képessége, az őserdő párologtatás útján kifejtett légkör-hűtő képességének elvesztése, a por, amely eddig lerakódott a légkörből a levelekre és bemosódott a talajba, most viszont továbbra is a levegőben lebeg, stb. stb.
A Barangolás Blogon nagyon ritkán foglalkozunk magyar témákkal - a második világháború környékén lezajlott érdekes epizódokat viszont szívesen villantjuk fel a Tisztelt Olvasóközönség előtt, így lett mai posztunk témája a második világégés előestéjén, 1939 tavaszán lezajlott magyar-szlovák…..
Leylandi 2019.08.14 10:32:23
@Robert William: "nem akart a nemzetiségiekkel megállapodni, és a hatalomba beengedni őket"

Tévedés.
Épphogy túlságosan is beengedte őket. A veszteségek, különösen Trianon oka egyrészt a magyar engedékenység (Károlyiig bezárólag), sőt a még harcoló alakulatok visszahívása, meg a közismert megállapítás volt, hadd idézzek a neves szívsebésztől: "azé az ország, aki teleszüli".
CineArt Blog Tarantino befejezi? 2019.07.08 21:28:52
  Quentin Tarantino kétségkívül korunk egyik legzseniálisabb rendezője, akinek olyan filmeket köszönhetünk mint például a Ponyvaregény, a Kill Bill vagy az Aljas nyolcas. A rendező 8 filmet tudhat eddig maga mögött, hamarosan a mozikba kerül a 9. is, Volt egyszer egy Hollywood címmel melyben olyan…..
A Pán Péter szindróma árnyalatai Megszokott problémafelvetés manapság, hogy a fiatalok nem képesek elköteleződni. Nem akarnak lehorgonyozni senkinél. Nem akarnak felelősséget vállalni. Hűséget ígérni, házasodni, családot alapítani. Sőt, még elköltözni sem. Mintha nem…..
A pride napján egyre több ember érzi úgy, hogy itt az idő. Tömegek kámingautolnak ilyenkor. Van, aki hirtelen előáll a farbával, és sok-sok év szorongató hallgatása után beleüvölti a mit sem sejtő családja, baráti köre és kollégái fülébe: "Meleg vagyok!" Ők a kisebbség. Ám a többség sem marad…..
Leylandi 2019.07.07 12:47:26
@morph on deer: " az érdekeltek bizony vannak annyian, mint például a focisták"

A faszt, drága... az ilyen felvonulásokon a közönség min. fele csak hepajozási, exhibicionista, polgárpukkasztó hajlamait éli ki. Van valami buli, hát hergeljük a tisztes átlagpolgárokat, ha már hasznos tagjai nem tudunk lenni.
Normális meleg az ilyen képmutató fasságokra ki se megy.
Donald Trump gyakori média-megjelenései, nagyon vegyesen megítélt döntései és vitatható bel- illetve külpolitikája ráirányítják a figyelmet az eddigi amerikai elnökök értékelésére is. Trump rövidlátó, sőt korlátoltan ostoba klimapolitikája (melynek "megkoronázása" volt 2017-ben az USA kiléptetése a…..