Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bernáth Gergely

8 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Világkalauz Út Borneó szívébe 2019.09.29 22:02:05
Mulu reptéren leszállni pont olyan volt, mint amilyennek elképzeltem. A gép sűrű, zöld erdők és lassan kanyargó folyók felett ereszkedett, amíg le nem szállt a sziget talán legkisebb repterén, ahol a csomagok felvétele abból állt, hogy egy fickó a gépből kivett bőröndöket  tíz méterrel odébb, egy…..
Akár kelet, akár nyugat felé indulok el egy hosszabb repülőútra, az időeltolódás tünetei megérkezés után szinte azonnal jelentkeznek nálam. A jetlag ellenszerét még nem találták fel, de az évek alatt megtanultam, hogyan tehetem elviselhetőbbé az érkezést követő órákat. Bár minden utazás más és más,…..
Bernáth Gergely 2019.02.03 11:52:29
@szanalmas: Köszönöm, javítva!
Azóta álmodoztam róla, hogy eljutok Kambodzsába és megnézem Angkor Wat-ot, hogy tizenkét évesen megkaptam "A világ száz csodája" című könyvet. Persze a borítóján lévő Taj Mahal is nagyon tetszett, de gyerekként a távoli, letűnt civilizáció után fennmaradt monumentális templomromok valahogy sokkal…..
Első alkalommal még az esőtől is félsz, nem mersz kimenni az utcára, inkább megvárod, amíg eláll. Aztán pár év elteltével már azon kapod magadat, hogy egy utcai kifőzde koszos műanyag székén ülve szürcsölöd a pho levest a szakadó esőben, miközben pár centire tőled motorok és autók húznak el. Első…..
Bali egyike azon kevés helynek, amely mindig magával ragad, nem veszít a varázsából, akárhányszor is járok ott. Ennek az egyik legfőbb oka, hogy bár Bali egy borzasztóan turistás hely, ahol néha fojtogatóan nagy a nyüzsgés és a tömeg, ez a sziget egy viszonylag jól behatárolható részére…..
Abu Dhabihoz képest Dubai egy cukorkával teletömött hiperaktív 10 éves, akitől az ember feje egy idő után kicsit megfájdul. Nem csoda, hogy az itt is jellemző állandó építkezések ellenére, a város mégis sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb benyomást kelt. Nem is csendes, inkább csendesebb…..
Dubai multikulti sokszínűsége és befogadó légköre sokakat megtéveszt. Ez bizony még mindig egy muzulmán többségű, monarchikus berendezkedésű ország, amit az egyszeri utazónak nem árt fejben tartania.  1. Öltözködés Történt egyszer, hogy egy baráti társasággal épp a strandról sétáltunk haza felé a…..
Van abban valami egészen mámorító, ha az ember olyan helyen jár, ahol tudja, hogy kiváltságos. Kiváltságos, mert a sivatag közepén, a semmiből kinövő felhőkarcoló 124. emeletén is tiszta víz folyik a csapból, mert az augusztusi hőségben a kertben hűtött medencében frissülhet fel, mert az autópálya…..