Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BPGerti

53 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
C'est la vie Mi a Te sztorid? 2021.02.07 15:11:01
Belegondoltál már abba, hogy Hamupipőke vagy Aranyhaj úgy találta meg a boldogságát, hogy nem fogadott szót? Hogy elég bátrak voltak ahhoz, hogy új utakat keressenek, ne fogadják el azt, amit látszólag rájuk mért a sors? Vagy szerinted ki igazából Holle Anyó, és mit csinál ott az a lány, akinek…..
C'est la vie A hét félelem - mese 2020.12.20 22:00:20
Ez még akkor történt, amikor az udehe, ha kőre tekintett, kő­embert látott; ha medvére tekintett, erdei embert vélt látni; ha halra tekintett, azt hitte, vízi embert lát; ha fára tekintett, az hitte, fa-ember áll előtte. Annak idején az emberekkel még mindenféle megtörténhetett. Olyan dolgok estek…..
Komolyságot teljes mértékben mellőző szuperhős teszt. Ne gondolkodj a válaszokon, válaszd, ami az első megérzésed.   Kalandra fel! Megoldás a teszt végén, lesni nem ér. :)   1. A nehéz helyzeteket úgy kezeled, hogy: A) Elfutsz előlük, vagy szembemész velük, hangulatodtól függ. B) Kíváncsi vagy…..
C'est la vie Agilisék 2020.03.16 16:02:11
Tegye fel a kezét az, aki nyíltan elmondja a véleményét, még akkor is, ha az más, mint a főnökéé! Aki könnyen tud nemet mondani, vagy éppen kérni. Hogy nem megy? Az együttműködés meg döcög? Akkor elmegyünk csapatot építeni egy kocsmába, vagy egy hétvégére a hegyekbe. Kis magyar valóság. Ugyanitt…..
Mit számít a lelkünk és az érzelemvilágunk állapota egy olyan korban, amikor a külső megjelenés az első?  Hol van az ember, amikor a virtuális énje boldogan mosolyog bele a közösségi médiába? Amikor valaki belekerül egy traumatikus állapotba, hasonlatos ahhoz a mesebeli királynőhöz, aki madárnak…..
Hagyományosan, ha a főnök – beosztott viszonyról esik szó, akkor általában a beosztott szemszögéből látjuk a szituációt. Állandóan hallani, hogy a vezető mennyire autokrata, vagy éppen mennyire megengedő, probléma, ha férfi, vagy ha nő. Nem tetszik, ha idős, vagy ha túl fiatal, gond, ha…..
Van egy kedvenc filmem, a Férjhez mész, mert azt mondtam, amelyben Diane Keaton megtestesíti az igazi helikopter szülőt, aki állandóan ott köröz a gyereke feje felett, kérés nélkül „segít” és ellentmondást nem tűrően ráerőlteti az akaratát a lányaira. Mi, akik a nyolcvanas években voltunk gyerekek…..
Két tábor van, aki megoszt, és aki követ. Melyik vagy?  Mivel én is szoktam enni, utazni, sportolni, szórakozni járni, sőt még cuki gyerekeim is vannak, adódik a kérdés, mindezt tudassam a nagyérdeművel, kérjek a nagy egészből én is figyelmet, gyűjtsek lájkokat vagy boldog vagyok anélkül is, hogy…..
Ezt az írást most találtam a régi dokumentumok rendezgetése közben, több, mint egy éve írtam. Így, ma már kívülről nézve, látom csak igazán, hogy mennyire lelkileg és fizikailag bezárva, monoton üzemmódban élnek az anyukák. Szeretném leszögezni az elején, hogy imádom a gyerekeimet, bármit megtennék…..
Mindig is foglalkoztatott, hogy mi motiválja az embereket, mi alapján hoznak döntéseket, miért viselkednek úgy, ahogy. Szeretem keresni az okokat, lebontani a hagyma héját, vagy, mint a régészek, azt keresni, hogy vajon mi történhetett a múltban.   Több, mint egy hónapja írtam egy cikket, ami az…..
Amikor a pályaválasztás előtt álltam hirtelen kitaláltam, hogy mégsem közgazdász szeretnék lenni, hanem történelem tanár. Vonzott, hogy milyen izgalmas lehet kiállni a diákok elé, felkelteni az érdeklődésüket, terelgetni őket. Mondanom sem kell apukám kiakadt a döntésemen, még hogy az Ő lánya tanár…..
Csíkszentmihályi óta tudjuk, hogy flowba kerülve dolgozni az igazi élmény, ahol a tevékenység egyfajta játék, ami kikapcsol, feltölt. Viszont, ha megkérdeznénk a munkába járó embereket, nem hinném, hogy sokan így jellemeznék a munkahelyükön eltöltött időt. Akkor hogy is van? Sokáig a munka egyedül…..
C'est la vie A stresszes anyuka 2018.05.28 08:51:00
Harmadik találkozásunk szintén in medias res indul. Nagyon büszke vagyok Dórira, mert saját bevallása szerint annyit csökkent a stressz szintje, hogy éjszakánként alszik, és egyáltalán nem riad fel, és agyal a világ összes gondján. Azért is érdekes számomra ez a coaching folyamat, mert általában ha…..
C'est la vie A stresszes anyuka 2018.05.25 13:48:10
Második coaching ülésünk alkalmával, alig, hogy bejelentkeztünk, Dóri egyből belecsapott a lecsóba. Lendület volt benne, és szinte ontotta a mondanivalóját. Nyoma sem volt az első alkalomról, és az első randikról ismerős megszeppentségnek, és visszafogottságnak. A múltkor azt kérdezted tőlem, hogy…..
Az elmúlt hosszú hétvégén bringáztunk a Tour de Balatonon, és volt egy kevés időm elmélkedni. Aki ismer, tudja, hogy imádom a számokat, elemezgetni, értelmezni a kapott eredményeket. Ahogy megálltam egy-egy frissítő pontnál, láttam magam körül a pasikat, akik számolgatták az eredményeiket, hol…..
Régóta ismerem Dórit, egy csupaszív lány, és ma, amikor már kétgyermekes anyuka sincs ez másképp, csak éppen már kevesebb időnk jut beszélgetni. Ha mégis, az is a gyereknevelésről, a szerepeinknek és a feladatainknak való megfelelésről szól. Egy ideje azonban eltűnt a fény szeméből, és a híres…..
Hogyan lehet megbocsátani valakinek, aki soha nem kért bocsánatot, soha nem is fog, vagy már nem is él? Szükségszerű megbocsátani? Egyáltalán kiről szól, ha cipeljük a sértettségünket? Mi történik akkor, ha nem egyenrangú szituációról beszélünk? Ha egy gyereket bántanak meg, tőle hatalomban,…..
Nagyon messziről fogom kezdeni. Közgazdász tanár vagyok, tanítottam is pár évet, fokozom még osztályfőnök is voltam. Koptattam is egy „keveset” az egyetemi padokat, amíg ide eljutottam. Aztán foglalkoztam felnőttek képzésével is, szóval az oktatásügy elég meghatározó az életemben. Régebben, mondjuk…..
C'est la vie Hálanaplóm 2018.03.13 15:10:03
Véget ért a 28 napos kampányom. Emlékeztek? Elhatároztam bebizonyítom, hogy minden nap lehet találni legalább 3 dolgot, amiért hálásak vagyunk, aminek örülünk, amit szeretünk, vagy egyszerűen csak szebbé teszi a napunkat. Nem volt könnyű az elején ezt bevallom. Semmi újat nem mondok azzal senkinek,…..
C'est la vie 16. nap 2018.02.28 13:58:44
Sosincs késő újratervezni, és újra priorizálni a fontos dolgokat. Eltelt a pozitív kampányom fele, és számos tanulságot levonhatok. Van, hogy nekem is át kell állni a kocka másik oldalára, hogy másként láthassam a dolgokat. Van, hogy természetesnek veszek számos jó dolgot az…..
C'est la vie A küzdés maga 2018.02.27 14:32:17
Írtam már arról, hogy úszni járok péntekenként, és mindig egyre jobban megy? Már régen elfelejtettem, hogy milyen érzés az, amikor mindent beleadok, és a végén elérem, amire vágytam. A Balaton átúszás rajta van a bakancslistámon, és érzem, hogy egyre közelebb vagyok…..
3 napnyi optimizmussal lógok nektek, nincs ezen mit szépíteni. Gyorsan bele is vágok. Pénteken volt Lilla névnapja, ez nemcsak nekem tette szebbé a napom, hanem Lillának is. Reggelire nutellás kalácsot ettünk, és az a csoda történt, hogy Lilla, akibe minden áldott reggel alig…..
C'est la vie Kezdődik 2018.02.13 14:33:54
Február 12. Régóta vártam ezt a napot. Nem a 28 napos kampány miatt, hanem mert azt ígérték majdnem az égiek, hogy ezen a napon tudunk venni színházjegyet a Grönholm módszerre. Erről a darabról azt kell tudni, hogy a szombathelyi színházban az igazgatói irodában (tényleg)…..
Javában belevágtunk az új évbe, a karácsonyi szeretetteljes idillnek már semmi nyoma. Pedig még egy hónap sem telt el, azóta, hogy azt ígértük, nem csak ekkor leszünk jobbak, hanem egész évben. Majdnem elütnek a zebrán babakocsival, a boltban a pénztárnál beszólnak, hogy siessek…..
Van az a mondás, hogy szegény, az, aki ígérni sem tud. Szerintem az szegény igazán, aki álmodni, ábrándozni, nem tud. Vágyni dolgokra, amikért aztán küzdhet, dolgozhat. Ezek nélkül elég sivár lenne az életünk, de az igazán tartalmas életért tudni kell innen tovább lépni.   Bármilyen hihetetlen, de…..