Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wineroads.eu

105 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Borutak blog A START FINISHE 2010.04.02 11:46:00
         Nem tudom, hogy kire milyen hatással van ez az időátállítós, hirtelen télből nyárba váltós időszak, de én egyszerűen nem tudom leküzdeni a magam előtt-mögött felgyülemlett teendőket! Jó és rossz hírek mozgatnak, vagy épp…..
Hihetetlen fordulatszámon pörgök, olyannyira, hogy sajnálatosan kicsit el is szédítettek az események, így nem maradt elég idő beszámolni a történésekről, pedig lenne miről! Kértem és kaptam! Rengetegen szavaztak és szavaznak az ország jövendő borászaira Egyre több helyen…..
Egy idő óta letepertek a tennivalók és mérlegelnem kellett fonoos fontosabb és legfontosabb teendők között! A blog sajnos a fontos kategóriába szorult, de most úrrá leszek a káoszon és pótolom az elmaradottakat! Nagy örömhír: ELINDULT A SZAVAZÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…..
Na nem, nem a négyévenkénti hajcihőre gondolok! Az csupán véletlen egybesés, hogy a "Legyen egy új hordód" pályázat kampányideje is 03.01-el kezdődik és április végére születik döntés! Itt mások a feltételek mások a jelöltek és ha mindent jól csinálunk itt…..
Soha nem hittem volna, valószínű mert soha nem volt elég türelmem kivárni a végét, de most kénytelen voltam! És mort már tudom a türelem valóban meghozza a várt eredményt! " A "Legyen egy új hordód" Pályázat sínen van!   Miközben századszorra nyomtam rá…..
Drága blogom!   Csend van! Vihar előtti csend? A borászatban most mindenki készül valamire, míg mi a fiatal tehetségeket kutatjuk a jövőbeli nagy magyar borjövő érdekében addig a borászok 12 ponttal készülnek forradalmasítani azt. A cél közös egy élhető magyar…..
Mondtam, hogy nagyban hasonlítok Bridget Jones-hoz, még ha eddig erről nem is írtam. Hiába vagyok jószándékú mindig valami félresikeredik. Na ez történt most a "Legyen egy új hordód" Pályázattal is!Pénteken megérkezett az első két, teljesen kész, a kiírásnak…..
Borutak blog EGY PÁLYÁZAT KEZDETE 2010.02.12 11:48:00
Drága Blogom!   Idén is hűek maradtunk önmagunkhoz, még mindig spontán élünk, még mindig az utolsó pillanatban döntünk mindenről,  és döntés után mindig mindent borítunk, még mindig a káosz tetejéről   készülünk azonnali…..
Amikor elkezdődött ez a blog eleinte könnyedén , aztán pedig görcsösen igyekeztem rávilágítani a borvilág érdekességeire. Ami pedig görcsös, az nem is éri el célját! Váltottam, elhatároztam, hogy csak arról írok, ami inspirál. Na ez sem jött be, olyan írások születtek,…..
Ha jobban belegondolunk az újbor fogalma nem túl bonyolut dolog. Szeptember a szüretről, november pedig a Márton napról és persze az újborról szól. De mi van azokkal a borvidékekkel, ahol szeptemberben még érik a szőlő? Ott mikor van újbor ünnepe és gyakorlatilag ott mi számít…..
Borutak blog MEGNYERHETŐ LUXUS 2009.11.20 12:37:36
Herczeg Ágnes borszakértő, munkájának révén a média egyre több területén tudósít a borról. Legutóbb a TV2 Mokka adásában a Fine Living Expo aprpója révén a bort, mint Luxus kategória terméket mutatta be. A műsorba magával, vitt néhány palackot a magyar prémium kategóriás…..
Ahogy azt Jásdi István korábban a teljesség igényével megírta rengeteg munka, fizikai és papírmunka, öröm, adó, járulék, bosszúság ám elhivatottság és szenvedély is van egy pohár borban, amit a fogyasztó nem minden esetben tud mérlegelni hacsak......nem érzi át maga is…..
Borutak blog Ehhez mit szól Eger? 2009.11.13 12:47:57
Elgondolkodtató! A "Debreceni Libalakoma, Egri borcsilagokkal" elnevezésű Márton-napi rendezvény keddi sajtótájékoztatóján az egriek kételkedve fogadták Halász D. János alpolgármester ígéretét, miszerint a debreceniek garantálják a rendezvényre, 2009.11.13-15-ig a jó…..
Kincsvadászok ebben a hónapban is könnyedén juthatnak hozzá a ritkaságokhoz, a www.wineroads.eu magazinját olvasva!Szepsy István elnökletével megalakult Mádi Erdetevédelmi Egyesület, október 24-én tartott bemutató borkóstolót Mádon, a Mádi Kúria épületében.A borokat…..
Amit az első eresztéshez írt előhangban írtunk, érvényes most is: "Talán akad olyan olvasónk, aki örömmel veszi, ha egy-két (nagyjából ötven) általunk is rendszeresen használt fogalmat egyszerűen és tömören kifejtünk. Szakavatott olvasóink pedig talán lesznek olyan…..
wineroads.eu 2009.11.04 16:51:49
Mindenkinek ajánlom figyelmében: www.wineroads.eu/lexikon.php

Az észrevételeket, korrekciókat, pontosításokat mi is szívesen vesszük.
Borutak blog Borászat Cirkusz 2009.10.19 12:01:00
Avagy mi a közös a borászatban és a cirkuszban? Alapvetően minden:Vannak kicsik és vannak nagyok! A nagyok azonban nem a méretüknél fogva lesznek nagyok, hanem azért mert nagy dolgok zajlanak a falaik között! Mindenütt bűvészkednek,a megélhetésért csak vannak akik hitelesebben,…..
Bréking bréking: Mint ahogy azt a Népszabóság nyomán Index anyánk is írja, Vincze Béla 2005-ös évlabdarúgója pincészetében és a boltokban is találtak 2005-ös évjáratú hamisított Vincze-borokat a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Borminősítési Igazgatóságának…..
BOLDOG VIHARNAPOT! - Avagy a pohár félig teli vagy félig üres?Az már teljesen világos, hogy egy jó címszó még a leghektikusabb pillanatban is magával ragadja az embert, pláne ha az időjárás a legelszántabb természetjárót is a szobában tartja! Azt azonban kevesen tudják,…..
Nos, a fenti cím nem provokatív célzattal, hanem csak egyszerű felmérésként fogalmazódott meg miszerint, rohanó világunkban minden egyes perc ki van számolva, ezért gondolkodádmódunkban automatikusan szelektálunk és maximum az extrémitások a vágy, az erőszak és a testi…..
Fejlődik a borturizmus egyre több a honos-boros kultúrprogram, és az érdeklődés sem marad el. A gond csak az, hogy sokan még mindig csak az élménybeszámolókat olvasva bosszankodnak, hogy lemaradtak egy tuti programról, hogy ez mostantól megváltozzon: Az egyik legnépszerűbb…..
Már megint hamisítják a magyar bort! Lényegtelen, hogy ki, hol, miért, egy számít hamis és kész. Az is lényegtelen ilyenkor, hogy a külföldről behozott áruházi láncok polcain sorakozó olcsó "fehérvörösrosé" ugyanilyen pancs, mert az nem magyar, az csak olcsó!…..
Barkácsoljunk bort! - szólít az angol hírportál egyik cikke és rögtön alatta következik a hír, miszerint három önjelölt portugál borász vesztette életét a borkészítéskor keletkező széndioxid mérgezés miatt!Mitől gondolják az emberek azt, hogy mindenki ért mindenhez? Miért…..
Borutak blog Hova-tova borkultúra? 2009.09.16 10:28:00
Manapaság nagyon trendi dolog bort inni! Az is jól hangzik ha az embernek saját szőlője van és itt tényleg nem a méret a lényeg! Szerencsére azt is megértük, hogy egy magyar borhotelben töltött hosszúhétvégével überelni lehet a szomszéddal folytatott dicsekvés során a…..
Nincs kifejezetten kedvenc évszakom! Jó, a tavasz, mint halak csillagjegyűnek persze kivételezett, de minden évszakban van valami gyönyörű, valami kihagyhatatlan, ami máskor nem működik!Próbáltál például teljesen egyedül egy őszi körpanorámával "kitapétázott"…..
 Már nem vagyok iskolás mégis minden évben bennem van augusztus második hetétől az a szorongó érzés, amit az izkolakezdés körüli felhajtás vált ki. Az emberek képesek a nyár legszebb hátralevő napjait kihasználatlanul hagyva, olyan dolgokra fecsérelni az időt, ami…..