Regisztráció Blogot indítok
Adatok
spajzcetli

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ideg-elme kategória, egy újabb klasszikus a két háború közti időszakból. Ravasz Mihály: Élnivágyó (sic!) hangok című kötete 1939-ben jelent meg. Egy töredék: Engedd megfogni a kezed, Hogy aki sötétben hadonász, Izlelje meg, hogy mennyivel jobb Pacal helyett az ananász……..
"...A zelleres-kolbászos galíciai tengeri sün egyfajta átmeneti fogás. A tányér alján chorizo-paprikamártás, ami a magyar vendégben akár gyerekkori emlékeket is idézhet: feltűnik benne a kolbászos lecsó minden eleme, néhány egyéb fűszerrel kiegészülve. Erre kerül egy…..
Van itt egy nehéz kérdés:Miért jobb fej gyerek Járai Zsiga, mint Simor Bandi? Mert jobb fej, ez nem vitás, a Járai Zsiga-féle cégnek nem kell beköhögni pár milliárdot. Ennyire még Csányi Sanyi sem jó fej, sőt még az izraeli karvalytőke sem, pedig ő már csak igazán jópofa…..
Louie the purple horse Tíz perc 2010.06.25 11:15:00
Tíz perc elég Antonio Banderasnak, hogy a filmben hanyatt döntse a nőt.Ha minden összejön, akkor bárkinek elég ennyi idő a dologra, nem kell Banderás Tóninak lenni.Tíz perc kényelmesen elég arra, hogy valami jobb autóval körbe menjünk a Nordschleifén.Tíz perc alatt kényelmesen…..
Arktész: Ó, kedves Antarktész, milyen szép hűvös reggelre ébredtünk, csiripelnek a madarak, zümmögnek a bogarak, a természet ünnepe ez! Antarktész: Igazad van drága Arktészom, gyönyörű nappal áldottak meg minket az olymposziak! Arktész: Talán leszaladhatnánk a patakhosz és…..
Louie the purple horse Esküszünk! 2010.05.30 09:42:23
Kedves Barátaim, csuhások és kevésbé csuhások!Soli Ego gloria!   ..
spajzcetli 2010.06.03 09:00:20
E.P.: A könnyű, a nehéz, a zaj, a csönd (részlet)
(Megjelent az Igen című katolikus ifjúsági lapban - 1990-ben)
„Most minden hangosodik, és ez eléggé magától értődik a nagy, hamis országos csönd után. A hit is hangosodik. Lehet ebben jót látni, az öntudatra ébredés első mozdulatait. A hit azonban lényege szerint csöndes, szerintem hangos hit nincs is, a hangos hit hazug. Az elnyomott egyház mindig bírja rokonszenvünket, azaz önszeretetünket. (Bár, ahogy az elmúlt 30-40 esztendő sem az egyénnek, sem a társadalomnak nem volt diadalittas – az egyháznak sem. Vajon csak annyi kompromisszumot vállaltunk, amennyi muszáj volt? Vajon eléggé segítettük egymást? Vajon papjaink és főpapjaink kellő példát mutattak? És prominens testvéreink? Milyen sok híres emberről derül ki most, hogy ismeri az „Isten” szót. A katolikus egyház egy centivel sem emelkedett az ország átlaga fölé!)
Az mindig nagy próbatétel, hogy miképpen őrizzük meg csöndességünket, kicsinységünket, amikor úgymond, nem korlátoz semmi (csak mi magunk). Én mindig megijedek, ha látom az egyházam társadalmi erejét. A nagymisén a pöffeszkedő, magabiztos arcok, ahogy állok ott új nyakkendőmben, és az arcomon az a kis türelmetlenség, ha túl hosszú a beszéd, hisz ez majd kis zavart fog okozni a vasárnapi ebédben – mi, jók.
Félek azoktól, akik hangosan hisznek. Azok nagyon tudnak valamit. Pontosabban: éppen azt tudják, hogy milyen az Úristen. De az Úristen nem ilyen vagy olyan; más. Krisztus az, aki közvetít. Ám hogy esélyünk legyen az értésre, nagyon halknak, kicsinek, elszántnak és odaadónak kell lennünk.”
Mi, a Magyar Köztársaság Országgyűlésének azon tagjai, akik olvastuk az Evangéliumot, mielőtt kereszténykedni kezdtünk kijelentjük, hogy az ószövetségből is elolvastunk pár sort. Ezért tudjuk, hogy Teremtőnk nevét hiába nem vesszük. Főleg nem politikai nyilatkozatainkban,…..
spajzcetli 2010.05.29 17:54:18
@Lucius Flavius Arrianus: „Az inkriminált szövegrészt mint homo politicus hibának, mint római katolikus hívő ízléstelennek, mint magyar polgár megosztónak tartom.”

Hol lehet aláírni?...

Kiegészítésem „pártunk és kormányunk” fluoreszkálóan képmutató, alibi kereszténységéhez: „Mi, a Mordor Birodalom Szövetségi Gyűlésének tagjai, akik hiszünk abban, hogy Szauron az Egy Gyűrű ura, …”
Nemsokára nyílik a belbudai Lidl, ahová "lecsúszott néprétegek vásárolnak olyan szarokat, amit a németek ideöntenek, mert nem bírják megenni." Sőt! "Buda azért nem Csepel, meg a nyócker!" Elrondítja a kerületet, de nem baj, össze fog zuhanni a 200 forintos…..
spajzcetli 2010.05.21 06:56:49
NÉGYmadár 12 PONT 2010.03.16 09:04:32
spajzcetli 2010.03.17 16:59:25
@evil overlord: Valóban! Ez a koan a politikai megvilágosodást hozta számomra... :))
NÉGYmadár Micsoda idők! 2. 2010.02.28 14:35:00
 A madarak hagyták magukat befolyásolni, így visszanéztek erre a kis családi perpatvarra. Persze, közben eltelt egy kevés idő, kamaszodik az  a krva kölök...
spajzcetli 2010.03.01 22:10:29
@virtual landscape: ...egyre jobb a blog! :)
Találó zsánerkép "magyari" viszonyainkról. A sarki szűz és a talpig tróger-tolvaj emelkedett párbeszéde, miközben a túlmozgásos debil kölök a tranbulinról nagyívben, jóerősen -szellemi színvonalának megfelelő érvrendszert használva- kritikát gyakorol...
Brit kutatók 3000 emberre kiterjedő felméréséből kiderült, hogy a férfiak átlagosan évente 4754 alkalommal gondolnak a szexre.Jó. És január másodikán?..
Eszperente Recenzens jegyzet 2009.12.01 22:10:00
 Egy kedves enfelem - eszement de kedves ember - jegyzett egy verses remeket, egy meg lefestette szerzeteket, melyek benne szerepelnek. Megveheted ezt nem egy helyen. Kezedbe helyezve szemeddel legeld s kezeskedem: fetrengve nevetsz! De kecske nem leened benne, ezt ne keresd! Ellenben egy…..
Vezető hírportálunk, az index a pécsi revolveres mészáros lőegyleti tagságát próbálja elsődleges fontosságúnak beállítani. Holott ennek a ténynek a hangoztatása nem más célt szolgál, mint elterelni a figyelmet a probléma valós gyökereiről.  Az illetékesek …..
spajzcetli 2009.11.28 22:52:22
@Before: …huuuuuuu!, valóban!...
Rákerestem a google-al a szövegre. Már számolatlan helyen megjelent korábban, ahol ez eddig sohasem „jártam”, pl. www.otkenyer.hu, keresztény –meleg portál :)) Hogy eddig nem botlottam bele, azt jelenti –szerencsére!-, hogy kevés időt töltök netezéssel. Többnyire olyan hívságos haszontalanságokkal, múlatom Isten drága idejét, mint: család, munka, barátok, olvasás, kertészkedés, túrázás… :))

Szendi Gábor Paeolit táplálkozás c. könyvében tudományos alapú –vagy annak látszó!:))- érvek felsorakoztatásával –szellemes stílusban!- ágál a cukor, burgonya, tej, tejtermékek (kivétel a sajt), gabona (kivétel a zab) és gabona alapú ételek emberi fogyasztása ellen…

A hisztériakeltés nem újdonság, mindig is éltek vele, manipulációs szándékkal. Magyarországon ebben politikusaink és begőzölt, vak híveik, valamint haszonleső pojácáik az élenjárók! Legújabbak: hvg.hu/itthon/20091127_fidesz-hulyeseg.aspx, vagy www.fidesz.hu/index.php?Cikk=142383
Eszperente Fergeteges kecskeleves 2009.10.27 06:43:00
EGY KEDVES ENFELEM, MELY RENDSZERESEN JEGYZETEL WEBHELYEKEN, EME RECEPTTEL LEPETT MEG ENGEM.  FELTESZEM, MERT FELTESZEM TETSZHET EZ NEKTEK: …Szertelen, de szerfelett szeretve szeretett nejem reggel -lenge mejjes mezben felherkenve- jelentette: hetyke kedvem kerekedett egy zsenge…..
spajzcetli 2009.11.02 20:40:16
@"ennen levemben":
… Fellegekbe rejtekezett Szentek! Segedelmet!

Kedvem szegve, kereszteket vetve feszengek: Elvermelt, kertemben termettekre s telt spejzemre veszedelmek leselkednek! Ennen Levemben s Desszertke (beles-eledeles netes web helyeket szerkesztenek!) kemence-melegbe betett eledelemre szemet vetettek, bejelentkeztek! Sejtem, ezek hegyeket felesznek!... :))
spajzcetli 2009.11.22 19:51:35
@szebb nem: + "ennen levemben"!
…eszperente terepen nem kelhetek veletek versenyre! Lehengereltetek!
Szellemes, veretes „e”-k fejemben rendre elkeveredtek, restellem, de nem kesergek…
spajzcetli 2009.11.23 23:01:45
@szebb nem: + „ennen levemben”!
… Beesteledett… Seres kelyhem –mely cseperegve, csendesen, pezsegve telt meg- mellettem hever. Restellem, de kedvenc kesernye levemet (R”e”deberger) vedelem...
Jelenleg "e"-ket nehezen lelek fejemben, megfeneklett eszem, de szeretlek benneteket!...
Eszperente Ellenszert vegyenek! 2009.11.10 06:53:00
Egy rettenetes veszedelem terjed szerte, melynek neve H1N1, s erre kevertek egy szert, melyet belefecskendezve emberekbe esetleg meg sem betegednek, ezzel megmenekednek.De emberek esze meg lett keverve rendesen, ellenszerre kevesen epekednek. Egyesek el sem mennek felcserhez, egyesek meg fejvesztve…..
spajzcetli 2009.11.10 18:27:23
@"ennen levemben": … Feketeretket telente rengeteget eszem. Zellerrel egyetemben ez –nem egyetlen!- kedvenc eledelem! Megjegyzem: szerelem-gerjedelmet eredeztet!
Nem leplezem: feketeretek belekbe menve fergeteges szelleteket termel, melyeket csendesen legekbe eregetek. Nem kellemes, de szende helyzetet tettetek!

Feleseket ne vesd meg, -persze, ne vedeld!- estelente egy-egy nyelettel vedd nyelvedre s belszervekkel egyetemben kellemesen melengesse tested, kedvesed mellett elheveredve…
Álszentfazék Éberség! 2009.11.09 17:18:00
- Azelőtt a császár őfelségének képe lógott azon a falon - szólalt meg egy idő múlva -, éppen ott, ahol most a tükör lóg. - Az, jól tetszik emlékezni - felelte Palivec úr -, ott lógott, és leszarták a legyek, hát felraktam a padlásra. (...) - Emiatt ne fájjon a feje -…..
Eszperente Seperj, s szexelhetsz! 2009.11.02 10:20:00
Fel lett fedezve s megjelent nem egy helyen, mely esetben rendesen sepersz, eledelt keversz meg stexet temelsz  - rendszeresebben szexelsz. Ez lehetetlen! Felteszem, ezekkel rengeteg perced elmegy, este meg ernyedten leheversz s szenderegsz, szex fele nem tekereg eszed.…..
Álszentfazék Ha Guttenberg ... 2009.10.26 21:43:00
Mi lett volna, ha Guttenberg nem a könyvnyomtattást, hanem a számítógépet találja fel? Pontosabban, az internetet. A Brit tudósok rovatban megjelenik valami Newton(?) törvénye a tehetetlenségről. A hír melletti reklámból azonban megtudhatja a nagyérdemű, hogy a tehetetlenség nem…..