Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jusztsemmondommeg

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na jó, nem csinálok úgy, mint aki meglepődik azon, hogy ősz van, elvégre novembert írunk, de azért én jobban szeretem a napos, mosolygós őszt a reggeli enyhe fagyokkal, mint ezt a párás, ködös izét, ami már a piroson is mutogatta magát a múlt héten...
  Most átadom a szót anyukámnak. A megoldást ő sem tudja, de nagyon szeretne segíteni. Andinak és mindenkinek, aki nem evő gyerekkel küszködik. A kórházas és egyéb tapasztalatok alapján többen vannak, mint…..
jusztsemmondommeg 2015.02.12 21:27:29
@olahtamas-: Én azt mondtam a menyemnek, hogy adjon szalonnát a gyereknek. Mondta, hogy nincs foga. Mondom erre is van megoldás, turmixolni kell a szalonnát. Abban nincs laktóz, stb :D

V.D.: én meg itt olvasok mindig, csak keveslem a mennyiséget :D Gabika meg már abban a korban van, hogy már nem szereti a Gabikázást, meg úgy egyáltalán nagyon kamasz
  Leszedtük a karácsonyfát. Muszáj volt, mert a húgom matatta. Eddig miattam kellett, mert minden évben kitaláltam valami kis happeninget, dinoszauruszokat telepítettem a karácsonyfára, óriás műlesiklást játszottam rajta a legóimmal, mittudomén. Idén már nagyjából felfogtam,…..
jusztsemmondommeg 2015.02.07 17:52:26
Utolagos engedelmetekkel megosztottam a blogot ennek a posztnak az írójával: www.facebook.com/andi.kazi.gyevi/posts/782247368523271?pnref=story
Nekem úgy tűnt, hogy hasonló cipőben jár, mint ti Szuszuval. És tényleg, elolvasva magukra ismert, nagyon örült. Remélem segítséget nyújt neki :)
IldiH voltam ;)
Ezután már nem volt kézfogás, csak viszlát. Az ami megtörtént,már egy héttel ezelött volt,és eddig is sokat gondolkoztam azon,hogy közzé tegyem-e. Döntöttem.   Előzmények:     Gyomorpanaszaim voltak,majd,beutaló gasztro dr hez-aki colonoscopiát javasolt.a koromra való…..
jusztsemmondommeg 2014.02.23 11:18:01
@platelet: Márpedig az asszisztens előttem készítette el és adta be az injekciót, nem orvos, nem altatós. Ezek szerint a betegnek kell kitalálnia, hogy milyen információra van szükség egy beavatkozáshoz? Mondjuk legközelebb akkor viszem magammal a személyre szabottan kiadagolt szedatívumot ...

Rotoxis: Nyilván nem egyformán dolgozza fel az emberek szervezete, de ha ugyanazt és elvileg ugyanannyit kapok, akkor nagyjából ugyanazt a hatást is várom el. Márpedig papírforma szerint minden egyezett a korábbival.

Maradjunk annyiban, hogy tök jó az ilyen vizsgálatot, esetleges polipeltávolítást nem ébren átélni. Üdvözlendő, ha ezt normál ellátásban megadják, de annak sok értelme nincs, hogy azt hiszed aludni fogsz, ehhez képest pont a legfájdalmasabb szakaszban vagy fönt, elején-végén szundikálsz. Amúgy meg igenis dolgozó függő, van aki nem törődik a beteg közérzetével és van, aki igen. Ez a vizsgálat végezhető így is és úgy is, tehát szakmai hibát nem vét, ha úgy csinálja, hogy nekem fájdalmas.
Gábor megpróbálta kideríteni, miért nem használható emberi logika szerint a Volánbusz internetes jegyrendelése, de nem sok sikerrel járt: Szóval most én voltam a Naiv ügyfél, aki a Volánbusz online jegyvásárlási rendszerébőla) szerettem volna megtudni, honnan is megy busz…..
jusztsemmondommeg 2014.02.05 13:39:40
@C_s_a_b_a: nem ismerem a környéket, de mintha a volánbusz járatkifejtős térképén
ujmenetrend.cdata.hu/uj_menetrend/volan/talalat_kifejtes_sm.php
a Temesvárira tennék az indulás helyét és nem látok ott Balzsam utcát (amúgy meg mintha kissé távol lenne a vasútállomástól :o )
Helyes ez a térkép?
jusztsemmondommeg 2014.02.05 13:51:34
@jusztsemmondommeg: :/
ujmenetrend.cdata.hu/uj_menetrend/volan/talalat_kifejtes.php?run_id=104778&domain_type=1&sls_id=24657&els_id=17604
direkte úgy van darabolva az oldal, hogy nem tudom az indulási pont képét linkelni, de ehhez a járathoz néztem a térképet
Miután az Elmű kilépett a Díjnet rendszeréből, a felhasználóknak regisztrálniuk kellene magukat az áramszolgáltatónál, hogy továbbra is neten fizethessék a számláikat. Ezt meghekkelte ugyan a Díjnet, és meg lehet(ett) őket bízni, hogy regisztráljanak az ügyfél nevében, de…..
jusztsemmondommeg 2014.01.30 14:56:04
@gabors: de, tudok frisset is: 2 hónapja felszámoltak 1 Ft késedelmi kamatot, miközben jött tőlük egy köszönő levél a határidőn belül történő fizetésemért. Még gondolkodom, hogy reklamáljak-e, már csak az elv kedvéért is :D
Viszont én meg használtam néhányat a kiküldött kedvezményes kuponjaikból :P
jusztsemmondommeg 2014.01.30 14:49:33
@normálisésliberális: mivel bankot nem tudok éppen váltani, ezért nem néztem utána, de melyik bank nem számol fel díjat kártyás fizetésért? Én - még - mindenre fizetem a tranzakcióst ...
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!   Tisztelt blog!  Egy…..
jusztsemmondommeg 2011.08.16 12:44:12
Sajnos rengeteg élményem volt az elmúlt 30 évben nőgyógyászati/szülészeti osztályokon. És igenis sok hanyag, közömbös, esetenként rosszindulatú dolgozóval találkoztam, akár saját élményként, akár másokkal történtek tanújaként. Az orvosi részéhez nem értek, nem is véleményezném, hogy mi lehetséges és mi nem. De tanúja voltam sok évvel ezelőtt hasonlónak. Sok-sok ágyas kórterembe, veszélyeztettet terhesek közé hoztak be este egy vetélő kismamát. Senki felé sem nézett másnap délelőttig, addig ott kínlódott (görcsölt, vérzett) a kórteremben. A délelőtti viziten könyörgött a végigrohanó főorvosnak és sleppjének, hogy tegyenek már valamit. Miután elvonultak visszajött az egyik orvos, megvizsgálta és ott helyben, előttünk kivette és egy ágytálba hajította a meghalt magzatot. Hogy történt-e fizikai sérülése a kismamának nem tudom. De azt igen, hogy ez lelkileg sem neki, sem nekünk (akik azért feküdtünk ott akár hónapok óta, hogy életben maradjon a babánk) nem tett jót. Mivel semmilyen kezelést nem kapott 12 órán keresztül, így gondolom, hogy akár este, akár reggel a műtőben véget vethettek volna a szenvedésnek, nem kellett volna ezt átélni senkinek.
Sokszor vetéltem, volt halva szülésem, és sok rossz emléket őrzök az ellátásommal kapcsolatban.
Ahogy természetesen találkoztam néhány(!) kiváló, empatikus, segítőkész, kedves nővérrel, szülésznővel és orvossal is. De többségében azok vannak, akik "csak" rendesen végzik a munkájukat.
Első bevezetés: Az a helyzet, hogy Budapesten nem igazán létezik olyasmi, hogy túrabakancs javítás. Legalábbis nekem nem sikerült találni. A Mister Minitben nem vállalják, a hegymászóboltokban meg a Maunához küldenek. Na most a Maunáról azt kell tudni, hogy egy nagymarosi…..
Kedves Címzett! Siket fiatalember vagyok, aki hét éve dolgozik a szakmájában. 2010. április 30-án közös megegyezéssel eltávoztam az előző munkahelyemről, és azóta állást keresek. Az álláskeresés során tapasztalt eseteket szeretném leírni, illetve megvitatni. Az…..
jusztsemmondommeg 2011.02.23 21:27:40
@nyíregyházi betti: Elég sok helyen feldobtam a kérdést, hátha akad olyan, aki normális, legális állást tud. De sajnos még csak ötlet sem volt, pedig nem egy analfabéta emberről van szó. A megszerzett ismeretei, gyakorlati tapasztalatai nagyrészt még hallóként születtek, de azóta új területen is dolgozott. Alapvégzettsége szűcs, bőripari szakközépben érettségizett és dolgozott is a szakmában, amíg ezen a területen volt munkalehetőség. 5 év kereskedelmi, áru beszerzői gyakorlat; 5 év vendéglátói, eladói gyakorlat; B kat. jogsi, nagy vezetői gyakorlattal; német és olasz nyelvtudás (nem nyelvvizsgás, hanem nyelvterületen szerzett tudás), meg egy kicsi angol. A betegség után elvégzett számítógép felhasználói tanfolyamot és 10 évig egy könyvelő irodában dolgozott (adatrögzítés, beszerzés, postázás, esetenként ügyféllel személyes kapcsolattartás, stb). Bármilyen fizikai, irodai munka szóba jöhet, ahol nem feltétel a telefonok kezelése, valamint a személyes kommunikáció minimalizált, illetve személyre szabott (e-mailon, sms-ben történik, lassabb, szemből érkező beszéd).
Ha csak arra gondolok, hogy a saját munkahelyemen nem egy bebetonozott buta embert kiválóan tudna helyettesíteni...
-Így emlékszik vissza olvasónk a 23E buszon történtekre. Erika hétfőn reggel a munkahelyére utazott az említett busszal, aminek kereke a szétdurrant. „Megbillent a busz, de nem állt meg, halad tovább, azt sem tudtuk mi történt. A Lágymányosi hídnál le kellett szállni, akkor…..
jusztsemmondommeg 2010.01.31 15:46:54
@A szakma elkötelezett híve: Én korábban rajta voltam ezen a buszon, még az ellenkező irányba tartván. A kerekekre csak rápillantottam, mert a megállóba beálláskor már furcsa hangja volt, azt hittem defektes. Egész utazás alatt hallani és érezni lehetett valami furcsát, a vezető ki is szállt megnézni a Baross u-i benzinkútnál, de csak az első 2 kereket vizsgálta. Ha csak azt nézem, hogy Baross u. eleje és végállomás távon tutira érzékelt gondot, akkor lett volna ideje komolyabb átvizsgálásra, szerelő hívására, ahelyett, hogy tovább megy utasokkal megpakolva és kockáztat egy balesetet.
Az alábbi levél egy szokványos csapdahelyzetet ismertet, tipikus esete a szolgáltatónak való kiszolgáltatottságnak.   Tisztelt Zugügyvéd! 2007. augusztusában vásároltam egy ingatlant, amelyben egyedül élek. A Főtáv Zrt.-től érkezett számlákból, illetve a…..