Regisztráció Blogot indítok
Adatok
frími

282 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
30/40 Január a moziban 2019.02.01 15:43:18
Creed II. Sylvester Stallone állítólag utoljára bújt Rocky Balboa bőrébe. Ezzel a filmmel letette a lantot és búcsút intett egyik ikonikus figurájának. Stallone lépését nemcsak megértjük, hanem mélységesen akceptáljuk. Merthogy ezt a karaktert már nem lehet színezni, sem különösebben forszírozni.…..
Jaj de régen volt már, amikor egy teltházas moziban csodáltuk, ahogy a Ray Ban napszemüvegben parádézó, a cinkos mosolyt a szája szegletéből eltüntetni nem tudó marcona testőrdalia, Kevin Costner ölben vitte ki a túlzsúfolt szórakozóhelyről a halálra rémült és ettől karjaiban elalélt sztárénekesnőt,…..
30/40 Az ígéret - filmkritika 2017.08.18 01:02:03
Mire vágyik az ember, ha moziba megy? Persze azonnal rávágjuk: szórakozni, kikapcsolódni és ha lehet orrvérzésig röhögni. Igen, ez az egyik olvasat, a gondtalanság. De van egy másik is. Merthogy egy filmnek, vagy bármilyen művészeti alkotásnak, legyen az színházi, irodalmi, zenei esetleg…..
30/40 Pappa Pia - filmkritika 2017.08.16 01:45:47
Nem baj az, ha egy ország filmipara törekszik arra, hogy olyan sikergyanús mozikat gyártson, amivel megszólíthatja a közönséget. A kulcskérdés inkább az, hogy ezt milyen úton és módon próbálja megvalósítani. Annak, akinek most éppen a karmesteri pálca a kezében van, az a szent meggyőződése, hogy a…..
Két dologban lehetünk biztosak mostanság a mozit illetően is. Az egyik, hogy nyár van. Ezt még ugyan ki tudják védeni az üzemeltetők egy, vagy több légkondicionálóval, ami annyiban mindenképpen segíthet a komfortérzetünkön, hogy legalább nem érezzük azt percenként, hogy valahonnan patakokban ömlik…..
30/40 Minden, minden - filmkritika 2017.08.04 00:01:20
Azt gondolná az ember némiképp naivul, vagy tudatlanul, hogy a mai Facebook-generáció már nem fecsérli az idejét olyan régimódi, elavult szórakozásformákra, mint a mozi. Inkább letölti a filmet otthon, vesz hozzá kólát, meg popcorn-t, amit a mikróban ki –és megpattogtat, aztán a barátaival, vagy…..
30/40 Dunkirk - filmkritika 2017.07.21 00:12:27
Hogy mit jelent egy háború? Talán még átélnünk sem kell ahhoz, hogy tudjuk, felfoghatatlan károkat, sebeket, pusztítást és rombolást, értelmetlen halálokat, szenvedést, amelyek kíméletlen és reménytelen forgatagában még egy pillanatra sem látszódik az újrakezdés, vagy az újjászületés esélye. A káosz…..
Régóta háborúzunk a majmokkal. Mintha nem lenne elég bajunk a saját fajtánkkal. 1968-ban még házhoz mentünk a pofonért, hiszen a Charlton Heston játszotta főhős egy a Földhöz nagyon hasonlatos bolygóra tévedt egy elhibázott űrutazás során, ahol bizony az állatok voltak az urak és az ember a gonosz…..
Pókember, az a szuperhős a Marvel univerzumból, aki nemhogy nem öregszik, de folyamatosan visszafiatalodik. Így pedig halál ellen úgyszólván be van oltva. Nem mintha a többiekre valaha is rácsukódna a koporsó, vagy az urna fedele. Csak azt sajnálhatjuk, hogy ezzel az örökös újrakezdéssel nem…..
Az eddig sem volt titok, hogy az álomgyár környékén a producer szinte minden esetben erősebb kutya, mint egy rendező. Aki még kételkedik ebben, annak szíves figyelmébe ajánljuk a készülőben lévő Han Solo-projekt körüli hajcihőt és felfordulást. De tudna mesélni erről aktuális filmünk éceszgébere,…..
Nem véletlen, hogy egy baba megszületésekor az az első és legfontosabb kérdés, hogy a csöppség egészséges –e. És ebből a szempontból másodlagosnak és tulajdonképpen lényegtelennek hat, hogy milyen a neme, a szeme és az is, hogy kire hasonlít inkább az apára, vagy az anyára, esetleg a postás bácsira.…..
Néha nem árt gondolkozni. Például arról, hogy milyen világot szeretnénk magunk körül látni, hogy milyen környezetben, kultúrában és társadalmi viszonyok között találhatnánk meg azokat a boldog pillanatokat, amiktől teljesnek és élhetőnek éreznénk az életünket. Ilyenkor persze hajlamosak vagyunk…..
Az ígéretnek akkor van súlya és értéke, ha azt megtartják. A köztévé azzal a hangzatos szóvirággal próbálta eladni a tavaly elkezdett propaganda szépségversenyét, hogy megújulnak. Azt már előtte is tudtuk, hogy egy dologban mindenképp. Hajdú Péter ugyanis az asszonnyal folyamatban lévő nagy…..
30/40 Csajok hajnalig - filmkritika 2017.06.15 23:46:49
Úgy igazságos, hogy ha a férfiakat megkínálják egy „ereszd el a hajamat, hadd okádjam el magamat” típusú komédiával, amelyiknek egy legénybúcsú az alapja, megillesse a hölgyeket is ugyanez a kiváltság. Értelemszerűen leánybúcsú konstrukcióval és kiindulóponttal. Nem is értjük eddig mire vártak,…..
30/40 Szakadékban - jegyzet 2017.06.10 01:51:41
El lehet gondolkozni azon, hogy miért nem kenjük be arannyal ezeknek a drága focistáinknak a lábát. Volt egyszer egy EB siker csaknem egy éve. Mit csináltak akkor a szurkolóink? Megállították a forgalmat és a villamosokat, dáridóztak az utcán és végre átélhették azt, hogy a magyar válogatott…..
30/40 A múmia - filmkritika 2017.06.09 01:34:10
Ötvenes férfiaknál szokott előjönni a kapuzárási pánik. Ennek egyik formája, amikor az illető megérezvén az idő és az évek múlását pajkos bikaként új szerető után néz. Van azonban egy másik megnyilvánulása is, amiről nemigen beszélt eddig a szakirodalom. Merthogy valószínűleg nem is tudott róla. Tom…..
A film olyan, mint bármilyen más portéka a piacon. Azt bizony el kell adni. Persze a nagy stúdiófilmekhez, az úgynevezett blockbusterekhez nem kell marketing, azokat a látvány, vagy az egyéb felhajtás önként és dalolva elviszi. De mi van a független, pláne európai mozikkal, azokkal, amikre oda…..
30/40 Wonder Woman - filmkritika 2017.06.02 01:32:11
Amikor az urak rottyra vágják magukat, akkor jöhetnek a nők. És bizony most a DC és a Warner közös kooperációja nagy bajban volt. Nem is a pénzügyi bevételek szempontjából, hiszen még a legramatyabb képregény feldolgozásaik is visszahozták a ráfordított költségeket. Inkább a minőség, a színvonal és…..
30/40 Utóhatás - filmkritika 2017.06.01 00:10:38
Mielőtt Arnold Schwarzenegger egy kicsivel több, mint hét évnyi kaliforniai kormányzóság után visszakéredzkedett Hollywoodba, alapvetően két műfajban jeleskedett. Nagyobbrészt a testi felépítésének és impozáns alkatának megfelelően akciófilmekben, kisebb hányadában könnyed limonádékban. Persze…..
Nem lehet kikerülni őket. Bármerre futunk a kibertérben, biztos, hogy összetalálkozunk velük. A nemzeti együttműködés rendszerének álompárjával. Az aranyásóval és az aranyával. Nem bújnak el. Vállalják önmagukat és a kapcsolatukat. Példát mutatnak. Már csak az a kérdés, hogy kinek? A…..
Bukás, bukás hátán. Hosszú idő óta ez a pénzügyi és nívóbeli mérlege Johnny Depp filmográfiájának. Egyszerűen nem tud olyat csinálni, hogy kedvezzen az egyre csökkenő számú közönségének és azoknak a rajongóknak, akik még nem fordultak el tőle. Borzalmasan választ forgatókönyveket, a Transzcedens,…..
30/40 Alien: Covenant - filmkritika 2017.05.19 00:06:40
Zavaros az egész, ami itt van. Valami ilyesmi hangzik el a női főhős szájából a film felének környékén és hajlamosak vagyunk nagyon mélyen egyetérteni vele. Sőt, ha már itt tartunk, kinevezhetjük ezt a legújabb Alien összeröffenés legfontosabb és legfőbb mottójának. Azt meg csak úgy mellékesen…..
frími 2017.05.20 15:15:48
@VogelZsigmond: A hiba az hiba. És jobb ha ez ember beismeri, hogy tévedett. Természetesen kevés a meglepetés a fináléban. Rosszul fogalmaztam. Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem!
Talán nem fellengzős kívánság azt várni egy krimitől, hogy lepjen meg. Ez persze többféle úton-módon történhet. A legkézenfekvőbb az lehet, amikor bizonytalanságban tart minket az elkövető személye azzal, hogy az utolsó percig tippelgetjük, hogy vajon ki állhat a rejtélyesnek tűnő bűncselekmény,…..
Önmagában az, hogy valaki majd öt percig ugrabugrál a tévé képernyőjén és ezt tornának próbálja eladni, minden, csak műsor nem. És ezért nem is odavaló. Tudjuk, hogy régen az átkosban, amikor mindössze egyetlen csatorna borzolta az idegeket és az ízléseket, volt egy TV Torna nevezetű szösszenet,…..
30/40 Ó, anyám! - filmkritika 2017.05.12 01:17:39
Azt mondják, akinek humora van, annak mindene megvan. És ilyen szempontból lényegtelen az, hogy az illető férfi –e, vagy nő. Persze a kőkorszakban élők szerint, akik még elfelejtettek kibújni a barlang árnyékából, csak az erősebbik nem kiváltsága lehet az, hogy poénokkal, vagy vicces beszólásokkal…..