Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gebacsi

0 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Második vegetariánus szezonját kezdi kedvenc éttermem, a koppenhágai Noma az újranyitás óta, megmutatom, hogy néz ki az új menü...
gebacsi 2019.06.28 13:15:32
@_z_: nem gondolom, hogy ellentmondtam magamnak. Csak úgy vélem, hogy szelektíven hallasz - vagy én fogalmazok pongyolán. Amit látsz egy képen és olvasod a szöveget hozzá, na arról nincs fogalmunk, mert amíg nem real time-ban élted meg az elejétől a végéig addig az illúzió még akkor is ha szakember vagy. Csak annyit tudsz hitelesen megmondani, hogy ízlik vagy nem ízlik, mert a többiről valós fogalmad sincs, csak elmesélik, hogy ez az a "valami" és bizony innét-onnét van, meg öko, meg bio, meg csak nekünk készült és még lehetne folytatni a tehénellető szövegeket. Azért nincs értelem róla érdemben vitatkozni, mert az egy dolog, hogy mást gondolunk róla, hanem azért nem érdemes, mert tényleg fogalmunk sincs a dolog valójáról, mert csak arról vitázhatunk amit mutatnak, de az nem az aminek látszik. Ezért tartom illúziónak és komoly pénzért megvezetésnek. Ami önmagában engem nem zavar, mert vannak ilyen vállalkozások, és az ilyenekre vevők - nem csak élelmezési vonalon. A véleményem annyi, hogy ez nem szabad, hogy meghatározó, követendő példa legyen. Ebben a szakmában is el kellene indulni a fenntarhatóság, takarékosabb felhasználás felé. Hiába a tökéletes képi világ a környezetről, ez a dolgok elkenése és a magasból való pislogás lefelé. És marha környezetkímélők vagyunk, mert helyi anyagok, tisztaság, szelektív gyűjtés és még sorolhatnám. Aha, na ez az önámítás és remélem, hogy a gyerekeink ezt majd felérik ésszel és nem a kamu látvány lesz a lényeg.
gebacsi 2019.06.28 13:55:26
@jocomiller: a fellegváraknak, ha önjelöltek, ha mások által jelöltek, de felelősségük van, mert azt tartjuk normálisnak ha a legjobbak a példák, és ők követendők. Igen kaptunk egy illúziót. A világ másik részén már jóideje fogyasztanak oly dolgokat amelyeket csak hüledezve nézünk. Ezt nem ez a csúcsgasztronómiai fellegvár találta ki. Minden bizonnyal az emberiség etetése komoly fordulaton fog átesni évtizedeken belül, mert a jelenkori dolgok nem fenntarthatók. Az pedig még nagy kérdés, hogy ennek a szakmának a csúcsa mire való, mire képes. Majd az idő igazolja őket - vagy nem.
gebacsi 2019.06.28 20:36:49
@Alfréd76: te beszélsz trollokról ? fogalmad sincs mire elég 35 hektár termőföld és arról sem, hogy mekkora illúzió és mekkora semmi amit itt "megettél", mint látványt. Ez a semmi azért gáz, mert ezt a szakma csúcsának nevezett valami produkálta korszakalkotónak szánva.
Franciaország gyönyörű, ráadásul mind földrajzilag, mind klímában rendkívül változatos, fantasztikusan gazdag kultúrával, gasztronómiával, borokkal – és persze a helyi emberekkel. Mi az a tíz dolog, amit Franciaország megtanított egy több mint 25 éve ott élő…..
gebacsi 2019.05.29 10:35:20
@Hari Seldon 2: parttalan dolog azt elemezgetni, hogy a nyugati civilizációnak nevezett földtájékon mennyi volt a francia és nem francia, az átlagtól jelentősen eltérő emberek száma és ténykedése. De azért javaslom a saját megnyugtatásuk végett ( akár a Te lelkedet is megnyugtathatja ), hogy pl. az említett Henri Becquerel munkásságát összemérni mondjuk Ernest Rutherford-éval. Ha ezt tényszerűen levezeti és vitathatatlanul a francia a jobb akkor hadd dagadjon a francia ego. Én itt a magyar ugaron vidéken meg elvagyok és lehet a büszkeségemet nacionalistázni, még még áthallással durvábbnak is nevezni, mert ugye nekünk ehhez képest csak tíz a mínusz hatodikon lehet a büszkeségünk. Az is ostoba farokméregetés és általános lózung a tíz pontból ( ami nem is értem, hogy miért pont tíz ), hogy kinek tömöttebb a kamrája és ki vendégszeretőbb. Olvasni itt egész jó posztokat, de ezt kár volt végig szenvednem.
gebacsi 2019.05.29 11:29:58
@Arthamyr: Felzárkózás ? bárkihez is ? minek ? ezen a sárgolyón ahonnan még nagyon sokáig érdemben nem lesz hova menni és sem felzárkózni. Részemről nem érzek késztetést arra, hogy felzárkózzak bármelyik nációhoz is. Tanulni, tapasztalni érdemes tőlük és kell is - de legyen az akármelyik nemzet. Viszont éljük a saját életünket, vagy amit tehetünk, annak ellenére, hogy vastagon tolják a demokratikus fogyasztói társadalom eszméjét. Nem tudom még vitaindítónak se látni ezt az ömlengést és csodálkozom, hogy nem franciául írta, ha valaki új hazát választ és ennyire belehabarodott, akkor próbáljon meg idegen nyelven álmodni is. Nem szükséges ilyen éllel visszaböködni, kicsit tárgyilagosabban talán kulturáltabb tudnánk véleményt cserélni és megérteni a másikat. Viccesen mondva saját megnyugtatásom végett kiszaladtam a kamrába, meg benéztem a teli 400-as fagyasztóba és megnyugodtam, hogy bármikor vendégül látok 30 embert ( szívesen látott ), csak persze a kemence felfűtése időigényes egy jó kenyérre vagy húsételre, de ha valakinek megfelel egy jó füstölt sonka is...... és mindezek E betűk nélkül.....
gebacsi 2019.05.29 12:57:29
@Arthamyr: A visszaböködés alatt a posztoló Lajtán innenre vonatkozó, valós vagy csak általam vélt gondolatait értem. De mindegy is. A szintetikus emulgeálószerekre ( kvázi egyneműsítők amik olyan anyagok keveredését biztosítják, melyek normál körülmények közt nem keverednének ) gondoltam, mert ha lehet akkor mi megpróbálunk úgy élni, hogy az ilyen termékek fogyasztását vagy felhasználását a legkisebb mértékűre korlátozzuk - mert teljesen így élni szinte lehetetlen. Meg a tartósítószerekre is és ízfokozókra, szintetikus színezékekre.
Világjelenség, hogy a liberalizmus hívei általában képzettebb és tehetősebb városlakók, míg a populizmus bázisát a kevésbé iskolázott és szegényebb vidéki rétegek adják; Bannont ki kell tiltani Európából, illetve nem kell beugrani a trükkjének; Ajándék magyar rendőr lónak ne nézd a fogát!..
Az Európai Unió vezetésének egyre inkább elege van a renitens államokból, Brüsszel keze azonban megvan kötve, ha szankciókról van szó. Az uniós joggal össze nem egyeztethető törvényeket kötelezettségszegési-eljárás segítéségével ki lehet vizsgálni, és kötelezni lehet a…..
gebacsi 2017.06.09 16:25:49
@chrisred: ja badarság, akkor vesézd ki magadnak, hogy pl. a germánok gdp-je miből jön össze, és hova termel jórészben a germán ipar a wc papírtól a helikopterekig. Meg miért izzadt le a bundeszmutti amikor az oroszoknál lévő rakat germán vállalat sorsa kezdett nem jól alakulni, mert az ukránok pártjára álltak a Lajtán túliak. Aztán egyszer véletlenül Schröder mester odakeveredett az egyik orosz energiacég igazgatótanácsába. És elmúlt a mutti aggódása is a cégeik miatt. Az oroszok érdekes figurák, egyszer tanulmányozd az egyik nagy germán építőcég részvényeinek sorsát. Tanulságos, hogy ők miként engedték be a piacukra a nyugatiakat. A kohéziós alapokból származó pénzt jórészben hazaviszik nyugatra, a többi sorsát meg ismerjük. Részemről ennyi.
B1 BLOGCSALÁD Gyanú 2017.03.17 15:49:03
„Az új törvény ezen megoldása lehetőséget teremt az eddig kizárólag a nyomozásra feljogosított szervek által és a rájuk vonatkozó törvények alapján a bűncselekmények gyanújának megállapítása előtt végezhető felderítésre, ezzel a valós idejű büntetőeljárás folytatására ösztönözve az előzetes…..
gebacsi 2017.03.18 20:29:08
@Beer Monster: Nem gondoltam sose egy percig se, csak itt vannak akik nem hiszik el, hogy a Lajtán túl is megesett és megesik a mai napi az ami a blogger-rel is megesett itthon anno.
gebacsi 2017.03.19 09:12:05
@dr. mesterséges színezék: Nem vagyok életvezetési tanácsadó, hogy a szombat esti "főműsoridős" álnaiv kérdezőket kezeljem. Ez egyébiránt a hatalmon lévők alaptechnikája mindenhol a világon, hol kicsit, hol nagyon. Attól, hogy most nem fogok idézni neked példákat attól még van ám ilyen máshol is - dolgoztass mást ezzel.
gebacsi 2017.03.19 19:53:24
@d.j: Na mi van megszólalt hirtelen az önérzeted ? Én lehettem simán egyből mindenféle ótvar fidesznyik, mert nem egyezik a véleményünk - pedig rühellem őket, de ezt nem tudhatod. Egy dologba azonban belehibáztál. Sajnos eltartója vagyok ennek a bandának és még sok léhűtő állampolgárnak, mert dolgozom, vállalkozom és fizetek minden kötelmet, amit kirónak a NAV-tól a különféle kamarákig. Nagyon nem bánnám ha ezek mennének a bontóba, de a többi várakozó alkatrész ami csak arra vár, hogy ők legyenek azonnal cseredarab, azok is a bontóból vannak. Nagy talány, hogy hogyan tovább, mert fost a szarra cserélni nem érdemes.
A Momentum több mint 260 ezer aláírást rakott le az asztalra, amely azt jelenti, hogy adminisztratív eszközökkel már lehetetlen megakadályozni a népszavazás kiírását, kivéve persze, ha maguk Orbánék döntenek az olimpiai pályázat visszavonása mellett. Ez lenne a leglogikusabb…..
„Magyarországon az emberek megtanulták, hogy [...] Nyugaton van keresnivalónk. Keleten semmi keresnivalónk sincs” - mondta Orbán még 2007-ben. Arra is emlékezhetünk, miként beszélt a jelenlegi miniszterelnök Putyin „pincsijeiről”. Mindezekhez képest Paks II.-nek köszönthetően tovább növeljük…..
gebacsi 2017.01.30 19:46:34
@ulpius66: Köszönöm a felhomályosítást. Így már jobban érzem magam :) No azért nem voltam annyira kétségbe esve, bár az írását látva voltak nem pozitív gondolataim erről a "ballibről".
gebacsi 2017.01.30 21:32:39
@István Tamasi: No akkor hova terveznek "atomtemetőket" ? A kérdése igen pongyola ismeretekre vall. Ne válaszoljon, felesleges az előző kommentje alapján. A választ ( jót ) ismerem és nem vagyok fideszbirka. Tanuljon, ne csak olvasson és nézelődjön, az olvasottság és kvázi tájékozottság nem egyenlő a tudással. Üdv.
gebacsi 2017.01.31 08:45:30
@Könnyen elkaptuk, uram!: Mondjuk úgy, hogy a nukleáris környezetvédelemben küzdök. Jós nem vagyok az áram árát illetően. Ezer változós a dolog. Az biztos, hogy jelenleg atomerőművek nélkül nem megy. A megújulók csak stabil alaperőmű-hálózattal képesek a rendszerre rádolgozni, kiváltani nem tudják. A szabályozhatóság kulcskérdés. Az energiatárolás jelenleg zsákutca és nem látszik érdemi elmozdulás. A fúziós kísérleti reaktor eredményeire még sokat kell várni, 2050-re valószínűleg kitisztul a kép. Az is biztos, hogy a kvázi zöld technológiákhoz, tárolókapacitáshoz sok nemesfém kell, aminek a kitermelése egyre drágább. Nem kevés hulladék keletkezik itt is. Az is biztos, hogy csak itt van ekkor por az atomerőművel kapcsolatban, a világon nagyon sok helyen épül. Sőt nagyon sok helyen hosszabbítják a jelenleg üzemelő II.generációs erőművek engedélyeit, mert stabilan üzemelnek és van bennük tartalék. Ami a nagy radioaktivitású hulladék elhelyezést illeti, illetve esetleges újrahasznosítását, nos az valóban komoly költség. Ugye eddig Mo sajátos helyzetben volt az oroszokkal megkötött szerződés alapján, de sajnos a helyzet megváltozott és a kiégett fűtőelemeket itthon kell örök nyugalomba helyezni véglegesen egy erre alkalmas geológiai formációban - amit jelenleg kutatnak-vizsgálnak. Ebben a kérdésben a finnek lesznek az elsők - Onkalo - majd a svédek követik őket kis késéssel. Lehet erről a neten eszmét cserélni, de nem ide való ez a téma.
Korrupció, pénzkivonás az egészségügyből és a közoktatásból, a magasan kvalifikált munkaerő elvándorlása, elhibázott reformok, ötletszerű törvényhozás, amely rontja a versenyképességet és aláássa a bizalmat – csak címszavak a Professzorok Batthyány Körének évértékeléséből. ..
Mondhatnak, hazudozhatnak bármit: az LMP eladta magát a Fidesznek. Ki tudja, mi volt ár? Schiffer alkotmánybíró lesz? Az LMP-hez az utolsó pillanatban beeshet néhány tízezer ajánlócédula? Valahogyan megint meglesz az 5,01 százalék? Ami itt történt az minimum árulás. Amikor Schiffer András…..
gebacsi 2016.11.23 12:07:41
@Margit Némedi: Kérem csak a saját nevében nyilatkozzon és pl. amikor a magyar népről beszél és valamilyen jelzővel illeti akkor nevesítsen és ne általánosítson. Ugyanis a magyar népbe beletartozik a családom és én is. Ismeretei pedig nem terjednek ki arra, hogy megítéljen bennünket, ezért nincs joga ilyeneket állítani, sem nyilvánosan, sem privát alapon.
Arról nem érdemes vitatkozni, hogy ki-kik és milyen szellemi szinttel és milyen arányban megosztva hagyták el az országot vagy csak dolgoznak a határon túl. Nincsenek erről egzakt és hiteles adatok - szerintem. Azon meg ne csodálkozzon, hogy amikor Gyurcsányt a legtisztességesebb politikusnak titulálja, akkor sokan visítva nevetnek és leanyázzák magácskát.
Nem egyszer volt már szó az ügyintézés és a bürokrácia okozta nehézségekről, a sokszor feleslegesnek tűnő csuklóztatásokról, ami különösen akkor felháborító, amikor egészen kis gyerekek is a szenvedő alanyai. A mai poszt (ami tulajdonképpen egy nyílt levél Orbán Viktor…..
gebacsi 2016.11.21 21:39:28
@fhdgy: Kérem pihenjen aktívabban "katona". A poszt nem rólam és a "katonáról szól. Oktalan nyafogás és hasonlítás, aztán kvázi ezért nyílt levél egy miniszterelnöknek külhonból magyar munkavállalóként. Ilyen alapon mindenki egyfolytában gyárthatna leveleket. Hagyjuk egy szót sem ér többet ez a poszt."mermindenkifélfeudálisakimáskéntgondolegyilyenproblémamegoldásáraésnemkériszámonvalakin"....."europérság" ??? Ja, minden jót katona, de tényleg.
gebacsi 2016.11.21 22:06:04
@fhdgy: Szerencsére én sem maradtam katona, és fene nagy egója van főhangya, mindig csak saját magát látja. Ne vetítse másra a frusztrációit. Éljen boldogan és ha az nem itt van Magyarországon akkor biztos úgy van jól - bárki számára. Aki meg itt megtalálta a számítását itt, még annak ellenére is, hogy nem "rendszerfan", azt meg nem kell leminősíteni. Jó éjt.
gebacsi 2016.11.22 09:44:28
@fhdgy: Igenis százados úr. De a 34 év távlata inkább százados elvtársra enged következtetni :) de nincs ebből gond. Jegyzem meg a beosztás inkább számított akkor és most is, nem pedig a rendfokozat. Nincs rendkórság mániám, annak ellenére, hogy volt-van "testületi" kötődésem.
A megszólalásokból kiderült, hogy nem "rendszerfan" a százados úr - mint ahogy én sem. De nem vagyunk a dolgokról egy véleményen - és ez nem lehet probléma. Elképesztő mennyiségű munkát kellene nagyon gyorsan elvégeznünk, hogy a Lajtán túliakhoz mért valós-vagy vélt lemaradást behozzuk. De ettől még lehet élni és megélni mindent. Üdv.
Nem először merül fel, hogy az Európai Bizottság felfüggesztené a Magyarországhoz kapcsolódó uniós kifizetéseket, mivel az uniós támogatások hazai irányítási és kontrollrendszere számos ponton megsérti az uniós előírásokat. A helyzet komolyságát jelzi, hogy a…..
gebacsi 2016.10.27 22:03:13
@István Tamasi: Felzárkózásra ?! Akkor látom, hogy fogalmad sincs, hogy milyen pántlikázott pénzek vannak melyekre lehet-kell pályázni. Az egész UNIÓ-s manőver eredeti célja volt a teljes gazdasági felzárkóztatás. Tehát beszélsz csak úgy általánosságban. A Voldemort ügy csak bizonyos tárgykörben lévő pályázatok megírásával és begyűjtésével foglalkozott. De mindegy. Ne beszéljünk lopásról, mert nem az és ezt ott is tudják. A dolog pofon egyszerű, a hatalom hozott létre és éltet cégeket akik megvalósítanak és hatékonyan dolgoznak. A projektek megvannak, csak nem akárkik tudják kivitelezni. Azaz egy cég nem a piacról él, hanem kapja a munkát különösebb kockázat nélkül. Ennyi.
A habverés sem szolgál politikai elitváltást. Nem hangulatot kell szítani hanem hiteles alternatívát kell felmutatni és tervet, hogy mi lesz(lenne) ha váltás következne be. Annyi pénzből amiből megy a habverés minden téren, annyiból már lehetne érdemben tenni valamit akár nemzetközi jogi szinten is - de úgy tűnik nincs rá akarat.
gebacsi 2016.10.27 22:16:49
@ulpius66: Komám nekem nem hiteles egyik sem. Egy anyától származik az összes a politikai elitnek nevezett gittegyletben. Minap kérdeztem meg Zsebesi mestertől egyik szokásosan fosra sikeredett írása kapcsán, hogy kit ajánl; a szart vagy a szarabbat. Találd ki mi volt a válasz. Segítek, a nagy semmi.
gebacsi 2016.10.27 22:22:28
@István Tamasi: Gombokkal dobálózol. Nem ebben a tárgykörben vannak a nagy pénzek. Öreg, az építőipari beruházások az igazi pálya. Abból él a király, a többi pedig amit emlegetsz a csicskásainak a pályája - ami fagyipénz kategória.
És elmondom neked, hogy nem tegnap óta tengetem az életem az építőiparban, volt szerencsém minden kormány alatt dolgozni. A módszer ugyanaz volt mindig, csak a léptékek most egy dimenziót ugrottak.
Túl azon, hogy már megint meg akarta mondani Nyugat-Európának, hogy otthon mit és hogyan csináljon (bevándorlók helyett saját gyerekekkel oldja meg a demográfiai problémáit; szóval, dán és francia nők, szüljetek!), az 1956-os forradalom emléknapján Orbán Viktor  a szabadságról és a diktatúra alóli…..
gebacsi 2016.10.24 15:45:47
@randomnotexists: Ne legyél már álnaiv kérlek. Jog meg természetesség ilyen helyzetben ?! Azt tartom hihetetlennek, hogy itt nem volt komolyabb atrocitás. Egyébként egy álkérdés amire nem kérek választ; kitől vagy kiktől várnál garanciát a testi épségedre ilyen helyzetben ?
gebacsi 2016.10.24 16:42:45
@randomnotexists: Ilyen az élet, ilyen felfokozott közhangulatban más várni illúzió. Egy kolbász- vagy lecsófesztiválon lehet és érdemes szólni a biztonságiaknak. Én azon csodálkoztam, hogy nem kapták szét a fél fővárost, mint dzsonmeklén a nakatomi székházat. De mindegy, a helyzet azonban még mindig megoldásra vár és így nem fog menni az biztos - és biztos volt, hogy így nem is fog megoldódni.
gebacsi 2016.10.24 16:50:09
@Pop40: Vicces fiú vagy Te, hogy még mindig konteókban gondolkodsz. Nála ismertebb ember is kapott volna akkorát, hogy nem vág "egynyomba" a szája. Utoljára, itt, ilyen hangulatban és nem tetszelgésért kapott egy pofont és kész. Elítélendő, szabálysértés vagy jóég tudja már milyen Btk. kategória. Ezt nem gondolom nyalásnak, ilyen helyzetmegoldásokra biztos van példa fejlettebb demokráciákban is. Túl van lihegve a dolog - a pofon - a többit pedig mielőbb meg kell(ene) oldani.
Erőszakos cirkuszba torkollt az '56-os évforduló. Füttyögés, köpködés, verekedés képei járták be a hazai- és világsajtót a nemzeti ünnepen. A főkolompos a szereplési mániás, túlmozgásos Juhász Péter, aki azzal próbált népszerűséget csiholni, hogy fütyülős balhét szervezett a központi…..
Indokolatlanul sokat vagyunk kénytelenek mostanában Lovas Istvánnal foglalkozni, de mentségünkre szóljon: Abszurdisztán díszbohóca sok tekintetben diktálja a divatot mindazoknak, akik hajlandóak követni a putyini úton...
Mellbevágó volt szembesülni a magyarországi helyzettel – írja Eve, aki egy év Németország után látogatott a nyár végén haza. Hogy mindehhez miként kapcsolódik a megfőtt béka esete, az rögtön az írás elején kiderül...
gebacsi 2016.10.05 13:57:33
@fhdgy: Nem érti, vagy nem akarja - nem fogom magyarázni. A poszt is csak propaganda (számomra), mint ahogy ezek ömlenek ész nélkül mindegyik gittegylettől ( beleértve a kormányt is ). Erről ennyit, mert ez a poszt még ennyi figyelmet sem ért meg - egy ismerősöm osztotta meg ( sajnos ).
Az atv.hu tudta meg, hogy Budapesten, a Gutenberg téren nagyméretű muszlim kulturális központ épül. A létesítményről a helyiek és az építkezésen dolgozók úgy tudják, hogy mecsetszerű imahely lesz. A tervezett központ az Országos Zsidó Egyetemtől néhány méterre készül, és a tulajdonosa egy olyan…..
gebacsi 2016.08.30 15:10:22
@klem:
no akkor legalább lesz ahol töltenek a fejedbe, sőt utalj nekik is apanázst, hogy biztos megépüljön.
Emberség ? Ezt a szót nem lehet velük egy lapon emlegetni.
Mi itt a Nyugati Fénynél régóta hallgatjuk döbbenettel azokat a „független” elemzőket, megmondókat, akik afölött siránkoznak, hogy „a két oldal” leamortizálta a közbeszédet, és hogy „a két oldal” egyformán felelős az országban dúló polgárháborúért. Ezek az emberek egybemosnak tettest és áldozatot,…..
gebacsi 2016.07.12 08:59:55
@The Ghost Wolf: Na ne, ezt Te sem gondolod komolyan, hogy megint visszaszavazni az mszp-t és dk-t ?!!
Ahány ember annyiféle élethelyzet és érdek - ezt a szavazókra értem. Ezért itt senki ne várjon ésszerűséget, majd a szavazáskor.
A teljes politikai elit a holdudvarával együtt aljas és korrupt. A mérték teljesen mindegy, és a pártszín is, nincs köztük különbség. Igazából egymást sosem számoltatták el, szerintem van köztük egy megállapodás.
Megint lebukott egy fideszes ármány. Gyurcsány Ferenc verte keresztbe a kezdeményezést azzal, hogy egész egyszerűen bemondta, mit ajánlott Kósa Lajos a szocialistáknak. Ha részt vesznek a kampányban, pénzt kapnak érte. Magyarán: a Fidesz kilóra megvenné az ellenzéket, hogy részvételükkel tegyék…..
gebacsi 2016.07.07 19:34:22
@Magentax: Maradjunk annyiban, hogy a migrók sem értenek semmihez sem, nem csak a derék közmunkásaink. A migrók nem beszélnek az adott ország nyelvén, se nem írnak, se nem olvasnak, még azt sem tudnád elmagyarázni nekik amit a közmunkásoknak nagy üggyel bajjal sikerül, azaz söpörd fel a retket a kiemelt szegély mellett kis kupacokba és a kollegád majd fellapátolja egy platóra.
Gyaníthatóan a Lajtán túli gazdaságok sem remekelnének ha minden közép-kelet európai hazamenne. Azért megnéznék egy olyan scenario-t, hogy csak az echte nyugati ember maradna a saját országában. Ha ők nem tudnának ekkora bért csengetni akkor szarban lennének. A munkaerő piaci gondokra a migrók nem megoldások, az biztos.
És mindezekkel együtt az egész magyar politikai garnitúra megérett a süllyesztőre.
gebacsi 2016.07.08 18:30:07
@Ylim: ember(forma valószínűleg), dolgozz és irányíts embereket munkában és rájössz, hogy kivel és mit lehet elvégeztetni. Egy valamilyen angol konyhanyelv még nagyon kevés.
Ok nélkül ne minősíts senkit, főleg ha az élet és operatív munkatapasztalatod a nulla felé konvergál tartósan.
Nem értettél az írásomból semmit, röviden nyugat Eu a saját kényelmét fenntartja keletről, csak, hogy mi ugyanezt nem tehetjük, mert nincs honnan képzett munkaerőt iderántani. Pontosabban munkaerőnek nevezett horda az lenne, de semmi nem vág össze azzal mamit nekik itt tudniuk kellene.
A szakképzés fontosságában nincs véleménykülönbségünk, csak nem a felsőfokúak képzése lenne a cél hanem szakmunkásoké és a közvetlen termelésirányítóké.
Szebb jövőt.....
Mintha valami sorozatot néznék. Régóta. A forgatókönyvíró ennyi idő után nem talál újabb fordulatos eseményeket, konfliktusokat, megismétli hát a már látottakat újonnan érkezett szereplőkkel. Egyszer működött, hát biztos lesz élvezeti értéke most is. Ilyen érzésem volt tegnap. A régi történet, régi…..
gebacsi 2016.03.17 10:29:58
@MikeBoy:
Erről beszéltem, azaz változtatni kell a képzésükön is, mert csak képez, de nem minőséget.
A mennyiség az problémás. Arra nincs egzakt tudomány, hogy megbecsüld jól. Előre ekkorát látni nem lehet. Mert amikor azt látod biztosan, hogy kell tanár akkor legjobb esetben és sok-sok év mire "előállítod" őket.
Úgy ahogy, most sem lehet hirtelen elővenni sok-sok bírót, ügyészt, orvost, mérnököt és önjáró szakmunkásokat stb. - persze legalább közepes szinten, de valójában meg elégségesen sem.
Amikor meg egy elgondolástól vezérelve képzel-képzel, akkor meg túlképzés lesz és az ezzel járó problémák.
Egyensúlyt kell találni és elfogadni azt a tényt, hogy nem kell mindenkit így vagy úgy, de pl. a felsőfokig vinni.
gebacsi 2016.03.17 10:38:57
@nu pagagyí:
Szerintem az iskola vagy a tanárok munkájáról maga az élet mondja ki az ítéletet, mert ott bizonyosodik be, hogy mennyit ér az otthonról hozottakkal együtt.
A jelenlegi rendszer nem jó, ezen változtatni kell, ezt gondolom, de a benne dolgozók is szelekcióra szorulnak.
gebacsi 2016.03.17 10:46:34
@MikeBoy:
Nem tudom a jó megoldást és szerintem más sem tudja.
Elvek, gyakorlatok vannak, előnyökkel hátrányokkal oda-vissza.
Az istentelen pénzpumpálás sem oldja meg a problémákat. Más, sokkal magasabb fordulatszámon pörög a világ és ehhez alkalmazkodni, előretervezni jól, az egy különleges képesség és nem kevés szerencse.
Ha tudnám a tutit jelentkeznék és elmondanám még ingyen is, de ennek a képességnek és még még sok másnak híján vagyok.
Jókora késéssel került nyilvánosságra, hogy arabnak mondott fiatalemberek − közülük egyes előállítottak, eddig nem cáfolt német lapértesülések szerint menedékkérők, de kétség nélkül migrációs hátterűek − tömegesen garázdálkodtak és nőket molesztáltak szilveszterkor Kölnben, a Hauptbahnhof előtti…..
gebacsi 2016.01.07 10:27:32
@GNDL:
Ne légy ennyire naiv kérlek. Háttér ellenőrzés ?! Ennyi idő alatt és ilyen körülmények közt ?! Ez nem egy "holivúdi" film díszlete és fantáziálása.
Ezt a problémát komoly titkosszolgálatok sem tudják kezelni sokkal több idő alatt sem.