Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szakszon Réka

101 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A BTF sikere a világsztároknak és az új tehetségeknek köszönhető, de a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője személyes élményeiről is beszélt. Bán Teodóra interjú...
Jótékonysági koncertjeiken 30 ezer ember hallgatta őket, érzékenyítő előadásaikkal bejárják a világot. Nemrég ért véget a Nemadomfel Együttes németországi turnéja. Elindul a zene, érkeznek a tevék a színpadra: elöl a segítők, mögöttük a kerekes székes szereplők –…..
Kamaszként még nem tudta komolyan venni a színházat, de nem sokkal később már a Színművészeti termeiben töltötte az életét, most pedig a Vígszínház társulati tagja lett. Vecsei Miklós H. verseskötete 17 évesen jelent meg, épphogy betöltötte a 18-at, amikor mit sem sejtve…..
Kiszuperált basszusgitártól és egy fél dobszerkótól a fesztiválszínpadokig, fedélnélküliségtől az albérletig. Bemutatjuk Magyarország első hajléktalan rockzenekarát.Kották elő, hangszerek kéznél-lábnál, hangolás, beállás, és kezdődhet a játék. Innentől pedig nincs…..
Norvég fjordok, budapesti sziluettek, hátsó ablak Szerbiában és egy kiállított tájkép a párizsi Louvre-ban. A fiatal magyar fotóssal, Mónus Mártonnal beszélgettünk.Hova vezeted vissza a fotózás iránti szenvedélyed? Valószínűleg sokan kezdik így... Volt otthon egy filmes…..
Áció, káció – indul a nyár, nem csak a diákoknak, a pedagógusoknak is. Az év(ad)záró koncertjére készülő The Teach Boys tanárzenekar tagjaival beszélgettünk.Felléptek már az iskola szabadtéri színpadán, a díszteremben, az aulában, a lépcsőfordulóban, sőt, egyszer…..
Újrahasznosított hangszerek, többszólamú dalok, interaktív zenei játék. Mi történik, ha egy huszonöt fős kórus, egy hatfős zenekar és tucatnyi önjelölt dirigens találkozik?A magyar zenei élet két különleges társasága szövetkezett az elmúlt hónapokban. A radikálisan…..
Az év legnagyobb esküvője készül az Arénában. A Magyar Menyegző játékmesterével, Novák Péterrel magyarságról, hagyományról és a próbákról beszélgettünk.Milyen hatással volt rád az 1990-es Magyar Menyegző? Egyidős vagyok a demokráciával – mármint nagykorúságom…..
Kultúrpart Budapesti boldogság 2015.04.01 09:02:00
Medencét feltöltő egyenruhások, tömött éjszakai busz, leopárdmintás nénik a metrón. Marcus Goldson kíméletlenül őszintén mutatja be a főváros különös figuráit.Min dolgozol most? Egy kissé rosszul öltözött pár áll a Szabadság hídnál, a háttérben pedig a Gellérthegy…..
Ezüstlakodalom készül, újra itt a Magyar Menyegző. Novák Ferenc „Tata” a rendszerváltással egybeeső premierről, és a most készülő szuperprodukcióról mesélt.Miért a rendszerváltást követően került sor a Kárpát-medence lakodalmas szokásait bemutató…..
Eddig csak suttogtak róla, most kiderült a titok. Az OFF-Biennálé különleges eseménysorozatot hoz a magyar kulturális színtérre. A kulcsszavak? Független. Kortárs. Művészet.Vadonatúj kortárs művészeti programsorozat kezdődik április végén Budapesten, valamint több vidéki és…..
Hogy hat az internet, a slam poetry és a közhangulat a magyar költészetre? Kemény Istvánnal aktualitásokról, adaptációkról, apai hatásokról és aktuálpolitikáról beszélgettünk.Mi volt a legutóbbi írása, amit felkérésre írt? A Vigiliának volt nemrég egy körkérdése, arra…..
Hó és jég, természeti csodák, mesés szigetország, kimondhatatlan nevű, Európát hamufelhőbe borító vulkán, bankcsőd. Izland a felszínen innen és túl.Van egy ország, ahol a nyári napokon 20 órán keresztül van világos, télen pedig ugyanennyi ideig sötét. Európa…..
Random-ország, Új-Nosztalgia, Ká-Európai ismerős – a szimbolikus szófolyam forrásánál egy fiatal költő, Fehér Renátó áll. Történetek generációkról, versekről és hazáról.Milyen motívumok mentén beszélhetünk konstruktívan rendszerváltásról és elmúlt negyed…..
Kultúrpart Flóra a felhők felett 2014.10.10 10:02:00
Az ő képével nyílik meg a Photoshop, megkapta a fotósok Oscar-díját, legutóbb Londonban szerepelt csoportos kiállításon, most pedig Párizsba és Edinburgh-ba hívták.A 21 éves Borsi Flóra eddig sem unatkozott: mióta felfedezték a nagy nemzetközi médiumok, és először…..
Ausztria a Sötét völgyet nevezte az Oscarra, így Andreas Prochaska alpesi westernjével egyszerre két álom vált valóra. Az osztrák rendező legújabb filmjével jött Budapestre.A német nyelvterület legfrissebb alkotásait mutatta be a Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális…..
Színesedő város, szépülő tűzfalak, festett ellentétpárok. Buda és Pest, külváros és belváros, festés műhelyben és azon kívül. Szabó-Lencz Péterrel beszélgettünk.Idén júliusban bemutattunk egy budapesti városgalériát, tele művészi tűzfalakkal, ami augusztus közepén…..
A Punnany Massif szabadtéri szezonját szeptemberben a Budapest Parkban zárja. Farkas Roland, alias Wolfie-val beszélgettünk energiaáramlásról, sikerről és tervekről.Idén már kétszer játszottatok a Parkban. Mennyiben lesz más a szeptember végi koncertetek? Szeretjük, ha minden…..
Medúzák a fejek felett, óriásvirágok az út mentén, vörös szőnyeghez illő csillárfolyosó. Nyitott szemmel jártunk körbe a Szigeten – most megmutatjuk, mit láttunk.Egy Sziget méretű fesztiválnak általában már nem kell nagy trükkökhöz folyamodni, hogy magához csábítsa…..
Találó cím és rosszul eltalált borítófotó. Az Idáig tudom a történetet Lovasi életében kutat és talál: lesz egy kis szex, drugs, rock ’n’ roll – szigorúan magyar módra. Családi emlékek, alkotói folyamatok és inspirációk, a rendszerváltás környéki…..
Természet és épületek harca, négyzetben látszó város, nem mindennapi minták a hétköznapokból – így látta Budapestet a Barcelonában élő fiatal lengyel fotós.Szerettük volna megtudni, milyen a városunk egy külföldi szemében, aki másfél hónapot Budapesten töltött.…..
Kultúrpart Városgaléria 2014.07.08 08:32:00
Nagyszabású falfestmények a tűzfalakon, kis kreatívok az utcasarkon, kortárs emléktáblák. Térképpel és fényképpel tarkított street art körképet mutatunk Budapestről.Utcára költözött a művészet, és a félhivatalos jelentések szerint jól érzi magát. Sőt, egyre jobban.…..
Szerencsés véletlenek, társadalmi konfliktusok, szabad utcai fényképezés – egy világhírű fotós látásmódja és gondolatai. Ian Berry-vel a Magnum Photos kiállításán beszélgettünk.A világ leghíresebb fotóügynöksége, a Magnum Photos új vándortárlata Kontaktok…..
És játékos benne minden fiatal és felnőtt. Elek Ányos színész, rendező, játékmester, táborvezető ilyen életet képzel el, és valósít meg maga körül. Jól jár, aki vele játszik.Állandóan mozgásban lévő örök gyerek, kreatív robbanóanyaggal megtöltve, amiből óriási…..
Kultúrpart Az Erőd legyen veled! 2014.05.05 09:32:00
Magyar sebész afganisztáni történetei, székely nénik meséi a szerelemről, bűntény a kazamatákban, erődfalon táncoló akrobaták. A Mediawave különleges világában jártunk.Ahogy a rendezvény egésze, úgy a róla szóló történet is szigorúan sztármentes (vagyis nincsenek több…..