Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Okosfűtés

13 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha a megújuló és korlátlanul elérhető technológiákban hiszünk, akkor aligha mehetünk el szó nélkül a hőszivattyús megoldás mellett. Noha a tiszta energia már a szolár technológiában is képviselteti magát a fűtési megoldások között, de mégis a hőszivattyú az, amely egy hosszú távú, környezetbarát és…..
Okosfűtés 2017.03.29 15:00:11
Ha azt mondjuk, hogy okoskészülék, neked mi jut eszedbe? A mobilod, tableted és esetleg a tévéd, nem? Már nem csak ezek az eszközök büszkélkedhetnek azonban az okos jelzővel, hanem akár a fűtési rendszered is. Ez már valóban okosfűtés, ahogy a blogunk neve is mutatja! A CT100 intelligens…..
Márka, ár vagy a szakember szava dönt, ha villanybojler vásárlás előtt állunk? A Bosch csapata kíváncsi volt számotokra milyen tényezők fontosak, amikor villanybojlert választatok, ezért nyár elején megkérdezték a véleményetek. A hazai kutatásra több mint 3500 válasz érkezett, aminek köszönhetően…..
Te is olvasod a villanybojlerekkel kapcsolatos spórolási tippeket, és arra gondolsz: igen, de nekünk nagy a család, hogyan oldjuk meg, hogy kevesebb legyen a villany és vízszámla, ha ennyi ember használja? Nem trükkök, megoldások kellenek! Mert persze egy kis elektromos vízmelegítő esetében…..
Bojler vagy átfolyós vízmelegítő? Ismerős dilemma lehet ez az építkezőknek, lakásfelújítóknak. A vízmelegítés módja kardinális kérdés, de csak egy a melegvíz-készítés tervezése során felmerülő kérdések közül. Ha már eldöntöttük, hogy melyik megoldást választjuk, még mindig ott van az elhelyezés…..
Vannak akik esküsznek a jól bevált elektromos vízmelegítőre (bojlerre), míg mások a gázos átfolyós melegítőkben bíznak. Nehéz igazságot tenni a két tábor között, mert más helyzetekben más az optimális megoldás. Ezért megpróbáltam összeszedni az érveket, hogy a végén kiderüljön melyik az a…..
Alapvető tévhit a szolárrendszerekkel kapcsolatban, hogy télen a hidegben nem használható. Mint ahogy az is, hogy csak annyi energiát képes leadni, ami egy fürdéshez szükséges vízmennyiséghez elegendő. Tévedés. Közép-Kelet Európában pont megfelelő az éghajlat ahhoz, hogy napkollektorokat…..
Mindig mondjuk, és mindenhol azt halljuk, hogy a fűtéssel spóroljunk, vegyünk energiatakarékos eszközöket, hallgassunk az energiacsökkentő tanácsokra. De mi a helyzet a vízmelegítőnkkel? A melegvíz-készítés ráadásul nem is csak szezonális jelenség, minden évszakban…..
Nemrég hallottam, hogy egy bácsi panaszkodott, hogy már nincs szabadság a kazánválasztásban sem. Az ember vagy kondenzációs kazánt használ, vagy kondenzációs kazánt használ. Ez részben igaz, de azért úgy gondolom nem árt tisztázni a helyzetet. Ez év szeptemberétől lépett életbe annak a több lépcsős…..
Korábban már volt szó a kis lakások fűtéséről, de valljuk be, azért a nagy terek felmelegítése több problémát okoz. Ezért foglalkozzunk egy kicsit ezzel is. Egy átlagos méretű családi házban, vagy akár egy nagy belmagasságú lakásban nehezebb és költségesebb egyenletes és kényelmes meleget…..
Hogyan is tudnád kontrollálni a fűtésszámládat, ha nem szabályozod a fűtésedet? Ezért van szükséged fűtés-szabályozó felszerelésére. A tekergetős módszerek ideje lejárt Sok helyütt találkozni még a hagyományos tekerőgombos termosztáttal, pedig ezekkel nem lehet elég…..
Alighanem Te is számos praktikával találkoztál már az interneten, hogy hogyan csökkentsd a fűtésszámládat. De ezek a tippek vajon hogyan ültethetőek át a Te lakásodra? Az alábbiakban összeszedtem azokat a tanácsokat, amik az olyan családoknak segíthetnek spórolni, akik kis…..
Az új fűtési rendszerünk tervezésénél többször felmerült a kondenzációs kazán kifejezés, de nekem sejtelmem sem volt, hogy mit takar. Addigra már eldöntöttük, hogy a fűtési megoldások közül a gázfűtést választjuk, de úgy tűnt, hogy akkor újabb döntéshelyzetbe…..