Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FapadOS

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már az elején érdemes megjegyezni, hogy ez bizony sajt, csak épp vegán. Így különböztethető meg a nem vegán és vegán sajt. Ennyire egyszerű, mint a faék...
FapadOS 2020.05.03 14:50:47
@Attilajukkaja: Hadd segítsek.

Ez bizony nem sajt.

A birsalmasajt sem sajt.
A disznósajt sem sajt.
A papsajt sem sajt.

Ha a posztoló csicserisajtnak nevezte volna a cuccot, és nem állítaná, hogy ez sajt, akkor az teljesen rendben lenne.
FapadOS 2020.05.03 15:20:27
@Attilajukkaja: Mert ez nem elnevezés. A birsalmasajt az elnevezés. A csicserisajt elnevezés lenne. De a posztoló azt ÁLLÍTJA, hogy ez sajt. Márpedig ez nem az. Ezért akad el rajta mindenki.

Figyeld az egybe és különírást is.
Vegán sajt: Olyan sajt ami vegán. Ilyen nincs.
Birsalma sajt: ilyen sincs.
Birsalmasajt: ilyen van.

Nagyon mást jelentenek külön és egybeírva.

Amúgy cucc borzalmasan néz ki.
Nemrég jelent meg egy cikk, melyben az oltásellenes megnyilvánulások és a szólásszabadság (véleménynyilvánítás szabadsága) kapcsolatát boncolgatta a szerző. A cikk konklúziója az volt, hogy az oltásellenes megnyilvánulásokat nem szabad korlátozni. Én nem így gondolom...
FapadOS 2019.03.24 21:28:50
@registerz: Veszélyeztetik. Nem mindenkiben alakul ki tényleg a védettség. A
nyájimmunitás megvédi őket is, egészen addig a pillanatig, míg az oltásellenesség miatt nem alakulnak ki újra járványok.

A mostani kanyarójárványban is betegednek meg beoltottak is.
Előző írásunkban arról kérdeztünk matematika- és fizikatanárokat, szakértőket, hogy mik okozzák a legnagyobb nehézséget tantárgyaik tanítása során, hova vezethető vissza népszerűtlenségük és/vagy a tárgyakat övező félelem. Cikkünk folytatásában tovább haladva a megkezdett úton, ismét a problémák…..
FapadOS 2018.12.21 20:44:35
@exterminador: Illetve közgáz, minden mérnök, mindenki a TTKn, minden ITs, szociológusok (igen) és ezek csak a felsőfokúak, mert mondjuk a mozdonyvezetőket vagy villanyszerelőket nem említem. Jah szobafestők, mert illene tudni felületet számolni.

Meg az a pár ember, akinek kéne hogy fogalma legyen a kamatos kamatról. Hopp, az a népesség 100%-a.

Végül is csak a teljes civilizációnk épül a matekra.
FapadOS 2018.12.22 00:22:05
@exterminador: Nem. Kőkeményen középiskolai anyag.
A robotinterjú előnyeiről HR-es körökben halljuk a „hivatalos”, már-már propagandába illő marketingszövegeket. Hogy ez a jövő, meg mennyire jó... Emellett tudjuk, hogy nem mind arany, ami fénylik, és a tapasztalatok (itt és itt) alapján a robotos HR, és a robotinterjú nem is fénylik. Sőt. Lehetnek…..
Ez lesz az ország első LMBT státuszú sportlétesítménye és olyan befogadóra tervezik, amilyen csak lehetséges. Sport, futball és zenei események is lesznek benne, gender-neutrális WC-k, öltözők kapnak helyet és a személyzetet is kitanítják az LMBT mibenlétéről...
A pirula alapja az ouabain, egy növény olyan szívbénító hatású kivonata, amit afrikai harcosok és vadászok használtak nyílhegyeik megmérgezésére. Afrikai növények két fajtája termel ouabaint, de emlősök szervezetében több helyen is megtalálható, vérnyomás szabályozó szerepe van. Az orvosok…..
FapadOS 2018.01.21 15:01:53
@Olliék: Az hogy óvszerrel kevésbé élvezetes a szex.
Manapság a csapból is az folyik, hogy kevés a programozó, hogy a programozók rengeteget keresnek, mégis alig találni embert. Valószínűleg a te fejedben is megfordult már, hogy programozást kéne tanulnod. Vagy azért, mert kecsegtető mindez, vagy mert unod a munkádat, keveset keresel, vagy éppen a…..
FapadOS 2017.09.23 21:59:32
@Gézus2013: Üdvös lenne, ha a saját részterületed követelményeit nem vetítenéd ki mindenkire.
Elképesztő, hogy mennyire végletesen áraz a Wizz Air: sokáig iszonyat drágán próbálja rásózni a jegyeket a lúzerekre, hogy aztán az indulási dátumhoz közeledve majdnem nulláig vigye le az árat, hogy megtöltse a gépeket. Last minute rendszer újratöltve és kimaxolva. Írtunk már párszor arról, hogy…..
FapadOS 2017.04.21 16:42:54
@johevi: Bírom az ilyen városi legendákat. Teljesen mindegy honnan nézed, mindegy milyen IP-ről jössz, ugyanannyi az ár.
Hogyan legyünk britek? Nevelés osztályfőnöki órán: sorbanállás.Photo: Andy Matthews, Flickr Creative Commons Az Egyesült Királyságban nyilvánvaló, hogy bevándorlókból nem válik angol, skót vagy ír nemzetiségű. Az ide vándorló népek új identitása "brit": nem angol, de "közénk" tartozik. Melyek azok…..
Ez a cikk jött szembe velem ma. Ízlelgettem, olvasgattam, mert vannak benne érdekességek, sok-sok hasznos tanulság. És néhány pontatlan megfogalmazás, pl. idézet a cikkből: „Nem a tudást keressük elsősorban, hanem az attitűdöt” – nyilván nem arra gondolt, hogy szorgalmas hülyéket keresnek, mert az…..
FapadOS 2016.05.19 21:32:41
@CoolKoon: "profi szintű .NET programozói tudás"

Lehet olyan valakit várnak aki profin tud CIL-ben programozni :)
Nincs annál nagyobb büszkeség, mint hülyének lenni a matematikához. Nem kell szégyellni, nem kell magyarázni a bizonyítványt, elvégre rengetegen utálják és ugyanúgy rossz eredményeket értek el benne. Nem is gondolnánk, de ezzel generációknak ágyazunk meg ahhoz, hogy a problémamegoldás ősi…..
FapadOS 2016.05.16 16:24:16
@bunkó: "Saját bevallása szerint nem emlékszik olyan programozási problémára, amihez ne lett volna elég az általános iskolai matek plusz némi logika."

Ehem, algoritmusok futásidejének aszimptotikus becslése?
FapadOS 2016.05.16 18:16:57
@nagybalfasz: Oda akartam kilyukadni, hogy az minimum középiskolai matek, és olyan minimum tudás, ami nélkül nem igazán nevezheti magát valaki programozónak.
FapadOS 2016.05.16 19:45:17
@Fodor Balázs: "Egy php-s weboldal programozásához nem kell matek. "

Persze, amíg pár dummy adaton tesztel 2 user. Gondolom a facsét nem ad-hoc módon írják teljesen matek nélkül.
Gondoltad volna, hogy ha régi nyílászárók vannak otthonod ablakain, akkor akár 15%- os hőveszteségre is számíthatsz? Vagyis hidegebb lesz az épületben, hiába fűtesz és fizeted a számlát. Azt a 15%-ot is kifizeted, szóval ne hagyd elveszni! Ha ablakokról beszélünk, akkor a tok és az üveg egyaránt…..
FapadOS 2016.05.15 18:40:54
@Jazo: Na ez sokkal informatívabb lett mint a poszt.
Nemesgáz nem illan el? Nekem kissé parasztvakításnak tűnik, ami egy év után már sehol se lesz.

@huhahuha:
" Jelenleg évi kb. 100 ezer Ft a gázszámla (fűtés+melegvíz). 22 db eredeti külső ablak "

Te ilyen jól bírod az 5-10 fokos hőmérsékletet, vagy a paksi primer kör felett laksz?
FapadOS 2016.05.15 20:08:58
@Jazo: Nem attól félek, hogy nem töltik meg, hanem hogy pár év alatt elillan. Tömítést gyártani nyilván sokkal nehezebb mint betölteni.
Lassan minden vágyunk teljesül: Skócia után járatot indít a Wizz Air Nizzába is. A menetrend is kiváló, jövő márciustól pénteken és hétfőn lesznek járatok esténként. A heti kettőt simán meg fogják tudni tölteni, aki még talál 10 ezer alatti jegyeket, szinte biztosan nem…..