Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Xanadu

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
abszolút Óbudai férfi 2008.06.14 19:59:00
Mit tudnak a növények a tűzről? A szerelemről? A költészetről? S mit tudhat a forgatási nap tervezője a holnapról, holnap utánról? Semmivel sem többet, mint bármely más földi halandó, mondjuk: a meteorológiai béka…Így aztán, a Víg Miska témájú adás forgatásának…..
  Valójában Said Tichiti marokkói zenész forgatási napjának történetét voltam hívatva lejegyezni, s ha már munkálkodásomban az „amit ma megtehetsz…” filozófiája nem vezérelt, hadd menjek tovább, a „jobb későn, mint soha” igazsága…..
abszolút Hová lesz a hóember? 2008.05.20 20:14:00
Ki kérdez ilyesmit manapság?! Például, négy gyermeke jövőjéért és hóembereiért aggódó anyukaként, Vorsatz Diana. Persze, ha Nobel-békedíjas is az illető anyuka, szürke hétköznapjait pedig a Kormányközi panel a klímaváltozásról (IPCC) tudós szakértőinek egyikeként éli,…..
  Turista mit tehet, örül neki, hogy itt lehet…, mint ahogy örülhet országunk népe is, ha bebarangolhatja fővárosa ismeretlen, ám jobb sorsra érdemes zugait.  Ki ne emlékeznék J a „Ha kedd van, akkor ez Belgium” című kedves, békebeli filmre (sic!),…..
  Kicsi a világ! Egy művésznek legalábbis elég kicsi, ahhoz, hogy keresztül–kasul bejárja. Kálmán Péter baritonját megismerhette New York és Tel-Aviv, Miskolc és Zürich számos opera rajongója. Bár Sebő Feri szerint az elit kultúra legelitebb műfajában jeleskedőknek…..
  A Mistery Gang zeneszerző-énekes-gitárosa az ötvenes évek amatőr kultúr-antropológusa is egyben. Rajongása a tárgyi világra irányuló gyűjtőszenvedéllyel párosul: a félévszázados originál kötszer, a nápolyi eredetű, korabeli brillantin, az erőt sugárzó, robosztus,…..
abszolút Életmese 2008.04.08 21:40:00
„Elvesztettünk” egy jó tanárt, de nyertünk számos szívmelengető történetet. Ez lehetne a meseíró(nő) legendája, dióhéjban összefoglalva. Berg Judit eddigi életében az anyukaság mindent elsöprő élménye lett a fő csapás. Négy gyerek, négy kerék, és - amitől…..
abszolút Ne lőj a zongoristára! 2008.04.01 18:21:00
Ökrös OttóAz ország legjobb bárzongoristáját a kortárs zene klasszikusa, Kurtág György is kedveli – ezt, magától Bächer Iván írótól tudhattuk meg, aki szintén nem fukarkodott az Ökrös Ottót illető, dicsérő szavakkal. Ez persze csak azoknak jelent plusz információt,…..
abszolút Hídember 2008.03.26 18:27:00
  Goda Gábor, az Artus Stúdió rendező-koreográfusaHa Goda Gábor - aki építésznek, sőt, hídépítésznek indult (sic!) - kellő türelemmel kivárja, anno, egy bizonyos képlet kibontakozását, akkor a tánc- és színházművészet szegényebb lenne számos alkotással. Viszont…..
   A gyermek, ifjú, és felnőtt Gigor Attila fantáziájában Pókembertől Denevéremberig száguldoztak a Jó és a Rossz szolgálatában számosan, az ősképig (ld.Superman) visszavezethető családfával.    „Nagyjátékfilm kategóriában Gigor Attila vehette…..
A cukrászat is reneszánszát éli napjainkban, tombol a kortárs dizájn az édesszájúak paradicsomában. A klasszikus liszt-cukor-tojás szentháromságára építő műalkotások ugyan tiszavirág életűek, de annál követelőzőbb az emlék, amit maguk után hagynak érzékeinkben. A…..
Kevés középkorú énekesőnk mondhatja el magáról, hogy egy kamasz playback-sztár „hangjaként” zárta szívébe az ország. Mindenesetre, ha Sebő Feri valaha még meghallja az Álomhajó című Carpe Diem számot, biztos, hogy az örökifjú görög énekesnőt fogja lelki…..