Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rgabo

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
New York elhagyott metrómegállói és alagútjai közül a legtitkosabb és leghírhedtebb a 61-es vágány, amelyről a mai napig különböző városi legendák élnek. A titkos metróalagút és a híres MNXC 002 számozású kocsi (Fotó: Laughingsquid.com)..
rgabo 2014.03.08 21:47:29
Emlékszik még valaki arra, mennyire trendi parkot alakítottak ki a lefújt Nemzeti Színház-építkezés helyén? Tele volt olyan menő megoldásokkal, amelyeket azelőtt nem nagyon látott még Budapest. (Legfeljebb a Millenáris büszkélkedhetett hasonlóan színvonalas kialakításokkal…..
Ha kitwiteljük a helyet, ahol épp tartózkodunk, abból egy fontos kérdésre mindjárt választ is kaphat bárki, aki a twitet olvassa: otthon vagyunk-e vagy sem. Erre a veszélyre kívánja felhívni a figyelmet a PleaseRobMe című szájt. A készítők ugyanakkor azt is hozzáteszik, hogy…..
Múltkor annyit szentségelt az ország a DigiTV online bénázása kapcsán, hogy az ember már azt hitte, hogy idehaza soha nem lesz komoly és nézhető online sportesemény. De lett. Azt szeretném mondani, hogy a Tv2 előtt le a kalappal. BL-szájtjukon egyszerre lehetett nézni silverlighttal…..
Kivételesen nem magyarországi, hanem egy kaliforniai startupról lesz most szó. A Greener One-t félig Magyarországról, félig Kaliforniából fejleszti egy lelkes magyar programozói csapat. (Miért onnan? Kettőt találhattok.) A webes szolgáltatás alapvetően egy környezetvédelmi…..
rgabo 2008.03.21 18:24:17
Kutacs, azt hiszem egy kicsit félreérted az oldal szándékát. Egy pillanatig sem gondoltuk, hogy amit mi kitaláltunk, az bármilyen módon helyettesítené azokat a biológusokat, vegyészeket, mérnököket, akiket te hiányolsz a környezetvédelemből. Mi azt gondoljuk, hogy pont ezen emberek dedikációjának és mérhetetlen sok munkájának köszönhetően már most igen sok információ létezik azokról a termékekről amiket mi nap mint nap használunk, csak ezek az információk nehezen hozzáférhetőek és egy átlagos fogyasztó számára kevéssé érthetőek.
Pedig pont ez a kapcsolat lenne a legfontosabb, mert nagyon sok ember szeretne környezettudatos döntéseket hozni, de nem várhatod el tőlük, hogy a gyártási folyamattól, felhasznált anyagoktól kezdve a használaton keresztül egészen az újrafelhasznosításig mindent átlássanak, hisz nem lehet mindenki orvos, vegyész vagy épp biológus (valakinek bölcsésznek is kell lennie!)

Számukra segítség a Greener One, mert könnyen tudnak választani, hisz látják, hogy egy adott termék megvásárlásával milyen hatást gyakorolnak a környezetükre. Ha érdekli őket, hogy miért, belemélyedhetnek és megnézhetik, hogy pontosan mik azok a szempontok amik az adott termékcsoportnál számítanak, sőt, akár ők maguk is megpróbálhatják beszerezni ezt az információt a gyártóktól, a csomagolásról vagy más úton.

Azt hiszem a legfontosabb, hogy itt mindenki ugyanazt szeretné: tudjanak az emberek környezettudatos döntéseket hozni, sőt, továbbmegyek: legyenek az emberek környezettudatosak. Ezt egyetlen egy oldal nem fogja megoldani, hanem nagyon sok ember összefogására, együttműködésére és egymás segítésére van szükség. Én úgy gondolom, hogy bármilyen kezdeményezés, ami ezt a célt szolgálja, hasznos lépés a probléma megoldása felé.

Köszi az érdeklődést,
Gabor @ Greener One