Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eva Vincze

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezen a koronavírusos-járványos nyáron Nagy-Britanniából Magyarországra látogatni (pláne repülővel) nem kis kihívás. Ezt tapasztalták meg Tildyék is, no meg azt is, hogy a magyar ügyintézők minden jóindulata ellenére is micsoda kalamajka keveredhet...
Néhány éve saját kiadásban megjelentettem egy könyvet, akkor hallottam először arról a bátor emberről, aki szántszándékkal juttatta be önmagát Auschwitz poklába, azért, hogy dokumentálja az ott történő felfoghatatlant, hogy majd értesítse arról a világot, illetve a háború irányítóit. Akkor nem…..
Az elmúlt hetekben érdekes vita bontakozott ki arról, hogy Petrás Mária vajon kompatibilis résztvevő-e egy zsidó kulturális fesztiválon, miközben előszeretettel működik közre vállaltan szélsőjobboldali, kirekesztő, rasszista, antiszemita eseményeken. A vádak között volt, aki…..
Giovanni Hajnal (azaz Hajnal János) a magyarországi murális művészet ígérete volt. Révész Imre mellett sajátította el a rajz és festészet alapjait a Kecskeméti Művésztelepen, majd a Képzőművészeti Főiskolán Aba-Novák Vilmos és Szőnyi István volt a mestere. 1945-ben kiállított Ferenczy Bénivel.…..
    A napokban vettünk végső búcsút tanszékünk professzor emerita tanárától a Rákospalotai Temetőben. „Erzsike” hosszú évtizedekig dolgozott az ELTE BTK Olasz Tanszékén, amikor én diákként odakerültem 1972-ben, már régen ott volt. Szakmai és életútját plasztikusan felidézi tanszékvezetőnk,…..
Félrefordítások Még szürkébb 2012.08.03 10:52:00
Folytatódik a sorozat a Szürke ötven árnyalata félrefordításaiból (korábban: I., II., III., IV. és V. rész), most az előzménnyel. Történt ugyanis, hogy már több mint egy hónapja megkaptuk Obscuriloquium lenti beküldését, de akkor nem tettük ki azonnal. Mentségünk nem sok van,…..