Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Makk...Marci

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rendelés külföldről, USA-ból, Kínából, ebay-ről 3.rész (Vámolási folyamat) Az előző 2 blogbejegyzés, amit írtam töretlen népszerűségnek örvend, így itt volt az idő egy újabb rész megírására... Így most ez a poszt, egy "megvámolt" csomag útját - folyamatát fogja hívatott leírni általam! További…..
Két napot töltöttem el egy a Keleti pályaudvarnál táborozó migránsokat segítő csoportban. Aprítottam a répát, kentem a szendvicset, kevertem a hatalmas fazékban készülő ételt, és ami legjobb, kimentem és segítettem kiosztani az ételt az éhes menekülteknek. Rengeteg élményem…..
Makk...Marci 2015.08.29 14:10:20
Minden tiszteletem a tiéd az önkéntes munkád miatt, de a bejegyzésed ellenére sem értek egyet azzal, ahogy a helyzetet kezeljük.
Tegyük félre egy pillanatra a vallási különbségeket és próbáljunk más oldalról közelíteni a problémához.
A legnagyobb gond az, hogy ezek az emberek sokan vannak, rettentő sokan, és a számuk egyre csak nő. Lássuk be, hogy azért Magyarország sem egy Kánaán, magunkat is alig bírjuk eltartani, nemhogy ennyi menekültet.
Akik ráadásul a legelemibb szabályokat sem képesek betartani (az most mindegy, hogy azért, mert nem beszélnek nyelveket és nem értik, vagy nem jut el hozzájuk az információ, vagy éppen pont leszarják): sunnyogva jönnek át a határon (holott meglenne a lehetőségük, hogy menekültstátuszért folyamodva, legálisan jöjjenek), nem mennek szűrővizsgálatra, nincs ujjlenyomat-vétel, nem a nekik kijelölt helyen tartózkodnak, stb. Ha a híradásoknak csak a negyede igaz, már az is több, mint sok. Azért, ha én segítséget kérek idegenektől, akkor az a minimum, hogy betartom, amit cserébe kérnek - ha ez nem tetszik, akkor nem veszem igénybe a segítséget. Ezek az emberek láthatóan meg sem próbálnak beilleszkedni és elfogadni a szabályainkat. Nem kell csodálkozni, ha az egyszeri magyar nép ezen bizony kiakad.
Aztán, ahogy te is írtad, ezek az emberek zömmel életerős, munkaképes fiatalok. Nem értem, hogy miért nem veszik ki a részüket a munkából, ha másra nem, jelen esetben pl. zöldségpucolásra meg szemétszedésre és hasonló minimális erőfeszítéssel járó és diplomát nem igénylő munkára azért igazán vállalkozhatnának. Főleg, miután már napok óta itt vannak és feltehetőleg ezalatt kipihenték az eddigi utazás fáradalmait. Persze a földön tespedve, szeméttel körülvéve várni, hogy a jólelkű önkéntes megcsináljon helyette ingyen mindent, az sokkal könnyebb. A táborokban sem igen látni serénykedő embereket, a panaszkodás bezzeg megy. (De most komolyan, nem érdekel, hogy mennyire fáradt vagy éhes, az ingyen kapott tisztálkodószerek üres flakonjait azért nem veszem be, hogy nem bírná kidobni a 10 m-rel arrébb lévő kukába, ahelyett, hogy szanaszét hajigálja a csapok körül, a többi meg azon taposgál, mint valami ősember. Vagy elég megnézni néhány tudósítást a határokról, ami disznóólat napi szinten újratermelve maguk mögött hagynak, az vérlázító. Gondolom, nem fotosoppolták a képeket, tehát valódiak.) Ez sem valami bizalomgerjesztő attitűd a részükről. Évek óta tele vannak a meglévő táborok is, de még egyszer nem hallottam, hogy pl. árvízvédekezésnél bevetették volna a migránsokat. Nem kell hozzá szak- és nyelvtudás, aki egészséges és fiatal, az nyugodtan tudna homokzsákot rakosgatni. Szerintem jogosan várnánk el, hogy az ingyen szállás-kaja-egészségügyi ellátásért cserébe néha valamit ők is visszaadjanak a vendéglátó országnak. Nem lenne velük semmi bajom, ha legalább a szikráját látnám a tenni akarásnak, hogy valamit vissza akarnának adni a rájuk fordított pénzből. De én csak azt látom, hogy vadállat módjára tépik ki felnőttek a 8éves gyerek kezéből ételosztásnál a kólát. (Eleve, miért kólát kapnak, a víz nem jó?)
És azt sem veszem be, hogy aki jelenleg itt van, az mind a háború elől menekült. Biztos sok olyan is van, de hogy mind, az egyszerűen kizárt. Magyarország egyszerűen a jelen helyzetében nem engedhet meg magának ennyi ingyenélőt, aki nem háborús övezetből érkezik, az menjen szépen haza és tegye rendbe a saját háza táját, mielőtt ráakaszkodik olyanokra, akik szintén küszködnek a megélhetésért. Ha ők nem fognak maguktól rendet tenni és megteremteni a demokráciát a saját hazájukban, akkor senki. Nekünk sem az égből pottyant le a rendszerváltás. Elég nekem és a többi tisztességesen dolgozó és adózó magyarnak a magyar ingyenélőket eltartani, köszönöm szépen, nem kérek még külföldieket is. Főleg nem ennyit. Van egy határ, na. Amikor a magyar dolgozó 2 hónapot vár a tüdőszűrésre, a menekült meg megkapná azonnal (és szintén ingyen), és még az alól is kihúzza magát, akkor ne legyek felháborodva? Majd ha flottul rendbevágtuk itthon a kényesebb ügyeket (egészségügy, oktatás, nyugdíjasok eltartása, munkanélküliség visszaszorítása, munkabérek rendezése, stb.) és marad fölös pénzünk, na, akkor jöhetnek és szívesen segítek rajtuk (ha betartják a békés együttéléshez szükséges elemi szabályokat persze). De addig engedtessék meg, hogy nemtetszésemet fejezzem ki és az általam elérhető minden eszközzel megpróbáljam megakadályozni, hogy az adóforintjaim jelentős részét kétes származású, civilizálatlan idegenekre fordítsa az állam, ahelyett, hogy mondjuk elemi gyógyszereket venne a kórházainkba.
A végére hagytam, mert nem tudok teljesen elmenni emellett, a vallási elvakultságot. Engem nem érdekel, hogy ki miben hisz, hogy hívják az istenét, mindenkinek a magánügye. Az a vallási hiperszenzitivitás lehet, hogy náluk megszokott, de Európában, ahol rengeteg különféle vallás gyakorlói élnek együtt, elfogadhatatlan. Meg kéne tanulniuk lenyelni a békát és nem az ételt adó kézbe belemarni ilyen hülyeségek miatt.